|
|
| נשלח ב-15/1/2023 00:26 |
|
| |
hhaavv
| Aטורף כתב: |  | יופי של כתבה, העיתון האיכותי ביותר שיש במגזר החרדי היום. |
|
תיזהר, יחסמו אותך! להגיב על כתבה לאחר שקראת אותה? השתגעת???
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 11:04 |
|
| |
כסף מטהר ממזרים
השאלה הוא
מי הממזר ומי המטהר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 15:59 |
|
| |
עכשיו ראיתי וקראתי
ראיון נוקב מראיינים טובים מרואיין טוב
זה הדבר הכי מסקרן בימים האלה, וטוב שעשו זאת כשירות לקוחות, הגם שזה אולי מקדם מכירות. מה נעשה "משפחה" הוא לא המודיע ולא העדה. הוא יותר ליברלי לכתחילה. ולכן אני קונה את זה רק אי פעם. איך כתוב? משפחה כמו משפחה...
צל"ש. רואים שם אגב, גם את הכשרון והרהיטות של המרואיין השנוא עלינו. על שקריו ועל אמיתותו ועל מגלומניותו. כושר הסברה יפה ורהוט. ועוד בגיל כזה. הלוואי על רבנינו וגדולינו - ועלינו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 16:24 |
|
| |
ראיון נוקב?!
אולי היו שאלות שאמורות היו להיות קשות ונוקבות, אך צמד המראיינים נתנו למרואיין להוליך אותם שולל, ללא נסיון מזערי להקשות עליו. קחו למשל את השאלה על הנפוטיזם בבית המשפט העליון. המראיינים שאלו: "אבל זה פתח לנפוטיזם, מנויים של בני משפחה ומקורבים"? ברק משיב: "זה לא מוביל לשום נפוטיזם". חוזרים ושואלים: "היו שנים שזה הוביל לנפוטיזם" והמשיב מיתמם: "של מה למשל"? כאן המראיינים שכחו את כתרי הגאונות שקשרו לראשו של ברק, וכנראה סברו שהוא אינו מבין את תרגומה של המילה 'נפוטיזם' והם משיבים לו בשיא התמימות: "של בני משפחה" עונה עמוד האמת: "שמינו בני משפחה? אני יודע שאצל הרבנים מסתבר שמינו בני משפחה" [וכאן נוקב בשם של דיין שהיה 'כביכול' חתן של מי מחברי בית הדין הגדול, אך שכח לציין כי בעת מינויו היה זה שנים לאחר גירושיו] לו היה הראיון 'נוקב' כדברי קודמי, היה עליהם להזכיר לו כי אשתו התמנתה לבית הדין הארצי לעבודה, בשעה שהוא כיהן כמ"מ נשיא בית המשפט העליון. הם יכלו לרענן את זכרונו כי השופט תיאודור אור פעל לקידומה של אשתו לבית המשפט המחוזי. אך המראיינים בלעו את הפתיון והמשיכו הלאה.
'נוקב' זה לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 16:50 |
|
| |
התכוונתי כמובן לראיון נוקב 'יחסית'. בוודאי לעומת הראיונות מלאות ההוד בתשקורת המופקרת, ששם לא העזו להיכנס לו ובו אישית לפנים מן החומה.
שווה בנפשך, זה להבדיל חצי מיליון הבדלות, כמו לראיין את מרן הגרש"ז אויערבך. אף אחד לא היה מעלה בדעתו שמראיין משלנו יהיה מסוגל לשאול שאלות חודרניות. כך שהם בהחלט לא נהגו עמו בהדרת כבוד לפחות כמו שנוהגים עם אדמורי"ם בני 25 שנים. שבוודאי לא היו מעיזים (לכאורה בצדק) להיכנס קצת קצת לפנים מן הקלעים... כאן הם בהחלט פרסו לפניו בשם המפורש נושאים ונקודות חשובים שהאיש החילוני לא היה מסוגל לשאול בישירות ל'הוד כבוד מעלתו'. והוא אכן לא שאל.
אך לפי האתיקה העיתונאית, ולפי נכבדותו בכל זאת. בוודאי נכון שאי אפשר להקשות עליו מיניה וביה, עם דוגמאות שמיות של בני משפחתו. זה לא מקובל בראיונות של היום.
אם כי רק עכשיו צפיתי בהנחת התפילין, ועפעס, התנועות המרוגשות והנכבדות של מר ארליך צרמו והפריעו לי מאוד. הוא נראה כה כנוע ומרוגש כאילו הוא עומד לפני רבי חיים קנייבסקי. תנועות ידיים ליטאיות של 'עומד לפני המלך', הנעשות במין תת מודע.
אך אולי זה רק כי דמותו של מורו וזקנו רבי משה ובר עמדה ברגעים אלה מול עיניו. ואכן בהחלט עשה לו נחת רוח בזה על פי אמות המידה החבדי"ות. נו נו.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 15/01/2023 16:56:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 21:27 |
|
| |
ראיון נוקב זה ממש לא היה. הוא התחמק מהשאלות הנוקבות באלגנטיות ופשוט התעלם מהם. לדוגמא מסיפור רות גבינזון התחמק באמירה "הנח לה למנוחה" והם הניחו לו. ועוד הרבה נושאים שהיו בזמנם אש להבה הוא ביטל אותם בניפנוף והתחמק
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 22:14 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2023 23:25 |
|
| |
קלמן ליבסקינד כתב מצוין
ובערב זה אפשר לומר שוב שזו בושה וחרפה הליקוק הזה לנשיא המהפכה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 00:07 |
|
| |
כאן יש את הראיון המלא. שימו לב לקטעים הבאים:
אבל אתה מיעטת להסתמך על המשפט העברי. "משום שלא הכרתי אותו מספיק". ואתה מצטער על כך? "אני מאוד מצטער על כך. לכן, כשהייתי נשיא עודדתי מאוד סמינריונים, ערבי עיון ושבועות עיון לשופטים. פרופ' רקובר עשה את זה מטעמי ואני השתתפתי בזה. גם כדי שילמדו משפט עברי לשופטים, וגם שילמדו משפט עברי גם בבתי הספר". היית רוצה לדעת יותר תורה? "מאוד הייתי רוצה. וכבר הציעו לי כמה אנשים ללמוד בחברותא. אבל אני כבר לא יכול" יצא לך לחשוב מה היה קורה אילו היית נולד בקובנה האחרת? זו שקידשה את החיים למסירות נפש עבור התורה? עם הכישרון שלך, אולי היית צומח לראש ישיבה? "יצא לי לחשוב על כך כמה פעמים במהלך חיי. אני מצטער שלא יצאתי ראש ישיבה".
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 19/01/2023 00:07:20
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 10:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
כאן יש את הראיון המלא. שימו לב לקטעים הבאים:
אבל אתה מיעטת להסתמך על המשפט העברי. "משום שלא הכרתי אותו מספיק". ואתה מצטער על כך? "אני מאוד מצטער על כך. לכן, כשהייתי נשיא עודדתי מאוד סמינריונים, ערבי עיון ושבועות עיון לשופטים. פרופ' רקובר עשה את זה מטעמי ואני השתתפתי בזה. גם כדי שילמדו משפט עברי לשופטים, וגם שילמדו משפט עברי גם בבתי הספר". היית רוצה לדעת יותר תורה? "מאוד הייתי רוצה. וכבר הציעו לי כמה אנשים ללמוד בחברותא. אבל אני כבר לא יכול" יצא לך לחשוב מה היה קורה אילו היית נולד בקובנה האחרת? זו שקידשה את החיים למסירות נפש עבור התורה? עם הכישרון שלך, אולי היית צומח לראש ישיבה? "יצא לי לחשוב על כך כמה פעמים במהלך חיי. אני מצטער שלא יצאתי ראש ישיבה".
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 19/01/2023 00:07:20 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 16:12 |
|
| |
לפי התגובות הקיצוניות של השמאל (רוגל אלפר, ליאור שליין וחבריהם) - כנראה שהראיון הזה היה קבורת החמור לתדמיתו של האדמו"ר החילוני שלהם. יש להניח שאפילו המראיינים לא חשבו על כזאת תוצאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 20:00 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | לפי התגובות הקיצוניות של השמאל (רוגל אלפר, ליאור שליין וחבריהם) - כנראה שהראיון הזה היה קבורת החמור לתדמיתו של האדמו"ר החילוני שלהם. יש להניח שאפילו המראיינים לא חשבו על כזאת תוצאה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 20:47 |
|
| |
רוגל אלפר זה טור בהארץ. אין לי מנוי, אולי מישהו יכול להעלות. שליין: www.ice.co.il/media/news/article/927302ליאור שליין בסרטון זועם: "למה אהרן ברק מצטלם עם תפילין?!"ליאור שליין כועס על התרפסות השמאל בפני הימין והחרדים וטוען כי נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר לא צריך להצטלם עם תפילין, בני גנץ לא צריך להזכיר כל יומיים שיש לו טלית, ויאיר לפיד לא צריך להתחנף לליכוד: "עם טרוריסטים לא מתפשרים" ליאור שליין (צילום מסך רשת 13) הקומיקאי ואיש הטלוויזיה ליאור שליין פרסם היום (שלישי) סרטון נוקב ביוטיוב ובאינסטגרם שלו, תחת הכותרת "רוצים להימנע ממלחמת אחים? לא ככה". בסרטון הביע צער על כך שנשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, הצטלם לעיתון החרדי "במשפחה" כשהוא מניח תפילין. "התמונה הזו העציבה אותי", אמר שליין, "כמו התמונה של גלעד שליט בשבי. למה נשיא בית המשפט העליון לשעבר, הסמל של כל מה שאנשים כמוני נלחמים עליו עכשיו, הצטלם ככה לעיתון 'במשפחה'? "מי שרוצה להניח תפילין זה לא ענייני", הסביר שליין, "ויפה שברק הלך להתראיין שם ולהסביר לחרדים את עמדתו, ובראיון גם מתחבא איזה הסבר לתמונה הזאת - אבל בואו, רוב החרדים קונים את העיתון הזה בשביל התמונות, לא בשביל המאמרים, וזה – סמל. וזה עצוב". עוד ב- ליאור שליין רותח: "זה כלום, זה אפס, זה מביך" לכתבה המלאה בהמשך העביר שליין ביקורת גם על יו"ר המחנה הממלכתי: "למה בני גנץ שמתיימר להנהיג את המחנה - שהוא לא בן גביר, סמוטריץ', אבי מעוז, דרעי וגולדקנופף וגפני - למה בני גנץ מזכיר לנו כל יומיים שיש לו תפילין וטלית והוא מתפלל לאלוהים? למה הוא מתרפס בפני ביבי שיסכים להיפגש איתו כדי להתפשר על איך פוגעים לנו בזכויות שלנו, בדמוקרטיה שלנו? "למה יאיר לפיד בין תפילה בכותל ללקק לרבנים הודיע דווקא השבוע שהשותף הטבעי של יש עתיד זה הליכוד? זאת רוח הלחימה שאיתה חזרת מהחופשה בפריז?", שאל שליין. "העיקר לא לריב, העיקר להתפשר", כעס שליין, "איך אפשר להתפשר על דמוקרטיה, זכויות אדם, ערכים, שוויון בין גברים לנשים, בין סטרייט לגייז? איך אפשר להתפשר עם אנשים כמו אבי מעוז ובן גביר? "הכל כדי להציל את ביבי מהכלא וכדי שאריה דרעי העבריין המושחת יהיה שר בממשלת נתניהו. הכל כדי שהחרדים לא ישרתו בצה"ל, שאת זה בג"צ לא יכול לאפשר כי הוא שומר על שוויון בפני החוק". וסיכם שליין בסרטון: "השופטים והיועצים המשפטיים רק שומרים על שלטון החוק, ולכן ביבי והכנופיה האלימה שלו באים לחסל את מערכת המשפט ומצמידים לשופטים אקדח לרקה, ולכן אסור להתפשר איתם. עם טרוריסטים לא מתפשרים. קראתי את זה בספרו של נתניהו 'מקום תחת השמש'. "יש מלחמות שאין ברירה צריך להילחם, לא להתחנן לפשרה. אני לא פחות יהודי ולא פחות ערכי מסמוטריץ'. חיים בפיוס בשלום יכולים להתקיים רק במדינה ליברלית, דמוקרטית חופשית עם בית משפט חזק ששומר על זכויות האזרח ועל כבוד האדם".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 21:19 |
|
| |
מתנצל מראש על הנודניקיות, ואשים פה כמה מילים ממה שכתבתי אתמול באשכול סמוך. פשוט טרם מצאתי את המילים הנכונות להגיב על הראיון 'הקשה והבלתי סלחני' וההדהדרות במבצע תפילין ה'נועז' ו'המרגש'.
השבוע, כותרת הראשית ותמונת השער בשבועון 'משפחה' תהיה איך אסתר חיות מדליקה נרות שבת. הכיתוב לצד תהיה "מדליקה את האור" "התרגשה עד דמעות" ציטוטים של "חבל של זכיתי להכיר את שרה שנירר וללמוד ממשנתה טיבה מהותה ומעמדה של האשה בישראל מה היא (סליחה ב'יהדות', 'ישראל' זאת מדינה)" וכן "אני מצירה על כך שלא למדתי את ההלכות הבסיסיות שבת ישראל אמורה לדעתם", ועוד סוג זה יודגשו ויהודהדו היטב בכל האמצעים התקשורתיים.
אריה ארליך יספר לנו שהיה זה 'ראיון נוקב עם שאלות קשות ונוקשות' ושהוא 'לא מסכים עם אף מילה בראיון אתה'.
ארליך גם יסביר אח"כ שהוא לא מתרגש מהביקורת כי אצלו אהבת ישראל עולה על הכל, וינעוץ את תמונת המאה והבעת התרגשותו - על גג ציוציו.
וכאן, באשכול שיפתחו לכבוד זה, יריעו לארליך ויגיבו 'מרגש' כותרת/תמונת/ראיון העשור.
|
|
|
|
|