|
|
| נשלח ב-15/1/2023 14:13 |
|
| |
א. מי מאמין למחקרים (שכולם ממונים ע"י אינטרסנטים)?? ב. מה ההגדרה שלהם ל'חרדי' ול'נשירה'? (פעם הוגדרו של מי שלמדו בחיידר ועברו לישיבה קטנה כנושרים ממערכת הלימודים, כי הישיבות לא הוכרו במערכת החינוך.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 14:17 |
|
| |
"שיחת היום"? ז'תומרת, מישהו באמת חושב שנאמין לו שבישיבה שלדבריו מונה 1,200 בחורים עומדים כולם חבורות חבורות ומשוחחים אודות איזה מסכן שברח לו וברח מהישיבה? אפילו ליטאים לא יכולים להיות כל כך מטומטמים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 14:24 |
|
| |
איזה כיף ללקק את הידיים במדמנה הלזו לפרסם את שמו כדי שגם אם הוא ירצה לחזור לישיבה אחרת הוא כבר לא יוכל. איזה כיף יש לו משפחה חשובה ומיוחסת עכשיו נראה להם שלא ירימו את האף שיתביישו כל משפחתו שלא יצאו לרחוב. שנפגע להם בשידוכי בניהם ובנותיהם שאף אחד לא יתקרב למשפחתם גם עם מקל העיקר אנחנו ידענים ובעניינים ולעזאזל כל מחשבה אחרת ואם אפשר גם להעלות את האגו ולפגוע במשפחה מיוחסת כי אנחנו סתם יהודים בני אברהם
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 17:09 |
|
| |
| 2oo9 כתב: |  | "עשה כל מיני חישובים וקיבל החלטה אישית" לעבור על כל עבירות ואסור לדבר מזה ? ואכן ביהדות כל מי שיוצא לשאלה זה או שהוא בעל תאווה או לא שפוי או שתיהן ביחד (יש מיעוט שזה בא מהעדר אמונה אבל ע"פ רוב מתחת כזה יש גם תאוות ) |
|
ולפי החילוניות זו הסיבה שיכולה להיות לחזרה בתשובה. עכשיו יש לך את זה ביותר ענייני? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 17:21 |
|
| |
| פלוני500 כתב: |  | לפי הרבה מחקרים לאחרונה יש יותר מ10% נשירה בציבור החרדי. וכאן יש לך ישיבה ש1 מתוך 1200 ירד מהדרך ל"ע. דהיינו פחות מ0.01%. שמישהו יסביר את זה.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה כמו המחקרים ש80% מהחרדים "משתמשים" באינטרנט. ואז כשבודקים לעומק רואים שזה כולל אפילו שימוש כלשהו ב3 חודשים האחרונים..
בכל המחקרים שראיתי, כשיורדים לפרטים הקטנים, מגלים כי שיעור העזיבה אצל החרדים השורשיים, הוא זניח. בזמנו היה אשכול (לא הצלחתי למוצאו) שבו הבאתי גרפים וניתוחים, זכור לי ששיעור העזיבה במיינסטרים עומד כיום על כ3%.
אגב, אותו הדבר זה המחקרים ש40% מהד"לים עוזבים. ואז כשבודקים לעומק מגלים שזה כולל כל מי שלמד בממ"ד ומגדיר את עצמו מסורתי-דתי.. וכשבודקים עוד יותר לעומק, מגלים שאצל הד"לים התורניים החזקים, שיעור העזיבה דומה לשל החרדים.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 15/01/2023 17:24:37
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 17:52 |
|
| |
אז אתה כן חרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 20:42 |
|
| |
בעיקרון לפני כ10 שנים שמעתי שאצל החרדים זה פי 2 מהציבור הכללי. כלומר בציבור הכללי הנתון עומד על כ10% נשירה סמויה ועוד 10% נשירה גלויה, ואילו אצל החרדים זה 20% לכל צד.
רק מה שצריך לדעת זה שהמדדים האלה לא תקפים למגזר החרדי מכמה סיבות: 1. הנתונים לא יכולים להיות מדויקים, כי יש הרבה מוסדות שלא מוסדרים כראוי מול משרד החינוך וכדו' (לשם השוואה, מוסד חילוני מוקם על פי צורך שצ האזור, באמצעות מכרז של משרד החינוך והעירייה, או משרד אחר שמתפעל אותו. מוסד חרדי מוקם כשראש ישיבה x נעלב שלא נתנו לו ששי בחסידות z, ללא כל קשר לתחילת שנה והסדרה מול הרשויות). 2. בשל העדר תקציב ומיומנויות, אצל החרדים יש הרבה פחות הכלה והמתקשים עוברים במהירות למוסדות רווחה/בת"ס של משרד התמ"ת/קידום נוער (ברוב המקרים מוסדות אלה מוגדרים כמסגרות לנושרים). לכן הרבה פעמים הקידום נוער מלא בחרדים וכולם חושבים שאצל החילונים דבש... 3. רוב העבריינים היהודים לובשים מדי פעם כיפות, ואין להם קשר למגזר הדת"לי. לכן כל החלופות מאסר מוקדשות לחרדים וערבים... 4. תקופת הלימודים החרדית ארוכה בהרבה מאצל הדת"לים והחילוניים, והיא גם מחולקת אחרת. כך שההשוואה אף פעם לא תתאים בדיוק (יש הקבה להאריך בנושא זה, ואכמ"ל). 5. אצל החרדים, כל מה שלא פוניבז' וחברון, אלו סתם ישיבות וזה בעצם מוסדות למפגרים מסכנים שלא מגיע להם(!) אפילו 2,500,000$.
לכן המדדים שונים לא ממש רלוונטיים. זה לא אומר כלום לא לטובה ולא לרעה, אלא שזה פשוט לא ניתן להשוואה בכלים אובייקטיביים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 15/01/2023 20:42:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 22:17 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אז אתה כן חרדי?
|
|
חרדי מודרני. כמובן שיש כאלו שמבחינתם אין דבר כזה, ואם אתה מודרני אז אתה לא חרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2023 00:52 |
|
| |
עדכון חשוב: זה מה שהתכשיט כתב לפני 10 שעות ברשת החברתית: "אתה עכשיו חי בחושך אני גם הייתי כמוך 5 ימים עד שאבא שבשמיים העיר את עיני ויצאתי משם תקשיב לי צא משם"
תרשו לי להוסיף: אל תעצרו את נשימתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2023 00:55 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | עדכון חשוב: זה מה שהתכשיט כתב לפני 10 שעות ברשת החברתית: "אתה עכשיו חי בחושך אני גם הייתי כמוך 5 ימים עד שאבא שבשמיים העיר את עיני ויצאתי משם תקשיב לי צא משם"
תרשו לי להוסיף: אל תעצרו את נשימתכם |
|
וזה נכתב בתגובה לציוץ של אפי סקקובסקי ('ברדק'):
"לפני שחזרתי בשאלה הרב'ה בחיידר צעק עלי "מה אתה שם את הרגלים על השולחן מה אתה בבית קפה" ואח"כ שגילתי את החושך ויצאתי בשאלה גיליתי שבכלל לא שמים רגלים בבית קפה, והבנתי בעצם שכל החיים האלה חייתי בשקר"
|
|
|
|
|