| נשלח ב-18/1/2023 22:25 |
|
| |
ליברמן מטריל: "החלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי"
אביגדור ליברמן@AvigdorLiberman על רקע הסעיף בהסכמים הקואליציוניים שמתיר לכל רב להתמודד על משרות שדורשות תואר אקדמי - אמרתי היום במליאת הכנסת שאני מבקש שיתירו גם את ההפך ושהחלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי, וזאת בשל העובדה שאני גם אקדמאי וגם מעוניין להחזיק בסמכות למנות רב צבאי ראשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2023 23:41 |
|
| |
שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2023 23:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 01:05 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
לה''ו. איזה תארים ומהיכן יש לו?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 01:29 |
|
| |
כשומר ברים החרים הבריון מלפיד את התואר שלו כשהגיע לבר, ומאז יש לו תואר בכיס. אה, וגם התואר של לפיד הוא בכלל באיגרוף. ארבע אבות, שלושה אמהות אחד לפידנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 01:37 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | כשומר ברים החרים הבריון מלפיד את התואר שלו כשהגיע לבר, ומאז יש לו תואר בכיס. אה, וגם התואר של לפיד הוא בכלל באיגרוף. ארבע אבות, שלושה אמהות אחד לפידנו... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 02:05 |
|
| |
| אל_קפונה כתב: |  |
שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 02:06 |
|
| |
שישתמש קודם כל בחד פעמי ובשתיה ממותקת אתה לא יכול להיות חרדי ובטח לא רב חרדי בלי אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 10:56 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| אל_קפונה כתב: |  |
שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה
|
|
נראה לי שלא הבנת את הנקודה שלו..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 15:38 |
|
| |
הוא טוען שאם הסמכה לרבנות שוות ערך לתואר אקדמי לא רלוונטי (כי ברור שאם צריך מהנדס לתפקיד מסויים, הוא צריך להיות מהנדס), זה גם צריך להיות הפוך. החלאה האנטישמית הזאת רוצה לטעון שידע תורני ורמה רוחנית לא רלוונטיים לתפקיד הרב הראשי (לפחות זה הספרדי, שאותם הוא שונא עוד יותר מאשר את האשכנזים), ולכן כל בעל תואר אקדמי יוכל להיות רב ראשי. עוד שלב בשנאת עמי הארץ פתולוגית נגד כל מה שריח יהדות נודף ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 20:09 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | הוא טוען שאם הסמכה לרבנות שוות ערך לתואר אקדמי לא רלוונטי (כי ברור שאם צריך מהנדס לתפקיד מסויים, הוא צריך להיות מהנדס), זה גם צריך להיות הפוך.
החלאה האנטישמית הזאת רוצה לטעון שידע תורני ורמה רוחנית לא רלוונטיים לתפקיד הרב הראשי (לפחות זה הספרדי, שאותם הוא שונא עוד יותר מאשר את האשכנזים), ולכן כל בעל תואר אקדמי יוכל להיות רב ראשי. עוד שלב בשנאת עמי הארץ פתולוגית נגד כל מה שריח יהדות נודף ממנו. |
|
אתה צודק, אבל חוץ מנקודה אחת: למה קבעת מראש שתואר אקדמי לא רלוונטי? וממה נפשך אם הוא לא רלוונטי אז למה דווקא מישהו עם הסמכה לרבנות יוכל להתקבל ולא כל אחד עם 12 שנות לימוד למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 21:26 |
|
| |
כי כדי להיות מנכ"ל משרד ממשלתי, למשל, ממש לא רלוונטי שיש לך תואר שני בספרות סינית עתיקה. זה כן הגיוני, כי זה מראה שיש לך יכולת של הבנה ולימוד וכו'. הסמכה לרבנות מעיד על זה לא פחות - בד"כ הרבה יותר. 12 שנות לימוד לא אומר דבר, ע"ע יאיר לפיד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 22:52 |
|
| |
מסכים שבמקומות שתואר לא רלוונטי אפשר להחליף את זה בשנות לימוד מקבילות או בגרות, ובכל מקרה לתפקידים האלה דרוש גם נסיון קודם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 00:12 |
|
| |
הרעיון הוא שלהרבה מכרזים ממשלתיים מבקשים תואר ראשון, ללא קשר לתחום ההתמחות (בחלק מהמקרים יבקשו תעודה רלוונטית, תעודת הנדסאי, תעודת הוראה וכדו). החרדים מנסים להמיר את זה בתעודת רבנות וכדו (כשדרעי חזר למשרד הפנים, הוא המיר את זה לחלק מתעודת רבנות עם קריטריונים מאוד ברורים - ממש נראה כאילו היה צריך לדחוף אדם באותו סטטוס...). עכשיו מגיע ליברמן ואומר, אם מספיק תעודת רב במקום תואר, יספיק גם תואר במקום תעודת רב. וזו כמובן ראיה מטומטמת ממדרגה ראשונה, כי תעודת רב כשהיא נדרשת, זה כמו התמחות בתחום הספציפי הזה של הוראת הלכה. זה כמו יועץ מדפטי שהוא לא עורך דין. אין לזה קשר לרמת ההשכלה אלא לידע הספציפי של המועמד (וגם תואר בתלמוד או הלכה לא רלוונטי לפסיקת הלכה; ישבתי כמה ימים בפקולטות לתלמוד, זה לא ממש קשור...). מאידך אני גם יכול חהבין טיעון, שעם כל הכבוד לתעודת רב, יש המון מיומנויות שלומדים בתואר, כמו כתיבה אקדמית, שיטות מחקר, מתודולוגיות כלשהן - שזה אין בלימודי רבנות (אם נתנסח בעדינות). זה נושא ראוי לדיון, אבל לא קשור לשטויות של ליברמן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 08:05 |
|
| |
הקריטריון הכי חשוב לכל משרה הוא הנסיון, כמדומני שבהרבה מכרזים אפשר להמיר את התואר בנסיון באותו תחום.. (אבל כמו שאמרת - ההרגשה היא שבהרבה מקרים הכל תפור מראש, ע"ע מירי רגב) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 08:20 |
|
| |
| אל_קפונה כתב: |  | שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חזר לך הבנת הנקרא, הוא טוען שאם רב יכול לקבל משרה שדורש תואר גם בלי תואר וכושר אז גם הוא יכול להיות רב בלי כושר והוא צודק. טיפשים הח"כים האלה
|
|
|
|
|