| נשלח ב-23/1/2023 21:11 |
|
| |
הסערה הבאה? הצעת חוק של גפני לאסור לגמרי חמץ בבתי חולים
הצעת החוק
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 21:16 |
|
| |
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ התייחס להצעת החוק שהגיש יו"ר ועדת הכספים משה גפני, המבקשת לאסור הכנסת חמץ לבתי חולים, ומסר כי "רוב הציבור לא נוסע ביום כיפור, משום שכולנו מכבדים את האחר. אין שום חקיקה, ועדיין כך אנו נוהגים". גנץ הוסיף כי "רוב מוחלט גם לא יאכלו חמץ בכוונה בבית חולים ליד אדם דתי. חקיקה שתכפה אי הכנסת חמץ לבתי חולים היא התרסה מול הציבור החילוני ופגיעה בכבוד הדת, שתביא לתוצאה הפוכה". (מורן אזולאי)
יאיר לפיד: הממשלה הזו החליטה שהיא תעשה הכל כדי לגרום לקרע בלתי ניתן לאיחוי בחברה הישראלית ולהפוך את היהדות לכפיה דתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 21:17 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ התייחס להצעת החוק שהגיש יו"ר ועדת הכספים משה גפני, המבקשת לאסור הכנסת חמץ לבתי חולים, ומסר כי "רוב הציבור לא נוסע ביום כיפור, משום שכולנו מכבדים את האחר. אין שום חקיקה, ועדיין כך אנו נוהגים". גנץ הוסיף כי "רוב מוחלט גם לא יאכלו חמץ בכוונה בבית חולים ליד אדם דתי. חקיקה שתכפה אי הכנסת חמץ לבתי חולים היא התרסה מול הציבור החילוני ופגיעה בכבוד הדת, שתביא לתוצאה הפוכה". (מורן אזולאי)
יאיר לפיד: הממשלה הזו החליטה שהיא תעשה הכל כדי לגרום לקרע בלתי ניתן לאיחוי בחברה הישראלית ולהפוך את היהדות לכפיה דתית. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 21:24 |
|
| |
גם אני נאלץ להסכים
מילא אם הצעת החוק היתה מדברת על כך שלמנהל בית חולים יש סמכות להורות שלא להכניס חמץ (מבלי שבגצ יכריז על כך שזה לא חוקי כפי שהיה) עוד היה אפשר להבין, מה שהוא מציע כעת זה לקחת את זה לכיוון הכי קיצוני, ואין סיכוי שזה יצלח, אם זה יחוקק התוצאה תהיה הפוכה לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 21:45 |
|
| |
כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת. גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...). אחרת, המיעוט הקטן של אוכלי החמץ מזיק לרוב מוחלט של הציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 03:56 |
|
| |
הסברתי לחילוני שחמץ בפסח זה כמו עישון. אי אפשר לומר אני מעשן רק בחדר/מיטה שלי - זה פוגע גם בסביבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 06:13 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת.
גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...). אחרת, המיעוט הקטן של אוכלי החמץ מזיק לרוב מוחלט של הציבור.
|
|
לדעתי החוק הזה רק מתסיס את החילונים במציאות בבתי חולים בהתנהלות דתית כמו שערי צדק והדסה וכדומה יקפידו מאוד על החוק המקובל שזה תלוי במנהל הבית חולים. והבתי חולים החילונים בכל מקרה יתעלמו מהחוק או יעשו את זה למחצה באופן שזה לא שווה בכלל. כמו שהיה פעם החוק שהיה אסור להכניס חמץ במקומות ציבוריים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 07:32 |
|
| |
חבל לעבוד כל כך קשה לרצות את החילונים הם לא יחבבו אתכם עד שיתמלאו התנאים הבאים:
החרדים יתגייסו החרדים כולם יעבדו ללא יוצא מהכלל, אין יותר כוללי אברכים החיידרים והישיבות ילמדו ליבה ותנ"ך באותה מידה כמו אלו החילונים לא תהיה הפרדה מגדרית בשום מקום כולל בבית כנסת והכותל יפסיקו להשתמש בח"פ ושתיה ממותקת.. וכמובן, החרדים יסירו את הכיפות, חרדיות יתלבשו בפריצות ואז, כשחרדים יהיו דומים לחילונים אחד לאחד, ורק יקראו לעצמם חרדים, או אז יאהבו סוף סוף החילונים את החרדים וירקדו ביחד איתם את השיר המיוחד "מה יפית"..
אם אין לכם את כל זה בתכניות, חבל להתחיל לדאוג לשנאה שלהם בגלל חמץ בבתי חולים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 07:46 |
|
| |
טיפשות מדרגה ראשונה, זה התחלת מלחמות דת שאף אחד לא יודע איך זה ייגמר ואני מניח שזה לא יגמור טוב... מעניין למה החרדים בישראל "נכשלים" בחמץ בזמן שיהדות הגולה חי די בסדר עם החמץ בבתי חולים. מה שיש בחו"ל אפשר גם בארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 09:27 |
|
| |
לא מבין על מה הרעש. החוק הזה היה קיים מאז ומתמיד, רק הממשלה האחרונה ביטלה את החוק. אז מה? עושים מהומה כאילו יש כאן איזה משהו חדש.
שוב, התקשורת והשמאל שעושים הכל להמריד, להתסיס ולפלג.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:23 |
|
| |
| פלוני500 כתב: |  |
כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת.
גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...). אחרת, המיעוט הקטן של אוכלי החמץ מזיק לרוב מוחלט של הציבור.
|
|
לדעתי החוק הזה רק מתסיס את החילונים במציאות בבתי חולים בהתנהלות דתית כמו שערי צדק והדסה וכדומה יקפידו מאוד על החוק המקובל שזה תלוי במנהל הבית חולים. והבתי חולים החילונים בכל מקרה יתעלמו מהחוק או יעשו את זה למחצה באופן שזה לא שווה בכלל. כמו שהיה פעם החוק שהיה אסור להכניס חמץ במקומות ציבוריים.
|
|
כמו בהרבה דיונים כאן, מגיע החרדי החשוך מבני ברק ולא מבין את ההתמודדויות של חברו מרמת גן - כולה כמה ק"מ ממנו. כשהבן שלך מאושפז, אתה לא ממש בוחר בית חולים. אני הייתי בבית חולים רגיל, ללא שום קשר מיוחד לדת. כשהייתי, לפני כמה שנים טובות, הייתה הקפדה על הכשרות ועל הזהירות בשימוש במוצרי בית החולים, אז יכולתי לשתות קפה (אני צריך בין היתר מים חמים של המטבח?) אם הייתי צריך לטפל בילד ב4 בבוקר. בגלל שהייתי שם 24/7 באותו זמן, ידעתי שאני יכול לסמוך. אם יהיה אסור לעקוב אחרי זה, אז כל הזמן תחשוש מהערבי/חילוני שישתמש במיחם למנה חמה ואתה תגווע ברעב בשביל איזה 5% מהאןכלוסייה שלא בטוח שמאושפזים עכשיו בכלל.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:26 |
|
| |
חוצמזה, המוני עמך בית ישראל הנקראים מסורתיים מקפידים על חמץ בפסח. את כולם תשלח למעייני הישועה בגלל כמה פרוגרסיביים קיצוניים ששלוחיהם בבג"ץ אסרו לבתי החולים להישמר מחמץ בפסח?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:36 |
|
| |
hhaavv
| נפל כתב: |  | | טיפשות מדרגה ראשונה, זה התחלת מלחמות דת שאף אחד לא יודע איך זה ייגמר ואני מניח שזה לא יגמור טוב... מעניין למה החרדים בישראל "נכשלים" בחמץ בזמן שיהדות הגולה חי די בסדר עם החמץ בבתי חולים. מה שיש בחו"ל אפשר גם בארץ. |
|
בטח שחי עם זה בסדר. בדקת פעם איך זה להיות מאושפז בבית חולים גוי בפסח? זה פרוייקט כמעט בלתי אפשרי, מי שיכול בורח מבית החולים, ומי שלא, סומכים על קולות על גבי קולות בגלל שאלות של ספק פקוח נפש, אבל למלווים שלהם אין היתר כזה והם ממש ממש בצרות. למשל מביאים קומקום כשר לפסח מהבית, ואז המנקה הגויה שמה את זה על משטח שלא מצופה, אפילו בברז מים חמים של מערכות גדולות כאלה אי אפשר להשתמש בהם בפסח עצמו, ועוד ועוד ועוד. כבר שבת רגילה זו בעיה לא קלה, אבל בפסח זה כמעט בלתי אפשרי. אבל כאשר גפני השנוא אומר משהו - לא צריך לבדוק עובדות כדי לזרוק עליו עוד קצת בוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 16:45 |
|
| |
כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת. גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...).נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 16:52 |
|
| |
זה פוגע בעיקר במי שמקפידים יותר באכילה בחוץ בפסח - הם לא יוכלו להביא אוכל מהבית, לא בשביל המבקרים ולא בשביל המטופלים. כשהנושא עלה בעבר הם הצהירו שהמטרה היא כפיה דתית (בנוסף על הפרשנות המעוותת לאיסור 'בל יראה'). לגבי האוכל של בית החולים, הציעו פתרונות אחרים ותשובת הרבנות היתה שהנושא הוא לא דתי-הלכתי אלא "ערך לאומי". ולמה לא משתמשים בחד"פ (גם אם יהיה חוק וגם בשנים האלו שאין חוק)? גם לזה הרה"ר השיבו עם נימוקים שאינם קשורים להלכה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי YYona ב- 24/01/2023 17:13:08
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 21:08 |
|
| |
יונה, לא הבנתי אפילו מילה ממה שכתבת. כשאתה מגיע לבית חולים, אתה מחפש איפה לשים את הדברים שצריכים מקרר וכדו'. לא תמיד יש לך זמן ולא תמיד יש מקום במקרר ל50 עטיפות שבשיל קוביית שוקולד. אז אם אין חשש של חמץ גמור ואתה שם לב מה באזור שלך, גם אם יש חור קטן בשקית וכדו', אתה מסודר. אותו דבר לגבי מיחם או קפה של בית החולים, בדרך כלל אתה סומך שיש הקפדה על כשרות בסיסית (אז ישימו לב שהקפה כשלפ, מה אתה כבר צריך...), וכשהכלי נקי וזה רק קפה אז הכל טוב. ברגע שהותרה הרצועה ואין שום הקפדה על כשרות, אתה בבעיה. זה קשור גם למעט אוכל שאתה לוקח מבית החולים וגם לאוכל שאתה מאחסן במקרר. זה מאוד פשוט. מה שמעצבן בחמץ ובעוד כמה דברים כאלה, זה שכולם כולם שומרים את זה, כולל המרצניקים הכי משוגעים. הבעיה שלך היא עם איזה אחוז או שניים שעושים דווקא, ועם הגויים. אז למה 90% מהציבור אמור לסבול כל כך בשביל איזה אחוס זניח, רק כי היפי נפש חייבים לשחק אותה פלורליסטים?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|