| נשלח ב-24/1/2023 18:20 |
|
| |
פני הדור כפני ה..
לא יכולתי להמשיך את המשפט, עצוב אלו הפנים החדשות של ה"חרדי המעוצב" 2023 פיאות דקות דקיקות, אבל ארוכות זקן איננו את מקומו ממלא בלורית "צ'ופ" ארוך ארוך שכמעט מתחרה עם הפיאות המוזרות הפיאות הפכו להיות 'מודה', אבל איך הם מתקשרות לפנים החילוניות, להתנהגות והדיבור בסגנון חילוני לגמרי.
האם לכך התכוונו חז"ל פני הדור כפני ה..? כי אני מרגיש שפני הכלב נראה הרבה יותר טוב מפני הדור האם לא צפו חז"ל את "פני הדור" הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 18:23 |
|
| |
עדיף כמובן חיצוניות בסטייל ישן ככה יש פחות נסיונות עם הרחוב. אבל מה העיקר? הפנימיות שתלך לכל הרוחות? לא עדיף להתמקד בה?. או שכרס מלאה הערינג קוגל וגאלע מספקת את נושא ה"פנימיות"? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 19:59 |
|
| |
הזקן לא קובע. הם אינם כלבים. הם בנים אהובים. אתה לא יודע אם ועד כמה הם מחוברים לבורא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 20:36 |
|
| |
| מלח_דק כתב: |  | עדיף כמובן חיצוניות בסטייל ישן ככה יש פחות נסיונות עם הרחוב. אבל מה העיקר? הפנימיות שתלך לכל הרוחות? לא עדיף להתמקד בה?. או שכרס מלאה הערינג קוגל וגאלע מספקת את נושא ה"פנימיות"?
|
|
אל תגיד לי שאתה משוה כאן את אלו ה"אנוסים" כמו שיש קוראים להם, חזות חיצונית חרדית לגמרי, אבל נפלו למראות אסורות באינטרנט וכאלו, לציבור שתיארתי כאן, אלו חילונים לגמרי בכל מהותם, בסגנון בדיבור, ואפילו באיסורי דאורייתא
ברור שאם מישהו יגיע לרמת קלקול עד כדי כך שניתן להשוות אותו, כי אז הוא גרוע באותה מידה אם לא יותר אבל זה ממש לא כך והדברים די גלויים לעין כל.
בכל אופן הדיון כאן אינו על קלקול פנימי, שגם בו ירידת הדור שלנו ירדה מה שלא ירדו מאות שנים אני מדבר כאן על ה"אנדרוגינוס" החדש שצמח לנו כאן, מראה עוועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 20:40 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| מלח_דק כתב: |  | עדיף כמובן חיצוניות בסטייל ישן ככה יש פחות נסיונות עם הרחוב. אבל מה העיקר? הפנימיות שתלך לכל הרוחות? לא עדיף להתמקד בה?. או שכרס מלאה הערינג קוגל וגאלע מספקת את נושא ה"פנימיות"?
|
|
אל תגיד לי שאתה משוה כאן את אלו ה"אנוסים" כמו שיש קוראים להם, חזות חיצונית חרדית לגמרי, אבל נפלו למראות אסורות באינטרנט וכאלו, לציבור שתיארתי כאן, אלו חילונים לגמרי בכל מהותם, בסגנון בדיבור, ואפילו באיסורי דאורייתא
ברור שאם מישהו יגיע לרמת קלקול עד כדי כך שניתן להשוות אותו, כי אז הוא גרוע באותה מידה אם לא יותר אבל זה ממש לא כך והדברים די גלויים לעין כל.
בכל אופן הדיון כאן אינו על קלקול פנימי, שגם בו ירידת הדור שלנו ירדה מה שלא ירדו מאות שנים אני מדבר כאן על ה"אנדרוגינוס" החדש שצמח לנו כאן, מראה עוועים. |
|
יש חרדים שהם חילונים במהות. למה לך להכנס לפינה הזאת ? אז אני מבין שאתה נרתע מהמהות החדשה. כולם אהובים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 23:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 04:27 |
|
| |
אני מעדיף אותם על פני חרדים צבועים המכנים אישה חרדית בתואר "פרוצה". אני מעדיף אותם מאשר חרדים צבועים שמגינים על פדופילים. אבל כל אחד והעדפות שלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 06:32 |
|
| |
מה קרה? אוימת על ידי ההנהלה להפסיק להציק לי, מאז שתקת כמו דג לאט לאט אתה מנסה לצאת מהחור אליו הכניסו אותך, רק תיזהר שלא יסלקו אותך מפה סופית לא אענה אפילו על מה שכתבת כאן, כדי לא להיגרר לרמה והשפה הירודה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 06:56 |
|
| |
אני מדמיין סיפור חסידי, על אדם עם צ'ופ וללא זקן שמתקבל בחיבה אצל איזה אדמור אוהב ישראל. משום מה החסידות שינתה את פניה. לא עוד אהבה לכל יהודי, לא עוד סנגוריה ואמונה כי כל יהודי הוא חלק אלו' ממעל. להיפך, יהודי זה רק מי שלובש גרביים בצבע הנכון ומתחבר לאח הנכון שירש את האח הנכון, ומגלגל עיניים בצורה הנכונה כששרים את השיר הנכון. מעניינת התנועה הזו, אני אגב ממש יכול להסכים איתה. אבל מה הקשר בינה לתנועת החסידות? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 09:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 13:58 |
|
| |
פני פותח האשכול כפני הכלב וכל היוצא מפיו/מקלדתו כיוצא מפי הטבעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 15:03 |
|
| |
חסדא
כואב לקרוא דברים כאלה למרות שזה ממש קיים ,אבל להניח עליו גושפנקא שזה המצב וזה מה שיש לא נראה לי ותלוי איזור מגורים . מתי זה מתחיל בישיבה ? אחרי החתונה ? ראיתי בחורים מטשעבין ,שערי תורה ,חיי משה ,בעלז,ויזניץ .לא ממש עונה לתיאור למרות יוצאים מן הכלל . לפני מספר חודשים הייתי בבית שמש והתפללתי במונסי [ד"א בית כנסת מרשים ומפואר] ועוד איזה חסידישע שטיבל ,היימישע אידען ללא כחל ו[מ]סרק ,פשוט תענוג ולא אלמן ישראל .
תוקן על ידי חסדא ב- 25/01/2023 15:05:57
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 18:20 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אני מדמיין סיפור חסידי, על אדם עם צ'ופ וללא זקן שמתקבל בחיבה אצל איזה אדמור אוהב ישראל.
משום מה החסידות שינתה את פניה. לא עוד אהבה לכל יהודי, לא עוד סנגוריה ואמונה כי כל יהודי הוא חלק אלו' ממעל. להיפך, יהודי זה רק מי שלובש גרביים בצבע הנכון ומתחבר לאח הנכון שירש את האח הנכון, ומגלגל עיניים בצורה הנכונה כששרים את השיר הנכון. מעניינת התנועה הזו, אני אגב ממש יכול להסכים איתה. אבל מה הקשר בינה לתנועת החסידות?
|
|
תראה איך קיבל אותם החפץ חיים "אותן ההולכין עם בלורית כדרך שחץ וגאווה" (בהלכות תפילין בקשר לחציצה לשל ראש בתפילין, חוששני שזה לא מהווה להם בעיה כיום, כי יש ביניהם הרבה קרקפתא דלא מנח תפילין)
עד כאן התייחסתי למה שכתבת על איך מקבלים אותם בחסידויות
אשכול זה מתייחס לצורה המשונה והמוזרה שבחרו אותם פורקי עול יורדים מהדרך, שבמקום ללכת עם בלורית וזקן מגולח כדרכם עד היום, החליטו להשאיר כמה קבוצת שערות דקיקה המזכירה מעט את הפיאות, והם נראים יצורים פריקים מוזרים, יצור כלאים המנסה להיות חרדי חסידי פיאות מתולתלים שהג'ל רב בו על השיער.
האשכול הזה לא מתייחס להתנהגותם הפרועה, לשפתם המזכירה כאן את הניק "כיפה" שכתב כאן תגובה עם שפתו הזולה, ואם תעקוב תראה שזו השפה שלו גם באשכולות קודמים בהתייחס להתנהגותם, ההתנהגות שלהם גרועה הרבה יותר משל חילונים, בהפגנות האחרונות של חרדים הם הסתובבו והתיזו גז מדמיע הישר לפרצופי החרדים, ונתנו אגרופים לפנים, המשטרה גם עצרה חלק מהם. רמת הקלקול שלהם כמו שציינתי, רובם אם לא כולם אינם מניחים תפילין ועוברים על איסורי דאורייתא וכריתות ואין צורך לבאר על אלו בדיוק..
אתה ועוד כמה ניקים כאן בחרו לדבר על כך שזה רק מראה חיצוני, ושהחסידים על הפארנצעס לא יותר טובים מהם אז לא, טעית, אלו על הפארנצעס מניחים תפילין מידי יום ואינם עוברים איסור מיתת בי"ד וכריתות. המראה הזה מייצג גם דרך חיים מסוימת שיש לפושטקים פוריק העול האלו גם עד היום, אלא שהיום הם בחרו גם ללכת עם פיאות בנוסף למראה הפושטקי עם בלורית ענקית שמגיעה עד השפתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 18:23 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | כואב לקרוא דברים כאלה למרות שזה ממש קיים ,אבל להניח עליו גושפנקא שזה המצב וזה מה שיש לא נראה לי ותלוי איזור מגורים . מתי זה מתחיל בישיבה ? אחרי החתונה ? ראיתי בחורים מטשעבין ,שערי תורה ,חיי משה ,בעלז,ויזניץ .לא ממש עונה לתיאור למרות יוצאים מן הכלל . לפני מספר חודשים הייתי בבית שמש והתפללתי במונסי [ד"א בית כנסת מרשים ומפואר] ועוד איזה חסידישע שטיבל ,היימישע אידען ללא כחל ו[מ]סרק ,פשוט תענוג ולא אלמן ישראל .
|
|
התגובה שלך בכלל לא מובנת מתי אמרתי אני או מישהו אחר כאן באשכול שכך נראים היום בחורי הישיבות דיברתי כאן על מקולקלים שירדו מהדרך, חילונים למחצה לשליש ולרביע, לא לומדים בישיבות בקיצור הפושטקים הרגילים מהרחוב, רק שנוסף להם בלורית באורך המגיע עד לשפתיים, ופיאות דקיקות, עובי של חוט חשמל דק..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 20:18 |
|
| |
חסדא
הרגעת אותי , פני "הדור" כפני הכלב היה נשמע כולו חייב .
תוקן על ידי חסדא ב- 25/01/2023 20:20:57
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 22:07 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | מה קרה? אוימת על ידי ההנהלה להפסיק להציק לי, מאז שתקת כמו דג לאט לאט אתה מנסה לצאת מהחור אליו הכניסו אותך, רק תיזהר שלא יסלקו אותך מפה סופית לא אענה אפילו על מה שכתבת כאן, כדי לא להיגרר לרמה והשפה הירודה שלך. |
|
השפה הירודה שלי? אני פעם כינתי בתואר "פרוצה" חרדית שכל חטאה היא שהיא פגעה בכבודו של כותב חשוב מאוד? חרדי אמיתי מעולם לא משתמש בכינויים כאלה.
|
|
|
|
|