בית פורומים בחדרי חרדים

ממצאים ארכיאולוגים באמצע רחוב בר אילן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2023 17:42 לינק ישיר 
ממצאים ארכיאולוגים באמצע רחוב בר אילן

במסגרת העבודות לרכבת הקלה ברחוב בר אילן נמצאו בחפירות ממצאים ארכיאולוגים ונציגי רשות העתיקות הגיעו למקום.
האם זה יגרום לכפל הפגנות, או שמלאכתם של המפגינים תיעשה עכשיו על ידי הארכיאולוגים והם אלה שיעכבו את המשך העבודות במקום?

תוקן על ידי hhaavv ב- 25/01/2023 17:45:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2023 17:46 לינק ישיר 

מצאו מזמן בכמה ממקטעי התוואי. נראה לי שהכל כבר נחפר ונבדק

תוקן על ידי גינגישראלי ב- 25/01/2023 17:46:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2023 18:36 לינק ישיר 

שמעתי היום מפקח במקום - סיבה למה חסמו היום מעבר לגידור הרגיל של החפירות - נתיב נוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2023 22:02 לינק ישיר 

אני חושב שהגילוי הוא באיזור שמואל הנביא יחזקאל, שם בחפירות תת קרקעיות חשאיות התגלו קברים והעבודה נעצרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2023 22:38 לינק ישיר 

יפה שאתה מעדכן אותי במה שראיתי במו עיניי במקום אחר. אבל באזור שמואל הנביא-יחזקאל ידוע על קברים כבר המון שנים וזו הסיבה להפרדה המפלסית שיש ברח' שמואל הנביא באזור זה (עשו שם פתרון של פותח טפח).  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2023 17:21 לינק ישיר 

כשחפרו את הצד הדרומי של הרחוב מצאו ממצאים ארכיאולוגיים. אין סיבה שבצד הצפוני לא יהיו כאלה. נ.ב. פורסמה תמונה שעל פניו נראית כמו קוביית בטון של תשתית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2023 07:33 לינק ישיר 

מסיור שערכתי במקום אכן נראה שנמצאו ממצאים ארכיאולוגיים כולל קברים או חשש לקברי יהודים. במקום שהופיע בתמונה שפורסמה, התקינו צינור פותח טפח זמני וכיסו באדמה וחצץ. קצת יותר למעלה ברחוב, מבצעים יציקות בתוך בור עתיקות חפור, ומסתבר שאלה עבודות טהרה.

תוקן על ידי גינגישראלי ב- 29/01/2023 07:33:46

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ממצאים ארכיאולוגים באמצע רחוב בר אילן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext