בית פורומים בחדרי חרדים

הטרנד הבא בעולם החתונות...מקווה בחתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/1/2023 11:35 לינק ישיר 
הטרנד הבא בעולם החתונות...מקווה בחתונה

חומרה חדשה ? 

הצצה לשמחה הגדולה: המשפיע טבל שלוש פעמים בחתונת הנכד - בחדרי חרדים (bhol.co.il)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2023 11:42 לינק ישיר 

נראה לי שבקהילה שלו, החומרה הבאה תהיה שבמקום שהחתן והכלה ילכו לחדר ייחוד, הם ילכו ביחד לקיים את "מצוות" שבירת מסכי נדרים פלוס.

גילוי נאות - בצעירותי אוהב הייתי ללכת מדי פעם לסעודה שלישית אצלו, ולחוות את החוויה הרוחנית כששרים קה אכסוף חצי שעה וכו' ולכן חבל לי על מה שנהיה מזה.

אבל אין מנוס מלהסיק, שלמרות ההתמכרות והעילאיות המרגישים ביציאה מהשגרה ומה"נורמליות", כל דבר "קיצוני" עלול להוביל לתופעות כאלו וחמורות יותר וצריך לשמור על חוש הביקורת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2023 21:28 לינק ישיר 

הוא השתגע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2023 21:36 לינק ישיר 

מאכיל_חצץ כתב:
הוא השתגע?

הוא היה משוגע מאז ומתמיד, ורק עכשיו זה יצא החוצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2023 13:07 לינק ישיר 

עוד הרבה לפני הסיפורים האחרונים שהתפרסמו אודותיו, הספיק לי פעם אחת לשמוע שיעור שלו, והבנתי שהאיש לא מאה אחוז.
אגב, פעם דיברתי עם מעריץ שלו שטען שיש לו בן בשנות העשרים לחייו שעולה עליו בגדולתו ויש גם לו מעריצים.
כך שכנראה במשך הזמן זה יהפוך להיות חסידות לכל דבר ועניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2023 23:58 לינק ישיר 

אם חלק מהאנשים שומעים אותו ואת שיעוריו ומבינים שהאיש גדול, והם גם מתחזקים ממנו
וחלק אחר מהאנשים ששומעים אותו והתובנה שלהם הוא שהוא אינו 100 אחוז
כנראה שמה שקובע כאן זה מי שומע אותו ותפיסת החיים של אותו שומע.

חז"ל אמרו שתלמיד חכם שכל בני העיר אוהבים אותו, סימן לא טוב הוא, כי בטח אין הרב מוכיח אותם אלא "זורם איתם"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 09:13 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חז"ל אמרו שתלמיד חכם שכל בני העיר אוהבים אותו, סימן לא טוב הוא, כי בטח אין הרב מוכיח אותם אלא "זורם איתם"..

לא ידוע לי שאת רבי מיילך בידרמן יש חלק שלא אוהבים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 09:44 לינק ישיר 

כל חסידי ה'מוח' - מגחכים בשיח בין הבריות על תופעת ר' מיילך. מעשיותיו, תנועותיו, הטפותיו, עד לריקוד עם החנוכייה על ראשו וכיוצ"ב.

הכוונה, לבריסקאים, חבדיי"ם, ולמדנים מטעם עצמם, וכדומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 10:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

סליחה, אין כאן ספק ביראת שמים שלו. הכל יודעים שהוא ירא שמים גדול ועובד ה' במסירות נפש עשרות שנים (כמובן מי שמכירו).
אז בבקשה נא לא להיתמם ולהסיט את הנידון בתיוג של תפיסת אורח חיים. 
אלא אם כן שאינך מכירו ואז דבריך יוקדשו מכיוון אחר. 

השאלה היא, האם זה 'דרך' בעבודת ה' או שדברים והתנהגויות כאלו ודומיהם באים מאופי מסויים ( ואני מדגיש, צדיק וקדוש מאד) המתאים אליו באופן אישי אך לא כ'דרך' בעבודת השם.
לא כל אחד יודע להתבטאות בדיוק מה 'מפריע' לו בסיפור כזה, אבל זוהי ההרגשה.

ולא, אינני מתכווין לתרץ את הפוחזים והריקים קלי הדעת והראש, שמבחינתם כל עבודת ה' הנעשית בדרך של 'לא יבוש מהמלעיגים' הוא 'חילול השם' וכל מעשה נלוז שיש בו חילול ה' נחשב אצלם 'קידוש השם' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 14:53 לינק ישיר 

באר_החיים כתב:
איש_חשוב כתב:

רבי מיילך הוא רב של חיזוק, של טישים, של ריקודים
איזה יופי שהוא מקובל עליך ועל כל עם ישראל

תלמיד חכם שאינו אהוב על כל בני העיר, הגמ' מדברת על כך שהם אינם אוהבים אותו כי הוא מוכיח אותם, כי הוא אוסר עליהם דברים, נשמע משהו יותר שייך לעניננו, מאחר והוא קיצוני נגד הנדרים פלוס ועוד כמה ענינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 15:02 לינק ישיר 

פלנטה כתב:

סליחה, אין כאן ספק ביראת שמים שלו. הכל יודעים שהוא ירא שמים גדול ועובד ה' במסירות נפש עשרות שנים (כמובן מי שמכירו).

השאלה היא, האם זה 'דרך' בעבודת ה' או שדברים והתנהגויות כאלו ודומיהם באים מאופי מסויים ( ואני מדגיש, צדיק וקדוש מאד) המתאים אליו באופן אישי אך לא כ'דרך' בעבודת השם.

אינני מבין איפה בדברי ראית כאן דיון על מידת יראת השמים שלו, לא הזכרתי את זה במילה אחת מתוך דברי
אתייחס קודם למה שכתבת שאתה לא יודע מה מפריע לכל אחד בסיפור הזה
אאיר את עיניך, כל יהודי שמחפש רק להתעלות בעבודת השם ולהישמר מבעיות דורינו, ישמח לראות ולשמוע על רב / משפיע שבא לו להתרחק יותר מהמסכים (בלי לשבור אותם בבתי הכנסת כמובן, וחבל שהוא לא הדגיש להם שאין כוונתו לאלימות פיזית) או על רב שרוצה לטבול עוד עשר פעמים במקוה בשעה, יערב לו ויבושם, ירבה טהרה חסידות ופרישות.
לעומת זאת יש כאלו כשהם רואים מישהו הולך בדרך פרישות קיצונית מידי, הם מרגישים סוג ב' כי יש מישהו פרוש יותר וצדיק יותר מהם, וזה לא בא להם בטוב
זה מה שמפריע להרבה מאוד אנשים כשהם שומעים על פלוני שהולך למקוה גם לפני הדלקת נרות חנוכה, וגם במוצאי תשעה באב, "למה מה שאני עושה לא מספיק טוב, כנראה ההוא מטורלל ואני בסדר", במקום לומר "איזה יופי יש יהודים צדיקים יותר ממני", הם מעדיפים לומר "ההוא מטורלל ואני הבסדר", זה עושה לך טוב? אתה מרגיש עכשיו יותר נחמד? אתה לא פחות טוב מהשני, ההוא לא נורמלי זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 15:06 לינק ישיר 

אגב, למי שחושב שכל מה שיש לו לעשות כל היום זה רק לדבר על נדרים פלוס ולרוץ למקווה, טועה
ראיתי אותו בכמה אירועים, מה שיש לצדיק הזה בראש זה לימוד התורה, תפילה בדביקות ושמירת עינים, על זה נסוב דרשותיו על פי רוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 19:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אינני מבין איפה בדברי ראית כאן דיון על מידת יראת השמים שלו, לא הזכרתי את זה במילה אחת מתוך דברי
אתייחס קודם למה שכתבת שאתה לא יודע מה מפריע לכל אחד בסיפור הזה
אאיר את עיניך, כל יהודי שמחפש רק להתעלות בעבודת השם ולהישמר מבעיות דורינו, ישמח לראות ולשמוע על רב / משפיע שבא לו להתרחק יותר מהמסכים (בלי לשבור אותם בבתי הכנסת כמובן, וחבל שהוא לא הדגיש להם שאין כוונתו לאלימות פיזית) או על רב שרוצה לטבול עוד עשר פעמים במקוה בשעה, יערב לו ויבושם, ירבה טהרה חסידות ופרישות.
לעומת זאת יש כאלו כשהם רואים מישהו הולך בדרך פרישות קיצונית מידי, הם מרגישים סוג ב' כי יש מישהו פרוש יותר וצדיק יותר מהם, וזה לא בא להם בטוב
זה מה שמפריע להרבה מאוד אנשים כשהם שומעים על פלוני שהולך למקוה גם לפני הדלקת נרות חנוכה, וגם במוצאי תשעה באב, "למה מה שאני עושה לא מספיק טוב, כנראה ההוא מטורלל ואני בסדר", במקום לומר "איזה יופי יש יהודים צדיקים יותר ממני", הם מעדיפים לומר "ההוא מטורלל ואני הבסדר", זה עושה לך טוב? אתה מרגיש עכשיו יותר נחמד? אתה לא פחות טוב מהשני, ההוא לא נורמלי זה הכל.

במטותא מנך, קרא בבקשה עוד הפעם את דברי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2023 20:24 לינק ישיר 

קראתי את דבריך עוד פעם, ומצאתי שגם אתה צריך לקרוא את דברי עוד פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2023 14:03 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
עוד הרבה לפני הסיפורים האחרונים שהתפרסמו אודותיו, הספיק לי פעם אחת לשמוע שיעור שלו, והבנתי שהאיש לא מאה אחוז.
אגב, פעם דיברתי עם מעריץ שלו שטען שיש לו בן בשנות העשרים לחייו שעולה עליו בגדולתו ויש גם לו מעריצים.
כך שכנראה במשך הזמן זה יהפוך להיות חסידות לכל דבר ועניין.

אציין שזה היה שיעור מחשבה בנושא יחסית שולי ונטול מחלוקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2023 19:01 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

באר_החיים כתב:
איש_חשוב כתב:

רבי מיילך הוא רב של חיזוק, של טישים, של ריקודים
איזה יופי שהוא מקובל עליך ועל כל עם ישראל

תלמיד חכם שאינו אהוב על כל בני העיר, הגמ' מדברת על כך שהם אינם אוהבים אותו כי הוא מוכיח אותם, כי הוא אוסר עליהם דברים, נשמע משהו יותר שייך לעניננו, מאחר והוא קיצוני נגד הנדרים פלוס ועוד כמה ענינים.

תקשיב, זה לא רק העניין של נדרים פלוס שזה היה הקש ששבר את גב הגמל
עוד הרבה לפני, אנשים לא התחברו לסגנון שלו ושל דרשותיו.
אני מכיר חניוקים ועובדי השם יראים ושלמים שהיו מגיבים בביטול לשמע/ קריאת דרשותיו, לא קשור כאן בכלל עניין של מוכיח וכו זה יותר הסגנון של שזה לא משהו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הטרנד הבא בעולם החתונות...מקווה בחתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext