|
|
| נשלח ב-29/1/2023 17:35 |
|
| |
כבר עכשיו. רוב המלעגים, זה בגלל שנאתם את השונה, את המחזיק עצמו קדוש. איזה רגש נחיתות סמוי, המלובש באיצטלה של ציחקוק מתמהוני. צא וראה, שתוך כדי הלעג של קודמינו, משלבים את סוגיית נדרים פלוס. כלומר האג'נדה לועגת. מהנדסי תודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2023 17:42 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | כבר עכשיו. רוב המלעגים, זה בגלל שנאתם את השונה, את המחזיק עצמו קדוש. איזה רגש נחיתות סמוי, המלובש באיצטלה של ציחקוק מתמהוני. צא וראה, שתוך כדי הלעג של קודמינו, משלבים את סוגיית נדרים פלוס. כלומר האג'נדה לועגת. מהנדסי תודעה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2023 17:44 |
|
| |
לי אישית עבר רעיון בראש, שאולי הוא הביע את רצונו לטבול לפני החופה, וכיוון שהפתיעו אותו במקוה נייד הוא טבל בו מספר פעמים כדי שמי שטרח ירגיש שהיתה לו סיבה טובה מאוד (וילעגו לו במקום לטורח). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2023 17:57 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  |
לי אישית עבר רעיון בראש, שאולי הוא הביע את רצונו לטבול לפני החופה, וכיוון שהפתיעו אותו במקוה נייד הוא טבל בו מספר פעמים כדי שמי שטרח ירגיש שהיתה לו סיבה טובה מאוד (וילעגו לו במקום לטורח).
|
|
אז צריך לעשות רעש וצלצולים!?! אי אפשר, לשים את זה (למשל) בחניון!?! מדוע, לא שמענו על שום אדמו"ר. שעשה זאת!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2023 20:21 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | שמענו כבר על אחרים שהלכו לעשות מקלחת באמצע החתונה אבל על מקווה ניידת זה חידוש גדול.
זו בדיוק הסיבה ללכת למקווה.
מחשבות/הנהגות כאלה הקיימות אצל אנשי החולין דהיום, הם מהווים את הטריגר ל"עובדים" ומסתגפים מהזן החדש, לעשות את ההיפך הגמור - - - -
|
| " בלי קשר למושא האשכול: אחד מאדמורי פולין אמר "הצד השווה שיש לטובל במקווה מספר פעמים ביום עם "הדבר אחר" שפושט טלפיו הוא ששניהם חזירים שמציגים לציבור מצג שווא שהם טהורים" ,לגוף העניין, הרב הצטרף לטרנד ולא עשה הפוך מאותם אנשים שלוקחים מקלחת באמצע החתונה וזה בסדר, אבל הטראסק להביא מקווה ניידת לחתונה בה בעת שבכל רחוב בבני ברק יש מקווה זה משהו שלא מסתדר "עם אחד מבני החבורה", כך הוא הציג את עצמו בתחילת דרכו הציבורית, מה שאולי מוכיח שהדמגוגיה לא נולדה בחתונה וד"ל.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/01/2023 20:40:06
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2023 20:31 |
|
| |
מה לא הביאו בימים אלו לחתונות? הביאו חתן כלה במסוק, במרכבה, בתיבה, בנדנדה בתוך ים הטירוף הזה הביאו גם מקווה, הכל בסדר, רק לא הביאו את החתן והכלה בתוכו, אז מה קרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2023 22:50 |
|
| |
אם מדובר בקוריוז אז באמת שאין פה שום בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2023 21:55 |
|
| |
| דיסקקשיח כתב: |  | | אולי לכלה... |
| במקרה הטוב זה מועיל לטבילת "צבי מאיר" ואפילו לא לטבילת עזרא, בגלל שמדובר במים שאובין שלא מונחים בקרקע אלא בכלי...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/02/2023 22:34:21
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2023 01:51 |
|
| |
בזמן עזרא לא קראו "רבי עזרא" לרבנים היום מוסיפים את התואר רבי, וכבר העירו לך כמה פעמים שחרדי מכבד רבנים אתה לא תקרא כאן לרבנים בשמותם ללא תואר, חוצפן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2023 22:18 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | בזמן עזרא לא קראו "רבי עזרא" לרבנים היום מוסיפים את התואר רבי, וכבר העירו לך כמה פעמים שחרדי מכבד רבנים אתה לא תקרא כאן לרבנים בשמותם ללא תואר, חוצפן. |
| אין ספק שכולנו חייבים לשמור על כבודם של הרבנים וטוב שאתה לא נרדם בשמירה ומזכיר זאת מפעם לפעם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2023 00:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | בזמן עזרא לא קראו "רבי עזרא" לרבנים היום מוסיפים את התואר רבי, וכבר העירו לך כמה פעמים שחרדי מכבד רבנים
אתה לא תקרא כאן לרבנים בשמותם ללא תואר, חוצפן. |
|
יש לו הסמכה לרבנות?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2023 04:21 |
|
| |
רב אינו בהכרח מי שהוסמך לרבנות יש רבני בתי כנסת שתפקידם לנהל את הקהילה, יש אדמורים, יש ראשי ישיבות, כל אלו כמובן לא מוסמכים הסמכה לרבנות היא מי שלמד ספציפית יורה דעה ועוד כמה ספרים ונבחן עליהם האם מי שלמד הרבה תורה אבל לא את הספרים הספציפיים האלו, אינו אמור לקבל את הכבוד הראוי לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2023 12:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רב אינו בהכרח מי שהוסמך לרבנות יש רבני בתי כנסת שתפקידם לנהל את הקהילה, יש אדמורים, יש ראשי ישיבות, כל אלו כמובן לא מוסמכים הסמכה לרבנות היא מי שלמד ספציפית יורה דעה ועוד כמה ספרים ונבחן עליהם האם מי שלמד הרבה תורה אבל לא את הספרים הספציפיים האלו, אינו אמור לקבל את הכבוד הראוי לו? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2023 12:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מקוה אינה מיועדת אך ורק להיטהר מטומאה, אלא גם לתוספת טהרה הרי לא עלה על דעתך שאלו ההולכים מידי בוקר למקוה טמאים כל יום |
|
טבילת כל יום בהחלט נועדה לטהר מחשש לטומאת קרי שלפי תקנת עזרא אסור לאדם שטמא בטומאת קרי לעסוק בדברי תורה. אי אפשר "להוסיף טהרה", אין מושג כזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2023 00:19 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | מקוה אינה מיועדת אך ורק להיטהר מטומאה, אלא גם לתוספת טהרה הרי לא עלה על דעתך שאלו ההולכים מידי בוקר למקוה טמאים כל יום |
|
טבילת כל יום בהחלט נועדה לטהר מחשש לטומאת קרי שלפי תקנת עזרא אסור לאדם שטמא בטומאת קרי לעסוק בדברי תורה.
אי אפשר "להוסיף טהרה", אין מושג כזה.
|
|
אתה כויפר ביסוד החסידות שאפשר להוסיף כל מה שרוצים על כל דבר ובכלל זה תוספת טהרה ותוספת הכנה למצוה עד שעובר זמן המצוה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|