בית פורומים בחדרי חרדים

האם החתונה של הנכד מטמאה את הסבא שמשתתף בה?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2023 04:42 לינק ישיר 

למה אתה אומר "כויפר ביסוד החסידות"
אתה יכול להסתפק בכויפר סתם
כופר בדברי הרמב"ם שכותב במפורש בפירוש המשנה על ביצה: וטבילות אלו שאדם טובל או שמטביל את הכלי הטהור בין המעשר והתרומה והקודש הן שמותרין ביום טוב. והתרנו טבילות אלו ביום טוב מפני שאינן להסרת טומאה אלא לתוספת טהרה

שניכם יצאתם פארש..

נזכיר גם שכהן גדול הולך שוב ושוב לטבול ביום כיפור, למרות שמן הסתם לא נטמא כל כמה דקות
ויש גם ממש בהלכה שצריך ללכת בערב יום כיפור למרות שלא נטמאו

חבל, במקום ללעוג לחסידים על מנהגם להתקדש כל בוקר, הייתם ממשיכים להתעסק בשלכם כל בוקר, דהיינו לשמן את הצ'ופ, בלורית בלע"ז, ולגמור בקבוקון בושם, להוסיף טהרה על טהרתו..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/02/2023 05:41:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2023 12:22 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כופר בדברי הרמב"ם שכותב במפורש בפירוש המשנה על ביצה: וטבילות אלו שאדם טובל או שמטביל את הכלי הטהור בין המעשר והתרומה והקודש הן שמותרין ביום טוב. והתרנו טבילות אלו ביום טוב מפני שאינן להסרת טומאה אלא לתוספת טהרה

כמו שכתוב בדברי הרמב"ם המלאים שם, טבילות אלו היו להעלות כלי מטהרת חולין לטהרת תרומה וכיו"ב שבהן נהגו בזמנם חומרות יותר מהצריך, אין ממש מה להשוות עם טבילות של ימינו שכולנו טמאי מתים שעדיין טמא ביציאתו כתחילתו, וזה אגב אחד הטעמים שביטלו את טבילת עזרא מכיון שהיא לא מעלה או מורידה לטמאי מת.

ומן הדין היה שגם נטילת ידיים (שהיא משום סרך תרומה) תתבטל בזמנינו אילולא נתקנה במניין ואי אפשר לבטלה גם כשבטל טעמה. (ועדיין מי שיטול ידיו כמה פעמים בסעודה ייקרא נטילה שאינה צריכה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2023 20:16 לינק ישיר 

אם כטענתך, אין ענין ללכת היום בכלל למקוה, הגעת כבר לביטול כל ענין המקווה כי היום כולם טמאי מת במילא..
עם ישראל נוהגים ללכת למקוה על טומאות פחותות מזה למרות היותם טמאי מת
כנראה עם הקודש חושב שונה ממך
נכון טמאי מת, אבל טומאות אחרות שאפשר לטהר - מטהרים במקוה

שוב אומר, התנהגות מבישה של לוטפקים הלועגים לגינוני קדושה יתירה של החסידות
כשעגלתם ריקה לא רק מעניני מקווה אלא בכלל מקדושת עינים וקדושת הגוף
אולי כדאי שיכירו את מקומם, ואם לא לנהוג בקדושה לפחות לא לזלזל באלו שכן נוהגים
הלעג והזלזול הזה בא לחפות על הנחיתות שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2023 21:29 לינק ישיר 

עיין ברמ"א לענין טבילה ערב יו"כ והערת המג"א.

ויש באמת מחלוקת לגבי הטבילה שהזכרת ומשמעותה כך שאני לגמרי מקבל שכדבריך "יצאתי פארש", יש מושג כזה "תוספת טהרה" גם אם משמעותו קצת שונה ממה שהתכוונת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2023 23:49 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אם כטענתך, אין ענין ללכת היום בכלל למקוה, הגעת כבר לביטול כל ענין המקווה כי היום כולם טמאי מת במילא..

האמת שיש רק מקום אחד בימינו שיש לזה השלכה הלכתית: עליה להר הבית - מכיון שטמאי מת מותרים בהר הבית אבל לא בעלי קרי. אבל כמדומני שאתה לא דוגל בעליה להר הבית אז ממילא אין באמת נפק"מ בטבילה למי שטמא מת.. (מבחינה הלכתית לפחות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2023 02:43 לינק ישיר 

אני כותב לך מה נוהגים, ואתה אומר מה ההלכה.. כתבתי "עם ישראל נוהגים" אתה מתווכח עם המציאות כאילו? לא נוהגים?
אגב, אצל רוב החסידים, בעל קרי אם אינו מספיק לטבול לפני זמן תפילה, אינו מתפלל, ובטח שלא מניח תפילין לפני טבילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2023 10:30 לינק ישיר 

בכתבה כאן מתואר כי רצ"מ טבל:
בשעה 18:00 (בתחילת החתונה)
בשעה בשעה 20:00 (לאחר תפילת מעריב)
ובשעה בשעה 3:40 (לפני המצווה טאנץ)

האם רצ"מ נוהג בכל יום לטבול כמה פעמים בדומה למתואר ? בערב, אחרי מעריב, ולפנות בוקר ?
או שנהג כן רק עקב החתונה ?

(אגב, בתאוריה, אפשר לארגן מקווה כשר למהדרין, צריך להניח את הקרוואן על הקרקע, ולהביא שלג מההרים..)

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 06/02/2023 10:32:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2023 16:26 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מקוה אינה מיועדת אך ורק להיטהר מטומאה, אלא גם לתוספת טהרה
הרי לא עלה על דעתך שאלו ההולכים מידי בוקר למקוה טמאים כל יום

אוקיי, את הליטאים נתת שוק על ירך בזילזולם במקוה כל יום.

אבל, אם הנושא היה טבילה במקוה לפני מצוה גרידא, דומני שזה לא היה פותח כותרות ולא הופך לשיח בין הציבור, לאו דווקא כאן בפורום.

אנשים נבוכים איך לקבל מנהג כזה, האם ראוי לנהוג ולעשות ג"כ כמוהו, או שמא הוא ענין פרטי בינו לבין עצמו.

בוודאי ישנם אנשים הטובלים כמה וכמה פעמים ביום, ואני מניח שגם אתה מכיר כאלו, אבל לא עושים מהם עסק כלל וכ"ש שלא נעשה מזה כותרות כי מכירים את האנשים האלו ש'הם כאלה', והם אנשים פרטיים, ואין מהם הוראה ודוגמא להתחקות אחריהם.

אבל, כאן מדובר באיש צדיק שהוא גם משפיע ומנהיג, והנהגה זו נעשתה ברבים תוך כדי השתדלות גדולה להביא מקוה צמוד לאולם וכו'.

ועל זה ה' שיח', האם זה ראוי לעשות כמוהו, האם מנהג זה הוא מנהג 'אישי' ו'פרטי' לפי אופיו ותכונות נפשו ואין זה נוגע כלל לאחרים, או שמא יש לנו הנהגה של עבודה חדשה שלפי צורך הזמן והדור ראוי לנהוג כן.

אגב, אלו הפוחזים המתלוצצים ילעיגו גם על 7 רציפות וגם על הנהגות של קדש עצמך במותר לך (שהוא לדעת הרמב"ן מדאורייתא) ועוד ועוד..
לאלו דבריכם לא יועילו ואפילו לא יזיקו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 02:23 לינק ישיר 

הנה נגעת כאן בסיפור האמיתי שכואב לכל אלו הלועגים 
הרי כולם יודעים שרבים נוהגים לטבול לפני נרות חנוכה, למרות שהם כבר היו במקוה בבוקר.
הסיפור כאן זה הפרהסיא וההתארגנות
כמישהו נוהג בעצמו קדושה יתירה בצורה מופרזת ובפרהסיא, יש אנשים שרואים את עצמם נחיתים לידו, "איפה ההוא נמצא, ואיפה זה שם אותי"..
ואז מתפרצים זעקות השבר, למה מקוה? הוא לא נטמא, אין דבר כזה תוספת טהרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 16:14 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הרי כולם יודעים שרבים נוהגים לטבול לפני נרות חנוכה, למרות שהם כבר היו במקוה בבוקר.
כמישהו נוהג בעצמו קדושה יתירה בצורה מופרזת ובפרהסיא, יש אנשים שרואים את עצמם נחיתים לידו, "איפה ההוא נמצא, ואיפה זה שם אותי"..
חבל שאתה שוב ושוב נתפס לחלק השני שציינתי שאינן שווין תגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 16:46 לינק ישיר 

בהודעתך האחרונה העלית רק שאלה איך אנשים אמורים לקבל את התופעה הזאת
על הודעה זו הגבתי לך, שאנשים מגיבים מתוך אמוציות בלבד, ואף אחד לא מסתפק כאן האם עליו ללכת לחקות את ר' צבי מאיר
לא ראיתי בהודעה זו שום חלק נוסף של שאלה, אתה מוזמן לחדד אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 19:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

יש במקורות גם מושג של "יוהרא", מן הסתם היתה אפשרות לעשות זאת בלי "פרסומי ניסא" וקצת יותר "והצנע לכת", וזה ההבדל עם הדוגמאות האחרות שהבאת..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 19:11 לינק ישיר 

יש הנהגות שונות בקרב צדיקים וחסידים כמה ומתי לעשות טבילה במקוה,
קשה להצביע למה, יתכן שה"מצוה טאנץ" עושה לו תחושה של התרחקות מהקדושה, יתכן שהוא באמת התרחק קצת, יתכן שהוא חש גאוה מהמעמד והקהל , יתכן שהוא מתנהג כפי מה ששמע מצדיקים אחרים.. יתכן שאנחנו איננו מבינים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2023 03:10 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שוב אומר, התנהגות מבישה של לוטפקים הלועגים לגינוני קדושה יתירה של החסידות
כשעגלתם ריקה לא רק מעניני מקווה אלא בכלל מקדושת עינים וקדושת הגוף
אולי כדאי שיכירו את מקומם, ואם לא לנהוג בקדושה לפחות לא לזלזל באלו שכן נוהגים
הלעג והזלזול הזה בא לחפות על הנחיתות שלהם.

הלעג שלך לליטאים בכללותם מאפיל על כל לעג שהוא של ניק כזה או אחר למנהג חסידי מחודש שלפעמים מרוקן מתוכו את עיקר המצוה ואפילו גורם ההיפך.

נכון, יש גם ליטאים ודומיהם שהנהיגו מנהגים מוזרים וגם להם לועגים לא פעם, אבל זה לא מונע ממך את תחושת הנחיתות והצורך ללעוג ללוטפקעס..

אגב, יש יותר חסידים ששמים ג'ל על הפיאות מליטאים ששמים על הבלורית...

נ.ב. חבל שלא קראת את תגובתי הקודמת עד הסוף ועצרת להיעלב במילים תוספת טהרה ולא בעיקר שזה על חשבון דברים עיקריים נוספים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2023 03:20 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

לי אישית עבר רעיון בראש, שאולי הוא הביע את רצונו לטבול לפני החופה, וכיוון שהפתיעו אותו במקוה נייד הוא טבל בו מספר פעמים כדי שמי שטרח ירגיש שהיתה לו סיבה טובה מאוד (וילעגו לו במקום לטורח).

לאור התגובות האחרונות והדיון סביב הטבילות והבאת המקוה, אני מצטט את תגובתי זאת שממש לא נכתבה בציניות למי שאולי חשב כך.
רצ"מ אדם בעל הנהגות מעניינות ובהחלט יתכן אצלו חשבונות שכאלה.

לגבי הפרהסיה והפרסום, סיכוי גבוה שזה לא נעשה על דעתו וודאי לא לבקשתו, כך שלא צריך לחשבן יותר מדי מה אנחנו אמורים לעשות או לא לעשות בעקבותיו (ומי שחסיד שלו, שישאל אותו)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם החתונה של הנכד מטמאה את הסבא שמשתתף בה?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.