אני רק אומר שזה לא פעם ראשונה שאתה "לוקח בקלות ובהבנה" איסורים חמורים מאוד בתורה בזמן שמפריע לך על אלו שמלגלגים על עוברי עבירה
אז בבקשה קח את האתגר ששמתי לך, ותכתוב את המשפט הזה שביקשתי ממך
נשלח ב-16/2/2023 09:21
אני לגמרי עם רוח האשכול, ומפריעה לי בעיקר ה"הכלה" המוגזמת ששרקי קיבל מכל המתייפייפים. אבל כן חושב שחשוב להעמיד דברים על דיוקם, והוא שאין הוכחה ששרקי עבר על איסור תורה מפורש שמדבר על משהו מאוד ספציפי וד"ל.
לפי מה שהבנתי, במחקרים רוב האנשים שחיים ככה לא עוברים על אותו איסור כאמור.
אמנם וודאי שרוח התורה לא מתלהבת משום מעשה כזה, אבל אם כבר נהפכנו לשופטים (כאילו אנחנו תמיד שולטים ביצה"ר שלנו במקרים אחרים, וכאילו אנחנו יכולים להודות בפני עצמנו שהגענו למקומו לפני שדנו את חברנו) כדאי לדעת את חומרת העבירה לפני שחורצים עליו דין...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 16/02/2023 09:21:37
נשלח ב-16/2/2023 10:17
מצד פספסת את הנקודה. אין שום איסור ללכת עם שרוכי נעליים בצבע מסויים. אבל כשזה הופך להיות סמל, אז אפילו על שרוך נעל, ערקתא דמסאנא, יהודי צריך למסור את הנפש. ההצהרות מהסוג של הנעבעך הזה, שרקי, אין להן דבר עם השאלה "כן עובר על איסור או לא". זה לא הנושא. כל ההצהרה שלו באה רק כדי ליישר קו עם רוח התקופה, עם הטירוף הפרוגרסיבי שלופת את העולם המערבי. אז כן, לעניין זה - זו "שעת השמד" של דורנו. לא המעשה עצמו, אלא ה"קבלה והכלה" שלו.
מצד פספסת את הנקודה. אין שום איסור ללכת עם שרוכי נעליים בצבע מסויים. אבל כשזה הופך להיות סמל, אז אפילו על שרוך נעל, ערקתא דמסאנא, יהודי צריך למסור את הנפש. ההצהרות מהסוג של הנעבעך הזה, שרקי, אין להן דבר עם השאלה "כן עובר על איסור או לא". זה לא הנושא. כל ההצהרה שלו באה רק כדי ליישר קו עם רוח התקופה, עם הטירוף הפרוגרסיבי שלופת את העולם המערבי. אז כן, לעניין זה - זו "שעת השמד" של דורנו. לא המעשה עצמו, אלא ה"קבלה והכלה" שלו.
עד כמה שאני זוכר, מחיתי על לעג וזילזול באדם חולה, באשכול הזה, שדן באדם פרטי, שלא הצהיר שהוא נגד התורה. הוא הצהיר שיש לו נטיה מסוימת. אני לא נוהג לבדוק אחורה מה אמרתי, כי זה לא משנה.
ב"ה אני חרדי. קורה שאני חושב אחרת, יתכן שדוקא אני קולע לדעת תורה
יש לי כלל ברזל, אותו למדתי לדאבוני מהתקשורת הקלוקלת כשהיריב שלך טוען טענה ממש חלשה, שכל השומע אותה רואה מיד שאין בה כלום, עדיף שלא תגיב, כי כולם רואים שהיריב כבר הביס את עצמו
הפעם חרגתי ממנהגי כדי לומר לך למה אינני עונה מידי פעם.