מדיון על נושא כל כך מהותי, שכל תקופה סוטה אחר מעלה אותו על נס בצורה מסויימת, נושא שחוץ מהפו המיני אין בו דום משמעות, וכי הלהטבים יש בהם איזו תכונה נוספת טובה ששונה מאנשים אחרים, למעט התכונה שהם נמשכים כביכול לגוף שונה.........ואתם דנים ביניכם אנשים וחברים צדיקים אחד על השני........אינני מוכיח בשער, אבל כל כך כואב שלצערי גם אנשים שומרי תורה ומצוות נותנים לדבר הסה הכלה והבנה, במקום לפחות לשתוק ולא להגיב......
נשלח ב-17/2/2023 09:53
פיינשמקער כתב:
גינגישראלי כתב:
להגדיר אינני יודע
אבל לומר שיש שעת השמד על הלך רוח ודיבור מסויים נשמע לגמרי עציצי.
שיהיה. אצלם כל שעה עגולה היא שעת השמד... אני הבאתי את המושג ההילכתי בהקבלה למציאות ימינו. מכיר את המושג הזה במקור, או רק מהצעקות של העצניקים? המושג הזה מדבר בדיוק על הלך רוח...
נוח לך לומר עליהם כל שעה עגולה כדי להתעלם מהטענה. גם אם זה היה כל שעה עגולה וזה לא, אם זו שעת שמד אז זו שעת שמד.
אפשר להקביל את זה להרבה נושאים אחרים להשוות או להיפך, אבל הטענה הזאת לא מחזיקה מים מול אדם אחר שחושב אחרת.
ואם אתה מדבר על שעת שמד, הדברים שהעצניקים טוענים עליהם הרבה הרבה יותר חזקים.
(אולי אתה חושש שיש בקרב שומרי התורה כל כך הרבה בעלי נטיות שהדיבור על כך יגרום לכולם לעזוב את דרך התורה וללכת אחר תאוות ליבם)
מדיון על נושא כל כך מהותי, שכל תקופה סוטה אחר מעלה אותו על נס בצורה מסויימת, נושא שחוץ מהפו המיני אין בו דום משמעות, וכי הלהטבים יש בהם איזו תכונה נוספת טובה ששונה מאנשים אחרים, למעט התכונה שהם נמשכים כביכול לגוף שונה.........ואתם דנים ביניכם אנשים וחברים צדיקים אחד על השני........אינני מוכיח בשער, אבל כל כך כואב שלצערי גם אנשים שומרי תורה ומצוות נותנים לדבר הסה הכלה והבנה, במקום לפחות לשתוק ולא להגיב......
זהו שלא הבנת כלום
אנשים סובלים כל החיים. הם חיים בחברה שמדברים על כל סבל אחר, וזה רק מגביר את הקושי שלהם בהתמודדות.
זה טבעי שאתה לא יכול להבין את זה, אבל להבין שאתה לא מבין זה גם משהו שצריך לפעמים לדעת ולהבין.
את המילים הללו, אני כותב ברעד. דוחה. למחר. לשבוע הבא. לאחרי החגים. לאחרי היום הולדת הבא של השנה הזאת, של השנה שעברה ושל זאת שלפניה, אולי כבר עשר שנים שאני כותב ומוחק. אני אוהב כבד אווז, כבד אווז ואת הקב"ה, כבד אווז על מצע פילה ואת הקב"ה, אפשר גם כבד אווז על מצע של צנים ואת הקב"ה, אבל הכי חשוב זה כבד אווז עם סילאן ואת הקב"ה, זהו הייתי חייב לפרוק, לא תשפטו אותי כן תשפטו אותי זה לא מעניין זאת האמונה שלי והתאבון שלי.
את המילים הללו, אני כותב ברעד. דוחה. למחר. לשבוע הבא. לאחרי החגים. לאחרי היום הולדת הבא של השנה הזאת, של השנה שעברה ושל זאת שלפניה, אולי כבר עשר שנים שאני כותב ומוחק. אני אוהב כבד אווז, כבד אווז ואת הקב"ה, כבד אווז על מצע פילה ואת הקב"ה, אפשר גם כבד אווז על מצע של צנים ואת הקב"ה, אבל הכי חשוב זה כבד אווז עם סילאן ואת הקב"ה, זהו הייתי חייב לפרוק, לא תשפטו אותי כן תשפטו אותי זה לא מעניין זאת האמונה שלי והתאבון שלי.
אני כבר מצפה לראות את החרדי (מפורסם קצת) הראשון שיחקה את שרקי ויצפה לליטופי התקשורת.
(יש לי כבר חשד על מישהו)
תוקן על ידי קרשינדו ב- 17/02/2023 12:02:52
נשלח ב-17/2/2023 12:39
מפוטרת כתב:
למה הם סובלים, אם אני אוהב כבד אווז ואתה לא אז אני סובל, תאכל כבד אווז ותתקדם, דיי לטהר את השרץ עם הסברים שלא מחזיקים מים, של תורה
גינגישראלי כתב:
הכובס1 כתב:
זהו שלא הבנת כלום
אנשים סובלים כל החיים. הם חיים בחברה שמדברים על כל סבל אחר, וזה רק מגביר את הקושי שלהם בהתמודדות.
זה טבעי שאתה לא יכול להבין את זה, אבל להבין שאתה לא מבין זה גם משהו שצריך לפעמים לדעת ולהבין.
אגב, כל הכותבים כאן - קחו בחשבון שסיכוי סביר שיאיר בעצמו (כאדם המכיר טוב את החרדים) קורא בעצמו את האשכול, אז כדאי להיזהר...
נשלח ב-17/2/2023 16:48
במה צריך להיזהר?
נשלח ב-18/2/2023 20:05
יאיר שרקי, בפייסבוק ובטוויטר ; את המילים האלה אני כותב ברעד. דוחה. למחר. לשבוע הבא. לאחרי החגים. לאחרי היום הולדת הבא. של השנה הזאת, של השנה שעברה ושל זאת שלפניה. אולי כבר עשר שנים שאני כותב ומוחק. מפני צער אבי ואמי הטובים והאהובים מאד, ומפני צער המקום שבו גדלתי ואותו אני אוהב. אבל כעת אני בן שלושים. ואני כותב לא מפני שיש לי כח לכתוב, אלא מפני שאין לי כח לידום. ועבור בני שטרם בא לעולם.
אני אוהב בנים. אוהב בנים ואוהב את הקדוש ברוך הוא. וזה לא סותר וגם לא חדש. אני אותו אחד בדיוק כמו שהייתי, רק שעכשיו לא רק אני יודע אלא גם אתם. היה חשוב לי לומר זאת כאן במקום שהוא רשות הרבים למרות שזה דבר פרטי. פשוט כדי לחיות לא בצל ולא בהסתרה. ולהגיע למשפחה ובית ולחיות באמת.
את ההתנגשות שבין ההעדפה המינית הזאת לבין האמונה אני חי כל הזמן. יש כאלה שפתרו לעצמם את הקונפליקט בכך שאין אלהים, אחרים מסבירים שאין הומואיות. מבשרי אני יודע ששניהם קיימים. ואת הסתירה הזאת אני מנסה ליישב בתוכי בכל מיני דרכים. אלו דברים שבין אדם למקום.
ובמה שבין אדם לחברו, ולחברה שבתוכה הוא חי: זאת לא אופנה ולא טרנד ולא הצהרה פוליטית, זה פשוט אני. לא יודע אם הייתי קורא לזה זהות. פשוט עוד דבר מה שהוא חלק ממי שאני וממי שהייתי מיום שעמדתי על דעתי. בישיבה, במשפחה, בעבודה. הקהילה שלי היא עדיין הקהילה הדתית. זה השבט שלי, זה המשפחה והחברים שלי. אלו האמונות שלי. הן לא השתנו, אבל כן התעצבו לאורך השנים לצד הספק. ומתוך הדחק הזה, שמכריח מבט אחר על אמונה ועל אמת ועל מורכבות.
אני יודע שהאמת הזאת ששיתפתי כאן, מצערת אנשים יקרים לי שאני אוהב מאד. ושהם אוהבים אותי. אני מקוה שתמצאו את המקום בנפש שמאפשר לדון לכף זכות. ולהבין שהצעד הזה נעשה אחרי מחשבה עמוקה ובשיקול דעת. הצער שלכם, אולי, נובע גם מחוסר הבנה על מה בעצם אני מדבר פה. מחשבה שגויה על ניסיון או מלחמה עם יצר שצריך להכניע, ולא על נטיית הנפש, כזו שהיא בדיוק כמו הסוד שבין איש ואישה. גם אותי זה ציער. ניסיתי להתעלם, שנים. ואז לדחוק. ולהדחיק. ולטפל. איני מצטער על אף ניסיון ומאמץ, אולי בלי הניסיונות האלה לא הייתי יכול להגיע לגמירות דעת. רק חבל על הזמן שחלף. ועכשיו: משפחה.
(ועוד בקשה: אין בכוונתי לדון בזה בשום מקום נוסף. מקווה שתכבדו את זה ואת פרטיותי.)