דיווח: גישוש מצד דרעי לבקש מהנשיא חנינה שתכשיר אותו לממשלה בתמורה לפשרה ברפורמת המשפט
הפרגוד: בהמשך לדיווח שלנו מאתמול בבוקר על כך שדרעי בעד להגיע לפשרה על רפורמת המשפט. גורם שמצוי בפרטים טוען שיש גישוש מצד דרעי לכיוון חנינה של הנשיא שתביא אותו בחזרה לממשלה. לפי אותו גורם דרעי אומר לנשיא "אני יחזיר פה את השפיות למדינה וירגיע את השטח. ואתה תגרום לחזרתי להנהגת המדינה"
נשלח ב-15/2/2023 19:22
אם אני מבין נכון, דרעי בעצם אומר:
נכון שמערכת המשפט היא דורסנית ובעלת כוח רב מדי כלפי כולם.
אבל היות ולמעשה הצרכים הפוליטיים שלי הם הדבר היחיד שבאמת חשוב, לכן אני מוכן להקריב את אזרחי ישראל להמשך השלטון המעודד שחיתות של האוליגרכיה המשפטית ובלבד שישחררו אותי...
הוא עד כדי כך מזלזל בבוחרים??????????
נשלח ב-15/2/2023 19:43
לביבי יוותרו על הנבצרות ולדרעי על הקלון והרפורמה תיגנז להזדמנות הבאה שכנראה לא תבוא
נשלח ב-15/2/2023 20:21
מצדרביעי כתב:
אם אני מבין נכון, דרעי בעצם אומר:
אבל היות ולמעשה הצרכים הפוליטיים שלי הם הדבר היחיד שבאמת חשוב, לכן אני מוכן להקריב את אזרחי ישראל להמשך השלטון המעודד שחיתות של האוליגרכיה המשפטית ובלבד שישחררו אותי...
נכון שהמחנה המשותף של כל שרי הממשלה הזו הוא הרצון שלא יוכלו לעתור נגד ההחלטות שלהם, אבל מדובר במפלגות שונות עם אג'נדות אחרות ואינטרסים נפרדים. אין סיבה שהוא יוותר על עמדות כוח שחשובות לו, בשביל לתת שלטון ללא מצרים למפלגות אחרות.
ליונה: שכחת את החלק ה"שולי" במשוואה שנקרא אזרחי ישראל. ואם הגענו למסקנה שלמערכת המשפט יש כוח מוגזם בלשון המעטה הרי שזה נזק גדול לאזרחי ישראל ולא רק לפריבילג דרעי, אז על פניו נראה שהוא משחק באזרחי ישראל כחייל בשחמט כדי לקדם את עצמו...
לפסתם נחמד - אני חשדתי שזה הכיוון עוד מאז הריאיון של מנדלבליט בו התחיל "להכשיר את הקרקע" לפשרה עם דרעי. איך אני?
נשלח ב-15/2/2023 21:12
לדעתי לממשלה יש כוח מוגזם. אם אזרחי ישראל הם חלק מהמשוואה זה רק בזה ששינויי החוק המתוכננים ישללו מהם זכויות. וגם אם יש אזרחים כמוך שמזדהים עם אינטרסים של מי מהשרים זה לא עניינם של דרעי והמצביעים שלו.
לישנא אחרינא, דרעי חושב שמערכת המשפט מצוינת ובעלת כוח ראוי וכו'
לישנא בראש, דרכי לא חושב כלום וכו'
נשלח ב-16/2/2023 01:15
אריה דרעי הוא מגשר מעולה. זה פשע שמנעו מאריה להיות שר. הסבירות של בית המשפט היא מעוותת ! נעשה לאריה עינוי דין. צחי הנגבי שהיה לו קלון - נתנו לו להיות שר, כי הוא אשכנזי משלנו. לדרעי אין קלון. חנינה זה כלי מקובל, במיוחד שהתרומה של דרעי לעם ישראל היא אדירה, והטעות שדרעי עשה היא בקושי נראית לעין
אריה דרעי הוא מגשר מעולה. זה פשע שמנעו מאריה להיות שר. הסבירות של בית המשפט היא מעוותת ! נעשה לאריה עינוי דין. צחי הנגבי שהיה לו קלון - נתנו לו להיות שר, כי הוא אשכנזי משלנו. לדרעי אין קלון. חנינה זה כלי מקובל, במיוחד שהתרומה של דרעי לעם ישראל היא אדירה, והטעות שדרעי עשה היא בקושי נראית לעין