מאחר ותמונות לא שורדות בפורום זמן רב (לאחר זמן, הן נמחקות מהאחסון) אז מן הראוי לתמלל (באדיבות www.i2ocr.com/free-online-hebrew-ocr)
הרב שמחון חבד גילה
הכרתי את ינקי מצוין, נפש עדינה ואומללה, היו לי שיחות ארוכות איתו והוא סיפר לי על ההתעללות הנפשית שעבר בגור,
לאחר שהתחתן פעם שניה עם גרושתו שהיתה מקורבת לחב"ד, הגיע לגור אצלינו בשכונת גילה, הוא התקרב לחב"ד ולרבי מה"מ, ומצא קצת מזור לנפשו,
כשנפתחה קהילת הרב שאול אלתר הוא סיפר לי שמאוד התחבר אליו, לאישיות שלו ולדרשות שלו, הוא גם סיפר לי שמשפחתו בעיקר אימו אחיותיו לוחצים עליו ומאיימים עליו שלא יילך לשם,
לפני כשנה וחצי סיפר לי שלא עמד בלחץ חתם להוריו אצל איזה רב מגור, שהוא מתחייב לא ללכת לגר"ש אלתר ולא להיות בקשר אם אף אחד משם,
אז הוא ממש בכה לי, למה הם עושים לי את זה? עד שמצאתי מקום שטוב לי, עד שהתחברתי לאיזה מקום!
לא היה לי הרבה מה לומר לו, כי באמת לא הבנתי איך הורים מנתקים ילד ממקום שטוב לו רק משיקולים פוליטיים,
אבל עודדתי אותו, שהיות וכבר חתם להם, לפחות שישמח ויכוון שמקיים מצוות כיבוד הורים, לפחות שישמח ויכוון שמקיים מצוות כיבוד הורים, אבל ראיתי לאורך כל התקופה איך שהוא הולך וקמל, ומאבד את שמחת החיים שלו, ואז הגיעו הגירושין וכו
היום לצערינו הגיע הסוף הטראגי, הי"ד!
יהי זכרו ברוך ותהא נשמתו צרורה בצרור החיים. =========== שרי לודמיר *יענקי רייז - הסיפור האמיתי*
טוב, זה הסיפור המדוייק אחרי בירור מול. בני המשפחה הקרובים:
יענקי רייז סבל מאד מהמערכת הגוראית. גם הוא כמו רבים אחרים נשא על נפשו צלקות מחרידות מימיו בישיבות גור. לאחר מכן נישא, הרגרש ונישא בשנית לבעלת תשובה חבדניקית, עמה עבר להתגורר בגילה.
עם פתיחת קהילת רה"י הוא הגיע פעם אחת לזיו, והתרשם עמוקות ממרן. היה נראה שנפשו האומללה מוצאת סוף סוף נוחם.
הדבר נודע לאמו, מנהלת סמינר גור באשדוד, ולאחיותיו, והן החלו להשתולל נוראות. הבהירו לו שאם ישמעו עוד פעם אחת כי דרך. בזיו, המשפחה כולה תנתק עמו קשר לחלוטין.
באותה עת שוחח עם בן דודו ר' דוד רוזנבוים. הוא סיפר לו כי אותה פעם אחת שבה שמע את רה"י החייתה אותו, אך הוא. אינו מסוגל לעמוד בלחצים האיומים שמפעילים עליו בני משפחתו..
אך אמו הצדקת לא הסתפקה בכך והיא דרשה ממנו להתחייב שכף רגלו לא תדרך יותר ב"מקום אסיפתם"!
*לא היתה לו ברירה והוא הגיע לביתו של אברהם נחמן גוטרמן שר"י ושם חתם על מסמך שבו התחייב שלא לדרוך יותר בזיו ואף לא לדבר יותר עם אף אחד מבני הקהילה, כולל גם עם בני משפחתו שפרשו. רק צעד זה הרגיע את בני משפחתו.*
ואכן, הוא עמד בדיבורו ויותר לא דרך במקום שמשם היה יכול לשאוב צרי ומרפא לנפשו המיוסרת. ואת ההמשך אנו רואים.
יתכן מאד, ואם היה יכול להגיע למעיין המים החיים ולהתחבר למקום שלשם הוליכו אותו רגליו, אולי ההמשך היה שונה..-
בפועל, האיומים עשו את שלהם, הוא נאלץ להתנתק ובלבד שלא יפסיד את הקשר עם הוריו ומשפחתו, אך כנראה שמצבו הנפשי הלך והידרדר עד שהגיע. לאן שהגיע, רח"ל.
*"יְדֵי נָשִׁים רַחֲמָנִיּוֹת בִּשְּׁלוּ יַלְדֵיהֶן הָיוּ לְבָרוֹת לָמוֹ בְּשֶׁבֶר בַּת עַמִּי"* אמא שלו הרגה אותו!
|