בית פורומים בחדרי חרדים

מה קורה בקהילת הרב שיק ביבנאל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2023 10:42 לינק ישיר 

אין שום סתירה, הדברים פשוטים בתכלית. כאשר מוהרא"ש ראה שבנו רוצה להנהיג את הקהילה, ואם לא יתן לו - יתכן שמעשי ידיו ירדו לטמיון והנ"ל יעשה הרבה בלגן (כפי שעושה כעת), הוא הציע פשרה - בנו "ימשיך" (כנראה מבחינה רוחנית) והרב אשר טולדנו זצ"ל יהיה מנכ"ל האחראי על כל הנכסים והכספים וכו'.

שים לב גם ללשונו שם: "ושהקהילה תהיה עם אחדות. אני נגד התנגדות. לקחתי את אשר טולדנו שיהיה מנכ"ל על הכל והבן שלי משה שיהיה ממשיך. הוא יכול לגייס כספים ולטפל בהכל". הסיבה היא "שלא תהיה התנגדות" (מצידו של הבן סורר ומורה) ו"שהקהילה תהיה עם אחדות", והשבח היחיד שהוא מסוגל להעניק לבנו הוא שהוא "יכול לגייס כספים"...

אבל לאחר מכן, כפי שמשתמע מהדברים של מוהרא"ש בהקלטה המזעזעת, הלך מוישי שיק ותבע בפה שכל הבעלות תעבור אליו, לא הספיק לו להיות "ממשיך" אלא הוא רצה שכל אותם המבנים והמוסדות שנבנו מכספי תרומות הציבור, הכל יהיה בטאבו על שמו ושם ילדיו, ודרש משכורות עתק.

וכפי שאני מבין מדברי מוהרא"ש, הוא שכב על ערש דווי והיה צורך לשלם לרופאים, ואם הבן סורר ומורה היה מוותר על חצי משכורת - כבר היה מה לשלם להם (ומכאן ניתן להבין במה מדובר), אבל הוא לא הסכים, ולא היתה לו טיפת רחמנות על אביו, עד שהתבטא עליו שהוא "רשע מרושע".

ובניגוד לדברי מוישי שיק, מהדברים כאן משמע להיפך - שהקנוניה היתה מצידו של הבן (יחד עם אדם בשם טובול), וגם משמע שהלחץ הגדול על הרב אשר טולדנו זצ"ל לא היה מצידם של האחרים אלא מצידו של הבן. היות ובהמשך הוא נמצא מוטל מת, כל אחד יסיק את המסקנה מה קרה פה (הבנתי שהוא גם תבע את אלמנת הרב טולדנו בסכום של מיליון וחצי ש"ח...) מה שברור הוא שמדובר באדם מאוד מפוקפק, שהדבר היחיד המעניין אותו הוא כסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2023 13:31 לינק ישיר 

זכורני שיום או יומיים לפני פטירתו, מוהרש דיבר במילים קשות מאד נגד הרב של יבניאל. מישהו יודע אולי על מה נסובה המחלוקת ומה הרקע שלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 10:19 לינק ישיר 

ספרא
תבין
לציבור אין עניין להתעסק בנבכי הסיכסוכים של כת שיק ביבנאל ומנהיגיהם.
מספיק לנו לדעת שהיה שם סיכסוכים למכביר, אלימות מזעזעת, הנהגות קיצוניות ומוזרות, סיפרונים תת רמה, שיטת לימוד שהעיקר להגיד בלי להבין, נישואי קטינים, פולחן אישיות הזוי, הגנה על פושעים...

ואז מגיעה הפרסומת ברדיו על הצדיק.. ומי שיתרום יזכה לישועה..
וגם ספרא מהלל ומשבח..
נו שיהיה לכם בהצלחה לשכנע את הציבור שלא מדובר בכת מטורללת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 18:41 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

ספרא
תבין
לציבור אין עניין להתעסק בנבכי הסיכסוכים של כת שיק ביבנאל ומנהיגיהם.
מספיק לנו לדעת שהיה שם סיכסוכים למכביר, אלימות מזעזעת, הנהגות קיצוניות ומוזרות, סיפרונים תת רמה, שיטת לימוד שהעיקר להגיד בלי להבין, נישואי קטינים, פולחן אישיות הזוי, הגנה על פושעים...

וגם ספרא מהלל ומשבח..
נו שיהיה לכם בהצלחה לשכנע את הציבור שלא מדובר בכת מטורללת.

ספרא אמר. ספרא (חושב ש)יודע...
את האמת, יודעים בעולם האמת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 18:48 לינק ישיר 

מדמשוגע משה שיק כולי האי, לזרוק רפש תת רמה על אביו המנוח, מתוך טירוף והערכה עצמית דמיונית, שמע מינה לאו ממזר הוא, אלא בנו האמיתי הגנטי של אביו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 18:54 לינק ישיר 

יוטיוב, הציע לי פתאום את זה...
לא ראיתי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 19:30 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
וגם ספרא מהלל ומשבח..
נו שיהיה לכם בהצלחה לשכנע את הציבור שלא מדובר בכת מטורללת

אין שם הנהגות קיצוניות ומוזרות, מלבד העובדה שיש הנישאים שם בגילאי 16-17, תופעה שקיימת גם במגזר החרדי (הרבה בנות ש"מתפרפרות" מחתנים אותן מוקדם - גם בגילאי 16, אני אישית מכיר כמה וכמה שנשואים באושר עד עצם היום הזה).

"פולחן האישיות" הוא דבר שמועצם מאוד ע"י עדר היוצאים בשאלה המתראיינים לסדרה וכרגיל זורקים בוץ ורפש על הציבור החרדי, אבל במציאות זוהי חסידות כמו כל חסידות אחרת, וזה מתבטא בכך שהאדמו"ר הוא זה שמקבל את ההחלטה הסופית בכל ענין, והציבור מתייעץ עמו בכל שאלה ומקבל את דבריו כאורים ותומים.

ואדרבה, פולחן האישיות בחצרות החסידיות האחרות הוא גדול פי כמה וכמה. 

גם 'הגנה על פושעים' זהו מושג הקיים רק בדמיונם של הנ"ל. 

הספרונים הם 'תת רמה' לדעתך ואני מכבד את דעתך, רבים חושבים אחרת וחושבים מהם חיזוק גדול.

לפי שיטת הלימוד של מוהרא"ש הנהוגה ביבנאל, שמים דגש על ריבוי הלימוד מבלי להעמיק יותר מדי, אבל בהחלט להבין. והשיטה אינה של מוהרא"ש אלא של מוהר"ן, וכששואלים את מוהרא"ש בענין הוא מצטט את דברי רבי נחמן: "טוב ללמוד במהירות ולבלי לדקדק הרבה בלימודו. רק ללמוד בפשיטות בזריזות. ולבלי לבלבל דעתו הרבה בשעת לימודו מענין לענין רק יראה להבין הדבר בפשיטות במקומו. ואם לפעמים אינו יכול להבין דבר אחד, אל יעמוד הרבה שם ויניח אותו הענין וילמד יותר להלן. ועל פי הרוב ידע אחר כך ממילא מה שלא היה מבין בתחילה כשילמד כסדר בזריזות להלן יותר".

לאחרונה פורסם מיזם של לימוד יומי בעלון של "היכל הקודש" יבנאל, ושם יש חלוקת מלגות לכל המעוניינים, והתנאי הראשון הוא לימוד בהבנה.

ההתרמה ברדיו היא עבור הפצת ספריו של הצדיק, שחסידיו רואים בכך זיכוי הרבים, אין לי שום קשר להתרמה זו ואני בעצמי לא זכיתי לתרום להם, אבל בהחלט אשרי מי שזוכה לתרום. מדובר באנשים צדיקים הפועלים לשם שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 19:35 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
לא ראיתי...

לא צריך להיות מבין גדול בחכמת הנפש כדי לאבחן שהנערה (שסיפורה מאוד מוכר וד"ל) לא יציבה בנפשה, והתיאורים שלה מוגזמים או מופרכים. גם יש הרבה חורים בסיפורים שהם מספרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 20:19 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
מדמשוגע משה שיק כולי האי, לזרוק רפש תת רמה על אביו המנוח

בהמשך למה שכתבתי לעיל, מקריאת הכתבה הבאה ניתן להבין במי מדובר:

קישור

מסתבר שעוד לפני 17 שנה סילק מוהרא"ש את הבן סורר ומורה מחצרו, וכבר אז התבטא עליו בצורה קשה. אבל לפני פטירתו נכנע שוב לגחמותיו של הבן (ככל הנראה עקב איומיו של הנ"ל) והורה לעמותת "ישמח צדיק" לחתום עמו על הסכם מופלג, לפיו יקבל שכר של 10,000 דולר בחודש, יקבל "החזר הוצאות" (בו השתמש שוב ושוב לטיסות במחלקה ראשונה בקו ישראל ארה"ב), וכן 25 אחוז מכל סכום שיגייס לעמותה (כנראה רימה את אביו ומכר לו סיפורים שיגייס הרבה כספים). כל זה בתמורה ל"שירותי יעוץ" שכמובן לא סופקו מעולם.

במקביל קיבל משה שיק עוד 10,000 דולר בחודש מעמותת "חסידי ברסלב - יבנאל", ובסך הכל קיבל 20,000 דולר בחודש על "ייעוץ". מטורף לחלוטין.

בפועל, כך קבע השופט שישב בדיון בבית המשפט, לא העניק משה שיק לקהילה מאומה, והמשיך למצוץ ממנה מאות אלפי שקלים שהם בעצם כספי ציבור שתרם את חלבו ודמו לעמותה. הדבר התגלגל לבית המשפט רק כאשר לאחר פטירת מוהרא"ש המשיך משה שיק לדרוש את הכספים "המגיעים לו", והשופט גלגל אותו מכל המדרגות. 

ככל הנראה בנסיבות אלו נמצא מנכ"ל העמותה הרב אשר טולדנו מת בביתו ביולי 2015 כאשר אזיקונים על ידיו וצווארו.

פשוט לא יאומן לראות כיצד למרות כל הסכומים האדירים שזרמו אל הבן סורר ומורה במטרה שיהיה "שלום בקהילה" והוא יסתום את הפה ולא יזיק, הוא כיום משליך רפש ובוץ על הקהילה ועל אביו הצדיק שהיה ת"ח מופלג ומגדולי מזכי הרבים, והקים את הקהילה בעשר אצבעותיו, במסירות נפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 22:28 לינק ישיר 

היש בנמצא, תמונה של הבן הזה!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 22:28 לינק ישיר 

כעת שמתי לב למשפט מזעזע שהוא אמר בראיון: "שם המשפחה שלי שיק, ועל שיק לא מאיימים. תצטרך להרוג אותי, וכדאי שלא תפספס, כי אני ארדוף אותך". משפט עברייני לכל דבר, שמסביר היטב את כל הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 22:29 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
לא ראיתי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

צריך להכין שקית הקאה לפני.
היא מספרת שם דברים וניואנסים מחרידים וביטויים שבנאדם לא מסוגל להמציא ממוחו הקודח.
לא מבין איך אפשר ללעוג ולבטל את מה שהיא מספרת.
יש לי בוז עמוק למי שנוהג וחושב כך.
צריך להיות חסר הבנה מינימלית בנפש האדם וערל לב כדי לזלזל בה.

מספרת שבנות באות לרב מגיל 10 מתחננות שרוצות כבר להתחתן כי ככה חינכו אותן.
הבנות לא תמיד יודעות ומבינות שפגיעות מיניות או אלימות זה משהו לא בסדר כי הרבה עוברים את זה.
בנות בקושי לומדות לימודי חול, בעיקר לימודי קודש.
לא שומעים מוזיקה מזמר שאין לו זקן ופאות.
הבנות מתפללות בבית הספר על הרב כל בוקר, כותבות עליו שירים.
הרב היה אומר לבנות שהוא מדבר איתן מהשמיים.

סיפור חייה
נאנסה בגיל 9 לערך ע"י אח של אבא שלה.
במשך כחצי שנה או שנה נאנסה בגיל 12 במטבח של הקהילה ע"י חבור בן 19, היא התלוננה בפקסים לרב ששהה אז בחו"ל, כשהרב חזר לארץ רצה שתתחתן עם האנס, אך היא הצליחה לשכנע את הרב שזה לא מתאים.
לבסוף הרב חיתן אותה בגיל 14 וחצי עם אדם אלים בן 19. "שלחו אותי להיאנס".
שמו לה הרדמה באותו מקום כדי שתוכל בלילה הראשון לקיים את יחסי הנישואין.
כשילדה בגיל 15, כדי שהרשויות לא יחקרו, אמרו לה להציג כאילו היא זונה, להוריד את הכיסוי ראש, וההורים שלה סיפרו לרופא ולעו"ס שלא יודעים מי האבא.
ניצלה הזדמנות כשהרב נפטר וכולם עסוקים באבל, עזבה את הבית עם 3 ילדיה ועברה לבית שאן ואחרי שנתיים קיבלה גט לאחר 8 שנות נישואין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 22:44 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
היש בנמצא, תמונה של הבן הזה!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

פה יש סרטון שלו מדבר.

מוישי שיק במסר מרגש לכל מי שנפגעו מינית במגזר החרדי והדתי
https://twitter.com/meravseve/status/1635383015735189505

ותמונות שער מהכתבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2023 22:48 לינק ישיר 

סדרה דוקומנטרית חדשה 3; בשם האב | פרק 1 - קרבות ירושה
כאן 11 - תאגיד השידור הישראלי
‏‫כאן 11 | סדרת דוקו בשלושה חלקים: לאחר מות מנהיגה, הרב שיק, נכנסת קהילה דתית קיצונית ומבודדת ביבניאל למאבק ירושה ייצרי ואלים החושף את סודותיה האפלים, בהם נישואי קטינים, פדופיליה, כליאה בבתים ועוד, שמממשיכים להתרחש גם כיום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2023 00:48 לינק ישיר 

יש אולי, תמונה ברורה! של האמא!?!
אשת האדמו"ר מיבנאל!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה קורה בקהילת הרב שיק ביבנאל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.