|
|
| נשלח ב-16/3/2023 09:04 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | צריך להכין שקית הקאה לפני. היא מספרת שם דברים וניואנסים מחרידים וביטויים שבנאדם לא מסוגל להמציא ממוחו הקודח. לא מבין איך אפשר ללעוג ולבטל את מה שהיא מספרת. יש לי בוז עמוק למי שנוהג וחושב כך. צריך להיות חסר הבנה מינימלית בנפש האדם וערל לב כדי לזלזל בה.
מספרת שבנות באות לרב מגיל 10 מתחננות שרוצות כבר להתחתן כי ככה חינכו אותן. הבנות לא תמיד יודעות ומבינות שפגיעות מיניות או אלימות זה משהו לא בסדר כי הרבה עוברים את זה. בנות בקושי לומדות לימודי חול, בעיקר לימודי קודש. לא שומעים מוזיקה מזמר שאין לו זקן ופאות. הבנות מתפללות בבית הספר על הרב כל בוקר, כותבות עליו שירים. הרב היה אומר לבנות שהוא מדבר איתן מהשמיים.
סיפור חייה נאנסה בגיל 9 לערך ע"י אח של אבא שלה. במשך כחצי שנה או שנה נאנסה בגיל 12 במטבח של הקהילה ע"י חבור בן 19, היא התלוננה בפקסים לרב ששהה אז בחו"ל, כשהרב חזר לארץ רצה שתתחתן עם האנס, אך היא הצליחה לשכנע את הרב שזה לא מתאים. לבסוף הרב חיתן אותה בגיל 14 וחצי עם אדם אלים בן 19. "שלחו אותי להיאנס". שמו לה הרדמה באותו מקום כדי שתוכל בלילה הראשון לקיים את יחסי הנישואין. כשילדה בגיל 15, כדי שהרשויות לא יחקרו, אמרו לה להציג כאילו היא זונה, להוריד את הכיסוי ראש, וההורים שלה סיפרו לרופא ולעו"ס שלא יודעים מי האבא. ניצלה הזדמנות כשהרב נפטר וכולם עסוקים באבל, עזבה את הבית עם 3 ילדיה ועברה לבית שאן ואחרי שנתיים קיבלה גט לאחר 8 שנות נישואין.
|
|
מסכים איתך בהחלט לגבי שקית הקאה. יש להכין שקית נוספת עבור הערוץ תאב הבצע וההכפשה של הציבור החרדי כולו (שלא מבחין בין יבנאל לאלעד), שנותן במה לדבר ההזוי הזה שכל בר דעת מבין שהוא הזוי.
וככל שהדברים מחרידים, כך מתגברת התחושה שהם בדויים ממוחה הקודח של הגברת (דהיינו, ההיפך הגמור ממה שכתבת). ברשותך, בוא נעבור על חלק מהדברים ונראה אם זה נשמע שהיא מעורערת בנפשה או שלא.
ראשית יש להדגיש שאין ענין ואין אינטרס להתייחס בביטול לכל עדות של נפגעת מין, הרי באופן סטטיסטי מתוך 400 משפחות שחיות יחד בישוב קטן יתכנו פה ושם עבירות מין, בכל מקום יש אנשים סוטים וכו'. בזמנך הפנוי תבדוק כמה עברייני מין יש במקום מגוריך, סביר להניח שתופתע. אז גם אם יהיו נפגעות מין פה ושם, אין בזה כדי להכפיש ולהשמיץ את כל קהילת יבנאל כפי שעושה הגברת המדומיינת. אבל בכל זאת כאן זה פשוט צועק לשמים, לא צריך להיות "מבין בנפש האדם" כדי להבין זאת.
ראשית, היכן המשטרה בכל הסיפור? הגברת מספרת בחיוך על כל מקרי האונס שלה, מן הסתם לאחר שיצאה בשאלה ועזבה את הקהילה אין לה שמץ של סנטימנטים לאף אחד, בטח שלא לגרוש שלה או לזה שאנס בה חצי שנה במטבח. מדוע היא לא התלוננה, והדבר היחיד שהיא עושה זה להופיע בקביעות בכל כתבה שמכפישה את מוהרא"ש או את קהילת יבנאל?
שנית, היא (או אחרת, לא עקבתי) מספרת על "משמרת הצניעות" שמוהרא"ש הקים ביבנאל, כדי לשמור על צניעות הבנות. איך כל אנשי המשמרת פספסו מקרי אונס שלטענתה היא התלוננה עליהם בזמן אמת? (שלא לדבר על שאר ההזיות שלה)
שלישית, כיצד מוהרא"ש, עם כל צדקותו וקדושתו שניכרת היטב בספריו ודרשותיו (למעשה מכל העדויות והדמיונות אין אפילו אחת שמעלילה עליו איזה שמץ של עבירה קלושה), שומע וקורא על אחת שנאנסת ושותק? נשמע לך הגיוני? ורבני המקום, שומעים ושותקים?
רביעית, ההורים שלה. איזה הורים בעולם לא אכפת להם שהבת שלהם נאנסת? ומילא האח של האבא, אנשים נוטים להשתיק כזה דבר. אבל במטבח? למה להמשיך לשלוח אותה לעבוד במטבח? ועוד אחר כך להתחתן?
חמישית, היא בעצמה. אני כבר לא מדבר על זה שאת הסיפורים על האונס היא מספרת בחיוך ובשלווה, לא כמו מי שעברה טראומות קשות. אבל איך היא המשיכה לעבוד במטבח? ואיך היא הסכימה להתחתן עם זה שאנס אותה?
ואחרון חביב, אתה הקורא הנבון. נשמע לך הגיוני שאותה נערה תמימה נאנסת בכל מקום שהיא הולכת?
אחרי שתגמור לבדוק את הסיפור האישי שלה, תבדוק את שאר הדמיונות שלה. "בנות בגיל 10 מתחננות להתחתן". אבל בפועל מתחתנות בגילאי 16, ואף אחד לא מכריח אותן, הרבה בנות העידו שהתחתנו בגילאים מאוחרים ואף אחד לא הצמיד להן אקדח לרקה, הן מאושרות וטוב להן (למי ששכח, אזכיר שחוץ מהבודדות שהעידו בכתבה יש עוד מאות משפחות שנמצאות שם כיום והן מאושרות).
לגבי מוזיקה מזמר שאין לו זקן ופאות, רבי נחמן הורה שאין לשמוע מוזיקה ממנגן לא כשר. כנראה זה הבסיס לדברים (שנופחו מן הסתם). הבנות התפללו על הרב כי הוא היה... חולה. הרב דיבר עם הבנות כמו שהוא מסר דרשות כל ימי חייו, הוא הדבר הכי רחוק מהבאבא בובה בן ארצי שמוסר נבואות מהשמים. הדברים שלו היו תמיד דברי חיזוק מדהימים שתענוג לשמוע.
כאשר היא הגיעה לבית החולים ללדת, מן הסתם אמרו לה לומר שלא יודעים מי האבא, כמו עוד אלפי בנות חילוניות ששכבו פה ושם עם חברים מזדמנים. זו בוודאי לא הגדרה של "זונה" (בסלנג הישראלי) כי אצל החילוניים זה מאוד טבעי. גם כאן רואים את ההגזמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2023 10:11 |
|
| |
לא ראיתי את הכתבה ולא מכיר את יבניאל וחכמה לעומק
אבל קצת מוזר שניק שכמעת ולא כותב פתאום מגיב בהודעות ארוכות ומפורטות כשהוא דואג להדגיש שהוא לא מכיר ולא יודע...
על מי אתה מגן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2023 14:23 |
|
| |
נכון, אני כמעט ולא מגיב. אבל כאן ראיתי חובה להגיב כדי להגן על שמו הטוב של אותו צדיק וקדוש, מוהרא"ש זצ"ל. אמנם אינני משתייך לקהילת יבנאל וגם לא זכיתי להיות חסיד ברסלב, אבל קראתי הרבה בספריו ומאוד מאוד נהניתי ושאבתי חיזוק, וכן שמעתי את דרשותיו כמה וכמה פעמים ואין מילים שיתארו את העונג הרוחני שהיה לי מדרשותיו. גם בכל פעם שנפגשתי עם אנשי הקהילה ביבנאל נפעמתי מהם, אנשים כל כך טובים ומתוקים, מידות ודרך ארץ ויר"ש נסוכה על פניהם.
כעת מגיע איזה בן סורר ומורה תאב שררה וכסף ומכפיש את אביו שלא נתן לו את מבוקשו, יחד עם עוד כמה יוצאות בשאלה שנפלטו מהקהילה וכעת פולטות את כל כאבי הבטן והבעיות הנפשיות שלהן, האם אפשר לשתוק? תגיד לי אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2023 00:00 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | וכתוצאה מכך, חילונים עלולים לחשוב,
שמה שמאפיין את אבא שלו ואת הקהילה שהייתה לו,
זה משהו שמאפיין את הציבור החרדי.
עצוב ! ! ! |
|
התשובה שלך מסכמת את הגלותיות החרדית החנפה ... כל מה שמעניין אותך זה מה יחשוב החילוני . סלח לי שאני מנפץ לך את חלום האהבה ... אבל החילוני ישנא אותך בלי קשר לכלום . כך דוגמא את המזרוחניק שאין לו את הרב שיק וגם משרת מקרבי ומקפיד על מילואים ותשלומי מיסים וחוגג עצמאות וגם מגלה ליברליות הלכתית ועדיין הוא שנוא ויש אומר שיותר שנוא מהחרדי ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2023 10:05 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
| רעיונוביץ כתב: |  | וכתוצאה מכך, חילונים עלולים לחשוב,
עצוב ! ! ! |
|
התשובה שלך מסכמת את הגלותיות החרדית החנפה ...
כל מה שמעניין אותך זה מה יחשוב החילוני .
סלח לי שאני מנפץ לך את חלום האהבה ... אבל החילוני ישנא אותך בלי קשר לכלום .
כך דוגמא את המזרוחניק שאין לו את הרב שיק וגם משרת מקרבי ומקפיד על מילואים ותשלומי מיסים וחוגג עצמאות וגם מגלה ליברליות הלכתית ועדיין הוא שנוא ויש אומר שיותר שנוא מהחרדי ...
|
|
כתבת את זה וכבר הגיבו לך על זה המון פעמים. זה לא נכון. כמעט בכל הסקרים, החרדים הם המגזר השנוא ביותר אחרי הערבים. והדתיים-לאומיים הכי פחות שנואים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2023 10:53 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | רעיונוביץ כתב: |  | וכתוצאה מכך, חילונים עלולים לחשוב,
עצוב ! ! ! |
|
התשובה שלך מסכמת את הגלותיות החרדית החנפה ... כל מה שמעניין אותך זה מה יחשוב החילוני . סלח לי שאני מנפץ לך את חלום האהבה ... אבל החילוני ישנא אותך בלי קשר לכלום . כך דוגמא את המזרוחניק שאין לו את הרב שיק וגם משרת מקרבי ומקפיד על מילואים ותשלומי מיסים וחוגג עצמאות וגם מגלה ליברליות הלכתית ועדיין הוא שנוא ויש אומר שיותר שנוא מהחרדי ... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
צודק בכל מילה. וישנן ראיות והוכחות לכך למכביר, כמעט דבר יום ביומו. אפילו כיפת גרוש (כמו של בנט) על הראש היא סיבה לשנאה החולנית-חילונית, וגם כמות הקברים בבית הקברות הצבאיים לא תעזור למגר את השנאה לדתיים מכל הגוונים מכל השכבות ומכל הרמות...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 20:22 |
|
| |
לא רק שאין "ראיות למכביר". אלא כל הראיות מפריכות את הקישקושים המתלהמים שלכם
המגזר החרדי - השנוא ביותר בישראל www.bhol.co.il/news/186138.
32% שונאים את החרדים. ורק 17% אוהדים. לעומת זאת, רק 7% שונאים את הדתיים. ו35% אוהדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 20:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא רק שאין "ראיות למכביר". אלא כל הראיות מפריכות את הקישקושים המתלהמים שלכם
32% שונאים את החרדים. ורק 17% אוהדים. לעומת זאת, רק 7% שונאים את הדתיים. ו35% אוהדים. |
|
זה פייק ! המזרוחניקים הם השנואים במדינה ! תראה איזו שמחה לאיד הייתה בהתנתקות ... בזמן שהנזרוחניקעס הנקבות עמדו וצווחו בבכי כמו תרנגולות לפני הטלת הביצה ... יהודי לא מפנה יהודי... יהודי לא מפנה יהודי ... מישהו ריחם עליהם ? כולם צלבו אותם ושנאו אותם ... הם היו באותה התקופה אוייבי האומה ... וגם היום תראה איך נוער הגבעות מכתים את כל הסרוגים השנואים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 20:47 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא רק שאין "ראיות למכביר". אלא כל הראיות מפריכות את הקישקושים המתלהמים שלכם
32% שונאים את החרדים. ורק 17% אוהדים. לעומת זאת, רק 7% שונאים את הדתיים. ו35% אוהדים. |
|
זה פייק !
המזרוחניקים הם השנואים במדינה ! תראה איזו שמחה לאיד הייתה בהתנתקות ... בזמן שהנזרוחניקעס הנקבות עמדו וצווחו בבכי כמו תרנגולות לפני הטלת הביצה ... יהודי לא מפנה יהודי... יהודי לא מפנה יהודי ...
מישהו ריחם עליהם ? כולם צלבו אותם ושנאו אותם ... הם היו באותה התקופה אוייבי האומה ... וגם היום תראה איך נוער הגבעות מכתים את כל הסרוגים השנואים
|
|
וכל זה קורה להם על אף שהם מקפידים לשרת בצבא בקרבי ולשלם מיסים בזמן ולהלל את המדינה בכל הזדמנות (; נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 21:15 |
|
| |
קישקוש. לא הייתה כמעט שמחה לאיד. שמחו על המהלך עצמו. זה נבע מקונספט ביטחוני- מדיני מוטעה. והתנגדות להתנחלויות. לא בגלל שנאה לדתיים או לדת. אפילו עיתונאים שמאלנים קיצוניים עשו כתבות מגזין מרגשות על הבכי והזעקה, התפילות ושירי התחינה, בזמן הגירוש.
הנתונים שאתה מזלזל בהם, חוזרים על עצמם בעשרות סקרים ע"י מכונים שונים.
הנה תוצאות דומות בסקר מ2012 מסוקר אחר עבור ארגון אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 21:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | קישקוש. לא הייתה כמעט שמחה לאיד. שמחו על המהלך עצמו. זה נבע מקונספט ביטחוני- מדיני מוטעה. והתנגדות להתנחלויות. לא בגלל שנאה לדתיים או לדת. אפילו עיתונאים שמאלנים קיצוניים עשו כתבות מגזין מרגשות על הבכי והזעקה, התפילות ושירי התחינה, בזמן הגירוש.
הנתונים שאתה מזלזל בהם, חוזרים על עצמם בעשרות סקרים ע"י מכונים שונים.
הנה תוצאות דומות בסקר מ2012 מסוקר אחר עבור ארגון אחר.
|
|
תמיד הסתפקתי מה אתה ... ראיתי אצלך שנאה תהומית לחרדים . חשבתי שאתה חוזר בשאלה או אתאיסט קיצוני . מסתבר לי שטעיתי אתה פשוט מזרוחניק וזה מסביר הכל .... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2023 14:29 |
|
| |
מעניין שגם כאן וגם במקרים אחרים, דווקא נשים יוצאות ונושאות את נס המרד . גם בגור הסיפורים נחשפו דרך הנשים שלא הסכימו להמשיך לסבול .
זו לא כתבה ראשונה בנושא, וכבר אז התראיינו נשים תושבות המקום וסיפרו על המצב שם .
כפי שהוא מסביר, הרצון לנישואי קטינים הוא לפתרון בעיות ההרהורים והכשלונות של הבנים , אולי הם מתאימים בגיל זה לנישואין, אבל הבנות ודאי שלא. אבל לא לוקחים לבן ה16 או ה15 בחורה בת 17 או 18 , חוץ מזה שזה לא מעשי כל כך בדרך קבע, גם כי אז זה יקרא ניצול והמשטרה לא תוכל להתעלם, כמו כן גם לא יעלו על הדעת לשאת כמה נשים, על אף שגם זה יכל למנוע יותר הרהורים כפי המנהג הקדמון.והסיפור שאמרו לה להגיד שהיא זונה , חוץ ממה שזו היתה ההתיחסות כלפיה .. אך זה כדי שלא ידעו מי הבעל, השאלה מה פעלו אז גורמי הרווחה, הרי היא היתה צריכה מייד להיות במעקב או ללכת למוסד סגור,. בת שאין לה מקצוע ולא עבודה וגם בעלה מתפרנס מעבודות מזדמנות או מהפצת קונטרסים בצמתים, ודאי שיגיעו לכאב ותסכול . אחרי שמגיל 10 חלומם להתחתן והנה זה החלום ..
זה בעצם תוצאה נוספת מהעיקרון לזרוק את השכל, גם בקהילה בלוד שעליה רמז מישהו, נעשה עי המנהיג מעשים מחרידים תוך ניצול סמכותו כצדיק, שגם את ספריו הפיצו תלמידיו וראו בו כקדוש.
הלקח הנלמד הוא , להתייעץ גם עם אנשי מקצוע ולסרב במקרה שהעצה או המעשה נוגדים את השכל או התורה.
מותו של טולדנו המנכל לא נחקר כנראה כראוי, וכמו שאמר קצין המשטרה בעניין אחר , לא מעניין אותו מה קורה שם בינהם . היו גם מטענים והתנכלויות שונות, לא ברור גם את איזה צד מותו משרת . מה שברור שגם הניהול שם היה לקוי, בספר המכתבים האחרון שהופץ , שנכתב חודשים לפני פטירתו הוא מתלונן שם על מצב הניהול ושעבדו עליו, והמצב קשה , אף שלא מפורטים הפרטים, מובנת הבעיה.
תוקן על ידי שוקולד_תות ב- 21/03/2023 14:31:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2023 00:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | סדרה דוקומנטרית חדשה 3; בשם האב | פרק 1 - קרבות ירושה כאן 11 - תאגיד השידור הישראלי כאן 11 | סדרת דוקו בשלושה חלקים: לאחר מות מנהיגה, הרב שיק, נכנסת קהילה דתית קיצונית ומבודדת ביבניאל למאבק ירושה ייצרי ואלים החושף את סודותיה האפלים, בהם נישואי קטינים, פדופיליה, כליאה בבתים ועוד, שמממשיכים להתרחש גם כיום |
|
בשם האב | פרק 2 - גניבת דעת כאן 11 | מוישי הבן ובוגרי קהילה נוספים חושפים אלימות, דיכוי, חוקי צניעות מחמירים ונישואי קטינים בקהילה הסגורה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2023 12:50 |
|
| |
לתומי חשבתי שבאמת מדובר ב"עשרות עדויות" חדשות, ועדות מזעזעת של הבן שמגלה לנו דברים חדשים. בשורה התחתונה אין חדש תחת השמש, חוץ מהעובדה שהבן סורר ומורה החליט לפתוח ג'ורה על אבא שלו (כשהוא כרגיל סותר את עצמו כל כמה דקות. פעם הוא מתגעגע לאבא שלו ופעם להיפך, פעם הוא אומר שאבא שלו היה טוב לב עם רצון לעזור לכל אחד ופעם להיפך).
זה החידוש היחיד, היכרות ראשונה עם בנו הקטן של מוהרא"ש, הבן המפונק שלקח מהקהילה ביבנאל משכורת עתק של 20,000 דולר מידי חודש כשבתמורה הוא לא הביא כלום (כשזה הפסיק, נרצח מנכ"ל העמותה בנסיבות מסתוריות וד"ל). אותו בן מפונק רצה לרשת את אביו, ומשזה לא ניתן לו, הוא משמיץ את אביו.
מסתבר שגם כשרוצים בכל הכח להשמיץ, אין מה לדבר על מוהרא"ש באופן אישי, כולם מודים שהוא היה צדיק גדול, לא נגע באף אשה ח"ו ולא הטריד אף אחת, כל ימי חייו רק חיזק וחיזק בדיבורים קדושים את כל סביבתו, כפי שנראה מכל מאות ספריו המלאים כל טוב. אז מה שנשאר זה 'גילויים מרעישים' בנוסח "אבא שלי שטף ידיים עם סבון אחרי מגע עם אלפי אנשים, כדי להיזהר ממחלות" (דבר טבעי ומתבקש). הבן הוסיף לזה רכילות זולה בסגנון של כיתה א'.
חוץ מהחידוש הזה, אין כלום. רק עדויות ממוחזרות ולעוסות של אותן שבבניקיות בודדות שהפכו לחילוניות ומתראיינות לכל כתבה בנושא, כשמאידך גיסא דואגים להציג חסיד שרוף או חסידה שרופה - רצוי שתהיה הזויה ככל היותר, כדי לייצר תמונה של כת חשוכה שסוגדת לאדמו"ר באופן עיוור ('קהילה סגורה' שהיא בעצם פתוחה לכל מבקר ושום דבר בה אינו מוסתר, גם לא נישואי ה'קטינים' בני ה16-17).
בדברים שנערכים ומבויימים ע"י חילוניים, יש לפעמים דברים מביכים וחוסר הבנה בציבור החרדי, בניואנסים וכדו', אבל כאן זה פשוט מביך, לא רק שם הפרק ("גניבת דעת") שניתן לו ע"י אחת השבבניקיות שתקעה את המושג הזה בלי קשר לכלום, אלא גם ילד בן 13 שנשלח לארה"ב ומציג את עצמו כ"עוזר של מוהרא"ש" לא פחות ולא יותר, והקצנה של כל מושג רגיל בציבור החרדי למשהו יוצא דופן, כרגיל אצל שבבניקים (תשאלו כל שבבניק ותראו בעצמכם).
הלכות צניעות פשוטות כמו האיסור לנהל שיחת חולין עם גבר זר, תקנות על איסור שוטטות של נערות צעירות בלילות (תקנות שקיימות בקהילות רבות ונורמטיביות), גילוח השיער לנשואות שקיים בקהילות רבות ובמיוחד בסאטמר (שמשם הגיע מוהרא"ש, שכמובן לא הכריח אף אחת לגלח אלא רק המליץ, והורה שאם אינה מגלחת שתכסה את הראש בפאה), איסוף תרומות - משהו שקיים בכל מגזר חרדי, ששולחים את הבחורים לאסוף או הולכים בעצמם (אצלי במנין יש בכל תפילה צ'אלמר אחד או שניים שמקבצים נדבות), מאיפה מממנים חתונות ודירות בציבור החרדי אם לא מקיבוץ נדבות? על מה חיים כל האברכים? יש הרבה מוסדות תורניים שמשלמים לאברכים משכורת ממה שהם התרימו הוראות קבע בעצמם...
כל הדברים הללו מוקצנים מאוד ע"י אותם שבבניקים שנפלטו מיבנאל ומתראיינים בצורה סדרתית לכל כתבה שעוסקת בחסידי ברסלב ביבנאל, והכתבים החילוניים אוכלים הכל (גם הכלות שלכאורה התחתנו בגיל 14 אבל בחתונתן הן נראות בנות 25).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2023 12:58 |
|
| |
מסתבר שמה שכתב בואריציות שונות מיודענו ספרא\Safra שמוהרא"ש "עזב את העולם איש זך וטהור" זה ביטויים שמוהרא"ש עצמו היה חוזר ואומר בנאומיו למאמיניו שהוא "עוזב את העולם טהור" "בידיים נקיות" וכן כהנה וכהנה ביטויים דומים..
וכפי הבדיחה הידועה שפעם חסידים של אדמו"רים שונים התווכחו למי יש רבה יותר גדול. עד שהגיע אחד ואמר שהרבה שלי הכי גדול כי בכל ליל שבת בטיש יש עשרות מלאכים בכל כף במרק של הרבי.. שאלו אותו: מניין לך כל זאת? והלה השיב ללא היסוס" הרבה בעצמו אמר. וכי תעלה על דעתך שרבה שמחזיק מלאכים בכף המרק שלו, יגיד דבר מה שאינו מדויק?
|
|
|
|
|