|
|
| נשלח ב-21/3/2023 23:54 |
|
| |
"על פי דין תורה אסור לעשות הביאה באופן שהאשה אינה מפוייסת, ומחוייב לפייסה בחיבוק ונישוק עד שתתאווה לחיבור, דאם לא כן הרי היא כנתונה לפני הארי שדורס ואוכל כמבואר בפסחים דף מט. (ועוון פלילי הוא לעשות מה שמגיע צער לאשתו, אפילו אם מתכוון לשם מדת חסידות ופרישות, דעל גזילת אשתו אינו יכול לעשות חסידות, ולהציג אותה כשפחה שבויה), כשבועל שלא מרצונה, הוי בנים בגדר הפושעים והמורדים כדין בני אנוסה. ומה שחוטף ובועל מייד בלא קירוב ופורש תיכף ומיד ומתרחק ממנה, הנה הבעל חושב שחוטף (מלאכים) מדרגות גדולות בזה, ובאמת לא נגרע מתאוותו כלום, ויצרו שלו מפוייס בהחלט בהנאה שלמה, אבל אשתו לא נהנית כלל מהנהגה זאת, ואדרבה היא כואבת ומבויישת ובמסתרים תבכה, ודמעתה אינה חוזרת, דשערי דמעות לא ננעלו, ואחז"ל בס"פ הזהב (ב"מ דף נט א) שיהא נזהר בכבוד אשתו כי דמעתה מצויה עי"ש. ובודאי מעורר דינים עליו ולא יזכה לסייעתא דשמיא לא לרוחניות ולא לגשמיות. ומה שנדמה לו שעולה למעלה הוא דמיון שוא ושקר, כי מעוונות ופשעים פוגמים ונטמאים ולא עולים."
"אגרת הקודש" מכתב מהרב ישראל יעקב קנייבסקי ה"סטייפלר" זצ"ל.
"ושמעתי על כמה יראים מתחסדים העושים הכנות גדולות לקיים מצוה זו לש״ש בלא תאווה כלל, והרי הוא עסוק עד חצי הלילה בלימוד ועיון בתורה ובתפילות כפי הנמצא בספרים, ואח״כ בא אחר חצות הלילה לביתו ומעורר את אשתו משנתה ומפטפט לה דברי פיוסין לקיים מצוה זו, והרי היא מרשה אותו לעשות עמה כרצונו, והרי הוא מתפאר בלבבו שהצליח לקיים מצוה זו בלא היצה״ר וטומאת התאוה, והוא תמה למה הוליד בנים רשעים או טיפשים, וזה בא להם מפני שנכשלו לחשוב לאמת שהתאווה במצוה זו היא דבר מגונה מאד, ובלא תאווה יוצא הבן הנולד סכל וטפש כידוע ומפורסם, ובלא דעתה ורצונה שאין לה חשק כשהיא שקועה בשינה והיא כועסת על שהוא מצערה ועושה עמה כרצונו ולא כרצונה, הרי הוא עובר על לאו ובניו הם מבני ט׳ מדות מורדים ופושעים."
קונטרס "קדושת ישראל" מכתבי הגאון הרב יצחק אייזיק שר זצ״ל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 00:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 00:51 |
|
| |
אין לנו כל כך מושג מה קורה בגור. ברור לנו שיש להם יראת שמיים, אין ספק בזה. יש שמועות ועדויות שונות, גם על הרבי שלהם, תמיד יתכן אי הבנה, או השמצה מצד חוזרים בשאלה, או חסידים שוטים שלא הבינו איך נוהגים וכו'. אין עניין להסית, גם אם יש לך שמועה ועדויות שהם עושים את זה קצר, יתכן פתרונות שהכל יעשה כפי ההלכה, עם כל ההידורים. הקטע שיש כאלה שאין להם אמון בגור, כנראה משתלם להם לחשוב ככה, שהגורים נולדו או ניהיו עקומים תחת איזה מכבש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 01:19 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
רב בקהילת גור אשדוד מסר לשופטים בשם האדמו"ר איגרת תמיכה בחשוד במעשים חמורים |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 01:51 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אין עניין להסית, גם אם יש לך שמועה ועדויות שהם עושים את זה קצר, יתכן פתרונות שהכל יעשה כפי ההלכה, עם כל ההידורים.נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שאלה קטנה: אתה נשוי כבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 02:43 |
|
| |
| מכמונת כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אין עניין להסית, גם אם יש לך שמועה ועדויות שהם עושים את זה קצר, יתכן פתרונות שהכל יעשה כפי ההלכה, עם כל ההידורים.נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שאלה קטנה: אתה נשוי כבר? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 03:14 |
|
| |
ההתנהגות של אברכי גור בנושא מאוד מוזרה, ומוזר גם שאף אחד לא מנסה להביא מהם הסבר מניח את הדעת למה לתמוך באדם לכאורה אכזר הפוגע באשתו בילדיו ובבנות משפחתו, למה אף אחד אינו מביא את הצד השני של גור, ודי לבלבולי השכל כמו "זה גור מה אתה רוצה", גם פנאטים כמוהם לא היו תומכים באדם מלוכלך שמתנהג כך, הרי גור זה קדושה, וזה ההיפך ממה שאדם זה עשה לכאורה
מה שאני מנסה להבין הוא, האם הם לא תומכים באותו נאשם, אלא רוצים בעיקר להשתיק את הפרסום, ולכן הם "אינם מרוצים" מהתלונה במשטרה. או שמא יש להם מידע אחר התומך בנאשם, ומאשים את המאשימות שהכל עלילה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 04:11 |
|
| |
כצפוי בגור מכשירים את השרץ ומצדדים בצד הפוגע . וכל הדרכים מותרות לפגוע בנשים האומללות . יצוין שזאת לא הפעם הראשונה אלא תופעה נרחבת . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 04:40 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
כצפוי בגור מכשירים את השרץ ומצדדים בצד הפוגע . וכל הדרכים מותרות לפגוע בנשים האומללות . יצוין שזאת לא הפעם הראשונה אלא תופעה נרחבת .
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 04:46 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ההתנהגות של אברכי גור בנושא מאוד מוזרה, ומוזר גם שאף אחד לא מנסה להביא מהם הסבר מניח את הדעת למה לתמוך באדם לכאורה אכזר הפוגע באשתו בילדיו ובבנות משפחתו, למה אף אחד אינו מביא את הצד השני של גור, ודי לבלבולי השכל כמו "זה גור מה אתה רוצה", גם פנאטים כמוהם לא היו תומכים באדם מלוכלך שמתנהג כך, הרי גור זה קדושה, וזה ההיפך ממה שאדם זה עשה לכאורה
מה שאני מנסה להבין הוא, האם הם לא תומכים באותו נאשם, אלא רוצים בעיקר להשתיק את הפרסום, ולכן הם "אינם מרוצים" מהתלונה במשטרה. או שמא יש להם מידע אחר התומך בנאשם, ומאשים את המאשימות שהכל עלילה
|
|
מה זה משנה מה היה הסיפור. אם זה מדיניות, לטפל ברשע בעצמם, או שזה רשעים שיש בגור שתומכים ברשע. כל האפשרויות אפשריות. אותו סיפור יכול לקרות בכל חסידות אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 05:45 |
|
| |
רציף אתה חתיכת טרול...
אנחש את התגובה הבאה שלך - "יש הרבה טרולים בעולם אולי אני טרול, אולי לא".
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 05:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רציף אתה חתיכת טרול...
אנחש את התגובה הבאה שלך - "יש הרבה טרולים בעולם אולי אני טרול, אולי לא". |
|
אתה עוקב אחרי הדברים שלי, התכתבנו בעבר.
אולי אתה מתכוון שאני סתם מעצבן
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/03/2023 05:55:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 08:21 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ההתנהגות של אברכי גור בנושא מאוד מוזרה, ומוזר גם שאף אחד לא מנסה להביא מהם הסבר מניח את הדעת למה לתמוך באדם לכאורה אכזר הפוגע באשתו בילדיו ובבנות משפחתו, למה אף אחד אינו מביא את הצד השני של גור, ודי לבלבולי השכל כמו "זה גור מה אתה רוצה", גם פנאטים כמוהם לא היו תומכים באדם מלוכלך שמתנהג כך, הרי גור זה קדושה, וזה ההיפך ממה שאדם זה עשה לכאורה
|
|
בהקלטה של גבאי האדמו"ר מגור, הוא אומר ש"אמרו לי למסור" שאסור להתלונן למשטרה על אברך כי זה חילול השם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 08:25 |
|
| |
רציף,אתה על הרצף ? למה אתה מתעש להצטרף ברציפות לכת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2023 08:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אין לנו כל כך מושג מה קורה בגור.
ברור לנו שיש להם יראת שמיים, אין ספק בזה.
יש שמועות ועדויות שונות, גם על הרבי שלהם, תמיד יתכן אי הבנה, או השמצה מצד חוזרים בשאלה, או חסידים שוטים שלא הבינו איך נוהגים וכו'.
אין עניין להסית, גם אם יש לך שמועה ועדויות שהם עושים את זה קצר, יתכן פתרונות שהכל יעשה כפי ההלכה, עם כל ההידורים.
הקטע שיש כאלה שאין להם אמון בגור, כנראה משתלם להם לחשוב ככה, שהגורים נולדו או ניהיו עקומים תחת איזה מכבש
|
|
הסטייפלער ור"א שר יצאו בחריפות נגד שיטת גור וסלונים\סלאנים. הם ידעו בדיוק מה הולך שם ולכן יצאו מגדרם וכתבו בפירוט בנושאים כאלה שהצינעה יפה להם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|