בית פורומים בחדרי חרדים

ארי קלמן מדווח: גלנט יקרא להקפאת החקיקה, נתניהו יתמוך והחרדים יגבו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2023 20:15 לינק ישיר 

לפי הפרשנים בערוץ 14 מסתמן שביבי הצליח לשכנע את גלנט שלא לקיים הצהרה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 20:18 לינק ישיר 

*דגל התורה*

תנועת "דגל התורה" מונחית ע"י מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א ובראשם מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין שליט"א. 

מאז ומתמיד הלכנו יחד עם הליכוד והימין, בשל קרבתם למסורת.

גם בממשלה זו ההליכה יחד עם הליכוד נועדה לשמר את זהותה היהודית של המדינה, צביונה היהודי של הפרהסיה הציבורית בישראל, והגנה על מעמדם של לומדי התורה במסגרת הסטטוס קוו שהיה קיים כל השנים.

בנושא המשפטי, בג"צ מעולם לא העניק סעד לציבור החרדי ולא הגן על המיעוט החרדי והאידיאולוגיה שלו - באף נושא. 

על כן דגל התורה מאמינה בצורך אמיתי בשינוי המצב המשפטי והחוקתי וגיבתה את הרפורמה המשפטית שהובילה הליכוד כמפלגת השלטון המרכזית שיזמה זאת בתיאום עם השותפות הקואליציוניות.

דגל התורה כמפלגה שהתנהלה באחריות ציבורית מיום היווסדה, לא תהווה חסם בפני ראש הממשלה בביצוע הפעולות הנדרשות כדי להגיע להבנות והסכמות נרחבות ככל הניתן, שינמיכו את גובה הלהבות וימנעו את המשך הקרע בעם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 20:39 לינק ישיר 

*לעדכונכם:*

שר הביטחון יואב גלנט נפגש הערב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והציג לו את השפעת תהליכי החקיקה על צה"ל ומערכת הביטחון.

לבקשת ראש הממשלה ולאור הצהרתו המתוכננת הערב, שר הביטחון דוחה בשלב זה את הצהרתו.

*תקשורת שר הביטחון.*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 20:56 לינק ישיר 

ביבי מכריז: אני נכנס לאירוע ואעשה הכול למצוא פיתרון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 20:57 לינק ישיר 

ביבי מבטיח לעגן בחוק את זכויות הפרט כדי להפיג את חששות מתנגדי הרפורמה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 21:06 לינק ישיר 

ביבי על החששות שלכנסת תהיה התגברות גורפת על כל החלטה של העליון. "זה לא יקרה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 21:58 לינק ישיר 

הנאום המלא של ביבי

"אזרחי ישראל,
לפני כמה חודשים, מיד בהיוודע תוצאות הבחירות, אמרתי: אני מתכוון להיות ראש הממשלה של כל אזרחי ישראל. התכוונתי לכך אז, ואני מתכוון לכך גם היום.

יש לנו מדינה אחת ועלינו לעשות הכל כדי להגן עליה מפני איומים מבחוץ, ומפני קרע בלתי-ניתן לאיחוי מבפנים. איננו יכולים לאפשר לשום מחלוקת, חריפה ככל שתהיה, לסכן את העתיד המשותף של כולנו. לא רק שעלינו לדחות אלימות ובריונות, עלינו לדחות ועלינו גם לגנות הסתה והתלהמות.

מתנגדי הרפורמה אינם בוגדים, ותומכי הרפורמה אינם פאשיסטיים. רוב מוחץ של אזרחי ישראל, לרוחב הקשת הפוליטית, אוהבים את המדינה שלנו ורוצים לשמור על הדמוקרטיה שלנו. 

אבל כיון שישנם כאלה שמנכסים לעצמם את הדמוקרטיה, אני רוצה לומר הערב כמה מילים על דמוקרטיה. נכון, יש בינינו חילוקי דעות. תומכי הרפורמה חושבים שאין פה דמוקרטיה אמיתית, ושמה שמסכן את הדמוקרטיה זה בית משפט עליון 'כל יכול' שנכנס לכל נושא ושבפועל הוא זה שמנהל את המדינה. מנגד, מתנגדי הרפורמה חושבים שמה שיסכן את הדמוקרטיה זה כנסת וממשלה שיפעלו בלי בלמים ובלי מעצורים, ושיפגעו בזכויות הפרט. 

משטר דמוקרטי תקין לחייב לטפל בשני הנושאים הללו. הוא חייב להבטיח את שלטון הרוב, והוא חייב תוך כך לשמור על זכויות הפרט. כדי להבטיח זאת, וגם כדי למנוע את הקרע בעם, הרפורמה המשפטית לדמוקרטיה חייבת לתת מענה לשני הצרכים הבסיסיים הללו. כדי למנוע קרע בעם, כל צד חייב להתייחס ברצינות לטענות ולחששות של הצד השני – ואני מבקש לעשות זאת עכשיו. 

תומכי הרפורמה מתקוממים על כך, שהאיזון בין הרשויות בישראל הופר במשך עשרות השנים האחרונות. בית המשפט התערב ללא הצדקה בשיקולים ביטחוניים במאבק בטרור. הוא הערים קשיים, פעם אחר פעם, על מדיניות הממשלה. 

לדוגמה, הוא מנע הוצאת מסתננים מישראל, ואתם יודעים מה זה עשה לתושבי דרום תל אביב ולמקומות רבים אחרים בארץ. הוא התערב במתווה הגז ובמשך שנים הוא עיכב את הוצאת הגז מהמים, במחיר כלכלי של עשרות מיליארדי שקלים, דבר שהשפיע על כל אזרח בישראל. בלי סמכות בית המשפט פסל חוקים, מנע מינויים, והתערב בתחומים רבים שהוא כלל לא היה צריך כלל לדון בהם. 

ויש עוד טענה אחת, ואולי הכואבת ביותר. רבים בעם קובלים על כך שבית המשפט העליון מתנהל כמועדון סגור למינוי שופטים בשיטת 'חבר מביא חבר'. בשיטה הקיימת לשופטים יש וטו על מינוי שופטים, ובפועל הם ממנים את עצמם – מה שלא קורה בשום דמוקרטיה אחרת בעולם. 

לא מעט אנשים, שאינם מגדירים את עצמם כתומכי הרפורמה, דווקא מסכימים שיש לתקן תיקונים שונים, לרבות בעניין הזה, לערוך רפורמה מהותית במערכת בתי המשפט. אבל יש בהם גם אלה שחוששים שהרפורמה הדמוקרטית המוצעת תלך רחוק מדי, ושהיא תאפשר לממשלה ולכנסת להשתלט על בית המשפט, להתגבר על כל פסיקה, לחוקק כל חוק. הם חוששים ממדינת הלכה, ממדינה לא-ליברלית, מחקיקה נגד להט"בים, חילונים, נשים, מיעוטים. 

אז לאור החששות הללו אני אומר הערב: אני מאמין שאפשר להביא רפורמה שתיתן מענה לשני הצדדים. רפורמה שתשיב את האיזון הראוי בין הרשויות – ומנגד, תשמור, ואני אומר מעבר לזה, לא רק תשמור, שתשריין – את זכויות הפרט של כל אזרח במדינה. 

כי לא באנו לדרוס ולרמוס. באנו לאזן ולתקן. ולכן אנחנו נחושים לתקן ולקדם באחריות את הרפורמה הדמוקרטית, שתחזיר את האיזון הראוי בין הרשויות. אני מזכיר לכם, אנחנו דנו עד עכשיו רק בנושא אחד מני רבים, שעדיין לא דנו בהם. 

הדרך הטובה ביותר להשיג את הרפורמה המאזנת, ולמנוע את הקרע בעם, היא בהתדיינות ובהשגת הסכמה רחבה ככל האפשר. 

לצערי, עד עכשיו נציגי האופוזיציה סירבו להיכנס לדיון זה. בוזבזו כמעט שלושה חודשים בגלל הסירוב הזה. אני מקווה שזה ישתנה בימים הקרובים. אני פועל להגיע לפתרון. אני קשוב לחששות של הצד השני. שימו לב, כבר עשינו שינויים בחוק שנוגע לוועדה לבחירת שופטים, כדי לתת מענה לחששות של הצד השני.

החוק שיובא בשבוע הבא לאישור הכנסת הוא חוק שאינו משתלט על בית המשפט, אלא מאזן ומגוון אותו. הוא פותח את שערי בית המשפט להשקפות, לציבורים, למגזרים עצומים, שעד היום הודרו ממנו במשך עשרות שנים. 

איננו רוצים בית-משפט נשלט. אנחנו רוצים בית-משפט מאוזן. ובית-משפט מאוזן יהיה בית משפט של העם, ובית משפט כזה יזכה גם לאמון העם. זה לא קץ הדמוקרטיה, זה חיזוק הדמוקרטיה.

בכל הדמוקרטיות, לרבות בארה"ב, נבחרי הציבור הם אלה שבוחרים שופטים. כמעט אין לזה יוצאי מהכלל, בודדים. אז ארה"ב היא לא דמוקרטיה? ניו זילנד היא לא דמוקרטיה? קנדה היא לא דמוקרטיה? המשפטן הידוע פרופ' אלן דרשוביץ מאוניברסיטת הרווארד, שאגב מתנגד לחלקים ברפורמה, אמר שאם הרפורמה תעבור במתכונתה הקודמת, לפני "הריכוך", אז ישראל לא תהיה דיקטטורה, היא תהיה דומה לניו זילנד, לקנדה ובמידה רבה גם לארה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2023 22:01 לינק ישיר 

התגובות לנאום ביבי

*ראש האופוזיציה ויו״ר יש עתיד יאיר לפיד בתגובה להצהרת ראש הממשלה נתניהו:*
במקום לעצור את החקיקה ולהרגיע את הרוחות נתניהו שוב התקרבן והתלונן, והמשיך להפיץ שקרים מחפירים נגד מערכת המשפט שבינם לבין המציאות אין דבר. *הקול קול נתניהו, אבל הידיים ידי יריב לוין.*

נתניהו סירב לעצור את החקיקה והודעתו שהם מביאים את השינוי בוועדה למינוי שופטים בשבוע הבא מוכיחה שאין לו שום כוונה לקיים הידברות אמיתית. *זוהי אחיזת עיניים גמורה.*

אני קורא לאנשים האחראים בליכוד, תעצרו את יריב לוין. *אל תעבירו את השינוי בוועדה למינוי שופטים ובואו להידברות בבית הנשיא.* תעצרו את הנסיון להפוך אותנו למדינה לא דמוקרטית. תקשיבו למאות אלפי הפטריוטים הנאמנים שיצאו לרחובות. תקשיבו לשר הבטחון, לאנשי הכלכלה והבטחון.

בשלושה חודשים בלבד הממשלה הזו שיסעה ופירקה את מדינת ישראל. הפגיעה הכלכלית והבטחונית היא אנושה, *הקרע בעם הולך ומחריף*.

*מר נתניהו, במקום להאשים את כולם במצב, להטיל דופי בפטריוטים ישראלים שנלחמים עבור העתיד שלהם, קח פעם אחת אחריות.*

רגע לפני חג החרות, למען ההיסטוריה המפוארת של העם שלנו, תעצרו את הטירוף ובואו לדבר למען עתיד הילדים שלנו.

*אנחנו נמשיך להאבק בכנסת, ברחובות, בבית המשפט למען ישראל יהודית, דמוקרטית וחזקה.*

*שר המשפטים לשעבר ח״כ גדעון סער בתגובה להצהרת רה״מ*:

״נאום נתניהו הערב הצליח לאכזב אפילו את מי שאין לו שום ציפיות ממנו. באופן מעשי הוא הודיע שבכוונתו להביא,כמתוכנן, את החוק להשתלטות על בחירת השופטים. על הדרך הודיע חגיגית שירמוס את הסדר ניגוד העניינים שחל עליו כנאשם. החמצת הזדמנות נוספת שמרחיבה את הקרע בעם. המענה: העצמת המחאה!״

*יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן צייץ בחשבון הטוויטר שלו:*

בפרפרזה על ההתנהלות הערב של שר הביטחון גלנט, אפשר להגיד שהוא ביצע ״חרקירי״ פוליטי, ובתרגום לעברית התאבדות פוליטית, חיסול עצמי. 

גלנט שיצא מביתו הבוקר נחוש להגיד כל מה שהוא יודע, כל מה שהוא רואה בחומר המודיעיני, כל מה שהוא שומע בהערכות המצב, התכוון לומר את הדברים הללו לאומה, אך בסוף התקפל ויצא סמרטוט. 

מההדלפות לתקשורת מהדברים שנאמרו בחדר הסגור לראש ממשלת ישראל על ידי שר הביטחון, הרמטכ״ל וראש השב״כ, עולה תמונה עגומה- השינויים במערכת המשפט מפרקים  את צה״ל ופוגעים בכושר המבצעי שלו. זה כבר עבר ממערך המילואים למערך הסדיר.

נתניהו שמתנהל כמו שפן מול נסראללה ויחיא סנוואר שוחק את כושר ההרתעה של מדינת ישראל ודווקא כלפי חבריו בליכוד מתנהל כמו אריה. 

חבל שזה לא הפוך, אך בסופו של דבר הברית בין משפחת נתניהו שדואגת אך ורק לעצמה לבין סיקריקים כמו יריב לוין, שמחה רוטמן ואחרים מובילה אותנו לחורבן הבית השלישי. 

העימות הנוכחי בחברה הישראלית הוא לא בין שמאל לימין, אלא בין אלו שמשרתים בצה״ל, עושים מילואים, עובדים ומשלמים מסים לבין אלו שמשתמטים ובעלי בריתם שלמען הכיסא מוכנים לגבות אותם ולמכור את כל הערכים שלהם.

אני קורא לרמטכ״ל ולראש השב״כ להתייצב מול האומה ולומר את האמת ואת כל האמת. מה הן ההשלכות של הרפורמה על ביטחון המדינה גם במחיר של פיטורין או התפטרות.

*גנץ: "נתניהו לא מתעלה לגודל השעה - היום ברור שלא רק הדמוקרטיה תיפגע אלא שהרפורמה תהיה פגיעה בכינון ישיר בביטחון ישראל וחוסר אחריות לאומי"*

*מדברי יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הערב (ה) בתגובה לדברי נתניהו:*
"הים אותו הים ונתניהו אותו נתניהו. 
הוא צריך לעשות דבר פשוט – לעצור ולדבר במקום לצאת נגד היועמש"ית. *צר לי שהוא לא מתעלה לגודל השעה ועוצר*, גם כעת כשגם מדבריו שלו ברור שזה הדבר הנכון למדינת ישראל.
אבל מחסום השתיקה החל להישבר היום. 
חברי כנסת רבים בקואליציה ובראשם שר הביטחון, רואים בדהרת החקיקה אותה אנו חווים, פגיעה חמורה בדמוקרטיה ובחברה הישראלית כמו גם טעות היסטורית. 
הערב ברור מעל לכל ספק  שההפיכה תפגע אנושות בדמוקרטיה ובחברה הישראלית, *זו תהיה פגיעה בכינון ישיר בביטחון ישראל* וחוסר אחריות לאומית ממדרגה ראשונה.
עכשיו נשאר לנתניהו לעשות את מה שהוא מדבר עליו ולעצור,  ולחברי הקואליציה האחראים - להודיע שלא יצביעו בשבוע הבא בעד החוק שיגרום לפוליטיזציה בהליך בחירת השופטים בישראל. 
המחנה הממלכתי ואני, אומרים גם היום – תעצרו, ונדבר. 
בקיום שיח אין מפסידים – יש רק מנצחת אחת, מדינת ישראל."

*תגובת מובילי המחאה - 
*בשבת הקרובה - הפגנת החרות*

בשבת הקרובה נערוך בפעם ה-12 ברציפות הפגנות ברחבי הארץ, במרכז האירוע הפגנת החירות ברח קפלן. המחאה תתעצם.

ראינו היום מופע ביזארי של דיקטטור בהתהוות שבמקום לעצור ולגנוז את החקיקה הוא דוהר כדי למנות את שופטים שפוטים של הפוליטיקאים, ולהשתלט השתלטות עויינת על בית המשפט העליון. הוא ממשיך להסית נגד בית המשפט ומשחרר ספינים לכל עבר. הדרך למנוע קרע בעם היא גניזת כל חוקי הדיקטטורה. כל הקריאות להידברות כאשר החקיקה נמשכת לא לגיטימיות. חובה עלינו להתנגד לדיקטטורה

*המילואימניקים בעקבות הצהרת נתניהו: אתה ממשיך - אנחנו ממשיכים*

ממחאת המילואימניקים אחים לנשק נמסר: ״נתניהו ממשיך להעמיד בסכנה את ביטחון ישראל. המאבק נגד חוקי הדיקטטורה רק יתעצם עד שתיעצר החקיקה. צבא עם יש רק בדמוקרטיה״.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2023 13:18 לינק ישיר 

אנה ברסקי: מבחינת שר הביטחון גלנט "אירוע הנאום" לא הסתיים, אלא נדחה. אמש בשיחה עם נתניהו גלנט התבקש שלא לנאום כי רה"מ בעצמו מתכוון לצאת עם ההצהרה. גלנט נענה וביטל את הנאום, אך לא ויתר עליו. עד כמה שאני מבינה, קיים סיכוי לא קטן שעוד נשמע את דבריו בשבוע הבא.
*לעדכונים בווצאפ: bit.ly/3FbsuBv*
*זירה פוליטית*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 19:47 לינק ישיר 

שר הביטחון גלנט למקורביו:
"לא התקפלתי ועוד לא אמרתי את
המילה שלי בפומבי; לכן אני מוכן
לשכב על הגדר כדי שהמדינה
תעבור על הגב שלי; 
אני בניגוד לאחרים עוד לא 
ויתרתי על סדר העדיפויות שלי,
המדינה בראש, אחר כך צה"ל;
להערכתי בסביבת ראש הממשלה
אין הפנמה של המצב
הבטחוני הקשה".
(דנה ויס, אולפן שישי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 20:17 לינק ישיר 

הצהרת שר הביטחון גלנט בעוד כחצי שעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 20:35 לינק ישיר 

ליאור קינן, ערוץ 13:
ח״כ דוד ביטן ב״מטה המרכזי״- ״שליש מהסיעה בעמדה שלי (שצריך לעצור את החקיקה) אנשים לא רוצים לסיים את הקריירה הפוליטית שלהם אבל אם הייתה הצבעה חשאית בסיעה אני מעריך שהיו שליש עד 40%״. ״אם לא נדע עכשיו לתקן אנחנו עלולים לאבד את השלטון אם התחזיות יתממשו״
דיכטר בשיחות סגורות עם שרי הליכוד וראש הממשלה במהלך הסופ״ש:
״דחו את החקיקה עד לאחר יום העצמאות והימים הלאומיים!, כשהקרע בעם יהיה בצילו של ימי הזיכרון - הוא ייצור נזק שאין לו הופכין.״
https://t.me/SefiOvadiaLiorKenan/6475

דפנה ליאל, ערוץ 12:
דיכטר שוחח עם נתניהו ושרי הליכוד בסוף השבוע והפציר בהם. לעצור את החקיקה עד אחרי החגים הלאומיים ״השבר עמוק. לא תהיה דרך חזרה״

מורן אזולי, ווינט:
גלנט יזהיר הערב מהשלכות החקיקה על הביטחון ויקרא לעצור
דיכטר מצטרף לגלנט: שוחח עם נתניהו ומבקש לעצור את החקיקה עד אחרי יום העצמאות והימים הלאומיים. דיכטר פנה גם לשרים בכירים

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 25/03/2023 20:39:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 20:54 לינק ישיר 

גלנט: בעת הזו חייבים לעצור את התהליך למען ביטחון ישראל ולמען האחדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 21:03 לינק ישיר 

*יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין על הצהרתו של שר הביטחון, יואב גלנט:*
מודה לחברי, שר הביטחון יואב גלנט שהצטרף לדרך אותה אני מוביל מזה שבועות.
רוב העם רוצה ומבין את הצורך בשינויים במערכת המשפט, אך יש לעשות זאת בסבלנות, בהידברות ובשיח רחב כדי להגיע להסכמה רחבה.
מדינת ישראל חזקה ותמשיך להיות חזקה - יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2023 21:11 לינק ישיר 

דוד ביטן בטוויטר: כפי שאמרתי כבר לפני מספר שבועות, צריך לעצור את החקיקה ולהיכנס להידברות מיידית ולהגעה להסכמות רחבות. ‏מחזק את דבריו של חברי שר הבטחון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ארי קלמן מדווח: גלנט יקרא להקפאת החקיקה, נתניהו יתמוך והחרדים יגבו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext