| נשלח ב-27/3/2023 00:29 |
|
| |
הטעות הבסיסית של יריב לוין וקואליציית הימין. והאם יש דרך תיקון?
ראשית נקדים 2 הנחות יסוד. 1) התמיכה ב"רפורמה" של לוין הולכת ומתמעטת, זה ניכר בכל הסקרים כולל של הסוקרים הימנים כמו פילבר. 2) לאור הבלאגן והטירלול שקורה, חוץ מהחוק המרוכך לשינוי מינוי השופטים, ה"רפורמה" מתה, כך במילים האלה הגדירה ח"כ גוטליב היום בבוקר.
אז איך הצליחו לקחת ניצחון מדהים עם 64 מנדטים, כמיהה עצומה של העם לריסון בג"ץ, ולהביא אותנו לתוצאות כה עגומות כשהטירלול והכאוס בכל פינה.
הטעות הבסיסית, היה הנאום הראשון של יריב לוין, שהציג איזה 5 חוקים של מהפיכה כללית גורפת, ועוד רק כ"שלב ראשון" ובעצם הזמין את כל הבלגן. כאילו ממש התחנן, לאסתר חיות, אהרן ברק, וחבורתם לצאת נגד בכל הכוח. טיפשות ממעלה ראשונה. כשצפיתי בזה, מיד אמרתי האיש הזה הזוי. מכניס אותנו לטירלול. הרי יש לחונטה המשפטית כוח עצום ביד, למה אתה יוצא איתם לקרב ראש בראש? מה תעשה כשהם יפסלו לך את כל ה"רפורמה" בתמיכת הגייסות שלהם באליטה, באקדמיה, בצבא, ברחוב, ובתקשורת?
היו צריכים ללכת בגישה אחרת לגמרי, לחוקק חוקים נגד מחבלים ורק עליהם לעשות פסקת התגברות פרטנית. ואם בג"ץ היה מבטל בכל זאת, אז לעשות על זה התגברות במשאל עם. זה היה מקבל את תמיכת העם. תמיכה גורפת. העם רוצה את החלשת כוח בג"ץ בנושאים ביטחוניים. אבל מאידך רוצה שבג"ץ יאזן את הממשלה בנושאי שחיתות, ודמוקרטיה, וחרויות הפרט. בפרט שהרבה מהחלטות הממשלה נובעות בגלל אילוצים פוליטיים ולא בגלל מה שנכון.
ולגבי מינוי שופטים, הייתי קודם מנסה לדבר עם חיות ולהגיע לפשרה, כמו שעשתה שקד עם נאור, ואם זה לא היה מצליח, והיה עובר שנה או יותר בלי מינויים, הייתי מתקן בקטנה את החוק שרק במקרה כזה שאין ברירה, אז הממשלה תמנה אחד והשופטים ימנו אחד. שיכהנו עד שהממשלה והשופטים יצליחו להסכים ביניהם.
ובתמצית, כמו שאמרו חז"ל: "תפסת מרובה, לא תפסת. תפסת מועט, תפסת" כאשר במקרה הזה, לא בטוח שהמרובה הוא דבר נכון בכלל.
אז מה הפיתרון? להכריז שלא תבוצע שום רפורמה גורפת ללא הסכמה רחבה. יבוצעו תיקונים הכרחיים והתגברות על בג"ץ בנושאים ביטחוניים שיעברו במשאל עם. ותשקוט הארץ ארבעים שנה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2023 00:52 |
|
| |
נכון, אבל מצד שני המאפיה המשפטית ידועה בכך שיודעת למסמס כל שינוי הכי קטן על ידי פלסטלינות למינהם במקרה הטוב, או על ידי "תקיעת הפאשסיטים" במקרה הפחות טוב (כפי שעשו לריבלין על פי עדותו, וכן לאחד היוהעמ"שים אאל"ט שאשכרה קיימו ישיבת עבודה איך "לתקוע את הפאשסיט").
לכן הוא חשב שאין ברירה אלא לאחוז את השור בקרניו.
השתא דאתינן להכי יכול להיות שהבעיה הייתה דווקא הפוכה, שמרחו את זה על פני זמן ונתנו לימנים המתייפיפים והנחיתיים להתחונן בפני אדוני הארץ שיסכימו להידברות. אם הימין היה נוהג קצת בטרמפיזם ומקדם דברים באמת ולא נכנע לטרור, סביר שבדרך הטבע הם היו מבינים שאין תוחלת לאנרכיזם אותו הם מפיצים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2023 02:51 |
|
| |
לא נראה לי שהיו יכולים לצפות את הטירוף מראש. בקשר לרפורמה, אביא לפניכם קטע שכתבתי למישהו ; יריב לוין צודק. מי שרוצה שאנחנו נתגמש אז שיבוא עכשיו למשא ומתן, בגלוי או בסתר, כי לעצור זה פיקוח נפש ופרס לטרור, והמשך אנרכיה עד בלי די. אלא אם כן, יש נתונים חדשים בנושא, מה שלא סביר לי שזה יקרה. אם כבר התחילו אז עד הסוף ומהר ! בהתחלה לא יכולנו לצפות את האנרכיה. בצבא אפשר להדק את השורות ! גם "הציונות הדתית" סוברת ככה, לא להסס, להמשיך ובהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2023 02:53 |
|
| |
לא ברור הקשר בין הדעות שלך לתוכניות של הממשלה. בשביל איזה חוק נגד מחבלים צריך פסקת התגברות? לא זכור לי אפילו מיריב לוין טענה כזו. הם מדברים על ייצוג למזרחים. אף אדם אחראי לא רוצה להחליש את בגץ. ההכשר המשפטי לפעולות ביטחוניות זה קודם כל אינטרס של הממשלה אין לך מושג על העתירות שמוגשות יום יום וכמה עבודה וכישרון נדרשים מהם כדי להתמודד עם הדין הבינלאומי, לאשר מעצרים מנהליים, הריסת בתים, ירי על מפגינים, עינויים בחקירות וכו'. הם מצליחים ללכת בהכל עד הקצה ועדיין לשמור על לגיטימציה בינלאומית. הדבר האחרון שמעניין את המושחתים בשלטון הזה זה הביטחון. הם קידמו את החקיקה בידיעה שהם פוגעים בביטחון כשהמטרה היא האינטרסים האישיים שלהם, ועל הדרך להמשיך לשטוף את המוח לשוטים שימשיכו לתמוך בהם בזכות השנאה על אף שהם עושים רק נזקים. ואגב, הכוח של החונטה המשפטית הוא רק בפה, כל הכוח נמצא בידי הממשלה, רק העם יוכל אולי לנצח את השלטון. מה המקור שלך לקביעה "העם רוצה שבג"ץ יאזן את הממשלה בנושאי שחיתות, ודמוקרטיה, וחרויות הפרט"? לכאורה אלה בדיוק הדברים שתומכי הרפורמה לא רוצים שבגץ יאזן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2023 04:32 |
|
| |
מצד רביעי, אתה עדיין מעז לפנטז שאתה ליברטריאן?
הימין הישראלי בושה לימין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2023 22:53 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | מצד רביעי, אתה עדיין מעז לפנטז שאתה ליברטריאן?
הימין הישראלי בושה לימין. |
|
דהיינו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 00:06 |
|
| |
דהיינו, שזו רפורמה נוראה מנקודת מבט ליברטריאנית. שרק ימין דתי משיחי מסוגל להזות אותה.
באמריקה היו זורקים אתכם מכל המדרגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 00:41 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | נכון, אבל מצד שני המאפיה המשפטית ידועה בכך שיודעת למסמס כל שינוי הכי קטן על ידי פלסטלינות למינהם במקרה הטוב, או על ידי "תקיעת הפאשסיטים" במקרה הפחות טוב (כפי שעשו לריבלין על פי עדותו, וכן לאחד היוהעמ"שים אאל"ט שאשכרה קיימו ישיבת עבודה איך "לתקוע את הפאשסיט").
לכן הוא חשב שאין ברירה אלא לאחוז את השור בקרניו.
השתא דאתינן להכי יכול להיות שהבעיה הייתה דווקא הפוכה, שמרחו את זה על פני זמן ונתנו לימנים המתייפיפים והנחיתיים להתחונן בפני אדוני הארץ שיסכימו להידברות. אם הימין היה נוהג קצת בטרמפיזם ומקדם דברים באמת ולא נכנע לטרור, סביר שבדרך הטבע הם היו מבינים שאין תוחלת לאנרכיזם אותו הם מפיצים... |
|
שקד הצליחה למנות לא מעט שופטים שפויים ע"י מו"מ שקט עם שופטי העליון.
גם אם היית דוהר כסוס שוטף במלחמה, היו לך הפגנות מטורפות ובג"ץ ישר היה מקפיא בצו ביניים. מה לעשות שהחונטה שולטת בכל מוקדי הכוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 00:44 |
|
| |
| רציף כתב: |  | לא נראה לי שהיו יכולים לצפות את הטירוף מראש. בקשר לרפורמה, אביא לפניכם קטע שכתבתי למישהו ; יריב לוין צודק. מי שרוצה שאנחנו נתגמש אז שיבוא עכשיו למשא ומתן, בגלוי או בסתר, כי לעצור זה פיקוח נפש ופרס לטרור, והמשך אנרכיה עד בלי די. אלא אם כן, יש נתונים חדשים בנושא, מה שלא סביר לי שזה יקרה. אם כבר התחילו אז עד הסוף ומהר ! בהתחלה לא יכולנו לצפות את האנרכיה. בצבא אפשר להדק את השורות ! גם "הציונות הדתית" סוברת ככה, לא להסס, להמשיך ובהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מי שלא צפה את הטירוף מראש, צריך לשלוח אותו להסתכלות רפואית בדחיפות. זה הבנה פשוטה ומתחייבת של טבע הדברים.
אם לא תעצור, גם תחטוף צו בינים מבג"ץ שמקפיא את החוק. וגם תקבל כאוס וטירלול. צריך לחשוב צעד אחד קטן קדימה ולא להתלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 01:00 |
|
| |
| YYona כתב: |  | לא ברור הקשר בין הדעות שלך לתוכניות של הממשלה. בשביל איזה חוק נגד מחבלים צריך פסקת התגברות? לא זכור לי אפילו מיריב לוין טענה כזו. הם מדברים על ייצוג למזרחים. אף אדם אחראי לא רוצה להחליש את בגץ. ההכשר המשפטי לפעולות ביטחוניות זה קודם כל אינטרס של הממשלה אין לך מושג על העתירות שמוגשות יום יום וכמה עבודה וכישרון נדרשים מהם כדי להתמודד עם הדין הבינלאומי, לאשר מעצרים מנהליים, הריסת בתים, ירי על מפגינים, עינויים בחקירות וכו'. הם מצליחים ללכת בהכל עד הקצה ועדיין לשמור על לגיטימציה בינלאומית. הדבר האחרון שמעניין את המושחתים בשלטון הזה זה הביטחון. הם קידמו את החקיקה בידיעה שהם פוגעים בביטחון כשהמטרה היא האינטרסים האישיים שלהם, ועל הדרך להמשיך לשטוף את המוח לשוטים שימשיכו לתמוך בהם בזכות השנאה על אף שהם עושים רק נזקים. ואגב, הכוח של החונטה המשפטית הוא רק בפה, כל הכוח נמצא בידי הממשלה, רק העם יוכל אולי לנצח את השלטון. מה המקור שלך לקביעה "העם רוצה שבג"ץ יאזן את הממשלה בנושאי שחיתות, ודמוקרטיה, וחרויות הפרט"? לכאורה אלה בדיוק הדברים שתומכי הרפורמה לא רוצים שבגץ יאזן. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דברי מבוססים על דברים שנאמרו ע"י המנהיגים תומכי הרפורמה. וכן על סקרים. עיקר הזעם הציבורי על בג"ץ היה בנושאים הביטחוניים והלאומיים. (ואצל הציבור החרדי על חוקים בנושאי דת ומדינה והבדלנות החרדית). בנושאי שחיתות ומינהל תקין, רק ספציפית מי שנפגע זעם. ראו בסקרים שלימין לא כ"כ היה אכפת שפסלו את דרעי. הפריע להם דברים אחרים בבג"ץ כאמור.
לגבי בג"ץ, מה שכתבת אולי עובד על מי שלא מכיר את הפרטים, אבל לא עליי. קראתי בעצמי עשרות פסקי דין במלואם. מהחזרת גופות מחבלים ועד חוק המסתננים. הם התערבו פעמים רבות בצורה גסה ומופרעת בניגוד לחוק הפשוט, ללא שום הצדקה. כאשר לא היה שום חשש מתגובה בינלאומית. ולא הייתה בעיה מוסרית. אז נא לא לבלבל את המוח.
וכאמור אם רוצים באמת דמוקרטיה. אז צריך לתת דמוקרטיה ישירה. לתת לעם לקבוע במשאלי עם. נמאס כבר שדברים קריטיים מוכרעים בדילים מסריחים בין פוליטיקאים עבור כוח כסף וכבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 01:03 |
|
| |
אתה עדיין מתחמק משאלתו. הרפורמה נוגעת ביכולת בג"ץ להגן על החלש לא רק בנושאי ביטחון אלא גם בשחיתות.
למשל מי יגן על הנערות הספרדיות שעריית ירושלים או חסידות סלונים תתעמר בהן?
מבחינת הסדר המדיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 01:27 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אתה עדיין מתחמק משאלתו. הרפורמה נוגעת ביכולת בג"ץ להגן על החלש לא רק בנושאי ביטחון אלא גם בשחיתות.
למשל מי יגן על הנערות הספרדיות שעריית ירושלים או חסידות סלונים תתעמר בהן?
מבחינת הסדר המדיני. |
|
זה בדיוק מה שטענתי. שבגלל זה אין מספיק תמיכה ברפורמה של לווין. ולכן הצעתי התגברויות נקודתיות ספציפיות בחוקים ביטחוניים (כמו שניסו לעשות בטיפשותם עם חוק דרעי שהקפיאו בינתיים), ואם בג"ץ היה בכל אופן פוסל, אז להתגבר על זה ספציפית באמצעות משאל עם.
לגבי מינוי שופטים הייתה לי הצעה אחרת שכתבתי כאן באשכולות שונים, להקים גוף של 15 חברים שיהיה נפרד מהפוליטיקה. החברים ייבחרו בקלפי ע"י כלל הציבור בעת הבחירות לרשויות המקומיות, המועמדים שקיבלו הכי הרבה קולות ייבחרו. בלי מפלגות. רק מועמדים. המועמדים יצטרכו לעמוד ברף אקדמי כלשהו בתחום המשפט. והגוף הזה יבחר את השופטים בלי קשר לפוליטיקאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 02:10 |
|
| |
ושיוויון וחוק חופש הביטוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 09:10 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | דהיינו, שזו רפורמה נוראה מנקודת מבט ליברטריאנית. שרק ימין דתי משיחי מסוגל להזות אותה.
באמריקה היו זורקים אתכם מכל המדרגות. |
|
?Are you sure (תשמע את זה במבטא בריטי חזק:))
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 10:43 |
|
| |
הייתי מנתח זאת כך. יש מפגינים אנרכיסטים שחוסמים כבישים ועושים בלגן. מכאן יש תמונות לא טובות בכלי התקשורת ונוצר אווירה של בלגן שמלבה את הכל. מה שצריך למנוע את הבלגן זו משטרה חזקה כמו אתמול ובעצם מדובר בלהחליף כמה מפקדים במשטרה .לא לתת אוירה של בלגן וכל האוויר ייצא להם מהגלגל. טעות טקטית נוספת של חכמה לאחר מעשה .אם היו מחכים עם פיטורי גלנט עוד שעתיים לשעה 23 כבר היה מאוחר לאנשים לצאת ולבלגן. כשיש בלגן זה מתיר את כל שאר השטויות והחרמות והשביתות שהשמאל עושה שלא היה מעז בימים כתיקונם. זו דעתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2023 11:16 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
הייתי מנתח זאת כך. יש מפגינים אנרכיסטים שחוסמים כבישים ועושים בלגן. מכאן יש תמונות לא טובות בכלי התקשורת ונוצר אווירה של בלגן שמלבה את הכל. מה שצריך למנוע את הבלגן זו משטרה חזקה כמו אתמול ובעצם מדובר בלהחליף כמה מפקדים במשטרה .לא לתת אוירה של בלגן וכל האוויר ייצא להם מהגלגל. טעות טקטית נוספת של חכמה לאחר מעשה .אם היו מחכים עם פיטורי גלנט עוד שעתיים לשעה 23 כבר היה מאוחר לאנשים לצאת ולבלגן. כשיש בלגן זה מתיר את כל שאר השטויות והחרמות והשביתות שהשמאל עושה שלא היה מעז בימים כתיקונם. זו דעתי.
|
|
הסיפור הוא לא ההפגנות כשלעצמן. ההפגנות הן רק עבור החונטה המשפטית להוציא צווי ביניים שמקפיאים לך כל דבר שתרצה לשנות. ומשאירים את במצב בשליטת השמאל. לא תוכל לפטר יועמשים או בכירים בצבא ובמשטרה. ולא תוכל לפעול נגד סרבנות או שביתות פוליטיות. זה הסיפור. ורק טיפשים שלא חשבו צעד אחד קטן קדימה הביאונו עד הלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|