בית פורומים בחדרי חרדים

סקר בין חברי הפורום : הציבור החרדי גזעני כלפי עדות המזרח ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2023 01:13 לינק ישיר 

7;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 01:56 לינק ישיר 

יש הבדלי אופי בין אשכנזים לספרדים,
לרוב, בעלי גוון עור כהה - הם חמים יותר,
ובעלי גוון כהה בהיר הם קרים יותר,
וזה כולל מגוון של התנהגויות שונות,
יש מאפיינים מובהקים פחות מאופי,
אז קוראים לזה מאפיינים,
ולא הבדלי אופי.
זה לא קשור לגזענות
לחשוב ככה,
כשם שזה לא גזענות לחשוב שלההוא קוראים רבינוביץ ולשכן שלו קוראים ביטון,

גזענות זה לזלזל, לא לאהוב, לשנוא, לא לכבד
אדם על סמך המוצא שלו ואפילו בלב, לפגוע
ולקרוא לו פרענק
או סוס זקן או ווזווז,
ולייחס לספרדי או לגורי
תכונות מסוימות או התנהגות מסוימת
כי איזה רב אמר משהו
לפני 40 שנה,
ולא בטוח שהבנת מה הרב
אמר או כתב.

בקשר לשידוכים,
טוב לחשוש להבדלי העידות
כי זה מתבטא באופי ובמנטליות,
בעיקר יש מקום להעדיף עידה קרה/חמה, כי זה נתון שמשפיע,
אמנם מי שכבר נולד בארץ
יש לזה פחות השפעה.

לכתחילה מנסה כל חרדי לקחת מהעידה שלו, כי כל אחד מתחבר לעידה שלו, בהמשך כבר פחות מקפידים על כך, ויש כאלה שמפריע להם מראה מסוים אז הם לא לוקחים עידה מסוימת, זו זכותם, ואין כאן שום בעיה.

ויש כאלה שמכלילים וקובעים לשדכנית, אני לא רוצה מעידה מסוימת, פלג אשכנזי/ספרדי, יכול להיות לזה סיבות שונות, אולי יש בעידה ההיא מאפיין מובהק שמפריע,
אולי זו שמועה, זו זכותם, אין כאן גזענות, יש כאן מודעות.

בקשר, לאי קבלת בת בסמינר
על סמך מוצא, זה נגד הנחיית הרבנים ואסור לעשות כן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 03/04/2023 01:59:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 02:19 לינק ישיר 

בקשר לרוחניות.
שמעתי שהיה איזה רב קדום
שכתב על כך,
שאנשי אשכנז הם לרוב משבט מסוים (יהודה או בנימין)
ואנשי ספרד הם משבט אחר (בנימין או יהודה)
ויש להם תיקון אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 06:44 לינק ישיר 

כמה צביעות!!!
יש גזענות מגעילה בקרב הציבור החרדי האשכנזי כלפי הציבור המזרחי ועוד איך יש, יש ובגדול ואין קיטרוג וביזיון יותר מזה. 
כל הסיפורים על החלוקות והקמחא דפסחא שמחלקים לכולם בשווה גם זה הבל ורעות רוח. 

אין אפשרות ואין טעם להסתיר ולהתחבא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 07:19 לינק ישיר 

כפי שכתבתי, יש גזענות כלפי מזרחים בכל הציבורים
וגם בציבור המזרחי יש גזענות כלפי אשכנזים, נכון שאין הרבה חלוקות או קמחא דפסחא שמזרחים עושים (נתון מענין..) אבל אלו הבודדים שיש, הם פחות או יותר למזרחים בלבד.
מזרחי יתנהג עם פחות אגרסיביות כלפי שכנו המזרחי בסכסוכי שכנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 08:49 לינק ישיר 

אני רואה קבצים תורניים, ובהם מערכות הלכתיות.
וההבדל בין רבני אשכנז לרבני ספרד מפעים.

הספרדים מעפילים לעילא ולעילא על אחיהם האשכנזים.
הם בונים יסודות על פי גמרות וראשונים ומקורות מוצקים, בצורה מסודרת ובנויה להפליא.
לעומת אחיהם האשכנזים, שהחומר הלימודי שלהם הוא די דליל. הוא כולל בדרך כלל ציטוטים מפי פוסקי זמננו, כ'מקורות הלכתיים'. והרבה סברות קלושות. וכדי ביזיון וקצף.
תורה נבובה. 
[אני מדבר בד"כ בשדה ההלכה; בשדה הלמדנות, הרי העיקר הוא הסברות הגבוהות וניתוח טקסטים של תלמוד וראשונים. אך בשדה ההלכה, מאוד מבייש שהרב ומורה ההוראה לוקח נושא הלכתי סבוך, ומנסה לפתור אותו, על פי ציטוטי הרב וואזנר והרב אליישיב ומשנ"ב דרשו וכדומה. בלי להביא לפעמים גמרות וראשונים, כנראה מבורות ביסודות ההלכה משורשיה].

צ"ע אם זה בגלל כוח הזיכרון והסדר המופלא שניחונו בה חכמי ספרד.
וזה אפוא עניין גנטי (כפי שרואים למשל בעליל, שהעיראקים, יותר בעלי זיכרון מהמרוקאים, ע"ע הרב עובדיה הרב י"ח סופר הרב ב"צ מוצפי וכדומה)

או שזה בסה"כ 'דרך הלימוד' יותר מבוססת ומיושבת. יותר נכונה בפרט ללומדי "הלכה".

כי אמנם המציאות מוכיחה כי אחוזי אברכים 'בני תורה' מצויים יותר אצל האשכנזים,
ואולי זה בגלל תכונות מנטליות. שפחות יכולות להדביק אנשים לספסל לימודים.
אבל מכיון שהתופעה זו של 'אברכים לומדים' מצויה עוד יותר אצל הליטאים לעומת החסידים.
אות הוא שהעניין נובע מהצד ההשקפתי והערכי, ומהווה חלק מיסודות ההשקפה והחממה הרוחנית וסולם ערכים שונה ממגזר למגזר. ולאו דווקא תלוי מוצא גזע וכדומה.

מאידך, כנראה שאכן עצם הדבר שאצל עדות המזרח רק ה'מובחרים' באמת ממשיכים בלימודי כולל רב-שנים, הוא סיבה טובה להוציא מקרבם פרחי אברכים עמוסים בתורה ובהלכה. ובסדר טוב.

אז הנה, במבט של אובייקטיבי, יש לפעמים בושה בהשתייכות האשכנזית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 09:00 לינק ישיר 

אשכול מיותר ביותר !!! התשובות ידועות מראש! 

כל האשכנזים יגידו שאין שום גזענות... זה המנטליות ששונה וזה בגלל שהם בעלי תשובה וזה בגלל שהם יותר חמי מזג והם בכלל אלימים וחוץ מזה שהספרדים הכי גזעניים בזה שהם לא רוצים ללמוד עם ספרדים וגם במוסדות הספרדים יש גזענות כלפי בעלי תשובה ... וכו' וכו' ק"ן טעמים 

לעומת זאת הספרדים יכתבו בדיוק הפוך 
אברך ספרדי בן תורה בן לאברך ספרדי ונכד לספרדי חרדי מלידה שלמד במוסדות חרדים ואשתו למדה בסמינר אשכנזי והקימו בית של תורה כשהוא יגיע לרשום את הילד בישיבה או את הילדה בסמינר הוא יקבל את אותה התשובה שהמכנסה מלאה... אבל אשכנזי בינוני כן יתקבל ואין לזה הסבר אחר חוץ מגזענות! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 10:44 לינק ישיר 

מהיכרות אישית, גני ילדים לגילאי 3 מינוס מנסים להתגאות שאין אצלם ספרדים, וכדי בזיון וקצף. (ברור שאם הילד לא יפגוש בספרדים הוא יגדל להיות כזה שפחות מכיר את המנטליות ואת התרבות, ואז כשיפגוש אותם בחייו ימשיך את העיוות של הוריו ויראה בהם עבמי"ם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 10:48 לינק ישיר 

רצוני לומר, המציאות היא שכל אלה שמנסים פה, באשכול זה, להבליט את הבדלי המנטליות בפלפולים שונים, הם אלה שפה ושם 'יוצא להם' באשכולות אחרים להגן על אפליה מרושעת ולא הגיונית שחוסמת אנשים מלהתקדם בחיים רק בגלל צבע ומוצא.

ברור שיש הבדלים, יש גנטיקה יש תרבות - אם כי אין יותר 'רוע' בשום צד, ע"ע הגויים האשכנזים.. אבל ככל שנתעלם מהם וננסה לחיות בתוך המציאות של קיבוץ הגלויות באופן הוגן האפליות יתמעטו ונקדם את הגאולה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 10:52 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
סקר בין חברי הפורום : הציבור החרדי גזעני כלפי עדות המזרח ?

עד כמה לדעתכם ישנה גזענות בתוך הציבור החרדי בשני קטגריות .

1 : האם קיימת אפליה לקבלת מוסד לימוד על רקע מוצא ? כלומר שפלוני לא יתקבל לישיבה מאחר ועברו את הכמות המותרת לצאצאי ילידי ארצות ערב ? וכן לגבי סמינרים ושאר מוסדות לימוד

2 : האם קיימים נישואין בין מזרחיים לאשכנזיות ולהפך ? ואם כן בכמה אחוזים זה קיים במגזר ? ואם לא אז מה מונע את הנישואין האלו ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יו_טיוב ב- 02/04/2023 15:43:28

מי שאומר שלא משקר במצח נחושה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 11:04 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש_חשוב כתב:
כפי שכתבתי, יש גזענות כלפי מזרחים בכל הציבורים
וגם בציבור המזרחי יש גזענות כלפי אשכנזים, נכון שאין הרבה חלוקות או קמחא דפסחא שמזרחים עושים (נתון מענין..) אבל אלו הבודדים שיש, הם פחות או יותר למזרחים בלבד.

וואס האקסטו אין טשייניק?

א. אתה מתרץ אץ הגזענות בזה שזה קיים אצל החילונים? אתה חרדי? ואז חוזר ומתרץ אותה בעזרת הגזענות אצל הספרדים - גם אותם אתה מעריץ?

ב. לא התאפקת מלעקוץ "(נתון מעניין..)". אולי תסביר את הנתון ומה העניין שמצאת בו? אתה אומר שהם רעים יותר? תגיד את זה ואל תתחמק! (אתה מתחמק כבר הרבה זמן מהאתגר שזרקתי לך..).

כמויות החסד, וכן - גם החלוקות, שיש אצל הספרדים היא עצומה! ואם כי חלק מהם נועדו לחזק את המוחלשים והעניים יותר ולמה שיתנו לאשכנזים שמסתדרים הרבה יותר טוב? ובפרט לאותם שדי דוחים אותם בחלוקות. ושלא יספרו לנו סיפורים, הם לא נמצאים כמעט בחלוקות האשכנזים, חוץ מבתמונות.. ועדיין יש מהם שנותנים גם לאשכנזים, יש לאשכנזים הרבה מאוד ללמוד מידם הפתוחה וליבם הטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 13:38 לינק ישיר 

יוחנןש
זכור לי ויכוח איתך על זה באשכולות ישנים.
לצערי זה לא עזר. אז נחזור שוב ונתקן את הסילוף הנוראי שלך:
כהן לוי וישראל זה לא קשור לגנים. אלא לדיני ירושה.
ראו כאן באשכול הזה
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3158230

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 15:16 לינק ישיר 

תקרא לזה איך שאתה רוצה; "ירושה" "הבדל רוחני".

המהות היא אותה מהות.
המציאות הזאת, שיש מי שנולד עם דם-כחול, נולד 'במשפחה טובה' ולפיכך יש לו 'הטבות משפחתיות' ומעמד חברתי וערכי גבוה, לא בגלל כישוריו אלא בגלל הדם (הכחול) שלו, זה לא מתקבל על הדעת של העולם המודרני כיום, ולא היה עובר מבחן בג"צ בשום חלופה שמית אחרת (למרות ששם הוא מעוז הנפוטיזם/הגזענות כיום, כפי שהתפרסמו נתונים השוואתיים מחרידים בסערה הנוכחית).

הלינק לא נפתח לי - אך אני זוכר וויכוחים שהיו. שאין בהם כדי הפרכת התזה שלי בראייה התורנית, שהיא רחוקה מרחק גדול מהראייה המודרנית, בעניין סיווג בני אדם במעמדות, על פי משפחות וארצות מוצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 15:28 לינק ישיר 

אין קשר.
באשכול שם הסכמנו שבני האדם לא נולדים שווים ודומים.
מה לעשות. זה מה יש.
הוויכוח הוא האם זה גנטיקה\גזע.
והאם ראוי להבדיל ולהפלות לפי גנטיקה\גזע.
ועל זה טענו לך בתוקף שזה לא נכון ואסור באיסור חמור להפלות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 19:49 לינק ישיר 

גם אני ואחיי אינם זהים גנטית. אני ודאי לא זהה גנטית לאבי ואמי אלא רק בכחצי. ובכל זאת איש לא נכנס לתא המשפחתי ומחלק בין האחים "גנטית" . כמו שלא מחלקים בין עינים חומות לירוקות. כשמדברים על גנטיקה צריך להבין על מה מדברים. ביטוי חי"ת ועין , או נטייה לכמון או לחריף או למתוק אינם קשורים כלל לגנטיקה . מבחינה תרבותית אנחנו הירושלמים חצי ספרדים. לא סתם האשכנזים הארופיאיים מתנשאים על הירושלמים. זה פחות או יותר הרמה המדעית של ההכרזות שלך על שינויים בין העדות. המרחק ביני לבין היקה מפתח תקוה גדול מהמרחק בין מרוקאי לחלבי או פרסי. ואת כל המגון העצום הזה של אנשים שאין ביניהם קשר יותר גדול מאשר לבריסקער ליטאי וחסיד קומרנא החסיד. והתערובת היום האשכנזית כה גדולה שאין כלל מוצא קהילתי טהור. רוב האנשים התערבבו בגלל השטן הנאצי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סקר בין חברי הפורום : הציבור החרדי גזעני כלפי עדות המזרח ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.