בית פורומים בחדרי חרדים

סקר בין חברי הפורום : הציבור החרדי גזעני כלפי עדות המזרח ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2023 20:28 לינק ישיר 
ירו_שלמי

קלעפער כתב:
גם אני ואחיי אינם זהים גנטית. אני ודאי לא זהה גנטית לאבי ואמי אלא רק בכחצי. ובכל זאת איש לא נכנס לתא המשפחתי ומחלק בין האחים "גנטית" . כמו שלא מחלקים בין עינים חומות לירוקות. כשמדברים על גנטיקה צריך להבין על מה מדברים. ביטוי חי"ת ועין , או נטייה לכמון או לחריף או למתוק אינם קשורים כלל לגנטיקה . מבחינה תרבותית אנחנו הירושלמים חצי ספרדים. לא סתם האשכנזים הארופיאיים מתנשאים על הירושלמים. זה פחות או יותר הרמה המדעית של ההכרזות שלך על שינויים בין העדות. המרחק ביני לבין היקה מפתח תקוה גדול מהמרחק בין מרוקאי לחלבי או פרסי. ואת כל המגון העצום הזה של אנשים שאין ביניהם קשר יותר גדול מאשר לבריסקער ליטאי וחסיד קומרנא החסיד. והתערובת היום האשכנזית כה גדולה שאין כלל מוצא קהילתי טהור. רוב האנשים התערבבו בגלל השטן הנאצי.

איש חשוב מזמן טוען שאני ספרדי, אז הנה הוא חצי צודק מבחינה תרבותית :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 21:20 לינק ישיר 

גם אני מסכים לגירסא האחרונה של קלעפער.
ולגבי ה'סקר' שבראש האשכול, התשובה עדיין ברורה וחדה!
ומהטעמים שכתבת.

אבל לגבי חריף
הוא משהו לא קולט
שהתורה נותנת מקום בגלל מעלות מסויימות של אישים (האבות מוסרי הנפש, הלויים מוסרי הנפש, העמלקים הקרירים והרשעים), ש'סל התכונות' הקדושות או הבזויות עוברות מאב לבן. משהו שהוא כנגד הסלידה מהגזענות השוררת רשמית בכל העולם התקין. התורה לא אוחזת כך. וכפי שהאמת (הנסתרת) היא אכן כן. 
ומכאן נובעת הסלקציה במוסדות החילוניים המהודרים, כמו היכלי המשפט, חיל האוויר וכדומה - לא להכניס לשורותיהם אנשים מהמשפחות ה'לא נכונות'. כלומר מארצות מסויימת. הבוז להם, שהם נוהגים 'אחד בפה ואחד בלב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 22:43 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

אשכול מיותר ביותר !!! התשובות ידועות מראש! 

כל האשכנזים יגידו שאין שום גזענות... זה המנטליות ששונה וזה בגלל שהם בעלי תשובה וזה בגלל שהם יותר חמי מזג והם בכלל אלימים וחוץ מזה שהספרדים הכי גזעניים בזה שהם לא רוצים ללמוד עם ספרדים וגם במוסדות הספרדים יש גזענות כלפי בעלי תשובה ... וכו' וכו' ק"ן טעמים 

לעומת זאת הספרדים יכתבו בדיוק הפוך 
אברך ספרדי בן תורה בן לאברך ספרדי ונכד לספרדי חרדי מלידה שלמד במוסדות חרדים ואשתו למדה בסמינר אשכנזי והקימו בית של תורה כשהוא יגיע לרשום את הילד בישיבה או את הילדה בסמינר הוא יקבל את אותה התשובה שהמכנסה מלאה... אבל אשכנזי בינוני כן יתקבל ואין לזה הסבר אחר חוץ מגזענות! 

יש גזענות אצל כל העידות,
לדוגמה ;
אם יש מוסד שיש שמה הרבה ספרדים אז הוא פחות נחשב,
ואיפשהו בצדק, ספרדים הם יותר פתוחים לעולם, יש אצלהם יותר טלויזיה, הם יותר גרים במקומות מעורבים, המשפחות שלהם מעורבות.
אין אצלהם את ההקפדה להתרחק מחילונים, ובצדק, כי המשפחה הקרובה היא חילונית.
רבים מהספרדים הם חוזרים בתשובה, וחלק מהמשפחה המצומצת הם חילונים או חצי חילונים, או היו חילונים.
ואז בא הספרדי הקטן ומספר
לחברים שלו מה שהוא ראה בטלוויזיה אצל אח שלו שהוא בחר להשאר חילוני, או שאח שלו סיפר לו דברים צנועים שלא מדברים עליהם..

אפשר להניח שאם דוחים ספרדי זה ברוב המקרים אחרי בדיקה ודרישה.

הרבנים האשכנזים מתנגדים למכסות, והמנהלים עושים מה בא להם, כדי לשמור על
איכות המוסדות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 03/04/2023 22:44:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2023 23:33 לינק ישיר 

לכאורה, זה שעושים פרוטקציה בצבא או במערכות המשפט זה פשוט ; חבר מביא חבר,
ולא אשכנזי מביא אשכנזי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 06:20 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

כל האשכנזים יגידו שאין שום גזענות... זה המנטליות ששונה וזה בגלל שהם בעלי תשובה וזה בגלל שהם יותר חמי מזג והם בכלל אלימים וחוץ מזה שהספרדים הכי גזעניים בזה שהם לא רוצים ללמוד עם ספרדים וגם במוסדות הספרדים יש גזענות כלפי בעלי תשובה ... וכו' וכו' ק"ן טעמים 

אברך ספרדי בן תורה בן לאברך ספרדי ונכד לספרדי חרדי מלידה שלמד במוסדות חרדים ואשתו למדה בסמינר אשכנזי והקימו בית של תורה כשהוא יגיע לרשום את הילד בישיבה או את הילדה בסמינר הוא יקבל את אותה התשובה שהמכנסה מלאה... אבל אשכנזי בינוני כן יתקבל ואין לזה הסבר אחר חוץ מגזענות! 

תכל'ס
איך אתה מסביר את זה שבא אברך ספרדי, והוא מחפש לבן שלו מוסד אשכנזי?
יש כאן תמימות דעים אצל האשכנזים והספרדים בקשר לכך שהמוסדות האשכנזים טובים יותר, מחנכים יותר.
בוודאי שיהיה מכסה, הרי אם לא תהיה מכסה וירבו התלמידים הספרדים על האשכנזים, המוסד יהפוך להיות ספרדי ואז הספרדים עצמם ידירו את רגליהם מאותו מוסד
מה ההסבר שלך לכל זה?
אתה אומר "האשכנזים יגידו", אבל מה יאמרו על כך הספרדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 12:25 לינק ישיר 

נפרד אבל שווה

תוקן על ידי למה_כן ב- 04/04/2023 12:26:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 14:54 לינק ישיר 
פלדלפי

איש_חשוב כתב:

תכל'ס
איך אתה מסביר את זה שבא אברך ספרדי, והוא מחפש לבן שלו מוסד אשכנזי?
יש כאן תמימות דעים אצל האשכנזים והספרדים בקשר לכך שהמוסדות האשכנזים טובים יותר, מחנכים יותר.
בוודאי שיהיה מכסה, הרי אם לא תהיה מכסה וירבו התלמידים הספרדים על האשכנזים, המוסד יהפוך להיות ספרדי ואז הספרדים עצמם ידירו את רגליהם מאותו מוסד
מה ההסבר שלך לכל זה?
אתה אומר "האשכנזים יגידו", אבל מה יאמרו על כך הספרדים?

צא החוצה ותתעדכן בחדשות שכבר ישנות
יש המון המון מקומות שהספרדים הרימו את הראש וזקפו קומה והקימו מוסדות מעולים והם שולחים לשם לכתחילה
יש לא מעט בחורי ישיבות שהולכים בגאווה לישיבה ספרדית שלא נופלת ברמתה מאחותה האשכנזית 
והמפסידים הגדולים מזה הם דווקא האשכנזים שמאבדים את הבחורים הטובים... 

בסמינרים אכן עדיין יש בעיה כיוון ששם זה מנגנון שונה ולהקים סמינר זה לא לפתוח ישיבה בכמה קרוונים עם בחורים שמגיעים לחיזוק מישיבה אחרת לתקופה  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 21:01 לינק ישיר 

יש יש יש ויש..
ברור יש ישיבות ספרדיות גדולות יפות מפוארות
ועדיין המוני ספרדים נוהרים מתחננים להתקבל בישיבות אשכנזיות דווקא
שאלתי אותך אם יש לך הסבר לכך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 22:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

יש יש יש ויש..

כי "חברון" זה מותג, "ישיבה אשכנזית" זה מותג, יתכן אפילו ישיבה אשכנזית פחות מצליחה, היות והם נחשבים המצליחנים בתחום, וגם "פורת יוסף" זה מותג לא פחות נחשב ואף יותר, ויש המוני המוני המוני ספרדים שבוחרים בישיבה ספרדית דווקא.

יש שבוחרים בישיבה אשכנזית, כי אבא שלהם למד שם

או שהם מחפשים יחודיות מסוימת

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 04/04/2023 22:31:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 22:54 לינק ישיר 

בנוסף להנ"ל.
נראה שהספרדים פחות פותחים מוסדות, זה גם הגורם איפשהו לספרדים לפנות לישיבות אשכנזיות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 23:23 לינק ישיר 
פלדלפי

איש_חשוב כתב:
יש יש יש ויש..

ולמה אנשים רצים לזארה וקונים סוודר שחור פשוט ? 
כי הם נמשכים אחרי מותג....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2023 23:45 לינק ישיר 

נ. ב. *בעקבות הורים או חברים.

יוצא אם כן, שהסיבות שבו ספרדי בוחר בישיבה אשכנזית, הם אותם סיבות שבו אשכנזי בוחר בישיבה אשכנזית.

יש לכאורה פחות מוסדות ספרדיים על רמה /חרדית אדוקה.
ואז, בסתר לב, מסתבר, אומר אריה דרעי לעצמו, למה לי להקים מוסדות ספרדיים פחות איכותיים ?... אפשר למתן את המגמה, זה עולה הון רב להקים מוסדות, הרי לספרדים ולספרדיות יש איפה ללמוד, במוסדות אשכנזים מעולים !

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 05/04/2023 00:27:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2023 02:05 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
יש יש יש ויש..

מותג מקבל על פי רוב את ה"מותג" בזכות איכות
האם אתה מנסה לטעון שהישיבות האשכנזיות קיבלו בזיוף את תו האיכות שלהם
מה שאומר שהספרדים סתם מזדנבים אחרי האשכנזים כי יש להם מותג זיוף
הגענו בדיוק לטענה שלי שהספרדים בעצמם יוצרים את הנחיתות ואת ה"גזע" האשכנזי
כל דבר אשכנזי, איכותי יותר, למרות שלפי טענתך הוא לא באמת טוב יותר

וכמובן האשכנזים אשמים בכך..

נראה לי עדיף היה כבר לומר שהישיבות האשכנזיות טובות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2023 08:38 לינק ישיר 

יישר-כח לר' יוחנןש, מגיד משרים בקהילת בח"ח על דרשת השבת הגדול. התובנות המעמיקות והמחכימות
שהביא היו כמים קרים על נפש עייפה. שמחתי מאד ללמוד, להשכיל, ולדעת דברים חדשים כגון שהעירקים
יותר בעלי זיכרון מהמרוקאים. געוואלדיק.

ואם כבר עוסקים במילתא דבדיחותא אז אוסיף אחת מענייני דיומא: א בלינדער ייד האט אמאל ביים סדר-נאכט
געבטן מ'זאל אים געבן א הגדה אויף ברייל-שריפט. האט אים עמעצער אונטערגערוקט א מצה. דער בלינדער
באטאפט די מצה און אויסגעשריגן: ווער האט דאס געשריבן די נארישקייטן....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2023 10:20 לינק ישיר 
יוחנןש

איש_חשוב כתב:
יש יש יש ויש..

מותג מקבל על פי רוב את ה"מותג" בזכות איכות
האם אתה מנסה לטעון שהישיבות האשכנזיות קיבלו בזיוף את תו האיכות שלהם
מה שאומר שהספרדים סתם מזדנבים אחרי האשכנזים כי יש להם מותג זיוף
הגענו בדיוק לטענה שלי שהספרדים בעצמם יוצרים את הנחיתות ואת ה"גזע" האשכנזי
כל דבר אשכנזי, איכותי יותר, למרות שלפי טענתך הוא לא באמת טוב יותר

וכמובן האשכנזים אשמים בכך..

נראה לי עדיף היה כבר לומר שהישיבות האשכנזיות טובות יותר.

אם המבחן של ישיבה 'יותר טובה' מוסדות 'יותר טובים' - הוא הרצון להיכנס שמה. שספרדים מתאמצים להיכנס לישיבות אשכנזיות, ולהיפך לא מצינו.

הרי משוואה זאת קיימת גם בקרב חסידים-ליטאים.
בחלק מהישיבות הליטאיות, תמצא אחוזים מועטים של בחורים חסידיים מכל מיני חסידויות. מפוניבז' ועד סורוצקין.
אך לא תמצא בחור אחד 'ליטאי' שיעדיף ללמוד בישיבת טשעבין, עמלה, רחמסטריווקא, וויזניץ וכדומה.

המסקנא המתבקשת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סקר בין חברי הפורום : הציבור החרדי גזעני כלפי עדות המזרח ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.