| נשלח ב-16/4/2023 18:51 |
|
| |
"ספרדיה מסריחה" ועוד כינויים : המזרוחניקיות מהאולפנה חושפות את האפליה העדתית
"הגזענות היא לא באג – היא פיצ'ר" בשיחות עם N12 בוגרי מוסדות הלימוד של הציונות הדתית מתארים גזענות ויחס משפיל שלו זכו בשל מוצאם • חני שחזרה את החוויה הקשה: "'ספרדייה מסריחה' זה קצה הקרחון של מה שקיבלתי שם" • גם ד' נזכר ביחס המפלה, ואמר כי "לגדול בציונות הדתית זה להתיישר להווי אשכנזי". נינה הוסיפה על ההפרדה בכיתות על בסיס מוצא: "זה נורא" הסרטון הגזעני של בנות אולפנת "חורב ירושלים", שבו הן לועגות לבנות מזרחיות, הסעיר רבים והוביל לגינויים בכל רחבי הקשת הפוליטית. אך בשיחות עם N12 בוגרים של מערכת החינוך של הציונות הדתית מבהירים שלא מדובר באירוע נקודתי, ומשחזרים התנהלות פגומה וגזענית של מוסדות הלימוד בהם גדלו. "הייתי באובססיה סביב צבע העור והעיניים שלי. התגובה האוטומטית היא להדחיק את המזרחיות עד כדי העלמות", מספרת חני כרמל קסלר, שלמדה בעצמה באולפנת חורב. "האמנתי שכל משהו עם ניחוח מזרחי מצריך התרחקות מיידית" חני, בת לאב אמריקאי ואם מבית מזרחי, מתארת גזענות קשה וברורה במוסד החינוך שבו למדה – גזענות שהסרטון של בנות האולפנה הציף מחדש. "הנפש שלי לא נרגעת מאז שבנות חורב החזירו אותי בזמן עם הסרטון. 'ספרדייה מסריחה' זה קצה הקרחון של מה שקיבלתי שם. שיהיה ברור, הגזענות אצלם אינה באג - זה פיצ'ר. הפיצ'ר הזה מטופח שנים על ידי תפיסת עליונות שקרית ובורות עצומה", היא משתפת. חני מספרת שהיחס שקיבלה באולפנה גרם לה וליתר המזרחים במוסד הלימוד להתבייש במוצא שלהם: "מה שהכי עצוב בכל הסיפור עם סרטון אולפנת חורב, זה שהוא מציף אישו רציני של בני עדות המזרח עם עצמם ועם המזרחיות שלהם. כשנערים ונערות מזרחיים גדלים בסביבה שכמעט סטרילית לחלוטין ממזרחים ומתרבות מזרחית - התגובה האוטומטית היא להדחיק את המזרחיות שלהם, לצמצם אותה עד כדי העלמות. כמעין תסמונת שטוקהולם". נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:12 |
|
| |
כנראה שפספסת שהסרטון הזה בכלל נוצר ע"י ספרדיות ! כן כן. מה שאתה שומע. הספרדיות רצו לעשות סרטון שמלגלג על החנוניות של האשכנזים, הן לקחו בנות אשכנזיות שישחקו את מה שהן ביימו. אבל את התקשורת רצתה לחגוג על הציונות השתית ולעזאזל העובדות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:14 |
|
| |
הלוואי שהחרדים יהיו גזעניים כמו המזרוחניקים. נישואים מעורבים של אשכנזים וספרדים זה דבר שבשגרה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הלוואי שהחרדים יהיו גזעניים כמו המזרוחניקים. נישואים מעורבים של אשכנזים וספרדים זה דבר שבשגרה שם. |
|
הם ממש לא מודל לחיקוי ואני עדיין לא מבין את החטא הגדול של גזענות. אין שום הבדל בין להציק לחבר ממוצא ספרדי לחבר ממוצא אשכנזי. נמצא רק ברשימת 'על חטא' של הפרוגרסיבים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:38 |
|
| |
א
| חריף_ומקשה כתב: |  | הלוואי שהחרדים יהיו גזעניים כמו המזרוחניקים. נישואים מעורבים של אשכנזים וספרדים זה דבר שבשגרה שם. |
|
נישואי התערובת שם זה כי אין שידוכים ולא שדכנים ... כל נער מכיר חברה ( שלפניו הכירו והשתמשו בה כמה וכמה מזרוחניקים חביבים אוהבי ציון ) ואז הוא חי איתה כמה שנים ולבסוף סוגר וורט . תהיה בטוח שאם היו שם שדכנים . אז לעולם לא היו אצלם נישואין בין אשכנזים לספרדים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 19:50 |
|
| |
תמשיך לברבר את עצמך לדעת. גם אצל הכי חרד"לים שמתחתנים אך ורק דרך שדכנים יש המון נישואי תערובת כדבר שבשגרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2023 21:09 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | הלוואי שהחרדים יהיו גזעניים כמו המזרוחניקים. נישואים מעורבים של אשכנזים וספרדים זה דבר שבשגרה שם. |
|
נישואי התערובת שם זה כי אין שידוכים ולא שדכנים ... כל נער מכיר חברה ( שלפניו הכירו והשתמשו בה כמה וכמה מזרוחניקים חביבים אוהבי ציון ) ואז הוא חי איתה כמה שנים ולבסוף סוגר וורט . תהיה בטוח שאם היו שם שדכנים . אז לעולם לא היו אצלם נישואין בין אשכנזים לספרדים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תמהני מהיכן המידע הרב והמפורט כל כך שהפגין מעלת כבוד יוטיובו בהרגלי החיזור וחיי האישות של הנשים הסרוגות. מאין יודע הוא, יודע במובן התנכי של המלה, מה עושה כל בחור ובחור. באיזה אופן אישי ובלתי אמצעי אסף את המידע שלו, שהרי לא יעלה על הדעת שהוא נזון מרכילות - איסור דאוריתא מפורש - או שהוא משקר - איסור נוסף.
שמא יואיל מעכ"י להבהיר מאיפה ידיעות על חיי האישות של רווקות סרוגות מגיעות אליו? היכן צבר את המידע המפורט כל כך? כמה עלו לו הבגדים השחורים שקנה לפני שנסע לאסוף את המידע הזה בעיר אחרת בה אין מכירין בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 00:29 |
|
| |
פשוט מאוד.
מבחינת הטבע האנושי, והעניין ההורמונלי, וגיל הנישואין המאוחר, עד גילאי 30. (כנגד ההלכה) וגם אינם מתעמקים בגילאים אלה, במגזרים אלה, בהוויות דרבא, והלב פנוי מן החוכמה התורנית. כך שבוודאי לא כולם צדיקים כיעקב אבינו.
ככה שיש חיים גם בתוך הרווקות המבוגרת, המעורבת בין המינים, הלא מצטיינת בגינוני צניעות יתירים. אחד ועוד אחד מביא שנים.
אלא אם מישהו משקר כאן. ועובד על עצמו. או מסמא את עיני ליבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 08:17 |
|
| |
מואדיב
| יוחנןש כתב: |  | פשוט מאוד.
מבחינת הטבע האנושי, והעניין ההורמונלי, וגיל הנישואין המאוחר, עד גילאי 30. (כנגד ההלכה) וגם אינם מתעמקים בגילאים אלה, במגזרים אלה, בהוויות דרבא, והלב פנוי מן החוכמה התורנית. כך שבוודאי לא כולם צדיקים כיעקב אבינו.
ככה שיש חיים גם בתוך הרווקות המבוגרת, המעורבת בין המינים, הלא מצטיינת בגינוני צניעות יתירים. אחד ועוד אחד מביא שנים.
אלא אם מישהו משקר כאן. ועובד על עצמו. או מסמא את עיני ליבו. |
|
גם אתה מוציא שם רע?
אתה מוציא שם רע מסברה בלבד, לא מידע אישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 08:33 |
|
| |
אכן לא מידע אישי. אך מסברא שהיא בבחינת: 1+1=2
(רק זוכר, את פלונית קרובת משפחתי מהמגזר הדל"י, שגיחכה כשהבינה על בת דודתה שהיא נישאת בתולה, כשהיא מתקרבת לגיל 30...)
תוקן על ידי יוחנןש ב- 17/04/2023 08:33:34
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 08:35 |
|
| |
לפני כשלושים שנה כשהייתי צעיר ויפה בתוך הקשת של הדתיות והחרדיות את המזוחניקיות מהאולפנות היה הכי קשה להשיג נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 10:16 |
|
| |
מואדיב
| יוחנןש כתב: |  | אכן לא מידע אישי. אך מסברא שהיא בבחינת: 1+1=2
(רק זוכר, את פלונית קרובת משפחתי מהמגזר הדל"י, שגיחכה כשהבינה על בת דודתה שהיא נישאת בתולה, כשהיא מתקרבת לגיל 30...)
תוקן על ידי יוחנןש ב- 17/04/2023 08:33:34 |
|
אה. כעת הכל ברור.
אתה מעדיף לחשוב שזו לא בת הדודה שלך, אלא כל בנות המגזר. ככה זה יכאב לסבתא פחות. הבנתי.
אגב, במגזר בו אני חי, אף אחד לא מנהל דיונים על הנסיון ביחסי אישות שיש או שאין למישהו. מדבריך אני מבין שבמשפחה שלך מדברים על דברים כאלו, זה יכול להסביר עוד כמה דברים. השדכנית יודעת שעל זה מדברים אצלכם בבית, או שאתם מקפידים להסתיר את נושאי השיחה האלו, כדי לא לפגוע ברווקים שעוד נותרו אצלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 10:56 |
|
| |
לגבי הנושא אליו גלשנו:
כמובן שיש דברים שהם בגדר רכילות והוצאת שם רע, אבל כפי שאמרו פה - אין אפוטורופוס לעריות, ווודאי שלכל הפחות במה שנקרא "נגיעה", יש ציבור לא קטן שלצערנו נכשל, זה כמובן לא אומר שאין לנו את הבעיות שלנו...
הנה סקר לדוגמה, אמנם ממקור ראשון כך שסביר להניח שהוא אינו משקף את הציבור התורני יותר:
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 11:13 |
|
| |
כן. ב"הזמנות" החתונה שלנו, כתוב "הכלה הבתולה", וכתגובה לכך בא הגיחוך.
לא דיבורים ולא לחשושים ולא נעליים. פשוט תגובה על לשון של הזמנה (ועל לשון התנאים והכתובה 'בתולתא דא')
כבר שכחת מה זה 'הזמנה' מודפסת, ואיך נראה הנוסח 'השמרן' (שההורים הם המזמינים!, והכלה היא עב"ג ולא עב"ל) אתה כנראה לא יודע בכלל מה זה 'שטר תנאים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2023 11:19 |
|
| |
מואדיב
| יוחנןש כתב: |  | כן. ב"הזמנות" החתונה שלנו, כתוב "הכלה הבתולה", וכתגובה לכך בא הגיחוך.
לא דיבורים ולא לחשושים ולא נעליים. פשוט תגובה על לשון של הזמנה (ועל לשון התנאים והכתובה 'בתולתא דא')
כבר שכחת מה זה 'הזמנה' מודפסת, ואיך נראה הנוסח 'השמרן' (שההורים הם המזמינים!, והכלה היא עב"ג ולא עב"ל) אתה כנראה לא יודע בכלל מה זה 'שטר תנאים'.
|
|
שערי תירוצים לא ננעלו.
במטוא ממך, אנא אל תמשיך לשתף אותנו בנושאי השיחה שאתה מנהל על קרובותיך במשפחתך, יש גם רווקים שקוראים כאן, וזה לא מתאים.
|
|
|
|
|