בית פורומים בחדרי חרדים

"ספרדיה מסריחה" ועוד כינויים : המזרוחניקיות מהאולפנה חושפות את האפליה העדתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2023 11:27 לינק ישיר 

יוחנן, לא הבנתי במה הן דתיות, אם אתה מדבר כאן על איסור כרת של נדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 12:02 לינק ישיר 

מישהיא אמרה משהו, וואלה.

אצל הסרוגים זה טבעי להתחתן עם כל הצבעים, כל אחד והטעם שלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 14:21 לינק ישיר 

האם לא ידע מר כי היו כמה וכמה עתירות של בנות דלו"ת מדוע אוסרים עליהם לטבול כדת, כפסק הבית יוסף בשם הריב"ש.
ואכן שופטי בג"ץ שר"י אסרו זאת לפני כמה שנים.

בעתירה היו מעורבים רבנים מתוקנים, כמו נאמני תורה ועבודה, שדיברו ברוחב ובגלוי על 'התופעה', ועל 'שינוי החיים דהיום', ועל 'הרווקות המאוחרת', שזה מחייב להתייחס אחרת מההלכה הפסוקה, כדי לחסוך איסורי כרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 14:55 לינק ישיר 
מואדיב

יוחנןש כתב:
האם לא ידע מר כי היו כמה וכמה עתירות של בנות דלו"ת מדוע אוסרים עליהם לטבול כדת, כפסק הבית יוסף בשם הריב"ש.
ואכן שופטי בג"ץ שר"י אסרו זאת לפני כמה שנים.

בעתירה היו מעורבים רבנים מתוקנים, כמו נאמני תורה ועבודה, שדיברו ברוחב ובגלוי על 'התופעה', ועל 'שינוי החיים דהיום', ועל 'הרווקות המאוחרת', שזה מחייב להתייחס אחרת מההלכה הפסוקה, כדי לחסוך איסורי כרת.

אני שב ומביע את התפעלותי הכנה משליטתו של אדוני בכל מכמני הרגלי הטבילה והאישות של נשות המגזר. אני מבין שאם אתמה, שוב, מהיכן בקיאותו הרבה של אדוני בתחום זה, הוא ישוב ויסביר לי שמדובר בבת-דודתו ובקרובותיו, ששיתפו אותו בקשייהן מול הבלנית, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 17:25 לינק ישיר 

מואדיב תפסיק בבקשה להתמקד ביוחנן, לא הוא הנושא כאן, יש כאן שאלות די קשות על המגזר הדל"י, רש"י (בנושא של רבקה אמנו) אומר על הכנעניות שהיו משמרות את עצמן וכו', או לפחות כלפי חוץ למראית עין היו משמרות את עצמן, עד לנישואין, וכאן באה לא טובה השמועה על בנות ישראל הדל"ות, השם ירחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 17:31 לינק ישיר 

מואדיב כל הזמן לא מפסיק להתפלא "על הידע הנרחב" של חברי הפורום .

מואדיב התמים הידעת מאין נוצרת ?
ומדוע אמך נכנסה לחופה ?
או שמה אתה עדיין באשלייה שאביך התחפש לעוף החסידה ?!

על פי הבורות והפליאות שלו אני מתחיל לחשוד שמואדיב הוא בכלל חסיד גור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 18:33 לינק ישיר 
מואדיב

איש_חשוב כתב:
מואדיב תפסיק בבקשה להתמקד ביוחנן, לא הוא הנושא כאן, יש כאן שאלות די קשות על המגזר הדל"י, רש"י (בנושא של רבקה אמנו) אומר על הכנעניות שהיו משמרות את עצמן וכו', או לפחות כלפי חוץ למראית עין היו משמרות את עצמן, עד לנישואין, וכאן באה לא טובה השמועה על בנות ישראל הדל"ות, השם ירחם.

תמהני על הבורות וחוסר הידע עד כדי מבוכה, בהלכות לשון הרע.

אין כאן שאלות קשות על המגזר הדתי לאומי, כפי שאין שאלות קשות על המגזר החר"אי (חרדי אמיתי) כשחילונים מספרים על כך ש"ידוע שיש שם יותר פדופילים מבכל מקום אחר".
לא נחשדו הפרוים במשכב זכר עם ילדים, ובכל זאת, תמצא בפורומים חילונים כותבים, בבטחון מופגן, על כך ש"זה ידוע שזה מה שקורה בישיבות שלהם".
גם זו לא טובה השמועה, והיא נכונה בדיוק כמו הלשון המשולשת שאתם מפיצים כאן, באותו בטחון מלא של אלו שמדברים על הסדין עם החור.

זה קובע מידיעה מבנות הדוד שלו, זה קובע מסברה, וכולכם משולים ליאיר לפיד כשהוא מסביר על החברה החרדית.

לא עלה בדעתכם, ולו בבדל הרהור בשעה שאינה מן היום ואינה מן הלילה, שאולי כדאי לדעת משהו, לפני שקובעים אותו? שאולי אין לכם שמץ של מושג, ואתם חיים מפרופגנדה שמתאימה לאנשי דלא מעליא?

אינני יכול לדון את כולם כאן לכף החובה, שכן יש לכם דין של תינוקות שנישבו. נישבו על ידי המודיע, או על ידי יתד-תהיה לך על אזנך - נאמן. נישבו על ידי רוכלי לה"כ וסוחרי השמצות שהשמצתם אומנותם.

אבל עד עדי כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 18:34 לינק ישיר 
מואדיב

יו_טיוב כתב:

ומדוע אמך נכנסה לחופה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפוך בה והפוך בה, רב היה מלקה שכמותך על פחות מכך. סוד ה' ליראיו - או אולי שבבניק שוכח לסכור את פיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 18:48 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מואדיב

יו_טיוב כתב:

ומדוע אמך נכנסה לחופה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפוך בה והפוך בה, רב היה מלקה שכמותך על פחות מכך. סוד ה' ליראיו - או אולי שבבניק שוכח לסכור את פיו?

תורה היא וללמוד אני צריך ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2023 19:14 לינק ישיר 

מואדיב* כה לחי * אם איני טועה פי' המילה זה מורה ומחנך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 00:46 לינק ישיר 

מואדיב, צר לי אחי. הם מדברים עובדות ואתה לא עונה להם לענין, אתה נראה יותר כמתחמק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 08:05 לינק ישיר 
מואדיב

שלג_דאשתקד כתב:
מואדיב, צר לי אחי. הם מדברים עובדות ואתה לא עונה להם לענין, אתה נראה יותר כמתחמק.

הם מדברים עובדות???

זה לי עשרות שנים שאני חי במגזר "הסרוג", ומעודי לא שמעתי שיחות על נושאי אישות. לתדהמתכם, זה שלושים ויותר שנים שאני בצבא ובמילואים - וגם חילונים לא שמעתי מדברים, לפחות במקומות בהם אני הייתי, על נושאי אישות.

אבל כאן, עומד לו אדם, המתגאה בכך שהוא לובש את כל השמונה-בגדים, והוא יודע מה קורה בחדרי חדרים? מכיר הוא בדרך גבר בעלמה לא שבינו לבין אשתו, אלא של נשים רבות שאינו חי במחיצתן?

הדברים שנטענו כאן הן "עובדות", בדיוק כפי שהסיפורים שמספרים בתל-אביב על המתרחש בתוך הישיבות הן עובדות. אם אינך יודע, חילונים רבים בטוחים שפדופיליה היא מנהג מצוי, וכי בישיבות...

היתה כאן סברה שהובאה למעלה, כי ברור שמי שלא התחתן בגיל14, לא יכול לומר לשטן חץ בעיניך, וכי רווקים שלא התחתנו בגיל צעיר - ההורמונים שולטים בהם והם חוטאים.
הרי את אותה סברה יגיד אותו חילוני כלפי נערים בני 16 בישיבה. מה, ההורמונים מתחילים רק בגיל 24? לנערים אין יצרים? הוא גם יפלפל כי בשל העובדה שאין בנות בישיבות, היצר ימצא לו פורקן בכיוונים אחרים.

זה בדיוק אותו ההגיון שהובא כאן למעלה, אבל כאשר הוא מופנה פנימה, ברור שמדובר בשטויות ובהוצאת דיבה. 
נכון, גם מה שנכתב כאן על בחורים ובחורות שאינם חובשים כיפה שחורה, כך הוא.

============

העובדה המעניינת היא, במה בוחרים להתמקד. הרי יכול היה מישהו כאן לטעון כלפי צעירי הסרוגים כי הם שטופים ברכילות, או כי הם משחיתים את זמנם בפעילויות שאינן לימוד תורה - וזה היה נכון. יכול היה מעלת-כבוד-יוטיובו לקבול על צעירי המגזר הסרוג על כך שאינם מקפידים לקשור את שרוכי נעל שמאל תחילה, ויתכן כי גם היה לו מקור מידע לכך.
אבל יש כאן כאלו שבוחרים להתמקד בעבירות מסוג מסויים בלבד.
הו. הם אוהבים לדבר על העבירות האלו, לפרט במה המדובר, להוסיף סברות ו"להבריג" עם האגודל כהנה וכהנה. אוחחח  אוחחח כמה שהם אוהבים לטפטף את השמאלץ בסיפורים מסוג מאד מסויים.

איך נהגו ילדי כתה א' ביסודי לומר:

"מי שמריח הוא המסריח"

ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 05:08 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מואדיב

שלג_דאשתקד כתב:

הם מדברים עובדות???

זה לי עשרות שנים שאני חי במגזר "הסרוג", ומעודי לא שמעתי שיחות על נושאי אישות. לתדהמתכם, זה שלושים ויותר שנים שאני בצבא ובמילואים - וגם חילונים לא שמעתי מדברים, לפחות במקומות בהם אני הייתי, על נושאי אישות.

אבל כאן, עומד לו אדם, המתגאה בכך שהוא לובש את כל השמונה-בגדים, והוא יודע מה קורה בחדרי חדרים? מכיר הוא בדרך גבר בעלמה לא שבינו לבין אשתו, אלא של נשים רבות שאינו חי במחיצתן?

הדברים שנטענו כאן הן "עובדות", בדיוק כפי שהסיפורים שמספרים בתל-אביב על המתרחש בתוך הישיבות הן עובדות. אם אינך יודע, חילונים רבים בטוחים שפדופיליה היא מנהג מצוי, וכי בישיבות...

היתה כאן סברה שהובאה למעלה, כי ברור שמי שלא התחתן בגיל14, לא יכול לומר לשטן חץ בעיניך, וכי רווקים שלא התחתנו בגיל צעיר - ההורמונים שולטים בהם והם חוטאים.
הרי את אותה סברה יגיד אותו חילוני כלפי נערים בני 16 בישיבה. מה, ההורמונים מתחילים רק בגיל 24? לנערים אין יצרים? הוא גם יפלפל כי בשל העובדה שאין בנות בישיבות, היצר ימצא לו פורקן בכיוונים אחרים.

זה בדיוק אותו ההגיון שהובא כאן למעלה, אבל כאשר הוא מופנה פנימה, ברור שמדובר בשטויות ובהוצאת דיבה. 
נכון, גם מה שנכתב כאן על בחורים ובחורות שאינם חובשים כיפה שחורה, כך הוא.

============

העובדה המעניינת היא, במה בוחרים להתמקד. הרי יכול היה מישהו כאן לטעון כלפי צעירי הסרוגים כי הם שטופים ברכילות, או כי הם משחיתים את זמנם בפעילויות שאינן לימוד תורה - וזה היה נכון. יכול היה מעלת-כבוד-יוטיובו לקבול על צעירי המגזר הסרוג על כך שאינם מקפידים לקשור את שרוכי נעל שמאל תחילה, ויתכן כי גם היה לו מקור מידע לכך.
אבל יש כאן כאלו שבוחרים להתמקד בעבירות מסוג מסויים בלבד.
הו. הם אוהבים לדבר על העבירות האלו, לפרט במה המדובר, להוסיף סברות ו"להבריג" עם האגודל כהנה וכהנה. אוחחח  אוחחח כמה שהם אוהבים לטפטף את השמאלץ בסיפורים מסוג מאד מסויים.

"מי שמריח הוא המסריח"

ואכמ"ל

תראה מה הולך בבני עקיבא ... סדום ועמורה ... טיולי בנים בנות בעירוב ... קטינות שעוברות הפלות ... כל גבר שני שם יוצא מהארון ובעידוד הסביבה "הנאורה"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 05:29 לינק ישיר 

הגיון פשוט,
מפגשי בנים בנות
מביא למגע אסור,
ובמיוחד כשהתורה היא
לא תמיד משהו מחייב

ניבולי פה שיש במגזר הכללי
ובמיוחד בצבא
היא נפוצה מאוד,
מעניין שלא שמעת על זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 07:53 לינק ישיר 
מואדיב

יו_טיוב כתב:
מואדיב כתב:....
...
ואכמ"ל

"מי שמריח הוא המסריח

תראה מה הולך בבני עקיבא ... סדום ועמורה ... טיולי בנים בנות בעירוב ... קטינות שעוברות הפלות ... כל גבר שני שם יוצא מהארון ובעידוד הסביבה "הנאורה"

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה הופך להיות מעניין מרגע לרגע.

הבקיאות שלך בגברים שיוצאים מהארון...   אני מבין שזה מידע אישי, מפגישות בלתי-אמצעיות עם היוצאים מהארון האלו.

אנא, בבקשה ממך, אל תמשיך לפרט מה מקורות המידע הישיר שלך על בעלי הנטיות ההפוכות, וד"ל ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "ספרדיה מסריחה" ועוד כינויים : המזרוחניקיות מהאולפנה חושפות את האפליה העדתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.