בית פורומים בחדרי חרדים

למה יש צרות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2023 21:07 לינק ישיר 
למה יש צרות ?

אולי עדיף היה שכל העולם הזה לא היה נברא ?

תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 21:30 לינק ישיר 

בבקשה

למי מופנה האשכול,  לקדוש ברוך הוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 22:29 לינק ישיר 
hhaavv

רציף כתב:
תודה רבה

מה הקשר בין בריאת העולם לצרות? החיים הם לא פיקניק, אמר פעם מישהו שבסתר ליבו כנראה היה בטוח שדווקא כן.
"תנו רבנן: שתי שנים ומחצה נחלקו בית שמאי ובית הלל. הללו אומרים: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, והללו אומרים: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא. נמנו וגמרו: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, עכשיו שנברא - יפשפש במעשיו". (ערובין יג ע"ב)
"אמר רבי יוחנן משום רבי יוסי: שלשה דברים בקש משה מלפני הקדוש ברוך הוא... בקש להודיעו דרכיו של הקדוש ברוך הוא ונתן לו, שנאמר: (שמות ל"ג) הודיעני נא את דרכיך; אמר לפניו: רבונו של עולם! מפני מה יש צדיק וטוב לו ויש צדיק ורע לו, יש רשע וטוב לו ויש רשע ורע לו?" (ברכות ז ע"א) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 22:39 לינק ישיר 

למה יש צרות? תפתח חומש ותקרא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 01:40 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

רציף כתב:
תודה רבה

מה הקשר בין בריאת העולם לצרות? החיים הם לא פיקניק, אמר פעם מישהו שבסתר ליבו כנראה היה בטוח שדווקא כן.
"תנו רבנן: שתי שנים ומחצה נחלקו בית שמאי ובית הלל. הללו אומרים: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, והללו אומרים: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא. נמנו וגמרו: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, עכשיו שנברא - יפשפש במעשיו". (ערובין יג ע"ב)
"אמר רבי יוחנן משום רבי יוסי: שלשה דברים בקש משה מלפני הקדוש ברוך הוא... בקש להודיעו דרכיו של הקדוש ברוך הוא ונתן לו, שנאמר: (שמות ל"ג) הודיעני נא את דרכיך; אמר לפניו: רבונו של עולם! מפני מה יש צדיק וטוב לו ויש צדיק ורע לו, יש רשע וטוב לו ויש רשע ורע לו?" (ברכות ז ע"א) 

מפני מה צדיק ורשע - רע להם לפעמים ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 19/04/2023 01:59:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 01:40 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

מה כתוב בחומש ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 01:41 לינק ישיר 

דברי כתב:

בבקשה

למי מופנה האשכול,  לקדוש ברוך הוא

מסתבר שמדברים על זה בתורה וביהדות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 02:01 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

ענו לנו פעם על ; דרך הטוב להיטיב, לא הבנתי את זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 02:12 לינק ישיר 

רציף כתב:
למה יש צרות ?
תודה רבה

אוטובוס מוביל נוסעים למחוז חפצם, כולם נהנים מהשירות, גם הנוסעים שהגיעו למחוז חפצם, גם הנהג שקיבל משכורת נחמדה, אדם אחד סבל מהאוטובוס, אל תשאל, הוא לא שילם על הנסיעה כי היה לו ממש נחמד גם לנסוע וגם בחינם, ואז בדיוק עלה פקח וקנס אותו, פתח אותו אדם את פיו ושאל, אולי עדיף שלא היה נברא האוטובוס אם הוא מביא לכאלו צרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 05:46 לינק ישיר 

רציף כתב:
hhaavv כתב:
hhaavv

רציף כתב:
תודה רבה

מפני מה צדיק ורשע - רע להם לפעמים ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 19/04/2023 01:59:47

תלמד ספרי חסידות ותמצא נחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 18:32 לינק ישיר 

אם בני אדם אני לא מבין, לך תבין את הבורא שלהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 06:30 לינק ישיר 

רציף, כבר הקדים אותך הרבי השרף מקאצק זי''ע שאמר: יהודים יקרים, בורא עולם שאני מבין אותו ואת דרכיו לא יכול לשמש כבוראי ! יש במיוחד תקופות ניסיון בחייו של כל אדם , ואז חייבים להשתמש בהליך גבוה , תמימות , תמים תהיה עם ה' וכו' , עצה טובה לך בתקופה ובמצב שלך , גש ליהודי טוב וקיים את ''עשה לך רב וקנה לך חבר '' , זה לא משימה קלה אבל כשתמצא אותם זה ישנה את חייך לטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 16:39 לינק ישיר 

הכותב17 כתב:

רציף, כבר הקדים אותך הרבי השרף מקאצק זי''ע שאמר: יהודים יקרים, בורא עולם שאני מבין אותו ואת דרכיו לא יכול לשמש כבוראי ! יש במיוחד תקופות ניסיון בחייו של כל אדם , ואז חייבים להשתמש בהליך גבוה , תמימות , תמים תהיה עם ה' וכו' , עצה טובה לך בתקופה ובמצב שלך , גש ליהודי טוב וקיים את ''עשה לך רב וקנה לך חבר '' , זה לא משימה קלה אבל כשתמצא אותם זה ישנה את חייך לטוב.

רשי אומר שמה קטע חזק. תמים תיהיה וכו'

יש את היסוד וזה ; אמונה שהכל לטובתינו הנצחית. אמונה שאנחנו מקבלים מדור לדור, מאב לבן, ואין כאן גורם שמנסה להכשיל אותך במידע כוזב, אמונה שכמעט כל החכמים היהודים בכל הדורות בטוחים בה.

וכעת אפשר קצת להבין, קצת לגשש,
יש את תורת הגילגולים ועוד.

ניסיתי בכל זאת לשאול כאן, כי זה שאלה בסיסית חשובה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה יש צרות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext