בית פורומים בחדרי חרדים

למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2023 22:41 לינק ישיר 
למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית

כבוגר החינוך החרדי אני יכול להעיד שאין שום שיעור או שיחה מסודרת באף חיידר על השואה ואין שום פעולה או לימוד שמיוחד למען נשמות הנספים, ומנקר במוחי השאלה הבוקעת ועולה, למה?
אולי כי כל רב או אדמו"ר בחרדה מחבירו וחי בפחד אולי דבריו לא יתקבלו? אבל ככה לגלגל מתחת לשטיח פרק כה מחריד בתולדות עמישראל? נשגבה מבינתי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2023 23:05 לינק ישיר 

פשוט לא יודעים ולא מסוגלים להתמודד עם השואה,

זה הכול.

קשה עוד יותר להתמודד עם ההנחיה של רבים מאדמורי פולין,

שאמרו ......

פו - לין ביז ביאת משיח צדקנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 00:00 לינק ישיר 

נושא מוכר וידוע

מצרף קישור למאמר בנושא

מצוה גדולה לספר כל זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 01:33 לינק ישיר 

בחיידרים לא כל כך למדו הסטוריה, יש חיידרים שכן לומדים הסטוריה באופן מסודר.

ובלי לימוד מסודר על השואה, היו שיחות על השואה, השואה נצרבה בנו, בקרנו ביד ושם כמה פעמים, וכל השנה למדנו ואנחנו לומדים את ספרי הרבנים הנספים בשואה, כמו ; חובת התלמידים, הכשרת האברכים ועוד, שרנו את שירת ; אני מאמין של הקדוש עזריאל פסטג הי"ד, ושוחחנו רבות עם ההורים ועם סבא וסבתא על השואה שהם עברו, קראנו לא מעט על השואה.

בבית יעקב ובחינוך העצמאי ודאי למדו באופן מסודר.

זה אותה שאלה לגבי לימוד על זהירות בדרכים, לא היה תקציב והפיקוח היה לקוי, וכאן אכן היה כשל מסוים, כי לזה נחוץ לימוד מסודר.

בנוסף יש הנצחות רבות מספור, כל החסידויות והרבה ישיבות קרויות על שם עיירות שנספו בשואה,
בעיתונים כותבים הרבה על השואה, ואנחנו לא עומדים בצפירה לזכר השואה, כדי לא להדמות לגויים שעומדים בצפירה.

אין הנצחה ממש מפורשת, כשם שאין היום ההצחה על נספי הקורונה, זה לא העת לשבור לנו את הלב ולהכניס בנו חרדות.

אגב, זו טעות שבתור ילדים קראנו ספרים נוראים ואיומים על השואה,
זה לא טוב לנפש הרכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 02:24 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

זה הכול.

שאמרו ......

אתה מדבר כאן כמו אחד שקורא אותנו מבחוץ.. כלומר, אתה באמת לא מבין את הציבור החרדי

קודם כל, בחיידרים כיום לומדים רק לימודי קודש, וחס וחלילה להכניס לימודי היסטוריה ודומיו, כך שאין זמן להכניס לימודים שאינם קשורים ללימוד תורה ממש, מלבד שעה אחת ביום של כתיבה וחשבון

מצד שני, אמנם לימודים קבועים על השואה אין, אבל אין כיתת ילדים שלא קיבלה בכל שנות לימודיה איזשהו שיעור מהמלמד, שיעור חד פעמי ובו סיפרו על השואה, אני זוכר עד היום את המלמד שלי אומר "ילדים היה שואה, אתה יודעים מה זה שואה?" ואז הוא סיפר ודיבר כמעט שיעור שלם על השואה

הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה

גם הדברים המטופשים שכתבת על "רבים מאדמורי פולין" שאמרו להישאר באירופה, חרטא, רבים אמרו לברוח, בודדים אמרו להישאר, ממש ניתן למנות אותם על כף היד, והרוב הגדול שלא אמר כלום כי כמו כל הרוב הגדול המוחלט של יהודי אירופה שלא ידעו ולא חלמו שזה מה שהולך לקרות, כך הרבנים לא ידעו ולא אמרו, אולי יש לך טענות למה אין להם רוח הקודש, אבל עם הטענות האלו תחכה עד שתהיה בעצמך רב עם רוח הקודש, ואז תוכל להקשות על אחרים.

אציין שכמובן למרות שלא היו לימודים מסודרים אצל החרדים, עדיין השלימו החרדים שהם עם הספר, את הידע שלהם מקריאה בספרי שואה חרדיים, וכאלו לא חסרים כידוע.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/04/2023 02:24:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 04:30 לינק ישיר 

הסיבה היחידה שמדינת ישראל מנציחה את השואה היא כי יש לה אינטרסים חזקים בעניין .

תתאר לך שאם מסיבה כלשהי הנצחת השואה לא הייתה טובה למדינה , הרי שהם היו מעלימים אותה מחיינו לחלוטין !
ומי שהיה דש בה היה נחשב לפרמיטיבי שתקוע בעבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 05:25 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

זה הכול.

שאמרו ......

אתה מדבר כאן כמו אחד שקורא אותנו מבחוץ.. כלומר, אתה באמת לא מבין את הציבור החרדי

קודם כל, בחיידרים כיום לומדים רק לימודי קודש, וחס וחלילה להכניס לימודי היסטוריה ודומיו, כך שאין זמן להכניס לימודים שאינם קשורים ללימוד תורה ממש, מלבד שעה אחת ביום של כתיבה וחשבון

מצד שני, אמנם לימודים קבועים על השואה אין, אבל אין כיתת ילדים שלא קיבלה בכל שנות לימודיה איזשהו שיעור מהמלמד, שיעור חד פעמי ובו סיפרו על השואה, אני זוכר עד היום את המלמד שלי אומר "ילדים היה שואה, אתה יודעים מה זה שואה?" ואז הוא סיפר ודיבר כמעט שיעור שלם על השואה

הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה

גם הדברים המטופשים שכתבת על "רבים מאדמורי פולין" שאמרו להישאר באירופה, חרטא, רבים אמרו לברוח, בודדים אמרו להישאר, ממש ניתן למנות אותם על כף היד, והרוב הגדול שלא אמר כלום כי כמו כל הרוב הגדול המוחלט של יהודי אירופה שלא ידעו ולא חלמו שזה מה שהולך לקרות, כך הרבנים לא ידעו ולא אמרו, אולי יש לך טענות למה אין להם רוח הקודש, אבל עם הטענות האלו תחכה עד שתהיה בעצמך רב עם רוח הקודש, ואז תוכל להקשות על אחרים.

אציין שכמובן למרות שלא היו לימודים מסודרים אצל החרדים, עדיין השלימו החרדים שהם עם הספר, את הידע שלהם מקריאה בספרי שואה חרדיים, וכאלו לא חסרים כידוע.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/04/2023 02:24:38

הוא לא מדבר כמו מבחוץ, כי הוא כבר מזמן בחוץ הוא שונא את אבא שלו את האחים שלו ואת הקהילה שאין לו... "אדם מדבר מהרהורי ליבו". היה פגישה בין האדמו"ר רבי יואל'יש מסאטמאר זי"ע והאדמו"ר רבי שלמה מבאבוב זי"ע, שני אישים שאבדו המון בהשואה, וגם עיצבו אותנו החרדים אחרי השואה, דנו בדיוק על הנקודה הזה והחליטו ביחד *לא* לקבוע "זכרון חרדי", אנחנו הקטנים לא צריכים להבין ובוודאי לא צריכים להסכים איתם, מספיק לנו שהם דנו בזה והחליטו שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 06:54 לינק ישיר 

באף תגובה אין תשובה לשאלה המהדהדת : "למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית"?
לא צריך גידופים והתקפות שלא ממין העניין, אלא תשובה כל כך מתבקשת,  למה אין? מיליוני אחים שלנו, הורים שלנו וסבים שלנו אינם ראוים מספיק שינציחו אותם איכשהו?אפילו לא קבעו לימוד פרקי משניות שכל מתי ישראל זוכים לזה. פשוט כלום, התאדו להם מיליונים וכלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 07:57 לינק ישיר 

.

זה גורף?

זכורני שהביאו אלינו, ביום השואה, את האדמו"ר מקאליב כדי לדבר על שארע שם.

בי"ס ממ"ד, אגב.

עין לא נותרה יבשה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 09:30 לינק ישיר 
מצדרביעי

לגמרי נכון.

אפשר אפילו קצת "להתלבש" על תשעה באב שגם ככה נועד לצער, וגם ככה יש עשרות קינות על מסעי הצלב וכו' שאמנם היו מזעזעות אבל כמובן לא מתקרבות לעוצמת השואה (ומי מדבר על תפילת אב הרחמים שנתקנה עבורם אותה אומרים כמעט כל שבת).
לא חושב שכל כך נורא להוסיף עוד 2-3 קינות על השואה, וחבל שלא עושים את זה בצורה מסודרת...

אם אני זוכר נכון, מנחם בגין רצה באמת שיום השואה יהיה בתשעה באב...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 19/04/2023 09:30:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 10:44 לינק ישיר 

בכל פעם שאני שומע קריאות 'נאצי' לשוטרים, אני מבין עד כמה לצועקים אין שמץ מהסבל והאימה שעבר העם שלנו בשואה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 19/04/2023 10:44:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 11:27 לינק ישיר 

הסיבה שההנצחה, הלימוד, והעיסוק בנושא השואה אינו נעשה כקולקטיב בחברה החרדית,
אלא באופן אישי היא בשל הקושי להתמודד עם השאלות והתמיהות שעולות מהאסון הגדול
הזה שפקד את עמנו ועלולות לערער את האמונה.

נסתרות דרכי הקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 13:42 לינק ישיר 

התירוץ האמיתי הוא כי ההנהגה לאחר המלחמה היתה חלשה פיזית וכך גם העם, והיו עסוקים לבנות את הדור מחדש, ואילו ההנהגה של ימינו פחדנית הכל נגזר מפני מה יאמרו וסיפאסט נישט, והעם לא מצליח להבין למה קולם לא נשמע , כך גם בנושא הקורונה או בכל נושאים גורליים לכלל ישראל ההנהגה החרדית ממלאת פיהם מים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 13:56 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:

בכל פעם שאני שומע קריאות 'נאצי' לשוטרים, אני מבין עד כמה לצועקים אין שמץ מהסבל והאימה שעבר העם שלנו בשואה.

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 19/04/2023 10:44:07

אתה צודק ! ראיתי אישית כמה פעמים בהפגנות השמאל צעקות נאצים לכיוון השוטרים .
ואני בהחלט מסכים עם מה שאתה אומר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 17:26 לינק ישיר 

מאכיל_חצץ כתב:
באף תגובה אין תשובה לשאלה המהדהדת : "למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית"?
לא צריך גידופים והתקפות שלא ממין העניין, אלא תשובה כל כך מתבקשת,  למה אין? מיליוני אחים שלנו, הורים שלנו וסבים שלנו אינם ראוים מספיק שינציחו אותם איכשהו?אפילו לא קבעו לימוד פרקי משניות שכל מתי ישראל זוכים לזה. פשוט כלום, התאדו להם מיליונים וכלום.

התשובה האמיתית היא כי החילונים תפסו לנו את זה
חרדים לא רוצים שום דבר משותף עם החילונים, בטח לא חג או מועד שהחילונים המציאו
היה בטוח שאילו החילונים לא היו קובעים יום מיוחד לשואה, החרדים היו עושים את זה

עכשיו כבר לא לענין לקבוע יום שואה שחרדים עושים, למרות שעשו את יום עשרה בטבת כיום שואה, אבל זה לא נתפס כל כך כי הציבור שקוע באבל עשרה בטבת, וזה לא היה מוצלח ולענין לעשות שתי דברים באותו היום.

לדעתי, החרדים צריכים לשים פס על העולם, לקבוע יום שואה אחר, ובו יאמרו תהילים וילמדו לעילוי נשמת ששת המליונים, יערכו דרשות בבתי כנסת, וכפי שכבר ציינתי מקודם, אין שאלות באמונה, ולא רק כי כל מה שהקב"ה עושה הוא נכון, כאן אין בכלל קושיות, הדור של השואה היה כל כך מתבולל, שאין לאף אחד בכלל קושיא, אתה לא יכול לעשות מה בא לך ואז לשאול "טאטע למה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 18:46 לינק ישיר 

מי מדבר על יום שואה, או חג שואה, פשוט תפילות לעילוי נשמת הנטבחים, משניות מאורגן לכלל ישראל לטובת נשמות טהורות מיליונים של נשמות שלא זכו שאחיהם יתאבלו עליהם כמו שצריך, מה זה "החילונים תפסו לנו את זה"? אתה רציני, מה לנו ולהם , הם מחפשים לאומיות ואנו מחפשים יותר נכון מבקשים פעולות או תפילות, משהו מינימלי לאחינו ולאחיותינו לעוללים ותינוקות של בית רבן שלא זכו מה שזוכה כל מי שנפטר באופן טבעי כדרך כל האדם. ואילו הם שנהרגו ונטבחו ונשרפו על קדושת ה' , לא זכו לכלום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext