בית פורומים בחדרי חרדים

למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2023 20:03 לינק ישיר 

בתחילה אתה שואל מי מדבר על יום פשוט תתפללו
ואז אתה הולך על שלב 2, "מה זה החילונים תפסו לנו את זה"

אבל אני כן דיברתי כאן על מה שדיברו מקודם באשכול בקשר ל"יום שואה", וזה קצת לא לענין שהחרדים יעשו יום שואה משלהם, זה יעשה בלגן כולם יאמרו למה הם לא יכולים ללכת על אותו יום שואה חילוני, ואז כתבתי שאולי צריך לשים פס על זה וכן לעשות יום נפרד

בקשר לתפילות לעילוי נשמתם, אל דאגה, אנחנו מתפללים הרבה יותר לעילוי נשמתם, נכון זה לא קורה ביום קבוע מסוים, אלא מפוזר על פני כל השנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 20:10 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

פשוט לא יודעים ולא מסוגלים להתמודד עם השואה,

זה הכול.

קשה עוד יותר להתמודד עם ההנחיה של רבים מאדמורי פולין,

שאמרו ......

פו - לין ביז ביאת משיח צדקנו.

אתה מדבר כאן כמו אחד שקורא אותנו מבחוץ.. כלומר, אתה באמת לא מבין את הציבור החרדי

קודם כל, בחיידרים כיום לומדים רק לימודי קודש, וחס וחלילה להכניס לימודי היסטוריה ודומיו, כך שאין זמן להכניס לימודים שאינם קשורים ללימוד תורה ממש, מלבד שעה אחת ביום של כתיבה וחשבון

מצד שני, אמנם לימודים קבועים על השואה אין, אבל אין כיתת ילדים שלא קיבלה בכל שנות לימודיה איזשהו שיעור מהמלמד, שיעור חד פעמי ובו סיפרו על השואה, אני זוכר עד היום את המלמד שלי אומר "ילדים היה שואה, אתה יודעים מה זה שואה?" ואז הוא סיפר ודיבר כמעט שיעור שלם על השואה

הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה

גם הדברים המטופשים שכתבת על "רבים מאדמורי פולין" שאמרו להישאר באירופה, חרטא, רבים אמרו לברוח, בודדים אמרו להישאר, ממש ניתן למנות אותם על כף היד, והרוב הגדול שלא אמר כלום כי כמו כל הרוב הגדול המוחלט של יהודי אירופה שלא ידעו ולא חלמו שזה מה שהולך לקרות, כך הרבנים לא ידעו ולא אמרו, אולי יש לך טענות למה אין להם רוח הקודש, אבל עם הטענות האלו תחכה עד שתהיה בעצמך רב עם רוח הקודש, ואז תוכל להקשות על אחרים.

אציין שכמובן למרות שלא היו לימודים מסודרים אצל החרדים, עדיין השלימו החרדים שהם עם הספר, את הידע שלהם מקריאה בספרי שואה חרדיים, וכאלו לא חסרים כידוע.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/04/2023 02:24:38

כמי שדיבר עם לא מעט ניצולי שואה,

מפולין,

זה מה שהם אמרו !

לו האדמורי"ם היו אומרים לברוח,

היו עשרות אלפים ואולי מאות אלפים שהיו בורחים, ואולי גם ניצלים,

מי שרוצה לשקר את עצמו כי זה נוח לו, שישקר את עצמו,

זה אולי נוח, אבל לא מביא שום תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 20:20 לינק ישיר 

בשעתו מרן הרב וואזנר חיבר פיוט על השואה והיו עוד גדולי ישראל שחיברו אבל לדאבוננו אין לנו את גדולי ישראל של פעם שבכוחם היה לתקן תקנות לכלל העם ואף היו מתקבלים העם נעשה לכיתות כיתות וכל אחד מתקן תקנות לעצמו ולחסידות או לקהילה שלו בלבד בקושי וחבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 20:45 לינק ישיר 

דברי כתב:

בשעתו מרן הרב וואזנר חיבר פיוט על השואה והיו עוד גדולי ישראל שחיברו אבל לדאבוננו אין לנו את גדולי ישראל של פעם שבכוחם היה לתקן תקנות לכלל העם ואף היו מתקבלים העם נעשה לכיתות כיתות וכל אחד מתקן תקנות לעצמו ולחסידות או לקהילה שלו בלבד בקושי וחבל

גדולי ישראל של פעם לא רצו לדכדך את העם, עם קינה חדשה,
הנצחות לא חסר, כל ילד יהודי או בחור חמד עם פיאות, כל אברך משי, או ילדה עם שיער אסוף, כל נערה ואישה צנועה הם ההנצחה על המוני כאלה שהלכו לבלי שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 19/04/2023 21:17:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 21:15 לינק ישיר 
מצדרביעי

רציף כתב:
דברי כתב:

הנצחות לא חסר, כל ילד יהודי עם פיאות, וכל אברך יהודי או אישה צנועה הם הנצחה על המוני כאלה שהלכו לבלי שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי אותך, 15 קינות על מסעי הצלב ואפילו לא קינה אחת על השואה? ואני מדבר כמובן על תשעה באב שגם ככה אמורים להצטער בו.

חושב שהסיבות הן כפי שאמרו כאן שבקום המדינה היינו במוד של הישרדות והצלת היהדות החרדית, בנוסף לאווירה הציונית החזקה של "גבורה" כנגד הניצולים עליהם הסתכלו בזלזול כ"גלותיים"...

מתחבר גם לאלו שאמרו שיכול להיות שאם היום היו מנהיגים חזקים יכול להיות שכן היו קובעים משהו בכיוון, בדיוק רגע לפני שהשואה נהפכת להיות עוד חלק מההיסטוריה הרחוקה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 21:21 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

רציף כתב:
דברי כתב:

הנצחות לא חסר, כל ילד יהודי עם פיאות, וכל אברך יהודי או אישה צנועה הם הנצחה על המוני כאלה שהלכו לבלי שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי אותך, 15 קינות על מסעי הצלב ואפילו לא קינה אחת על השואה? ואני מדבר כמובן על תשעה באב שגם ככה אמורים להצטער בו.

חושב שהסיבות הן כפי שאמרו כאן שבקום המדינה היינו במוד של הישרדות והצלת היהדות החרדית, בנוסף לאווירה הציונית החזקה של "גבורה" כנגד הניצולים עליהם הסתכלו בזלזול כ"גלותיים"...

מתחבר גם לאלו שאמרו שיכול להיות שאם היום היו מנהיגים חזקים יכול להיות שכן היו קובעים משהו בכיוון, בדיוק רגע לפני שהשואה נהפכת להיות עוד חלק מההיסטוריה הרחוקה...

הנצחה זה לציית לצדיקים ולתורה,
ולא לעשות משהו כדי שמישהו יהיה מרוצה.
ויש המוני הנצחות, וחינוך בתחום,
וטיולים באירופה...

הנצחה של אבן ענקית - "נזכור" - מול הבג"ץ,
זה נחמד, זה לא מונע מהמושחתים בבג"ץ לחגוג

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 19/04/2023 21:27:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 22:36 לינק ישיר 

רציף- אתה בעד לבטל את תפילת אב הרחמים בשבתות ואת חצי מהקינות בתשעה באב המדברות על הרוגי מסעי הצלב?
אם לא, מה ההבדל? והלוא דברים קל וחומר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 23:13 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

רציף- אתה בעד לבטל את תפילת אב הרחמים בשבתות ואת חצי מהקינות בתשעה באב המדברות על הרוגי מסעי הצלב?
אם לא, מה ההבדל? והלוא דברים קל וחומר...

תפילת אב הרחמים הם גם בעד קדושי השואה.

אני בעד לציית לרבנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2023 23:43 לינק ישיר 

"ענייני ההלכה קבועים הם ע"פ התורה שעיקרן בכתב ופירושן בתורה שבע"פ, ואף נביא אין רשאי לחדש עד שמצאו להן סמך בתורה וכשם שהגירעון בכלל נליזה מהתורה, כך ההוספה על מצות התורה נליזה מהתורה.
"ביסוד זה צריך שאלת חכם, אם חייבין לנהוג ז' ימי אבלות על הצרות הנוראות שעברו עלינו אם לא. אם חייבים, אין צריך הסכמות. ואם פטורים, הרי כבר אנו מוזהרים לנהוג בפטור זה מפני שהתורה פטרתן, ולשמוע מזבח טוב. ההצעה להיכנס ולקבוע ולעשות, לגזור ולקיים, היא כהקלת ראש ח"ו ביסוד ההלכה וראוי להסירה מעל הפרק בטרם הועלתה.
"כן קביעת תענית לדורות הוא בכלל מצווה דרבנן, ומה שיש בידינו הוא מזמן שהייתה עדיין נבואה, ואיך נעיז פנינו, דור שטוב לו השתיקה, להרהר כזאת לקבוע דברים לדורות. והרי ההצעה הזאת מעידה עלינו כמתכחשים בכל חטאתינו ושפלינו, בזמן שאנו מלוכלכים בעוונותינו ובפשעינו, דלים וריקים מן התורה וערומים ממצוות. אל נא נעבור לגדולות ממנו, נחפשה דרכינו ונשובה, וזוהי חובתנו כמו שנאמר הלא זה צום וכו'" (ה'חזון איש' ב'קובץ איגרות' חלק א' איגרת צ"ז).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 02:08 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

מפולין,

זה מה שהם אמרו !

איזה יופי, פחות או יותר כמעט כל אחד כאן דיבר עם כמה ניצולי שואה..
ככה אוספים מידע?
דעתו של כל אחד מהאדמורים והרבנים ידועה לכול, כל אדמור ורב מה הוא אמר ומה לא
וכמו שאמרתי, 90% מהרבנים ויותר לא אמרו מה לעשות, כי כמו שציינתי, אף אחד לא ידע אז מה צריך וכדאי לעשות, האדמורים הספורים שאמרו את דעתם, חלקם אמרו כן חלקם אמרו לא
האדמור מהוסיאטין אמר "מי שיש לו שכל בקדקודו שיברח אפילו עם נעלי בית", החפץ חיים ידוע שהוא אמר ובהר ציון תהיה פליטה, האדמו"ר מסלונים מוהרשד"י הי"ד הורה לכל מי ששאל אותו לברוח, למרות שהוא עצמו לא ברח כי לא רצה לעזוב את קהל עדתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 06:45 לינק ישיר 

אתמול היה ההילולא של הגה''צ רבי אביגדור מילר זצ''ל למי שיש שאלות על למה לא קבעו או למה זה קרה או למה לא ברחו , ממליץ ללמוד את ספריו שרבים מהם כבר תורגמו ללשון הקודש [ עברית לא צחה אבל ניתן להבין ] הוא עונה על הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 08:53 לינק ישיר 

וסתם שאלה מעניינת:

כל פעם שאני אומר יזכור בחגים ואני גם אומר את ה'יזכור' על קרובותיי מצד אבי ומצד אמי שנהרגו ושנטבחו ושנטבעו וכו' אני תוהה לעצמי האם ה' יזכור' הזה חובר רק אחר השואה מכיוון שזה היה כל כך רלוונטי ואקטואלי, או שזה כבר משהו עתיק מצרות קודמות.

יש למישהו מידע בנושא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 10:53 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

"ענייני ההלכה קבועים הם ע"פ התורה שעיקרן בכתב ופירושן בתורה שבע"פ, ואף נביא אין רשאי לחדש עד שמצאו להן סמך בתורה וכשם שהגירעון בכלל נליזה מהתורה, כך ההוספה על מצות התורה נליזה מהתורה.
"ביסוד זה צריך שאלת חכם, אם חייבין לנהוג ז' ימי אבלות על הצרות הנוראות שעברו עלינו אם לא. אם חייבים, אין צריך הסכמות. ואם פטורים, הרי כבר אנו מוזהרים לנהוג בפטור זה מפני שהתורה פטרתן, ולשמוע מזבח טוב. ההצעה להיכנס ולקבוע ולעשות, לגזור ולקיים, היא כהקלת ראש ח"ו ביסוד ההלכה וראוי להסירה מעל הפרק בטרם הועלתה.
"כן קביעת תענית לדורות הוא בכלל מצווה דרבנן, ומה שיש בידינו הוא מזמן שהייתה עדיין נבואה, ואיך נעיז פנינו, דור שטוב לו השתיקה, להרהר כזאת לקבוע דברים לדורות. והרי ההצעה הזאת מעידה עלינו כמתכחשים בכל חטאתינו ושפלינו, בזמן שאנו מלוכלכים בעוונותינו ובפשעינו, דלים וריקים מן התורה וערומים ממצוות. אל נא נעבור לגדולות ממנו, נחפשה דרכינו ונשובה, וזוהי חובתנו כמו שנאמר הלא זה צום וכו'" (ה'חזון איש' ב'קובץ איגרות' חלק א' איגרת צ"ז).

חיכיתי שמישהו יציל את כבודו של הפורום ויביא את דברי החזו"א המפורסמים.
תודה.

(לעצם העניין, החזו"א דיבר על תקנה\גזירה.
לא בטוח שהיה מתנגד למשל לקבוע יום במערכת החינוך החרדי שמלמדים על השואה, וכן כיוצ"ב.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 10:54 לינק ישיר 

דברי כתב:

רבים נוהגים לקונן את הקינה הזאת בתשעה באב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2023 10:59 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

איש_חשוב כתב:

פשוט לא יודעים ולא מסוגלים להתמודד עם השואה,

זה הכול.

קשה עוד יותר להתמודד עם ההנחיה של רבים מאדמורי פולין,

שאמרו ......

פו - לין ביז ביאת משיח צדקנו.

אתה מדבר כאן כמו אחד שקורא אותנו מבחוץ.. כלומר, אתה באמת לא מבין את הציבור החרדי

קודם כל, בחיידרים כיום לומדים רק לימודי קודש, וחס וחלילה להכניס לימודי היסטוריה ודומיו, כך שאין זמן להכניס לימודים שאינם קשורים ללימוד תורה ממש, מלבד שעה אחת ביום של כתיבה וחשבון

מצד שני, אמנם לימודים קבועים על השואה אין, אבל אין כיתת ילדים שלא קיבלה בכל שנות לימודיה איזשהו שיעור מהמלמד, שיעור חד פעמי ובו סיפרו על השואה, אני זוכר עד היום את המלמד שלי אומר "ילדים היה שואה, אתה יודעים מה זה שואה?" ואז הוא סיפר ודיבר כמעט שיעור שלם על השואה

הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה

גם הדברים המטופשים שכתבת על "רבים מאדמורי פולין" שאמרו להישאר באירופה, חרטא, רבים אמרו לברוח, בודדים אמרו להישאר, ממש ניתן למנות אותם על כף היד, והרוב הגדול שלא אמר כלום כי כמו כל הרוב הגדול המוחלט של יהודי אירופה שלא ידעו ולא חלמו שזה מה שהולך לקרות, כך הרבנים לא ידעו ולא אמרו, אולי יש לך טענות למה אין להם רוח הקודש, אבל עם הטענות האלו תחכה עד שתהיה בעצמך רב עם רוח הקודש, ואז תוכל להקשות על אחרים.

אציין שכמובן למרות שלא היו לימודים מסודרים אצל החרדים, עדיין השלימו החרדים שהם עם הספר, את הידע שלהם מקריאה בספרי שואה חרדיים, וכאלו לא חסרים כידוע.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/04/2023 02:24:38

מפולין,

זה מה שהם אמרו !

זה נכון וידוע למי שלא מחפש לטייח.

אבל צריך לומר את האמת, בהתחלה איש לא יכל לחזות שהיטלר ישתלט כמעט על כל אירופה,
כ75% מיהודי גרמניה ברחו, כי היה ברור להם שאסור להישאר תחת שלטון היטלר.
אבל בשאר מדינות אירופה, הרוב נשארו, כי לא דמיינו שהנאצים יצליחו לכבוש כמעט את כל אירופה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה ההנהגה החרדית לא קבעה שום דרך להנציח את קרבנות השואה ע"י החיה הנאצית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.