|
|
| נשלח ב-20/4/2023 11:02 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| רציף כתב: |  | | דברי כתב: |  | בשעתו מרן הרב וואזנר חיבר פיוט על השואה והיו עוד גדולי ישראל שחיברו אבל לדאבוננו אין לנו את גדולי ישראל של פעם שבכוחם היה לתקן תקנות לכלל העם ואף היו מתקבלים העם נעשה לכיתות כיתות וכל אחד מתקן תקנות לעצמו ולחסידות או לקהילה שלו בלבד בקושי וחבל |
|
גדולי ישראל של פעם לא רצו לדכדך את העם, עם קינה חדשה, הנצחות לא חסר, כל ילד יהודי עם פיאות, וכל אברך יהודי או אישה צנועה הם הנצחה על המוני כאלה שהלכו לבלי שוב נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי אותך, 15 קינות על מסעי הצלב ואפילו לא קינה אחת על השואה? ואני מדבר כמובן על תשעה באב שגם ככה אמורים להצטער בו.
חושב שהסיבות הן כפי שאמרו כאן שבקום המדינה היינו במוד של הישרדות והצלת היהדות החרדית, בנוסף לאווירה הציונית החזקה של "גבורה" כנגד הניצולים עליהם הסתכלו בזלזול כ"גלותיים"...
מתחבר גם לאלו שאמרו שיכול להיות שאם היום היו מנהיגים חזקים יכול להיות שכן היו קובעים משהו בכיוון, בדיוק רגע לפני שהשואה נהפכת להיות עוד חלק מההיסטוריה הרחוקה... |
|
דומני שזה בעיקר בגלל שגדולי התורה בדורות האחרונים אינם רגילים בחיבור פיוטים\קינות\שירה כמו שהיה בדורות קדמונים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 14:10 |
|
| |
בונדמן
| רעיונוביץ כתב: |  |
פשוט לא יודעים ולא מסוגלים להתמודד עם השואה,
זה הכול.
קשה עוד יותר להתמודד עם ההנחיה של רבים מאדמורי פולין,
שאמרו ......
פו - לין ביז ביאת משיח צדקנו. |
|
כמה שטויות והבלים, אם היית מוכר את הבליך על המשקל, היית עשיר כקורח
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 14:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה
|
|
| איש_חשוב כתב: |  | אין שאלות באמונה, ולא רק כי כל מה שהקב"ה עושה הוא נכון, כאן אין בכלל קושיות, הדור של השואה היה כל כך מתבולל, שאין לאף אחד בכלל קושיא, אתה לא יכול לעשות מה בא לך ואז לשאול "טאטע למה"?
|
|
מצער אותי מאוד לראות שמישהו כותב כך. אי אפשר לשאול "טאטע למה"? אי אפשר לשאול איך אבא (הקב"ה) עושה ככה לילדים שלו (עם ישראל) ? איך אפשר להיות מסוגל כ"כ בקלות *להצדיק* אכזריות נוראית כזו כעונש על המצב הדתי? איך? (או שלא קראת מספיק ספרי שואה ואין לך מושג מה היה ואיזה זוועות היו שם) זו היהדות שלך ? להיות חסר לב ?? מה אתה היטלר? דעאש? פוטין?
ואל תתחיל לענות לי עם 4 מיתות בית דין, כי אתה יודע היטב שחז"ל התייחסו בביקורת חריפה לבית דין שהרג פעם ב70 שנה וכן התייחסו לבן סורר כדבר שלא יכול לקרות לעולם לפי דעתך, היום, בגלל המצב הדתי הירוד של רוב העם, מגיע לנו שוב פעם שואה? בתורה בפרשת הקללות, אין הגדרה מדויקת מתי זה מגיע. ואף פעם לא יצא לי לשמוע גדול בתורה שאומר, שבעיקרון *מגיע* לנו הקללות כעונש על המצב הדתי שלנו, המפרשים בכלל מסבירים שהקללות הם בשום פנים ואופן לא עונש מוצדק על עבירות, אלא זה חלק מהטבע שהקב"ה ברא את העולם, שלישראל טוב כשהם הולכים בדרך התורה, והקב"ה מזהיר את ישראל לבחור בדרך התורה כי אחרת עלולים לסבול כי כך טבע השם בבריאה. וגם את זה איננו מבינים עד הסוף, למה השם ברא דווקא כך? יש הסברים שונים למשל שזה כדי לעזור לנו ללכת בדרך התורה (הרמב"ם),ועדיין קשה להבין למה אי אפשר בדרך אחרת. ובשורה התחתונה לא הכול אנחנו מסוגלים להבין. אבל ברור לנו שהיהדות מחנכת להיות רחום וחנון. "מה הקדוש ברוך הוא נקרא רחום אף אתה היה רחום, מה הקב"ה נקרא חנון אף אתה היה חנון" נכון שהיו מעט גדולי תורה שכתבו, שהשואה באה *גם* כדי להזכיר לנו שאנחנו יהודים וצריכים לשמור תומ"צ. שזה כאמור, אחד ההסברים למה הקב"ה טבע בבריאה שלישראל יהיה טוב רק אם הולכים בדרך התורה. אבל אף אחד לא כתב שהשואה היא *עונש* על מעשנו, ולא אמר את זה כהצדקה לשואה. ובכלל, רוב גדולי התורה אמרו שהתשובה לשאלות האלו היא: "אין תשובה". כמו ששאלו מלאכי השרת על עשרה הרוגי מלכות "זו תורה וזו שכרה?" והקב"ה ענה להם: "שתוק ! כך עלה במחשבה לפני !" כי כאמור, לא הכול אנחנו מסוגלים להבין. וחס וחלילה להוציא מזה הצדקה לאכזריות.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 14:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| רציף כתב: |  | | דברי כתב: |  | בשעתו מרן הרב וואזנר חיבר פיוט על השואה והיו עוד גדולי ישראל שחיברו אבל לדאבוננו אין לנו את גדולי ישראל של פעם שבכוחם היה לתקן תקנות לכלל העם ואף היו מתקבלים העם נעשה לכיתות כיתות וכל אחד מתקן תקנות לעצמו ולחסידות או לקהילה שלו בלבד בקושי וחבל |
|
גדולי ישראל של פעם לא רצו לדכדך את העם, עם קינה חדשה, הנצחות לא חסר, כל ילד יהודי עם פיאות, וכל אברך יהודי או אישה צנועה הם הנצחה על המוני כאלה שהלכו לבלי שוב נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי אותך, 15 קינות על מסעי הצלב ואפילו לא קינה אחת על השואה? ואני מדבר כמובן על תשעה באב שגם ככה אמורים להצטער בו.
חושב שהסיבות הן כפי שאמרו כאן שבקום המדינה היינו במוד של הישרדות והצלת היהדות החרדית, בנוסף לאווירה הציונית החזקה של "גבורה" כנגד הניצולים עליהם הסתכלו בזלזול כ"גלותיים"...
מתחבר גם לאלו שאמרו שיכול להיות שאם היום היו מנהיגים חזקים יכול להיות שכן היו קובעים משהו בכיוון, בדיוק רגע לפני שהשואה נהפכת להיות עוד חלק מההיסטוריה הרחוקה... |
|
דומני שזה בעיקר בגלל שגדולי התורה בדורות האחרונים אינם רגילים בחיבור פיוטים\קינות\שירה כמו שהיה בדורות קדמונים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 14:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | הדברים המטופשים שכתבת על מענה על השואה, חרטא, אין צורך לענות בכלל כי אין כאן שאלה, דור ש50-60% ממנו מתבולל בנישואין עם גויים, מתנהגים כמו גויים גמורים, לא יכול לבוא בכלל בשאלות לקב"ה
|
|
| איש_חשוב כתב: |  | אין שאלות באמונה, ולא רק כי כל מה שהקב"ה עושה הוא נכון, כאן אין בכלל קושיות, הדור של השואה היה כל כך מתבולל, שאין לאף אחד בכלל קושיא, אתה לא יכול לעשות מה בא לך ואז לשאול "טאטע למה"?
|
|
מצער אותי מאוד לראות שמישהו כותב כך. אי אפשר לשאול "טאטע למה"? אי אפשר לשאול איך אבא (הקב"ה) עושה ככה לילדים שלו (עם ישראל) ? איך אפשר להיות מסוגל כ"כ בקלות *להצדיק* אכזריות נוראית כזו כעונש על המצב הדתי? איך? (או שלא קראת מספיק ספרי שואה ואין לך מושג מה היה ואיזה זוועות היו שם) זו היהדות שלך ? להיות חסר לב ?? מה אתה היטלר? דעאש? פוטין?
ואל תתחיל לענות לי עם 4 מיתות בית דין, כי אתה יודע היטב שחז"ל התייחסו בביקורת חריפה לבית דין שהרג פעם ב70 שנה וכן התייחסו לבן סורר כדבר שלא יכול לקרות לעולם לפי דעתך, היום, בגלל המצב הדתי הירוד של רוב העם, מגיע לנו שוב פעם שואה? בתורה בפרשת הקללות, אין הגדרה מדויקת מתי זה מגיע. ואף פעם לא יצא לי לשמוע גדול בתורה שאומר, שבעיקרון *מגיע* לנו הקללות כעונש על המצב הדתי שלנו, המפרשים בכלל מסבירים שהקללות הם בשום פנים ואופן לא עונש מוצדק על עבירות, אלא זה חלק מהטבע שהקב"ה ברא את העולם, שלישראל טוב כשהם הולכים בדרך התורה, והקב"ה מזהיר את ישראל לבחור בדרך התורה כי אחרת עלולים לסבול כי כך טבע השם בבריאה. וגם את זה איננו מבינים עד הסוף, למה השם ברא דווקא כך? יש הסברים שונים למשל שזה כדי לעזור לנו ללכת בדרך התורה (הרמב"ם),ועדיין קשה להבין למה אי אפשר בדרך אחרת. ובשורה התחתונה לא הכול אנחנו מסוגלים להבין. אבל ברור לנו שהיהדות מחנכת להיות רחום וחנון. "מה הקדוש ברוך הוא נקרא רחום אף אתה היה רחום, מה הקב"ה נקרא חנון אף אתה היה חנון" נכון שהיו מעט גדולי תורה שכתבו, שהשואה באה *גם* כדי להזכיר לנו שאנחנו יהודים וצריכים לשמור תומ"צ. שזה כאמור, אחד ההסברים למה הקב"ה טבע בבריאה שלישראל יהיה טוב רק אם הולכים בדרך התורה. אבל אף אחד לא כתב שהשואה היא *עונש* על מעשנו, ולא אמר את זה כהצדקה לשואה. ובכלל, רוב גדולי התורה אמרו שהתשובה לשאלות האלו היא: "אין תשובה". כמו ששאלו מלאכי השרת על עשרה הרוגי מלכות "זו תורה וזו שכרה?" והקב"ה ענה להם: "שתוק ! כך עלה במחשבה לפני !" כי כאמור, לא הכול אנחנו מסוגלים להבין. וחס וחלילה להוציא מזה הצדקה לאכזריות.
|
|
מסבירים את זה לפי תורת הגילגול, מי שהיה מגיע לו תיקון בגילגול הקודם אז מגיע לו סבל מסוים בעולם הזה, כדי שיהיה לו אושר נצחי, ה' הוא נוקם לעיתים, זה חלק מ 13 מידות, למה ?... שאלה קשה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 17:24 |
|
| |
כבר היכו על קדקודו של איש חשוב שהוא מפיץ שם רע ליהודים ולקודשי השואה כאילו 60 אחוז מהם התבוללו. זה שקול להכחשת השואה. וכבר הבאנו לו אפילו הוכחות ברוןרות על האחוזים הנמוכים של התבולות אבל שבשתא כיון דעל על...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 17:50 |
|
| |
"יהודי הגיע להתאונן על קורות השואה, והחזון איש הרגיעו, בצאתו אמר החזון איש להג"ר שמריהו גריינימאן זצ"ל: 'הם תמהים איך זה שקרתה השואה, ואני תמה איך הקב"ה התאפק והאריך אפו כל כך'.
ספר "בדידי הוי עובדא" של הרב שמואל דוד פרידמן מברוקלין. פרק לג - 'ימי השואה ועיקבתא דמשיחא'.
א"ה. החזו"א מדבר על ההתדרדרות הרוחנית החמורה שקרתה אחרי מלחה"ע הראשונה, בעזיבה רשמית וחינוכית של רוב מניין ובניין של עם ישראל מדרך ה' והתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 18:21 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | "יהודי הגיע להתאונן על קורות השואה, והחזון איש הרגיעו, בצאתו אמר החזון איש להג"ר שמריהו גריינימאן זצ"ל: 'הם תמהים איך זה שקרתה השואה, ואני תמה איך הקב"ה התאפק והאריך אפו כל כך'.
ספר "בדידי הוי עובדא" של הרב שמואל דוד פרידמן מברוקלין. פרק לג - 'ימי השואה ועיקבתא דמשיחא'.
א"ה. החזו"א מדבר על ההתדרדרות הרוחנית החמורה שקרתה אחרי מלחה"ע הראשונה, בעזיבה רשמית וחינוכית של רוב מניין ובניין של עם ישראל מדרך ה' והתורה. |
|
יישר כח יוחנן כבר שנים שאני עונה לכופרים שצועקים איפה היה אלוקים בשואה, בדיוק את התשובה הזאת ועכשיו נודע לי שיש לי אילן גדול להסתמך עליו
מכאן תשובה גם לחריף ומקשה יש שתי סוגי שאלות "טאטע למה" ואני מתכוון לזו המתריסה, "מה עשיתי לך שככה אתה עושה לי" שניה אחרי שאתה עובר על כל התורה כולה ומתחתן עם גויה
יהדות אירופה, באחוזים גבוהים התבוללה לגמרי בנישואי תערובת, והקב"ה ניער את כל הגולה והוציא מאירופה הגויית את עם ישראל לארץ ישראל וחלק גדול מעם ישראל יצאו מטומטמים כשהם שואלים איפה היה הקב"ה בשואה אל תיתמם! אתה יודע טוב מה עשית! מצב היהודים היה על סף כליון רוחני טוטאלי כשכל יום ויום מצטרפים המון למסע התבוללות, איך זה הגיע לכך שברוב מדינות אירופה 40-50% התבוללות, ובחלקם הקטן עוד יותר? בבת אחת זה קרה? לא! בטפטוף הולך וגובר
גם השואה באה טיפין טיפין עם המון הזדמנויות לחזרה. בתחילה היה המון הסתה, היהודים שכל כך ניסו להתערבב בגויים, למצוא חן בעיניהם, לשיר את השירים של וגנר בחופה הגויית, חטפו ישר לפרצוף, אלימות, הסתה, ליל בדולח, והם לא נרמזו, לא עזבו את המקום האם ידעת שתפקידו של אייכמן בתחילת עלייתו של היטלר היה לטרנספר בלבד את היהודים מאירופה? רבים מיהודי אירופה הצילו את עצמם וברחו מאירופה, הרוב לא עשה את זה, ורק אז ישבו היטלר ימ"ש וקציניו על "פתרון היהודים" רח"ל התכנית המקורית היתה לגרש את היהודים מאירופה, והם נאחזו בה בכל הכוחות למרות ההסתה וההצקות.
האם הנאצים ייפטרו מעונשם בגלל כל זה? על כך אומרת המשנה באבות "על דאטפת אטפוך וסוף מטייפיך יטופון" וכך גם חז"ל בגמ' "ארבע מיתות לא בטלו, מי שחייב מיתה" וכו' אבל כל מי שמעורב בעונש הזה יקבל גם את עונשו ברור לחלוטין שלנאצים היתה בחירה מלאה למעשיהם, ועל כך הם ייענשו אבל כשבאים לשאול על הקב"ה למה כך נגרם עלינו, השאלה הזאת אינה שאלה בכלל.
אגב, כתוב שמצרים נענשו כי הם העבידו את ישראל הרבה יותר בפרך ממה שנגזר על היהודים בהחלט אפשר וגם כאן נגזרה גזירה על עם ישראל, והנאצים חרגו באכזריותם כי רבה, וללא ספק הם משלמים עכשיו את החשבון על אכזריותם
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 20/04/2023 18:30:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 18:50 |
|
| |
השאלה היא למה בורא עולם נוקם, ומתקן בצורה כואבת - לפעמים ? למה הוא ברא את העולם בכלל ? זה ידוע שמי שיעבור על הברית הוא בגדר ארור ויש קללות וכו', אבל למה ? בינתיים יש לי תשובה ; לא ידוע, תאמין. אני מאמין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 19:05 |
|
| |
להוריד קצת באחוזים לא מנקה את הרוע של השמצת היהודים.
לא היו אפילו קרוב לזה התבוללות. השקר. הרוע. הכחשת שואה מבית מדרשו של יוסי מסרחי שרי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 19:19 |
|
| |
שום הסבר רציונלי לא יסביר רצח אכזרי של מיליון וחצי ילדים שלא טעמו טעם חטא...
חושב שעדיף להישאר בצריך עיון מאשר להתיימר להבין כשאיננו מבינים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 19:46 |
|
| |
| רציף כתב: |  | השאלה היא למה בורא עולם נוקם, ומתקן בצורה כואבת - לפעמים ? למה הוא ברא את העולם בכלל ?
זה ידוע שמי שיעבור על הברית הוא בגדר ארור ויש קללות וכו', אבל למה ? בינתיים יש לי תשובה ; לא ידוע, תאמין.
אני מאמין
|
|
אחרי שאתה כותב בחוצפה כלפי שמים, כאילו מדובר בנקמה, אתה מקנח במילים יפות של אמונה. איך אפשר לתקן בן סורר, שכל המילים היפות לא עזרו והוא עושה מה שבא לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 19:46 |
|
| |
וילד אחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 19:52 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | שום הסבר רציונלי לא יסביר רצח אכזרי של מיליון וחצי ילדים שלא טעמו טעם חטא...
חושב שעדיף להישאר בצריך עיון מאשר להתיימר להבין כשאיננו מבינים... |
|
אתה לא מנסה לטעון שהקב"ה עושה דברים בלא דין
יש הסבר, וזה שאתה לא יודע אותו לא אומר שהוא לא קיים
מליון וחצי ילדים רובם בבתים של אלו שעזבו את היהדות וחלקם בבתים מתבוללים רח"ל, היה צריך להמתין שוב ושוב לכל ילד ולראות אם הוא ימשיך את הוריו? לא כל כך הבנתי את התזה אני יודע שזה נחמד לומר "הוא ילד לא עשה כלום", התורה לא רואה את זה ככה בבן סורר ומורה אתה בא בפרטים למה זה קרה ולמה זה, אבל בגדול, כל העסק של יהדות אירופה ולאן היא הגיעה, כנראה לא השתלמה
לא מוצא חן בעיניך? אל תאכל, בכל מקרה דבר אחד ברור, יש הסבר להכל, אם אנחנו יודעים אותו ואם לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 20:44 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | שום הסבר רציונלי לא יסביר רצח אכזרי של מיליון וחצי ילדים שלא טעמו טעם חטא...
חושב שעדיף להישאר בצריך עיון מאשר להתיימר להבין כשאיננו מבינים... |
|
הכי קל זה להגיד ; אין הסבר. יש רבנים שניסו קצת להאיר יותר מסבירים שיש גילגולים, יש תיקונים ועוד. אין שום הסבר גם לסבל הנורא של תינוק קטן שעושים לו זריקות כואבות ברגע שהוא נולד, אין הסבר לסבל של תינוק אחד שמת, או שנופל על האף ומקבל מכה רצינית. ובכל זאת, מנסים להסביר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|