|
|
| נשלח ב-20/4/2023 20:45 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | השאלה היא למה בורא עולם נוקם, ומתקן בצורה כואבת - לפעמים ? למה הוא ברא את העולם בכלל ?
זה ידוע שמי שיעבור על הברית הוא בגדר ארור ויש קללות וכו', אבל למה ? בינתיים יש לי תשובה ; לא ידוע, תאמין.
אני מאמין
|
|
אחרי שאתה כותב בחוצפה כלפי שמים, כאילו מדובר בנקמה, אתה מקנח במילים יפות של אמונה. איך אפשר לתקן בן סורר, שכל המילים היפות לףא עזרו והוא עושה מה שבא לו? |
|
לא אני המצאתי את המושג ; ונוקם, זה ב 13 מידות
אמנם יתכן שלא דייקתי, מחילה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 20/04/2023 20:47:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:01 |
|
| |
השואה באה טיפין טיפין ליהודי גרמניה. ואכן ברגע שהיטלר תפס את השלטון הרוב המוחלט של יהודי גרמניה ברחו. בוודאי אחרי ליל הבדולח. אבל ליהודי פולין, ליטא, צרפת, רומניה, הונגריה, בלגיה, הולנד, וכו' השואה באה בסערה בלי אזהרה מוקדמת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:04 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| מצדרביעי כתב: |  | שום הסבר רציונלי לא יסביר רצח אכזרי של מיליון וחצי ילדים שלא טעמו טעם חטא...
חושב שעדיף להישאר בצריך עיון מאשר להתיימר להבין כשאיננו מבינים... |
|
הכי קל זה להגיד ; אין הסבר. יש רבנים שניסו קצת להאיר יותר מסבירים שיש גילגולים, יש תיקונים ועוד.
אין שום הסבר גם לסבל הנורא של תינוק קטן שעושים לו זריקות כואבות ברגע שהוא נולד, אין הסבר לסבל של תינוק אחד שמת, או שנופל על האף ומקבל מכה רצינית. ובכל זאת, מנסים להסביר
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:07 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | "יהודי הגיע להתאונן על קורות השואה, והחזון איש הרגיעו, בצאתו אמר החזון איש להג"ר שמריהו גריינימאן זצ"ל: 'הם תמהים איך זה שקרתה השואה, ואני תמה איך הקב"ה התאפק והאריך אפו כל כך'.
ספר "בדידי הוי עובדא" של הרב שמואל דוד פרידמן מברוקלין. פרק לג - 'ימי השואה ועיקבתא דמשיחא'.
א"ה. החזו"א מדבר על ההתדרדרות הרוחנית החמורה שקרתה אחרי מלחה"ע הראשונה, בעזיבה רשמית וחינוכית של רוב מניין ובניין של עם ישראל מדרך ה' והתורה. |
|
סיפורי סבתא. אין שום סיכוי שזה ציטוט מדויק של החזו"א. בעצמי דיברתי עם כמה גדולי תורה בנושא. אף אחד לא דיבר ככה!! אף אחד!! צריך לשמוע בדיוק מה נאמר. לפעמים ניואנס קטן יכול לשנות את כל ההבנה של הנאמר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:39 |
|
| |
החזון איש זצ"ל היה יושב ומקשיב יום יום לניצולי שואה שבאו להתייעץ איתו,
הוא היה מעודד אותם,
שמעתי אישית מכמה ניצולי שואה,
שהוא עודד אותם.
אינני מאמין כי הוא זה לסיפורי הקנאים שמנסים לקשור אותו כביכול הוא היה קנאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:45 |
|
| |
יתכן שהיו שפירשו, לגבי השואה ; שיש דין ויש דיין וכו' הכי טוב לחנך, שכל מי שנאסף בשואה היתה לו זכות אדירה, למעלה הנשמה שלו בהיכל של מקדשי שם שמיים, אנחנו לא מבינים למה הם זכו !!! וכן מי שסבל בשואה, אין ערוך לאושר שלו בגן עדן ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 03:28 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | השאלה היא למה בורא עולם נוקם, ומתקן בצורה כואבת - לפעמים ? למה הוא ברא את העולם בכלל ?
זה ידוע שמי שיעבור על הברית הוא בגדר ארור ויש קללות וכו', אבל למה ? בינתיים יש לי תשובה ; לא ידוע, תאמין.
אני מאמין
|
|
אחרי שאתה כותב בחוצפה כלפי שמים, כאילו מדובר בנקמה, אתה מקנח במילים יפות של אמונה. איך אפשר לתקן בן סורר, שכל המילים היפות לףא עזרו והוא עושה מה שבא לו? |
|
|
|
קודם כל שאפו על הצורה הרגועה שאתה עונה. תבדוק שוב בתורה או בסידור בנפילת אפים, אין ב13 מידות "ונוקם" אבל כן מוזכר בכל מיני מקומות כמו "לתת נקמת ה' במדין", אבל אתה לא יכול לפרש את זה כמו אצל בני אדם כנקמה אישית ואגו, נקמת השם בגויים, זה יותר מושג של שכר ועונש על מעשיהם, וחס וחלילה להשוות אותו לנקמה של בשר ודם שבאה מתוך מידות לא טובות ושל גאווה שאינה במקומה. אצל הקב"ה זה מושג אבסולוטי טהור של עשיית דין וצדק במי שצריך לקבל את עונשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 07:09 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
אני מאמין
|
|
|
|
|
קודם כל שאפו על הצורה הרגועה שאתה עונה. תבדוק שוב בתורה או בסידור בנפילת אפים, אין ב13 מידות "ונוקם" אבל כן מוזכר בכל מיני מקומות כמו "לתת נקמת ה' במדין", אבל אתה לא יכול לפרש את זה כמו אצל בני אדם כנקמה אישית ואגו, נקמת השם בגויים, זה יותר מושג של שכר ועונש על מעשיהם, וחס וחלילה להשוות אותו לנקמה של בשר ודם שבאה מתוך מידות לא טובות ושל גאווה שאינה במקומה. אצל הקב"ה זה מושג אבסולוטי טהור של עשיית דין וצדק במי שצריך לקבל את עונשו. |
|
נכון, הטוב ומטיב לרעים ולטובים. ב 13 מידות זה נקרא ; "ונקה" "לא ינקה" מקובל לענות שה' מייסר זמן קצר כדי שנזכה לשלימות ואושר נצחי, אני לא מבין את זה. היה כדאי לוותר על הכל, ושאף אחד לא יתייסר כלל. אז אני לא מבין, לא קרה כלום, אינני חייב להבין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 14:20 |
|
| |
פלדלפי
| מאכיל_חצץ כתב: |  | | מי מדבר על יום שואה, או חג שואה, פשוט תפילות לעילוי נשמת הנטבחים, משניות מאורגן לכלל ישראל לטובת נשמות טהורות מיליונים של נשמות שלא זכו שאחיהם יתאבלו עליהם כמו שצריך, מה זה "החילונים תפסו לנו את זה"? אתה רציני, מה לנו ולהם , הם מחפשים לאומיות ואנו מחפשים יותר נכון מבקשים פעולות או תפילות, משהו מינימלי לאחינו ולאחיותינו לעוללים ותינוקות של בית רבן שלא זכו מה שזוכה כל מי שנפטר באופן טבעי כדרך כל האדם. ואילו הם שנהרגו ונטבחו ונשרפו על קדושת ה' , לא זכו לכלום. |
|
תפילת אב הרחמים הייתה נאמרת במשך מאות שנים רק בימי הספירה שבהם היו מסעי הצלב רק לאחר השואה האדמו"ר מגור תיקן שיגידו בכל שבת לזכר הנספים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 14:34 |
|
| |
כאלו שטויות והבלים, הפוסקים דנו במשך מאות שנים על איזו שבתות שונות במשך השנה כמו שבת מברכים ועוד האם אומרים אב הרחמים או לא,
לא יאומן איזה אנשים הרחוקים מעולם התורה כותבים פה בפורום,
ולעצם הענין על מה היה החרון אף הגדול בשואה, דנו על כך בספר טהרת הקודש להרה"ק רבי אהרן ראטה זי"ע וספר ויואל משה להרה"ק מסאטמאר זי"ע
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 14:46 |
|
| |
אולי תכתוב כאן את מסקנתם לטובת אלו שאין להם את ספר טהרת הקודש
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 15:07 |
|
| |
פלדלפי
| בונדמן כתב: |  | כאלו שטויות והבלים, הפוסקים דנו במשך מאות שנים על איזו שבתות שונות במשך השנה כמו שבת מברכים ועוד האם אומרים אב הרחמים או לא,
לא יאומן איזה אנשים הרחוקים מעולם התורה כותבים פה בפורום,
ולעצם הענין על מה היה החרון אף הגדול בשואה, דנו על כך בספר טהרת הקודש להרה"ק רבי אהרן ראטה זי"ע וספר ויואל משה להרה"ק מסאטמאר זי"ע |
|
לך תלמד פרשת מצורע... על מה בדיוק הוא נענש.. לפני שאתה מתנשא ומחליט מי קרוב לתורה ומי רחוק
ולגופו של עניין לפני שעתיים שמעתי את הרב שלמה לווינשטיין אומר את זה בשיעורו השבועי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 00:31 |
|
| |
לפי מנהג אשכנז המערבי, תפילת 'אב הרחמים' נאמרת רק בשתי שבתות בשנה: בשבת לפני שבועות ובשבת לפני תשעה באב. בשאר שבתות השנה התפילה אינה נאמרת כלל
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2023 12:11 |
|
| |
hhaavv
| פלדלפי כתב: |  | תפילת אב הרחמים הייתה נאמרת במשך מאות שנים רק בימי הספירה שבהם היו מסעי הצלב רק לאחר השואה האדמו"ר מגור תיקן שיגידו בכל שבת לזכר הנספים |
|
"וגם כן נוהגין לומר אב הרחמים ובכל יום שאין אומרים בו צדקתך צדק אין אומרים אותו וכן כשיש חתונה או מילה ויש מקומות שאין אומרים אותו כשמברכין החודש מלבד בימי הספירה והולכים בכל זה אחר המנהג" (רמ"א או"ח רפ"ד ז'). לאחר השואה הרצ"י קוק טען שיש לאומרו בכל שבתות הנה, גם באלה שלא נהגו לומר - בגלל השואה.
|
|
|
|
|