|
|
| נשלח ב-23/4/2023 18:16 |
|
| |
אז תגיד כמה פעמים צריך לכתוב משהו כדי שתפנים אותו כי כבר ציטטתי את עצמי כאן כמה וכמה פעמים שכתבתי שעל כל אחד לצאת לעבוד, ושפרנסה זה דבר הכרחי אתה סתום כמו קיר הנושא כאן הוא האם פרנסה היא תכליתו של האדם בעולם הזה, או שהיא רק אמצעי לדבר החשוב ביותר בשבילו נברא האדם - לעבוד את הבורא
אתה גם מוזמן לקרוא בעיון את ההודעה הראשונה שלי בנושא הזה כאן באשכול זה, ולראות שזה בדיוק מה שכתבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 18:27 |
|
| |
ברצוני להדגיש שוב, לא כתבתי על יחידים. כל יהודי 'פרטי' שחשקה נפשו בתורה, ורוצה לחיות בצניעות ולהקדיש את חייו ללימוד תורה, אשריו ואשרי חלקו. העלתי לדיון את העניין 'הציבורי'. הציבור שלנו ב"ה גדל במהירות. האם אנחנו רוצים/מסכימים שהערבים ישתלטו על מוקדי הכלכלה והתעסוקה, האם אנחנו מודעים למחיר? ומכל הבחינות! ברור לכל בר דעת, שאם אנחנו רוצים להיות בעלים על מוקדי התעסוקה והכלכלה והביטחון, אז בעולם הטכנולוגי של במאה ה21, אין ברירה, אנחנו חייבים השכלה טכנית ואקדמית. גם מי שהוא פיזיקאי, מתכנת, רופא וכו' יכול להיות עובד ה' - בכל דרכך דעהו -.אם כל מעשיו לשם שמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 18:28 |
|
| |
יש פה שיח חרשים, או אחד חכם והשני טיפש.
הרב אי"ח שליט"א מדבר על חרדים "עובדים", לא נסמכים על קרנות צדקה, ולא נתמכים בלימודם.
אך עדיין יש להם כלל ברור: משתדלים 'להתפרנס', פרנסה בסיסית, שיהיה כל הנדרש בבית יהודי, שיוכלו גם לעשות בר מצווה לילדים וגם לקנות תפילין וגם לשלם שכר לימוד, ואוכל טוב והכל. אבל לא - כדי לקנות רכב/ג'יפ מפואר; לא כדי להכניס את הצאצאים לכל מיני חוגים של פנאי ובידור; לא כדי לאכול במסעדה כל יומיים אם בכלל; לא כדי לנסוע לחופשים מפוארים ומפנקים בקפריסין בפסח (ולדלג על שתיית ארבע כוסות בליל הסדר, למשל!!. תבררו. מחריד); לא כדי להלביש את בני הבית במחלצות של גבירי העיירה וכל המסתעף.
ועוד דבר "לא" - הפרנסה, איננה אלא 'הכשר מצוה', ולא כ'מטרה בפני עצמה'. ולכן לא מחפשים דווקא עבודות "מכבדות" אשר "שמם הולך לפניהם", כאשר התואר והקרייריסטיות הופך למטרה כשלעצמה וליעד שאליו שואפים.
זה נקרא יהודי חרד לדבר ה' במלוא המובן. כך גם יודע מה זה חיים טפלים ומה הם החיים העיקריים. השאיפות, היעדים, ההסתכלות למעלה.
הזמן והפנאי, הוא לא רק לאסוף עוד שקלים ועוד זוזים, רק נשארים עם פרנסת הבסיס - ואת יתרת הזמן משתדלים להשקיע בתורה ובעבודה. לשמוע שיעורים, להשתתף בהתוועדויות של חיזוק, לקדם את הילדים בכל דרך שהיא, גם כספית.
אבל בני המתרס השני - שכחו את כל הנ"ל. הפרנסה הפכה לעיקר החיים. הסתכלות גויית על כל החיים. רק פעם ביום עושים 'טובה' להקב"ה ומניחים את התפילין שלו, בלי לב ורגש. וכו' וכו'. כלומר התרחקות מהתרבות היהודית/התורנית, והתקרבות עד כדי התמזגות מוחלטת עם התרבות העדכנית/החופשית/הנוכרית.
אין מחלקנו חלקכם. אולי החרדשי"ם, שהם העלים הנושרים שלנו, המביישים את האילן ההדור. שהם לקחו את כל התרבות הקלוקלת המדוברת, תחת כיפה שחורה (אם כי לא מרשימה במיוחד) - ואף מעורטלים מכל הערכים, וענייני המסירות נפש שיש בוודאי לאחינו הלאומיים - כמו צבא (קרבי!), התנחלויות, אידיאלים השרופים, הפצת היהדות - וגם שקועים במדמנת העולם השפל הזה, פלוס רחישת בוז לדרך האבות ולדרכם של גדולי ומאורי הדורות.
והו"ר יכפר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 18:49 |
|
| |
תודה יוחנן, האגנדה שלי ברורה לי מאוד אבל אתה טוב בלבטא אותו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 19:43 |
|
| |
לעבוד זה עבודת ה' ! . בעיירה בחו"ל יכולת לעבוד שעות ספורות, במצב שלנו היום יש צורך בשעות רבות כדי להריוח סכום גדול, כדי לחיות, ולחתן, ולעזור למוסדות ולסביבה, ונחוץ ללמוד מקצוע מפרנס, וזה עבודת ה'. אגב, השיטה שגורסת שמצוה להשקיע בלימודי העבודה טוענת, שזה "בל תשחית" להיות קופאי בזמן שאתה יכול להיות מהנדס, ומצוה על האדם לממש את הכישורים שלו ואת השאיפות. מימוש עצמי בעבודה או מקצוע תורני זה מצוה גדולה, וחובת האדם בעולמו. נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 23/04/2023 19:47:37
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2023 02:02 |
|
| |
כן כן, חובת האדם בעולמו, המצוה המרכזית היא לממש את עצמך.. לעשות קריירה לעשות בוכטה כסף
איך אומרים: "השיכור אומר את מה שכולם חושבים" כל חביריך מבלי העולם עושים בדיוק את מה שאתה אומר, מזניחים חיי עולם ועוסקים בחיי שעה, עושים את העיקר לטפל אבל מה, הם מתביישים בזה, לא אומרים את זה בריש גלי, מבינים שמשהו דפוק בזה, רק אתה אידיוט לא מבין ש- שששש.... לא אומרים את זה בקול, מספיק שאתה חושב ככה..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2023 02:10 |
|
| |
| momeir כתב: |  | ברצוני להדגיש שוב, לא כתבתי על יחידים. כל יהודי 'פרטי' שחשקה נפשו בתורה, ורוצה לחיות בצניעות ולהקדיש את חייו ללימוד תורה, אשריו ואשרי חלקו. העלתי לדיון את העניין 'הציבורי'. הציבור שלנו ב"ה גדל במהירות. האם אנחנו רוצים/מסכימים שהערבים ישתלטו על מוקדי הכלכלה והתעסוקה, האם אנחנו מודעים למחיר? ומכל הבחינות! ברור לכל בר דעת, שאם אנחנו רוצים להיות בעלים על מוקדי התעסוקה והכלכלה והביטחון, אז בעולם הטכנולוגי של במאה ה21, אין ברירה, אנחנו חייבים השכלה טכנית ואקדמית. גם מי שהוא פיזיקאי, מתכנת, רופא וכו' יכול להיות עובד ה' - בכל דרכך דעהו -.אם כל מעשיו לשם שמיים. |
|
אני לא רואה איזה סכנה, שהערבים משתלטים. החרדים משתלבים במידה רבה, ובכל המגזרים משקיעים בעבודה ובלימודי חול. מתכנת יכול להיות בדרגה הגבוהה ביותר, בדיוק כמו מי שעוסק בתורה כל היום, יש אנשים שזה הנטיה שלהם, וזה מה שהחובה והזכות שלהם לעשות, לעבוד במה שחשקה נפשם, יש גדול הדור שהוא מתכנת, ויש גדול הדור שהוא עוסק בתורה ! (ולא כמו שכתבת, שלעבוד זו דרגה פחותה) נראה לי, שהקצבאות שקבלנו פעם, (קצבאות מהמדינה ומגרמניה) עשה לנו בילבול בהשקפה. ואין פה מה להתבלבל, מתי שהיו קצבאות, היו רבנים, בעיקר מהציבור הליטאי שעודדו ללמוד כל היום, וגם יתכן שהם חששו על צאן מרעיתם, לא מזמן, בקום המדינה, היה כאן נשירה גדולה. בזמננו שאין כמעט קצבאות, מחובתנו וזכותנו לעבוד. הכל לפי הוראת הרבנים. ואני פשוט לא מתעלם ממה שכתוב בתורה וביהדות, אז היום כל זה חוזר וביתר שאת, ואין הבדל בין החרדים של הארץ, והחרדים של אמריקה. הכל תלוי בתנאים. החרדים עובדים, היום זה לכתחילה. אצל הליטאים זה שונה איפשהו. איש חשוב, קלטתי אותך מצוין - מסתבר, ואני חולק עליך, וכמו שבארתי. נראה לי שמיצינו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|