| נשלח ב-20/4/2023 22:15 |
|
| |
הורים/מחנכים! ילדיכם רוצים ליהפך לגנבים! שימרו עליהם!!!
בצהריים, ראיתי ב1 מרחובות בני ברק. ילד המטפס על עמוד תאורה. (וכשחבריו ממתינים לו למטה.) ברצותו לגנוב את הדגלים התלויים! גערתי בו! ולא ממש עזר! באותו זמן, במקביל. מישהו מבוגר שהיה בתוך רכבו החונה. וגער בהם! אף אליו לא התייחסו. עד שהוא יצא. ואמר לילד על העמוד! שאם הוא לא ירד. הוא יוריד אותו!!! אחר כך הלכתי משם. מקודם. חזרתי לחנות שברחוב הזה. וראיתי דגל מונח שם בצד. שאלתי את המוכר. והוא אמר לי. שהוא הציל את זה. מילדים, שהורידו אותו. מאיזה עמוד תאורה סמוך! אז דעו לכם כולם. בספר על ר' שמואל שפירא, מובא. שכאשר הוא שמע, שיש המתירים לעצמם לגנוב מהמדינה! הוא לא הסכים לזאת! והוא אמר. שמי שמרשה לעצמו לגנוב מהמדינה. בסוף יהפוך להיות גנב רגיל!!! (אפשר לראות זאת, בספר עליו. השרף.) ואני אוסיף על זה! הורה/מחנך. המתיר לילד, לעשות דברים כאלה. אפשר לזרוק אותו עם יהדותו ותורתו לפח האשפה! כי זה מה שהוא שווה!!! כי איך אמר פעם מישהו? ההתעלמות זו המכה הכי קשה... וכידוע הבדיחה! שהחרדים היחידים, המתייחסים ליום העצמאות. הינם הקנאים (בעיני עצמם!) האנרכיסטים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 22:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:01 |
|
| |
יש הורים שיתעלמו במקרה שבאים ליד הבית שלך ותולים דגל, דגל שהיא סמל הכפירה בה' ובתורתו, גם אם זה לא בדיוק סמל הכפירה. הכי טוב כמובן, שמסבירים לילד שיש סוברים שהמדינה היא גאולה ולא היא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2023 23:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 00:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
ניוטרל אמר ניוטרל יודע
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 03:22 |
|
| |
ניוטרל אתה ממש מזלזל באינטליגנציה שלנו ברור לכולנו שהילדים האלו לא רצו לקחת את הדגל כדי להשתמש בו, לתלות אותו במרפסת ביתם, נכון? הם לא רוצים דגלים של מדינת ישראל תלויים בבני ברק, שזה נושא לדיון בפני עצמו. הלכת על הכיוון של גזל, שזה די מטומטם.. מבלי להיכנס שוב לויכוח על האם ראוי לתלות את דגלי מדינת ישראל ברחוב חרדי, או האם ראוי להוריד אותו, נלך לרגע על משהו שמוסכם על כולנו - תאר לעצמך שמישהו קונה תמונה לא צנועה שאפילו אצל החילונים לא תולים כמוה, ותולה אותו על דלת ביתו מבחוץ בחדר המדרגות, אתה ממש חושש לחינוך ילדיך, ואחרי שביקשת ממנו יפה הוא לא הוריד אותו, האם לא תלך ותוריד אותו "כי זה גזל"? או למשל אם הוא תולה חומר מסיונרי על דלת ביתו, באותיות גדולות וקריאות היטב, וילדיך עוברים כל יום ליד הדלת שלו, האם תאמר לילדיך לעצום עינים מהיום ועד 120 בכל פעם שהם עולים במדרגות? או שמא תאמר עת לעשות לשם הפרו תורתיך ותעיף את התמונה והמודעה לפח?
אז לכל אחד יש את הדברים שלא בא לו בטוב בעינים, אצל הילדים האלו הדגל לא בא בטוב כמו שאצלך הדברים שציינתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 04:15 |
|
| |
תוקן על ידי ניוטרל ב- 21/04/2023 04:19:51
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 04:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ניוטרל אתה ממש מזלזל באינטליגנציה שלנו ברור לכולנו שהילדים האלו לא רצו לקחת את הדגל כדי להשתמש בו, לתלות אותו במרפסת ביתם, נכון? הם לא רוצים דגלים של מדינת ישראל תלויים בבני ברק, שזה נושא לדיון בפני עצמו. הלכת על הכיוון של גזל, שזה די מטומטם.. מבלי להיכנס שוב לויכוח על האם ראוי לתלות את דגלי מדינת ישראל ברחוב חרדי, או האם ראוי להוריד אותו, נלך לרגע על משהו שמוסכם על כולנו - תאר לעצמך שמישהו קונה תמונה לא צנועה שאפילו אצל החילונים לא תולים כמוה, ותולה אותו על דלת ביתו מבחוץ בחדר המדרגות, אתה ממש חושש לחינוך ילדיך, ואחרי שביקשת ממנו יפה הוא לא הוריד אותו, האם לא תלך ותוריד אותו "כי זה גזל"? או למשל אם הוא תולה חומר מסיונרי על דלת ביתו, באותיות גדולות וקריאות היטב, וילדיך עוברים כל יום ליד הדלת שלו, האם תאמר לילדיך לעצום עינים מהיום ועד 120 בכל פעם שהם עולים במדרגות? או שמא תאמר עת לעשות לשם הפרו תורתיך ותעיף את התמונה והמודעה לפח?
אז לכל אחד יש את הדברים שלא בא לו בטוב בעינים, אצל הילדים האלו הדגל לא בא בטוב כמו שאצלך הדברים שציינתי. |
|
אינה דומה הראיה לנידון! זה רק צבעים! ואין תמונה! (ואם אלך לכיוונך. מי התיר להם לקרוע תמונות של רבנים. מחוג חרדי אחר; שאמרו לבחור בחרדי אחר. בזמנים הידועים!?!) קודם שילמדו את הילדים להתנהג יפה לזולת! בטרם ירוצו לחפש מצוות שכאלו!!! יש המון דברים, לתקן בציבור החרדי!!! והנ"ק. חשוב יותר! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 05:35 |
|
| |
אז רק אזכיר לך שבמאה שערים תלו דגלי אש"ף, המשטרה נכנסה ו"גזלה" אותם.. אדגיש שאני מתעב את תולי דגלי אש"ף במאה שערים, אבל רק שואל אותך, זה רק צבעים ואין תמונה, ולא השמעת את קולך כשהמשטרה גזלה אותם. או למשל בהפגנה שלהם כשהם הלכו עם דגלי אש"ף ועוברי אורח חטפו להם את זה
מסתבר שלכל אחד יש את מה ש"לא בא לו בטוב", ואז מותר לגנוב (אם לא יותר מכך) כולל אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 15:11 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אז רק אזכיר לך שבמאה שערים תלו דגלי אש"ף, המשטרה נכנסה ו"גזלה" אותם.. אדגיש שאני מתעב את תולי דגלי אש"ף במאה שערים, אבל רק שואל אותך, זה רק צבעים ואין תמונה, ולא השמעת את קולך כשהמשטרה גזלה אותם. או למשל בהפגנה שלהם כשהם הלכו עם דגלי אש"ף ועוברי אורח חטפו להם את זה
מסתבר שלכל אחד יש את מה ש"לא בא לו בטוב", ואז מותר לגנוב (אם לא יותר מכך) כולל אתה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 18:51 |
|
| |
בסדר אני טועה ואתה כן זעקת שהמשטרה גזלנית
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2023 19:16 |
|
| |
קלעפער
מובא בתנא דבי אליהו פרשה כו:<* style="color: #0077ff; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: medium;">"...ואהבת את ה' אלהיך - שאתה מאהב על הבריות שם שמים, שתהא יודע משאך ומתנך והוליכך בשוק ועסקך עם בני אדם, ובזמן שאדם יודע משאו ומתנו והוליכו בשוק ועסקו עם בני אדם וקורא ושונה, בני אדם הרואים אותו אומרים, אשרי פלוני שלמד תורה, אוי לו לאבא שלא לימדני תורה, פלוני למד תורה, ראו כמה נאים מעשיו, כמה יפין דרכיו, העבודה, נלמד תורה ונלמד את בנינו תורה, ונמצא מתקדש שם שמים על ידיו. בזמן שאין אדם יודע משאו ומתנו והוליכו בשוק ועסקו עם בני אדם וקורא ושונה, בני אדם שרואין אותו אומרין, אוי לו לפלוני שלמד תורה, אשרי אבא שלא לימדני תורה, פלוני שלמד תורה, ראו כמה רעים מעשיו, כמה מקולקלין דרכיו, העבודה, לא נלמד תורה לא נלמד את בנינו תורה, ונמצא שם שמים מתחלל על ידיו. לא נתנה תורה על מנת כן, אלא לקדש שמו הגדול, שנאמר ויאמר עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר (ישעיה מ"ט ג'), מיכן אמרו, ירחיק אדם עצמו מן הגזל מישראל ומן הגוי, ואפילו מכל אדם שבשוק, שהגונב לגוי לסוף שהוא גונב לישראל, והגוזל לגוי לסוף שהוא גוזל לישראל, נשבע לגוי לסוף שהוא נשבע לישראל, מכחש לגוי לסוף מכחש על ישראל, שופך דמים לגוי לסוף שהוא שופך דמים לישראל, ולא נתנה תורה על מנת כן אלא כדי לקדש שמו הגדול..."*>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2023 23:32 |
|
| |
לפי התושבים, הקיצוניים המשיכו בהורדת הדגלים גם בעיצומה של השבת. (מתוך כתבה באתר! על דגלים בבית שמש.) גם זלזול בבין אדם למקום (שבת.) וגם זלזול בבין אדם לחבירו. (גניבה.) נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ניוטרל ב- 22/04/2023 23:35:40
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2023 23:37 |
|
| |
קלפר! (אינני מצליח לצטטך.) לא אצל איש חשוב ודומיו!!! להם חשוב. בין אדם למקום! ולא בין אדם לחבירו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 00:14 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | לא אצל איש חשוב ודומיו!!! להם חשוב. בין אדם למקום! ולא בין אדם לחבירו! |
|
חס וחלילה, לגנוב.. לא לא אסור לגנוב אני כאן רק בשביל להשוות בין שני המקרים, גניבת דגל ישראל לגניבת דגל אש"ף, אמרתי ששניהם אותו דבר אתה הוא זה שטען שדגל אש"ף מותר לגנוב לא שמענו את קולך זועק כשתפסו לנטורי קרתא את דגלי אש"ף "אוי ויייי בין אדם לחבירו"..
ואגב, תזכיר לנו לאיזה אב מלאכה שייך "איסור הורדת דגלים מעמוד בשבת" אתה ממציא לנו עכשיו הלכות שבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2023 08:29 |
|
| |
שקץ תשקצנו ותיעב תתבענו כי חרם הוא! מי שתולה דגלי הציונים בבני ברק עושה את זה בידיעה שיש סבירות מאוד מאוד גבוה שזה יעלם, יש לזה דין של "המניח מעותו על קרן הצבי" ואין כאן גניבה.
|
|
|
|
|