| נשלח ב-26/4/2023 18:17 |
|
| |
75 שנות מדינת ישראל : מאי אהני לן רבנן
בתוך ציון 75 שנות הקמת המדינה עולה מאליה השאלה הזועקת מה תרמו החרדים למפעל הענק שהוקם פה יש מאין, מפעל אדיר שלא היה כמותו מאז היות ישראל לגוי.
ואולי זה המזל של המדינה שהחרדים לא לוקחים חלק בבנין הארץ וכל כוחם זה מכוח הרחם של נשותיהם, וכך הם מתיישבים על כסאם בכנסת וצוברים כח פוליטי תוך רמיסת כל הכללים האנושים הטבעיים של הכרת הטוב על שאיבת החלב מעטיני המדינה שמונח ברחובה של עיר, ואין בהם שום בושה, ההיפך הם אימצו שיטה של קרדום לחפור בו ויותר מכך לתקוע מקלות בגלגלים בכוונת מכוון וברוע צרוף.
נראה כי החרדים מסתגרים מקנאה שכל הדבר הענק הזה הוקם בלעדיהם ולא צריכים את הטובות שלהם, ראשיה בתיסכול מתמשך על שלא היו שותפים בשום דבר מהותי בתולדות ישראל בעת החדשה. ידעו לנבא כי המדינה לא תחזיק שמיטה/ חצי יובל/ יובל שנים/ והנה המדינה על תילה 75 שנים.
החרדים לא היו שותפים בבנייה המתחדשת, (כן כן, אני מכיר את פתח תקווה ואת מאה שערים וכו') לא לקחו חלק ביוזמות עיסקיות לכלל הציבור החרדי והכללי, לא בהקמה של מפעלים ומוסדות, ( כן כן, אני מכיר את כל המוסדות החרדים שהוקמו בכספי המדינה הציונית ובמסעי שנור מתוקשרים) הציבור החרדי לא שותף בהנהגה ולא בתועלת לעם היושב בציון, מה שכן, הם עוסקים ללא הרף במלחמות סרק נגד הציונות ויותר מכך בינם לבין עצמם, בנבואות כוזבות, כל הוראותיהם בעת צרה היו הכי גרועות לקהילתם, מנהיגי הציבור החרדי מעולם לא הצליחו לקרוא את המפה נכון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 18:35 |
|
| |
אברומידה ספר לנו קצת על עצמך מה עשית בשביל המדינה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 18:47 |
|
| |
פתח תקוה, מאה שערים, נחלאות, יסודות, קוממיות, בני ראם, כפר חסידים, זיכרון יעקב, בני ברק, וחלקית גם חדרה וראשון לציון ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 18:48 |
|
| |
הציבור החרדי הקים את עצמו, כנגד כל הסיכויים,
שנים רבות אף חרדי לא קיבל תואר אוניברסיטאי,
לפחות מתחילת שנות השמונים ועד שנת 2000 ואולי לפני כן,
לחמו שלחרדים לא יהיה לחם ! (לא טעות)
לחצו על מר אנגל שלא ימכור לחם לחרדים......... (קראתי פעם בראיון איתו)
רק בשנת תשל"ב 1972 היה לחרדים חלב כשר למהדרין -עבור הילדים....... (באותם ימים לא היה מטרנה .....)
וגבינה כחושה (כך קראו לגבינה 0 אחוז שומן) עבור ניצולי השואה החרדים.
לא לבן ואשל ולא גבינה רק חלב וגבינה כחושה ללא טעם או בטעם גבינה כחושה (אין הבדל..........)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 19:08 |
|
| |
אברומידה, מה קרה לך? נתקפת בחיידק קיבה אחרי שבע שנות היעדרות מכאן?....
תוקן על ידי שבטמישור ב- 26/04/2023 19:08:57
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 20:05 |
|
| |
לאחר 75 שנות כפירה בקב"ה הוא מצטרף לכופרים.
"אפיקורוס כגון מאן אמר רב יוסף כגון הני דאמרי מאי אהנו לן רבנן".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 20:18 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | אברומידה ספר לנו קצת על עצמך מה עשית בשביל המדינה ? |
|
מקוה שאני מדייק בפרטים.. אברומידה נולד כחרדי, בגילאי 15-16 הציץ בסרטי זימה ונפגע, השיל מעליו כל סממן, וכדי לא להרגיש אשמה, הוא עשה את כל מה שעושים יוצאים בשאלה - שונא ותוקף חרדים בכל בוקר ושעה, שלא יעלו אליו חס ושלום לראש הרגשות אשמה
מה הוא עשה בשביל מדינה? להתגייס הוא כבר לא הספיק, וכמו רוב היוצאים בשאלה הוא מובטל, מתייסר בחיבוטי נפש, ומציף אותם באלכוהול וגרעפסים, אבל הוא תרם למדינה עוד כמה קילו של הסתה נגד חרדים.
בעצם אני מקוה שלא דייקתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 20:24 |
|
| |
| אברומידה כתב: |  | בתוך ציון 75 שנות הקמת המדינה עולה מאליה השאלה הזועקת מה תרמו החרדים למפעל הענק שהוקם פה יש מאין, מפעל אדיר שלא היה כמותו מאז היות ישראל לגוי.
ואולי זה המזל של המדינה שהחרדים לא לוקחים חלק בבנין הארץ וכל כוחם זה מכוח הרחם של נשותיהם, וכך הם מתיישבים על כסאם בכנסת וצוברים כח פוליטי תוך רמיסת כל הכללים האנושים הטבעיים של הכרת הטוב על שאיבת החלב מעטיני המדינה שמונח ברחובה של עיר, ואין בהם שום בושה, ההיפך הם אימצו שיטה של קרדום לחפור בו ויותר מכך לתקוע מקלות בגלגלים בכוונת מכוון וברוע צרוף.
נראה כי החרדים מסתגרים מקנאה שכל הדבר הענק הזה הוקם בלעדיהם ולא צריכים את הטובות שלהם, ראשיה בתיסכול מתמשך על שלא היו שותפים בשום דבר מהותי בתולדות ישראל בעת החדשה. ידעו לנבא כי המדינה לא תחזיק שמיטה/ חצי יובל/ יובל שנים/ והנה המדינה על תילה 75 שנים.
החרדים לא היו שותפים בבנייה המתחדשת, (כן כן, אני מכיר את פתח תקווה ואת מאה שערים וכו') לא לקחו חלק ביוזמות עיסקיות לכלל הציבור החרדי והכללי, לא בהקמה של מפעלים ומוסדות, ( כן כן, אני מכיר את כל המוסדות החרדים שהוקמו בכספי המדינה הציונית ובמסעי שנור מתוקשרים) הציבור החרדי לא שותף בהנהגה ולא בתועלת לעם היושב בציון, מה שכן, הם עוסקים ללא הרף במלחמות סרק נגד הציונות ויותר מכך בינם לבין עצמם, בנבואות כוזבות, כל הוראותיהם בעת צרה היו הכי גרועות לקהילתם, מנהיגי הציבור החרדי מעולם לא הצליחו לקרוא את המפה נכון.
|
|
החילונים הקימו מדינה, החרדים הקימו יהודית, וכך יצא מדינה יהודית. ולא נשכח שחרדים הקיזו הרבה דם על הקמת המדינה, לכל אחד מאיתנו תמונות של הסבים בקום המדינה, כולם לובשי מדים.
אז לכל אחד יש תרומה, מלבד לאנשים מסוגך, לא התגייסו לצבא כי הם חזרו בשאלה אחרי תקופת הצבא, וגם לא נושאים בעול היהדות אתה ואנשים מסוגך - הטפילים האמיתיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 20:29 |
|
| |
יש המון טענות מוצדקות על ההנהגה החרדית, אבל פעם ראשונה שאני קורא שמאשימים אותם שהמניע לזה הוא רוע וקנאה. חביבי, נסחפת עמוק מידי..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 20:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אברומידה ספר לנו קצת על עצמך מה עשית בשביל המדינה ?
מקוה שאני מדייק בפרטים.. אברומידה נולד כחרדי, בגילאי 15-16 הציץ בסרטי זימה ונפגע, השיל מעליו כל סממן, וכדי לא להרגיש אשמה, הוא עשה את כל מה שעושים יוצאים בשאלה - שונא ותוקף חרדים בכל בוקר ושעה, שלא יעלו אליו חס ושלום לראש הרגשות אשמה
מה הוא עשה בשביל מדינה? להתגייס הוא כבר לא הספיק, וכמו רוב היוצאים בשאלה הוא מובטל, מתייסר בחיבוטי נפש, ומציף אותם באלכוהול וגרעפסים, אבל הוא תרם למדינה עוד כמה קילו של הסתה נגד חרדים.
בעצם אני מקוה שלא דייקתי. |
|
מדבריו הוא נשמע אכן כחוזר בשאלה קלאסי שמריר על הבורא ועל משפחתו ועל בני האדם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 21:06 |
|
| |
אני לא אתייחס לגיבובי השטויות של חלק מהמגיבים, כן אשמח להתייחס למי שיענה ענינית, עד כה לא היה אחד כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 21:19 |
|
| |
ואתה היחיד שתכתבת בצורה עניינית, ממש... אתה יודע מה? אתה נשמע מאד מתוסכל. אולי עדיף לתת לך לכתוב את כל הגיגיך ולהוציא קיטור, לא טוב לאכול את הלב כשאתה רואה בהצלחת העגלה המלאה החרדית ובעגלה הריקה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 22:03 |
|
| |
| אברומידה כתב: |  | | אני לא אתייחס לגיבובי השטויות של חלק מהמגיבים, כן אשמח להתייחס למי שיענה ענינית, עד כה לא היה אחד כזה. |
|
בתגובה למעלה שאלתי שאלה עניינית. מניין לך שהמניע של ההנהגה החרדי זה רוע וקנאה? אתה בוחן כליות ולב? אין אנשים טהורים וטובים שטועים ושבויים באידיאולוגיות וקונספציות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 22:34 |
|
| |
אני כתבתי "נראה", אפשר לחלוק עלי ועל השערותי אבל על העובדה שהמפעל האדירים הזה הוקם על ידי הציונים לבדם והחרדים לא רק שעמדו מנגד ולא נקפו אצבע בשום חלק ממה שהוקם כאן, אלא אף ניסו לחבל בכל דרך ועדיין יש כאלו שממשיכים לנסות להזיק , על זה אי אפשר לחלוק, על המניעים יחליט כל אחד לעצמו. לא שזה ישנה משהו, כי הרי הדבר הזה ממשיך להתפתח למרות כל זאת. אפשר גם לראות כי עמך "דוחף" את עצמו לתוך ההוויה הציונית למורת רוחם של ההנהגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 22:49 |
|
| |
כבר החוצפה שלך בכותרת לא מזכה אותך בתשובה עניינית. כמות התעמולה השקרית שהשאלה שלך מתבססת עליהם, דומה רק לסגנון הרל"בים. איך אמר ר' חיים מבריסק? על תשובה אפשר לענות, לא על תירוץ.
|
|
|
|
|