בית פורומים בחדרי חרדים

פרופ עמית שגב מנהל המערך הקרדיולוגי של שיבא...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2023 01:25 לינק ישיר 

רבי ירושלמי, וכי לא יתכן אדם שטוב במתמטיקה אך מתקשה באנגלית? כלומר גם מי שטוב בגמרא לא מחייב שיהיה טוב בשפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 08:04 לינק ישיר 
לימודי הגמרא לא מכשירים לימודים מקצועיים יישומיים של מדעי הטבע

ירו_שלמי כתב:
עוד לפני השלב הבא של בית החולים לגברים. יוסל שנרשם ללימודי רפואה הרי לא ירצה
להיכנס לקורס החובה באנטומיה שכולל כמובן גם את התחום הגינקולוגי עס פאסט נישט.
ולמעבדה לאנטומיה ששם מתאמנים על נתיחת גופות שנתרמו למדע, גם על זה הוא יגיד
ס'איז נישט פאר מיר. 

שיוסל יהיה רופא, זה נשמע כמו בדיחה.  

גם אם יוסל  יחליט 'אז סי פאסט יא'
יוסל לא מסוגל לקרוא משפט אחד באנגלית.
יוסל גם לא מסוגל להבין צורת  גרפים.
יוסל גם לא יודע לחשב חישובים מתמטיים. 
 הקנאים כאן כבר משפשפים ידיהם כדי לרגום אותי...
אבל  באמת, שאני כותב זאת מתוך אהבה ודאגה לעתיד. 
בוודאי שלא ע"מ חלילה לזלזול בקיום המצוות ובעבודת ה'. 
אדרבה, הבנות החרדיות יוכיחו! הן לומדות אנגלית ומתמטיקה וברמה גבוהה.
והלימודים לא פוגמים באמונה  שלהן ובקרבת האלוקים שלהן.  אדרבה!
זה ברור שהציבור שלנו  ברובו ציבור ממש איכותי! 
זה ברור שהציבור שלנו ברובו גומל חסד ורגיש לזולת.  מתנדב  וכו'
אבל בנוסף ללימוד תורה ועבודת ה' , מחובתנו להכין את הדור הבא גם לכך שיוכלו להתפרנס בכבוד. 
ולדעתי זה רצון ה' האמיתי.
כך הייה בכל הדורות! בכל הגלויות! וגם לפני הגלויות!
לקחו נורמה שמלכתחילה מיועדת ליחידים רמי מעלה  (איזו היא עיר גדולה שיש בה 10 'בטלנים')
והפכו את זה לנורמה מחייבת לכלל הציבור. 

תוקן על ידי momeir ב- 01/05/2023 22:00:30

נמאס מהשקר הזה. חרדים שהצליחו בלימודי גמרא, יכולים תוך שנה להשלים ולכסות את הפער עכ"פ במה שנצרך ספציפית לתחום שירצו ללמוד. אם זה חינוך ופסיכולוגיה וכדומה וגם אם זה תכנות. ותאמין לי גם אם זה אסטרונומיה - מי ששייך לזה ידביק את הפער ומי שלא - גם אם ילמד בבית הספר החילוני הכי טוב לא יגיע לשם לעולם.

אני חושב שאני מכיר מספיק חרדים וחילונים כדי להיות בטוח במה שאני אומר.

זה שחרדים נושרים הרבה בלימודים אלו יש לכך סיבות. א. לרוב זה בגלל שמלכתחילה לא היה צריך לקבל אותם למקצוע המסויים, רוב הסיכויים שגם בישיבה לא באמת הצליחו, מי שמצליח בישיבה לא מגיע כל כך מהר ללימודי תואר. ב. לא פעם הדרישות מצד האקדמיה לא קשורות למקצוע המבוקש, סטטיסטיקה לאיש חינוך למשל. ג. הדרישות גם לא מתאימות לחרדי שאף פעם לא למד ליבה.. גם השנת לימודים במכינה היא מיותרת לפעמים, ואפילו חלק מלימודי התואר עצמו. אני מקוה שיום אחד ישכילו להתאים את דרישות המקצוע לחרדים, כמו למשל לאשר מטפלים במקצועות ספציפיים בלי תואר אבל עם תעודה מתאימה, חצי מהקורסים בתואר חינוך לא קשורים למי שרוצה לחנך ילדים למשל (ואני יודע שיש שיקפצו ויתווכחו על זה, הזכרתי את זה רק להשלמת הדברים).

1. מסכים אתך שבלימודי תואר יש קורסים מיותרים.
2. יש לחלק בין מדעי הרוח לבין מדעי הטבע. לטעמי, במדעי הרוח יש המון ' לופט געשפטן'. הסיפור האמיתי זה מדעי הטבע והמקצועות הישומיים של מדעי הטבע (הנדסת אלקטרוניקה, תכנות, רפואה, הנדסת בניין, הנדסת 
מכונות וכו'), הם הם לב העניין.
 3. אכן נמאס מהשקר הזה. נמאס מהמיתוס הזה שחרדים שכאילו הצליחו בלימודי גמרא, יצליחו בלימודים אקדמאיים .ה-ב-ע-י-ה  זה לימודי האנגלית והמתמטיקה.  אנגלית ומתמטיקה הם שפות. שפה זו מיומנות שנרכשת רק מתוך תרגול רב. זה לוקח זמן!  שפה זה לא מידע (information) כמו היסטוריה שמשננים...  שפה זה ידע  - זו מיומנות (knowledge) 
האמן לי נער הייתי וגם זקנתי וראיתי אברכים שניסו ללמוד מקצוע עם רקע של 'מדע יישומי' ונשרו על לא עוול בכפם! 
כואב הלב לראות אנשים מוכשרים שחלומם מתנפץ אך ורק כי מנעו מהם ללמוד אנגלית ומתמטיקה. 
אם אתם אוהבים באמת את הילדים שלכם, אם יש בכם ערבות הדדית ואהבת ישראל, תלמדו אותם גם אנגלית ומתמטיקה. 

תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 08:11:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 08:49 לינק ישיר 

הנתונים אינם משקרים. 75% מהחרדים שמתחילים בלימודים אקדמיים נושרים

לא מדובר בכאלה שהיו בישיבה גבאי צדקה.  אלא בתלמידים שהתעמקו בחידושי
רעק"א, בחידושי ר' שמעון שקאפ, בקובץ שיעורים. 

הדרך להגיע ללימודים אקדמיים מתחילה בלימודי ליבה בכיתות א - ח. אל האקדמיה
צריך להגיע עם ידע  במתמטיקה ואנגלית ברמה טובה. אין קיצורי דרך.

זה באשר ללימודים אקדמיים בתחומים המתגמלים בשכר גבוה. לימודי התואר האלה
דורשים יגיעה רבה במשך כמה שנים. ומתאימים למי שהגיע אליהם מוכן מבחינת ידע.

יש כמובן גם לימודי תעודה. לימודים קלים יותר אבל שלא מתגמלים בשכר גבוה. אלא
שיוסל הרי לא ירצה להיות שינן במרפאת שיניים, רוקח, ליצן רפואי,  פיזיוטראפיסט, או
שטעלן באנקעס. עס פאסט נישט.

מניעת לימודי ליבה מהילדים היא עוול שאין כדוגמתו. בכך מונעים מהילדים להשתלב
בבגרותם בשוק העבודה המתקדם וגוזרים עליהם חיי עוני ודלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 08:56 לינק ישיר 

לא התייחסתי לאנגלית, ואני מסכים שאנגלית זה כן דבר שמצריך זמן. אז לגבי אנגלית.. א. אדם שרגיל ללמוד יצליח גם בזה, אבל זה יקח יותר משנה. ב. זו אכן דוגמה למה שצריך תיקון ביחס לחרדים, באו"פ אין צורך באנגלית לפני התואר, ובהחלט ניתן לעמוד בדרישות תוך כדי הלימוד, הרבה עשו והצליח בידם. אנגלית אינה חשובה לכל תואר אבל מבין את הדרישה בעולם האקדמי לכך, כי זו היא שפת הלימוד האוניברסלית, מה שכן - ככל שיהיו יותר מקצועות שלא ידרשו תואר אלא לימודי תעודה, כך ייטב.

לגבי מתמטיקה, לא נראה לי נורא כל כך, זו אכן שפה, אבל לרוב המקצועות היישומיים אין צורך במתטיקה גבוהה מידי, המתמטיקה הקשה נועדה לגאונים, וגאונים תמיד יוכלו להדביק את הפער. ממה שאני יודע אין הבדל ניכר בין חרדים ללא חרדים בקשיי ההתמודדות בקורס סטטיטיקה למשל, לא שאין לחרדים - יש גם ללא חרדים.

וזה שאתה מכיר נושרים, תנסה לחשוב סטטיסטית, מדעית, יש מספיק כאלה בכל מקום, אצל החרדים יש יותר בעיות של חוסר התאמה מלכתחילה, וכנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 09:16 לינק ישיר 
ירו_שלמי

גרשום כתב:
הנתונים אינם משקרים. 75% מהחרדים שמתחילים בלימודים אקדמיים נושרים

לא מדובר בכאלה שהיו בישיבה גבאי צדקה.  אלא בתלמידים שהתעמקו בחידושי
רעק"א, בחידושי ר' שמעון שקאפ, בקובץ שיעורים. 

אתה מדבר על 'נתונים' ואז מבליע 'נתון' מומצא על רמת התלמידים הניגשים ללימודי תואר. אני טוען א. שחלק גדול מהם היו מלכתחילה עם בעיות בהתמדה או בכישרון, ב. בנוסף בגלל בעיות ה'ס'פאסט נישט' שהצגת אנשים ניגשים לתארים שאינם מתאימים להם, כולם מנסים להיות מינימום מהנדסי תוכנה ועדיף עו"ד.. ג. הם גם לא חושבים על התאמה לחיי היום יום, זה לא כמו החילונים שמקדישים כמה שנים בחייהם עבור התואר אלא מנסים למצוא איזו שעת 'בין הסדרים' קלילה כדי לעשות תואר.. ד. וזה חשוב - המקומות אליהם ניגשים חרדים שרוצים תואר מנוהלים לא פעם ע"י חאפרים, חלק גדול מהנשירה לענ"ד הוא בגלל כישלונות מהדהדים של אותם מקומות, והתלמידים כבר לא ימשיכו למקום אחר.

המספר 75% מבוסס על מכינות+לימודי התואר, מעניין אותי לדעת כמה ההבדל בין חרדים לחילונים באו"פ שם תנאי הפתיחה מבחינת המקום שווים, אשמח לעזרה בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 09:27 לינק ישיר 

לגבי השפט האחרון שכתבתי. מצד שני זו לא השוואה טובה כי באו"פ קיים הפער הגדול יותר בין החרדים שלא למדו ליבה וגם לא עברו מכינה לעומת החילונים שכנראה למדו יותר. אילו היו לי נתונים על חרדים שעברו מכינה ואז ניגשו לאו"פ, זה היה הוגן יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 09:29 לינק ישיר 

ירו_שלמי 
בניגוד למה שכתבת ,
נכון להיום אנגלית מאוד חשובה ולכל תואר!  
אנגלית ברמה טובה לא נלמדת בשנה אחת ! 
הכל נובע מפחד קמאי שזה יוביל להתפקרות. אבל עובדה שבארה"ב , אנגליה , אוסטרליה , קנדה וכו' חרדים מדברים אנגלית ברמה של שפת אם והם לא התפקרו.  מסתבר שאפשר אפילו ללמוד תורה בשפה האנגלית.
לגבי מתמטיקה. לכל מקצוע יישומי במדעי הטבע נדרשת מתמטיקה ברמה גבוהה. 
חשוב להוסיף.  המגזר החרדי גדל בקצב הכי גבוה במדינת ישראל. שמאלנים חילוניים עושים רילוקיישן ועוזבים את הארץ.  מי שעיניו בראשו רואה איך הערבים נכנסים לכל המשרות, מהפשוטות ביותר של נהגי אוטובוסים, אחים/אחיות ועד למקצועות האיכותיים.
הם לא ישארו 'פראיירים' !
בסופו של יום הם  ידרשו להיות 'בעלי הבית', עם כל המשמעויות של זה. ואז זה יהיה מאוחר מידי.

תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 09:38:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 09:58 לינק ישיר 
ירו_שלמי

הנה:

כלומר, חרדים באו"פ נושרים רק ב-11% יותר מאשר החילוניים (קצת יותר כאשר מחשבים חרדים יחסית לחילונים בלבד).

חלק מזה אני מוכן לייחס לליב"ה, אם כי יש עוד כמה שיקולים, חלק מאלה שהזכרתי לעיל, ובנוסף היות החרדים לרוב נשואים ובעלי משפחות. אבל כן יש גם השפעה ללימודי הליב"ה.

אני אומר את זה מהתרשמות ישירה, והיא מפתיעה הרבה בגשתם ללימודי תואר, כל מה שהחילונים עמלו עליו במשך יותר מעשר שנות לימוד, בזמן שאנחנו התבטלנו בפלפולי רעק"א וקצות.. ניתן לגישור מהיר מאוד יחסית! אני מדבר על רמת יד ממוצעת של חילוני בן 22, שכבר הספיק לשכוח את כל מה שלמד מעבר לרמה המתאימה לו.. אתה רואה את הידע שלו במתמטיקה ואנגלית וחושב מה למען ה' הוא עשה כל החיים שלו? אין לי ספק שחרדי ממוצע שישקיע שנה מלאה, בכמות שעות כמו של תלמיד בבית ספר חילוני, ידביק את הפער בממוצע בכל מה שנצרך לתואר ראשון סטנדרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 10:04 לינק ישיר 
ירו_שלמי

momeir כתב:
ירו_שלמי 
בניגוד למה שכתבת ,
נכון להיום אנגלית מאוד חשובה ולכל תואר!  
אנגלית ברמה טובה לא נלמדת בשנה אחת ! 
הכל נובע מפחד קמאי שזה יוביל להתפקרות. אבל עובדה שבארה"ב , אנגליה , אוסטרליה , קנדה וכו' חרדים מדברים אנגלית ברמה של שפת אם והם לא התפקרו.  מסתבר שאפשר אפילו ללמוד תורה בשפה האנגלית.
לגבי מתמטיקה. לכל מקצוע יישומי במדעי הטבע נדרשת מתמטיקה ברמה גבוהה. 
חשוב להוסיף.  המגזר החרדי גדל בקצב הכי גבוה במדינת ישראל. שמאלנים חילוניים עושים רילוקיישן ועוזבים את הארץ.  מי שעיניו בראשו רואה איך הערבים נכנסים לכל המשרות, מהפשוטות ביותר של נהגי אוטובוסים, אחים/אחיות ועד למקצועות האיכותיים.
הם לא ישארו 'פראיירים' !
בסופו של יום הם  ידרשו להיות 'בעלי הבית', עם כל המשמעויות של זה. ואז זה יהיה מאוחר מידי.

תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 09:38:20

אני לא רואה בדבריך התייחסות לנתונים ופרטים שכתבתי. בעיקר חידשת איום מצד הערבים, אוקיי.. אתה מפחד שהחרדים ילמדו תורה והערבים יהיו הרופאים והמדענים? אני פחות חושש. א. מקסימום זה ייראה כמו בגלות, היהודים ישארו רק עם הבנקים הנדל"ן והכסף.. ב. כמובן שהתרבות והגנים היהודיים לצד חלק גדול יותר שיוכל ללמוד מקצוע, כי זה יתאפשר יותר כשהחרדים יהיו הרוב, כל זה ישמור את הטופ שבטופ ליהודים. ג. אתה מפחד שהם יעשו פיגועים כשיכנסו למשרות הגבוהות? למה? אתה סתם לא מפרגן להם? מה בדיוק הבעיה שלך? סליחה שאני לא כהניסט, אני רק חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 11:29 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

הנה:

כלומר, חרדים באו"פ נושרים רק ב-11% יותר מאשר החילוניים (קצת יותר כאשר מחשבים חרדים יחסית לחילונים בלבד).

חלק מזה אני מוכן לייחס לליב"ה, אם כי יש עוד כמה שיקולים, חלק מאלה שהזכרתי לעיל, ובנוסף היות החרדים לרוב נשואים ובעלי משפחות. אבל כן יש גם השפעה ללימודי הליב"ה.

אני אומר את זה מהתרשמות ישירה, והיא מפתיעה הרבה בגשתם ללימודי תואר, כל מה שהחילונים עמלו עליו במשך יותר מעשר שנות לימוד, בזמן שאנחנו התבטלנו בפלפולי רעק"א וקצות.. ניתן לגישור מהיר מאוד יחסית! אני מדבר על רמת יד ממוצעת של חילוני בן 22, שכבר הספיק לשכוח את כל מה שלמד מעבר לרמה המתאימה לו.. אתה רואה את הידע שלו במתמטיקה ואנגלית וחושב מה למען ה' הוא עשה כל החיים שלו? אין לי ספק שחרדי ממוצע שישקיע שנה מלאה, בכמות שעות כמו של תלמיד בבית ספר חילוני, ידביק את הפער בממוצע בכל מה שנצרך לתואר ראשון סטנדרטי.

אתה רציני שאתה ממקד את כל ההסתכלות שלך על האוניברסיטה הפתוחה? שם יש לימודים מאוד קשים, אבל הם מקבלים כמעט את כולם.
תסתכל על המכללות האקדמיות והאוניברסיטאות. זה יתן לך מדד יוצר אמיתי.
הנשירה החרדית שם היא כפולה מהיהודים הלא-חרדים !

ואם דיברת על התרשמות אישית, אז מהתרשמותי האישית, נוכחתי בבירור, שלמעט עילויים מאוד מוכשרים, חרדי ממוצע על אף שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה, מתקשה מאוד להשלים את לימודי המתמטיקה והאנגלית הנחוצים עבור מקצועות מכובדים.
לעומת זאת, חרד"ל ממוצע שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה שמגיע עם ידע טוב במתמטיקה ואנגלית, צולח את הלימודים בקלות.

נמאס ממכחישי המציאות.
מי שרוצה להמשיך לדפוק את הראש בקיר שיהיה לו בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 12:55 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

הנה:

אתה רציני שאתה ממקד את כל ההסתכלות שלך על האוניברסיטה הפתוחה? שם יש לימודים מאוד קשים, אבל הם מקבלים כמעט את כולם.
תסתכל על המכללות האקדמיות והאוניברסיטאות. זה יתן לך מדד יוצר אמיתי.
הנשירה החרדית שם היא כפולה מהיהודים הלא-חרדים !

ואם דיברת על התרשמות אישית, אז מהתרשמותי האישית, נוכחתי בבירור, שלמעט עילויים מאוד מוכשרים, חרדי ממוצע על אף שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה, מתקשה מאוד להשלים את לימודי המתמטיקה והאנגלית הנחוצים עבור מקצועות מכובדים.
לעומת זאת, חרד"ל ממוצע שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה שמגיע עם ידע טוב במתמטיקה ואנגלית, צולח את הלימודים בקלות.

נמאס ממכחישי המציאות.
מי שרוצה להמשיך לדפוק את הראש בקיר שיהיה לו בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 16:02 לינק ישיר 

מומאיר

אם נמאס לך עד כדי הדגשה בצהוב וראשים שנדפקים בקיר, אתה משוחרר.

לגבי האו"פ, נראה שלא קראת את כל דבריי בהודעות הקודמות, אני ניבאתי שבאו"פ ההבדל בין חרדים לחילונים יהיה קטן יותר משום ששם אין את המכינות ואין את הלחץ להפוך בשנה לבעלי תעודת בגרות וכיו"ב. בהודעה הבאה תיקנתי וקצת היססתי - כי באו"פ זה אמור להיות פער גדול יותר בתכל'ס כי לשם החרדים מגיעים בלי הכנה ומכינה כלל בעוד שהחילונים מגיעים מוכנים יותר מהבי"ס.

אז הלכתי לבדוק, יגעתי ומצאתי, והופתעתי לטובה, באו"פ הפער כמעט נעלם, וזה ממש מוכיח את מה שאמרתי לגבי היכולת להדביק פערים בתנאים הנוכנים יותר.

מסכים שאחוז הנשירה הוא כפול באוניברסיטאות, ואת זה הסברתי ע"י כמה גורמים, כגון חוסר התאמה למקצוע הנלמד, חוסר השקעה מבחינת שעות - גם בגלל הגיל והילדים, ועוד, עי' לעיל.

אני לא מכחיש את הקושי, אני רק אומר שלתלות הכל בלימודי הליבה זה לא נכון, זה אחוז מסויים בבעיה, אבל כזה שניתן לכסות עליו אם נתאים (ונעשה את זה כשנהיה רוב..) את הדרישות למצב, ואם לא ידרשו ממי שרוצה לטפל ב-CBT ידע נרחב בסטטיסטיקה ובאבולוציה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 16:04 לינק ישיר 

אופס.. לא שמתי לב שחריף ומקשה כתב את זה ומומאיר רק הדגיש, אז אני חוזר בי מהסכמתי לשחרר אתכם :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 18:15 לינק ישיר 

צריך לקחת בחשבון גם גיל. עד סביבות גיל 25 המוח הכי בנוי ללימודים אפילו קצת אנגלית ומתמטיקה היה עושה הרבה הבדל שתהיה אינטואיציה טובה לגאומטריה ואנליזה מתמטית לא נורא אם ילד בגיל 12 ידע מה זה פאי ואיפה זה בתוספות ומה זה אומר וכן על זן הדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2023 18:25 לינק ישיר 

יכול להיות, אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר בלי זה. אני אישית מנסה לדחוף לילדים ידע כללי בבית, אבל מפחד אם יגזימו בכך בתלמוד תורה. כשאני רואה את בית הספר של הבנות עושה כווץ' קטן בזמן המוקדש לתפילה, ומקצר פה ושם לימודי קודש והכל בשביל עוד כמה דקות של גאומטריה, אני אישית מתחלחל.

ומצד שני אתה מצביע על עוד סיבה למה חרדים נושרים יותר, בגלל הגיל. צריך לבודד עוד הרבה משתנים לפני אמירה כללית שבלי ליבה כולם נושרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרופ עמית שגב מנהל המערך הקרדיולוגי של שיבא...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext