ח"כ טלי גוטליב (ליכוד): הבהרתי שלא אתמוך בחוק הגיוס
טלי גוטליב @TallyGotliv: היום בישיבת סיעת הליכוד אמרתי כי לא תהיה רפורמה וכי אני מסרבת לשקר לעם. עוד הבהרתי שלא אצביע לחוק הגיוס. היה מי שבחר להדליף לתקשורת שקרים בוטים ולפיהם אמרתי למירי רגב שהיא משקרת. רק מבהירה למי שמנסה לפגוע בי ובשמי הטוב שחבל, כי לא אתן לו. רק אומרת.
האם לא הגיע הזמן ללמד את הליכוד לקח הגון על כפיות טובה? ואני מדבר גם על דחיית חוק הגיוס וכו'.
נשלח ב-1/5/2023 18:21
בראיון לערוץ 14 היא מסבירה שלדעתה חוק הגיוס שהחרדים כרגע דורשים מפר את הסטטוס קוו: "אני מסבירה את זה לחברי החרדים: מספיק! יש סטטוס קוו. אין צורך בחקיקה ! " חכו. כמו שביקשנו מבג"ץ דחייה לגבי חאן אל-אחמר אנחנו נבקש דחייה גם לגבי חוק הגיוס. עם כל הכבוד לחבריי החרדים שאני מאוד מכבדת. שימרו על הסטטוס קוו. לא לכל דבר צריך לרוץ לחקיקה. כי אגב, אני לא רואה את האצבע שלי מתרוממת בחוק הזה. שיהיה ברור ! אני, חוק הגיוס, במשמרת שלי.. אתה רואה את האצבע הזאת? .. אני מקבלת עליי.. אני מבהירה לך כאן את הדבר הבא. פניתי לחבריי החרדים. ואני מתראיינת ברדיו ואני מכבדת אותם מאוד. הם חברים שלי לקואליציה: שימרו על הסטטוס קוו. אל תדרשו חקיקה. חבל. .. בג"ץ ייעתר לבקשת הדחייה.. בשלב הזה לדחות את זה. כך נכון עכשיו לעשות. ואני אומרת לך: את הסטטוס קוו אני אכבד מכל משמר. חקיקה שתיקח את הדבר הרגיש הזה שנקרא גיוס חרדים לצבא כן או לא מתי ולמה... אני סומכת על חברי מהקואליציה החרדים שמבינים ולא סתם אנחנו שומעים אותם הם עושים את זה באחריות. הסטטוס קוו יישמר. כך נכון לעשות את זה." www.youtube.com/watch?v=sMLqD3MrNck
נשלח ב-1/5/2023 18:24
שלג_דאשתקד כתב:
האם לא הגיע הזמן ללמד את הליכוד לקח הגון על כפיות טובה? ואני מדבר גם על דחיית חוק הגיוס וכו'.
איפה אתה חושב שאתה חי בדיוק? מתי כבר תבינו שהציבור המסורתי-ליכודניקי(-ביביסטי) הוא היחיד שמגלה סלחנות נדיבה לבדלנות ואי הנשיאה בנטל של המגזר החרדי? אתה רוצה לבגוד בציבור הזה? ואז עם מי תישאר?
נשלח ב-1/5/2023 18:28
לפחות חמש-שבע שנים, שאף אחד לא דיבר על שוויון בנטל, עד לפני כמה חודשים.
שזה אומר, שקואליצייה אחרת, עם דף ריק, הייתה קמה לתפארת היהדות החרדית ומדינת ישראל.
- חלק מהליכודניקים, הם אמנם מסורתיים, אבל נושרים ויוצאים בשאלה [כמו: ישראל כ"ץ, טלי גוטליב, אתי עטייה, עמית הלוי, משה פסל, מאי גולן]. שהם בוודאי בזים בליבם ללומדי התורה, שממנו הם באים. שכידוע, השונים והפורשים גרועים יותר. והכותב שמעלי, והאג'נדה שהוא מנסה לקדם כאן, תוכיח.
נשלח ב-1/5/2023 18:34
עוד אחד שלא מבין איפה הוא חי. על כל אחד יש לו תירוץ. זה שנה ופירש-ניק. וההוא תירוץ אחר.
מתי כבר תבינו שיש הגיון בסיסי שמתנגש עם דרישות ההנהגה החרדית? אורח החיים החרדי אינו בר קיימא, והמשכו הוא סכנה קיומית למדינה. בהצלחה עם לדפוק את הראש שוב ושוב בקיר.
נשלח ב-1/5/2023 19:30
חריף_ומקשה כתב:
שלג_דאשתקד כתב:
איפה אתה חושב שאתה חי בדיוק? מתי כבר תבינו שהציבור המסורתי-ליכודניקי(-ביביסטי) הוא היחיד שמגלה סלחנות נדיבה לבדלנות ואי הנשיאה בנטל של המגזר החרדי? אתה רוצה לבגוד בציבור הזה? ואז עם מי תישאר?
עוד אחד שלא מבין איפה הוא חי. על כל אחד יש לו תירוץ. זה שנה ופירש-ניק. וההוא תירוץ אחר.
מתי כבר תבינו שיש הגיון בסיסי שמתנגש עם דרישות ההנהגה החרדית? אורח החיים החרדי אינו בר קיימא, והמשכו הוא סכנה קיומית למדינה. בהצלחה עם לדפוק את הראש שוב ושוב בקיר.
אנחנו ברי קיימה, יהודים אנחנו - ויהודים נשאר.
יחד עם זאת, כל הזמן יש יותר ויותר חרדים שמרויחים יפה מאוד
לחברי החרדים: מספיק! יש סטטוס קוו. אין צורך בחקיקה ! " בג"ץ ייעתר לבקשת הדחייה.. בשלב הזה לדחות את זה. כך נכון עכשיו לעשות. ואני אומרת לך: את הסטטוס קוו אני אכבד מכל משמר. הסטטוס קוו יישמר. כך נכון לעשות את זה."
היא צודקת לגמרי, גם החרדים היו מעדיפים את שמירת הסטטוס קוו. אבל יש דיקטטור בשם בג"ץ שלא מוכן לכך בשום אופן. בלי בג"ץ שקיבל את עתירת עו"ד יהודה רסלר - לא היו שום בעיות, היינו ממשיכים בדיוק כמו שהיה. אבל בג"ץ החליט שהוא הריבון, וכל חוק שהכנסת חוקקה או הציעה - הוא פסל.
אני לא חושד שטלי גוטליב לא יודעת את זה. אז מה היא כן רוצה?
נשלח ב-1/5/2023 21:25
hhaavv כתב:
hhaavv
חריף_ומקשה כתב:
לחברי החרדים: מספיק! יש סטטוס קוו. אין צורך בחקיקה ! " בג"ץ ייעתר לבקשת הדחייה.. בשלב הזה לדחות את זה. כך נכון עכשיו לעשות. ואני אומרת לך: את הסטטוס קוו אני אכבד מכל משמר. הסטטוס קוו יישמר. כך נכון לעשות את זה."
היא צודקת לגמרי, גם החרדים היו מעדיפים את שמירת הסטטוס קוו. אבל יש דיקטטור בשם בג"ץ שלא מוכן לכך בשום אופן. בלי בג"ץ שקיבל את עתירת עו"ד יהודה רסלר - לא היו שום בעיות, היינו ממשיכים בדיוק כמו שהיה. אבל בג"ץ החליט שהוא הריבון, וכל חוק שהכנסת חוקקה או הציעה - הוא פסל.
שאלו אותה בדיוק את זה בראיון. והיא התעקשה שהחוק שהחרדים רוצים כרגע זה הפרת הסטטוס קוו.