| נשלח ב-5/5/2023 13:18 |
|
| |
בעולם - מחיר החלב ירד ב24% קנולה ב36% חיטה ב41% חמאה ב35%
מחיר החלב ירד בשווקים הפתוחים בעולם בשנה האחרונה שלפני חודש מרץ ב-24%, מחיר הגבינה בעולם ירד ב-24%, מחיר החמאה ירד ב-35%. בישראל מחיר החמאה היה צריך לרדת בשנה האחרונה בכ-27%, אבל בפועל המחיר עלה ב-4.9%.
מחיר גבינה צהובה היה צריך לרדת ב-14%, אך בפועל עלה ב-6%, כל זה בנטרול עלייה בערכו של הדולר בשנה האחרונה הרלוונטית, ב-13%.
השבוע המצב החמיר, הממשלה ופקידיה מול המחלבות הגדילו לעשות והחליטו להעלות מחירי מוצרי חלב שבפיקוח ב-9% במקום 16% כמתחייב מהסכמים בין פקידי המדינה למחלבות. במילים אחרות: הכניסו עז של 16% ואז מתנו בכדי שהציבור ירגיש "רווחה".
בשנה האחרונה מחיר שיבולת שועל ירד ב-54%, מחיר שמן חמניות ירד ב-50%, מחיר החיטה ירד ב-41%, מחיר הקפה ירד ב-15%, מחיר הקנולה, ממנה מפיקים שמן מאכל קנולה, ירד ב-36%, מחיר התירס ירד ב-22%, מחיר העוף ירד ב-17%, מחיר התה ירד ב-12%, מחיר הבשר ירד ב-12%, מחיר האורז נותר ללא שינוי.
היו גם עליות: מחיר הקקאו עלה ב-20%, מחיר הסוכר עלה ב-39% ומחיר תפוח אדמה עלה ב-69%.
בנטרול פיחות השקל מחירי החיטה ירדו בשנה האחרונה ב-33% מה שכלל אינו מצדיק את עליית מחיר הלחם בשנה האחרונה ב-7.2% וכמובן, בעקבותיה, את כל מוצרי המאפה והעוגות, עד לדוכן הפלאפל בפינת הרחוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 13:23 |
|
| |
המסקנה שלי מכל זה,
פקידי המדינה ו 'רשות התחרות' (לשעבר - הרשות להגבלים עסקיים)
פועלים לטובת הטייקונים ולא לטובת האזרחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 13:51 |
|
| |
hhaavv
| רעיונוביץ כתב: |  | המסקנה שלי מכל זה, פקידי המדינה ו 'רשות התחרות' (לשעבר - הרשות להגבלים עסקיים) פועלים לטובת הטייקונים ולא לטובת האזרחים. |
|
מי שמכיר את עולם המסחר הבי"ל והיבוא יודע על זה מזמן. ההיגיון אומר שהפקידים לא עושים את זה בהתנדבות...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 15:51 |
|
| |
האשם המרכזי ביוקר המחיה הוא מי ששלט כאן בשנים האחרונות ולא עשה כלום לשיפור. להיפך, בזמנו מחירי הדיור עלו כל כך, כך שהכסף הפנוי לשאר הצרכים הצטמק משמעותית. האשמים המשניים, הם אלו שמצביעים לו שוב ושוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 15:58 |
|
| |
ובנוסף להכל יש מכסה לכל מגדלי הפרות, כמה חלב מותר להם לחלוב לא יכול כל אחד ולחלוב כמה שבא לו ולמכור, ואת זה הם עושים כדי לשמור על מחיר החלב גבוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 16:12 |
|
| |
אשם אהרון ברק
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2023 17:04 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
המסקנה שלי מכל זה,
פקידי המדינה ו 'רשות התחרות' (לשעבר - הרשות להגבלים עסקיים)
פועלים לטובת הטייקונים ולא לטובת האזרחים. |
|
תגיד. על כתבה דומה חצי שנה אחורה גם היית מאשים את הפקידים ? או שהיית מאשים את ליברמן ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2023 00:52 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | בעולם - מחיר החלב ירד ב24% קנולה ב36% חיטה ב41% חמאה ב35%
מחיר החלב ירד בשווקים הפתוחים בעולם בשנה האחרונה שלפני חודש מרץ ב-24%, מחיר הגבינה בעולם ירד ב-24%, מחיר החמאה ירד ב-35%. בישראל מחיר החמאה היה צריך לרדת בשנה האחרונה בכ-27%, אבל בפועל המחיר עלה ב-4.9%.
מחיר גבינה צהובה היה צריך לרדת ב-14%, אך בפועל עלה ב-6%, כל זה בנטרול עלייה בערכו של הדולר בשנה האחרונה הרלוונטית, ב-13%.
השבוע המצב החמיר, הממשלה ופקידיה מול המחלבות הגדילו לעשות והחליטו להעלות מחירי מוצרי חלב שבפיקוח ב-9% במקום 16% כמתחייב מהסכמים בין פקידי המדינה למחלבות. במילים אחרות: הכניסו עז של 16% ואז מתנו בכדי שהציבור ירגיש "רווחה".
בשנה האחרונה מחיר שיבולת שועל ירד ב-54%, מחיר שמן חמניות ירד ב-50%, מחיר החיטה ירד ב-41%, מחיר הקפה ירד ב-15%, מחיר הקנולה, ממנה מפיקים שמן מאכל קנולה, ירד ב-36%, מחיר התירס ירד ב-22%, מחיר העוף ירד ב-17%, מחיר התה ירד ב-12%, מחיר הבשר ירד ב-12%, מחיר האורז נותר ללא שינוי.
היו גם עליות: מחיר הקקאו עלה ב-20%, מחיר הסוכר עלה ב-39% ומחיר תפוח אדמה עלה ב-69%.
בנטרול פיחות השקל מחירי החיטה ירדו בשנה האחרונה ב-33% מה שכלל אינו מצדיק את עליית מחיר הלחם בשנה האחרונה ב-7.2% וכמובן, בעקבותיה, את כל מוצרי המאפה והעוגות, עד לדוכן הפלאפל בפינת הרחוב.
|
|
את זה >זאת ועוד: "בעיית הכשרות", זועקים המחזיקים בשיטה הנוכחית, הנוחה לדיכוי רמת החיים של הציבור. ואני שואל: באירופה, ארה"ב ואמריקה הלטינית יהודים לא אוכלים כשר?< לא פרסמת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2023 08:11 |
|
| |
לשאול רק את אביגדור ליברמן שלקיחת אחריות על בעיות אינם הצד שלו בכלל אבל להאשים אחרים הוא מומחה הוא היה כאן אחראי על האוצר לפני שנה והוא חתם על עליית המחירים
|
|
|
|
|