בית פורומים בחדרי חרדים

הרבנית הסרוגה קוראת לנשות המזרוחניקים לענות את בעליהם ולא לטבול במקווה כאקט מחאתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2023 16:59 לינק ישיר 
הרבנית הסרוגה קוראת לנשות המזרוחניקים לענות את בעליהם ולא לטבול במקווה כאקט מחאתי

הרבנית הסרוגה קוראת למרד נשי: לא לטבול במקוה
הרבנית מלכה פיוטרקובסקי קוראת לצאת למרד נשים, כמחאה נגד האלימות הגואה נגד נשים: "פשוט לא ללכת לטבול במקווה, עד שאין פה מסורבת גט אחת

אשת ההלכה הסרוגה הרבנית מלכה פיוטרקובסקי, קוראת למרד נשי בעקבות האלימות הגואה נגד נשים, בין היתר בדמות של סרבנות גט מצד גברים.

בראיון ל'כאן רשת ב' נשאלה פיוטרקובסקי האם יש לה פתרון למצב, וקראה לנשים לצאת למרד: "אני אגיד לך את האמת, יש היום את מצעד השפחות על יד הרבנות בתל אביב, אני התייאשתי מלהוריד את השינוי מלמעלה".

פיוטרקוסבקי הבהירה כי "אני חושבת שרק מרד נשים כולל, לטובת אחיותינו, כל אחת במצוקה שלה. רק מרד נשי".

פיוטרקוסבקי ציינה את הפרקטיקה של המרד ואמרה: "למשל, לא ללכת לטבול במקווה. פשוט לא ללכת לטבול במקווה, עד שאין פה מסורבת גט אחת".

פיוטרקובסקי הבחינה בפליאה של המגישים ואמרה: "כן, זה היה במאה ה-12 במצרים, היה מרד נשים. פשוט היו נשים שאמרו שאין דבר כזה, אני לא אקיים יחסי אישות עם בעלי עד שהבעלים פה דואגים שסרבן הגט ייתן לה גט".

"זה צריך להיות מרד חברתי, הלוואי שגברים יצטרפו אליו, אבל בוודאי של נשים", חתמה פיוטרקובסיק.

https://www.srugim.co.il/791049-%d7%94%d7%a8%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%a1%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%9e%d7%a8%d7%93-%d7%a0%d7%a9%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%98%d7%91%d7%95%d7%9c-%d7%91

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 17:28 לינק ישיר 

אווילה משרישה.
הן לא יכולות גם לטבול וגם לסרב לשמש?
היא מניחה שאם יטבלו הגברים יכפו את עצמן על נשותיהן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 17:31 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אווילה משרישה.
הן לא יכולות גם לטבול וגם לסרב לשמש?
היא מניחה שאם יטבלו הגברים יכפו את עצמן על נשותיהן?

אולי בדת המזרוחניקים מותר לכפות כשאישה טהורה ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 18:16 לינק ישיר 

אוילה משרישה - כי כל הבעיה לא אמורה היתה להיות קיימת.
בהלכה היהודית אין מסורבות גט. יש פתרון פנטסטי למצב.
כופין אותו עד שירצה...

אבל דינא דמלכות הרשעה אוסר זאת, ואז מלקקי אחורי האתחלתא דגעולה עוברים למוד 'ארצה!' ומתחילים ליילל על 'אלימות גברים'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 22:03 לינק ישיר 

זה לא מדויק. יש פוסקים שטוענים שזה גט מעושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 22:55 לינק ישיר 

לא מכיר את האשה הזאת, היא הזוי. למה שאשה תדאוג למסורבת שהיא בכלל לא מכירה (ואולי אפילו מגיעה לה הסירוב) במקום לדאוג לעצמה ולבית שלה? להרוס עוד בתים בגלל כמה שכבר נהרסו? טיפשות מדרגה ראשונה. נראה לי כפמניסטית מנותקת מהמציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 21:58 לינק ישיר 

שמישהו יעדכן את העמ'ארצית הזאת על דיני 'מורדת' וההשלכות הנלוות אליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:06 לינק ישיר 

לכאורה, זה גורם לעוד צער, עוד גיטין, ועוד עגונות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:30 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
שמישהו יעדכן את העמ'ארצית הזאת על דיני 'מורדת' וההשלכות הנלוות אליהם

יש סרט "המורדת" על הקהילה שלך  ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:33 לינק ישיר 

אני כמובן לא חושב שיש היגיון כלשהוא בגישתה, אבל סתם מעניין אם מישהו יודע על התקדים במצרים במאה ה-12 אותו היא מציגה כדוגמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:52 לינק ישיר 

הרבנית השרוטה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 13:06 לינק ישיר 

חיסרת אות אחת באמצע התיבה האחרונה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 13:37 לינק ישיר 

בעלה לפחות יוכל לקבל היתר מאה רבנים תוך יממה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 13:47 לינק ישיר 
היא רק מעצימה את הבעיה

גברים שנשותיהם יסרבו לטבול כמובן יעזבו את הבית, ואז כל הנשים הנ"ל תיהפכנה למסורבות גט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2023 21:45 לינק ישיר 
מואדיב

מצדרביעי כתב:
אני כמובן לא חושב שיש היגיון כלשהוא בגישתה, אבל סתם מעניין אם מישהו יודע על התקדים במצרים במאה ה-12 אותו היא מציגה כדוגמה?

הסיפור הזה מסתובב, כבר שנים, מאז שפרופ' אברהם גרוסמן כתב אותו בספרו "חסידות ומורדות". פרופ' גרוסמן ביסס את הדברים על איגרת של הרמב"ם בדבר תקנות טבילה. 

ככל הנראה, הפרופ' התלהב מדי, וקרא באיגרת מה שלא כתוב בה. לעניות דעתי, הסיפור לא היה ולא נברא. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרבנית הסרוגה קוראת לנשות המזרוחניקים לענות את בעליהם ולא לטבול במקווה כאקט מחאתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext