בית פורומים בחדרי חרדים

הדרת נשים בקו אוטובוס באשדוד: "את לא יכולה לעלות, זה קו של בנים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2023 19:12 לינק ישיר 

לצפייה בסרטון

נהג קו 80 של חברת אפיקים סירב להעלות לאוטובוס תושבת העיר, בתחנה שבה עלה עליו גבר. בחברה טוענים כי מדובר במקרה נקודתי שהתרחש מחשש לשלומה. אולם, מתיעוד שהגיע לידי וואלה! עולה כי מדובר בתופעה שהנהגים מודעים לה. "הבת שלי לא הבינה למה היא לא עולה, היא נפגעה"
יניר יגנה 05/05/2023

נהג קו 80 של חברת אפיקים סירב להעלות לאוטובוס תושבת העיר, בתחנה שבה עלה עליו גבר. 5 במאי 2023 (אשדודי)
תושבים באשדוד טוענים כי קו 80 של חברת "אפיקים" שפועל בעיר מדיר נשים בתקופה האחרונה באופן קבוע ולא מניח להן לעלות על האוטובוס. אחת התושבות העידה כי "הבת שלי ניסתה לעלות אליו, בפעם הראשונה היא הייתה לבד והנהג אמר לה שהיא לא יכולה לעלות לרובע ז', מבלי להסביר לה למה".

"בפעם השנייה היה גבר בתחנה, והוא עלה על האוטובוס. אבל לבת שלי לא אפשרו לעלות", מספרת תושבת העיר. "הבת שלי נפגעה, לא הבינה אם זה בגלל שהיא נערה. אנחנו בעצמנו דתיים".

בעקבות תלונת התושבים, עלתה כתבת של אתר "אשדודי" לאוטובוס אחר, וביררה מתי מגיע קו 80. בתיעוד האירוע, נשמע הנהג, שלא ידע שהוא מצולם, אומר לכתבת כי "קו 80 הוא של בנים, לא יעלו אותך. זה קו של 'כולל'". הכתבת שאלה שוב מדוע לא תוכל לעלות, והוא השיב לה פעם נוספת: "זה קו של חרדים, של בנים".

שי מלכה, סמנכ"ל אלקטרה אפיקים, מסר בתגובה כי "מבדיקת המקרה עולה כי במהלך ביצוע קו שירות בעיר אשדוד, עצר הנהג בתחנה על מנת לקלוט נוסעים. עת רצתה נוסעת לעלות לאוטובוס, החלו עשרות נוסעים חרדים בתוך האוטובוס לצעוק 'שיקסע' במטרה למנוע ממנה לעלות. הנהג, שאגב אינו חרדי, אמר לה שעדיף שלא תעלה מחשש לשלומה".

"אנו מבהירים כי שירותי התחבורה הציבורית ללא יוצר מן הכלל זמינים לכל אדם ללא קשר למינו, אמונתו וזהותו המגדרית והמקרה דנן מבטא התמודדות מקומית ומקרית ואינו מבטא את מדיניות החברה. בעקבות המקרה, הוזמן הנהג לשיחה וההנחיות חודדו בקרב כלל הנהגים", לשון התגובה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2023 22:07 לינק ישיר 

זה למה צריך רפורמה משפטית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:00 לינק ישיר 

מעיון בלוח 'אפיקים' 

אין כזה קו מס' 80 בכל אשדוד, זה כנראה קו פרטי להסעת תלמידים כמו שיש בירושלים לאברכי ישיבת מיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:49 לינק ישיר 
גרשום

יש קו 80 באשדוד

moovitapp.com/index/he/תחבורה_ציבורית-line-80-Israel-1-17-516085-0

תוקן על ידי גרשום ב- 06/05/2023 22:53:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:53 לינק ישיר 

המדינה נמצאת במצב של איום קיומי מצד איראן חיזבללה וכו "
ואתם מתעסקים בגברת נכבדה שלא הורשתה להעלות לאוטובוס משל היינו משועממי בתי הקפה בשוויץ השלווה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 22:59 לינק ישיר 

[quote]

ואתם מתעסקים בגברת נכבדה שלא הורשתה להעלות לאוטובוס משל היינו משועממי בתי הקפה בשוויץ השלווה
[/quote

המדינה נמצאת במצב איום קיומי מצד איראן וכו'
ואתה מתעסק בפתיחת אשכולות בנושאי מע"מ וזימה משל היינו משועממי בתי הקפה של שוויץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2023 23:39 לינק ישיר 

זה קיים גם בירושלים בקווים של סמינרים 
יש מספר קו אבל הוא יוצא ב7 בבוקר וחוזר ב1 ... 
כנראה שמשרד התחבורה לא מאשר הסעות אז עושים את זה קו רגיל 

לדג' אוסף בהר נוף או בית וגן ומוריד רק בתחנה אחת בסמינר הישן 
כולן עולות ומשלמות ברב קו וכמובן שאם בן יתעקש לעלות אף אחד לא יכול להגיד לו כלום 
אבל בפועל לא עולה שום בן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 00:11 לינק ישיר 

עשה טובה לאנושות, סע ליפאן או דובאי ונסה להכנס בכוח לקרונות מטרו המיועדים לנשים בלבד, בשם ה'שיוויון', כמובן.
פליז...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 02:03 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
בעקבות תלונת התושבים, עלתה כתבת של אתר "אשדודי" לאוטובוס אחר, וביררה מתי מגיע קו 80. בתיעוד האירוע, נשמע הנהג, שלא ידע שהוא מצולם, אומר לכתבת כי "קו 80 הוא של בנים, לא יעלו אותך. זה קו של 'כולל'". הכתבת שאלה שוב מדוע לא תוכל לעלות, והוא השיב לה פעם נוספת: "זה קו של חרדים, של בנים".

למה לשיטתך אמורה לעלות אשה בקו מיוחד שנועד להסעת אברכים הכוללים בבוקר ובצהרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 04:47 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

לדג' אוסף בהר נוף או בית וגן ומוריד רק בתחנה אחת בסמינר הישן 
כולן עולות ומשלמות ברב קו וכמובן שאם בן יתעקש לעלות אף אחד לא יכול להגיד לו כלום 
אבל בפועל לא עולה שום בן 

אכן קיים גם בירושלים.
אני מעריך (לא בדקתי) שגם בקו המדובר באשדוד מדובר באותה המתכונת.

גם אם ע"פ החוק מותר לכל אחד לעלות על קו כזה, הרי שנסיון של אשה לעלות עליו מיותר לחלוטין.
יתכן שאותה אשה ניסתה לעלות בתמימות, שכן לפעמים הקו מופיע בחיפוש מסלול באפליקציות השונות.

חריף, חפש לך מלחמות צדק אחרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 06:26 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
חריף, חפש לך מלחמות צדק אחרות.

לא נורא מידי פעם מתפקשש..
אבל לא להתייאש, להמשיך לנסות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 07:42 לינק ישיר 

פעם הייתי בהרצליה בחוף, ומשפחה של חרדים רצתה לעלות לבני ברק בקומשל הזה הישיר לים, והנהג לא הסכים.. רק לבנים. , יכול להיות שלפי החוק היבש המשפחה יכלה לעלות, ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 08:50 לינק ישיר 

גרשום כתב:

[quote]
[/quote

המדינה נמצאת במצב איום קיומי מצד איראן וכו'
ואתה מתעסק בפתיחת אשכולות בנושאי מע"מ וזימה משל היינו משועממי בתי הקפה של שוויץ.

אני עושה זאת לכבודו של ידידנו חריף_ומקשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 14:05 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

מז"א? למה צריך אישור של משרד התחבורה לעניין?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 14:41 לינק ישיר 
hhaavv

אדם_ה1 כתב:

מז"א? למה צריך אישור של משרד התחבורה לעניין?

הריכוזיות של משרד התחבורה הוא אחד השרידים לשלטון מפא"י.
עירייה לא יכולה למשל להזיז תחנת אוטובוס בחצי מטר בלי אישור של משרד התחבורה (שמגיע אחרי שנתיים בממוצע).
יש הגיון של ריכוזיות בנושאים בטיחותיים, אבל לא לכל פיפס צריך אישור מהשר בכבודו ובעצמו. אפשר בקלות להפריד ביניהם ולתת לחברות או למועצות מקומיות קצת יותר חופש פעולה ע"פ שיקול דעתם וע"פ כדאיות כלכלית. יש קווים שמסובסדים ע"י המשרד וזה מובן, אבל כל השאר, הגיע הזמן שישחררו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 15:06 לינק ישיר 

בהסעה פרטית, מארגן ההסעה יכול להחליט כטוב בעיניו. לתחבורה ציבורית יש חוקים משלה. 
קו 80 באשדוד הוא קו ציבורי הנהנה מסבסוד ממשלתי ויש לו 13 תחנות. ומה לעשות שהחוק
אוסר על הפליה בתחבורה ציבורית.

פארשטאנען?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הדרת נשים בקו אוטובוס באשדוד: "את לא יכולה לעלות, זה קו של בנים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext