קראתי עכשיו את הדו"ח הרבעוני של חברת אנג'ל עצוב לגלות שהחרם של הציבור החרדי מטיב איתם. לטענתם הלחמים בפיקוח הם רק הפסדיים, ובחלוקה לאזורים - החרדים קונים בעיקר לחם בפיקוח ולא את שאר המאפים.
בקיצור, מי שמפסיד מהחרם זה רק הזכיינים שבאזורים החרדים.
נשלח ב-6/5/2023 22:24
אני לא רוצה להעניש אותם (את זה יעשה הקב"ה יותר טוב ממני) ולא זה החשבון - פשוט מגעיל אותי לקנות אצל מי שיורק לי בפרצוף.
נשלח ב-6/5/2023 22:29
מה זה לחמים בפיקוח ?
יש לחם פרוס, חלות למיניהם, ולחמניות, ופיתות למיניהם, ולחם מלא, ורוגלאך ועוד, ומה שהם אומרים הפסד זה לא חייב להיות ממש הפסד
8 אחוז מהכנסות מלחם - הוא מהלחמים בפיקוח כלומר 92 אחוז מהציבור בארץ קונה לחמים מיוחדים או פיתות או לחמניות.
המשמעות היא שהציבור החרדי הוא בין היחידים שקונה לחם בפיקוח. (זה קצת מסביר את האמירה של "אוכלי לחם חינם" כי כיום הלחם בפיקוח הוא הפסדי לחברות) הציבור החרדי - מאידך - פחות קונה שאר מיני לחמים ומאפים יוקרתיים.
תגובה כפי שכתב מעט רציף
ממש לא יודע אם אתה צודק, אבל בכל אופן אל תשכח את החלות, פיתות, לחמניות, וכן כל מי שיש לו מאפיה ליד הבית וקונה בה בורקסים וכדו' הימנעות מכל זה וודאי יוצרת הפסד גדול למאפיה. אחרי הדיבורים הדוחים של השפיגל הנ"ל לא יודע למי יש עוד מה להסתפק שראוי להימנע מקניה מהם כמה שיותר(ובדר"כ מי שמסתפק בזה הוא כזה שאין מה לדון איתו...)
תגובה נוספת
כבר כתבתי ואני כותב שוב הלחם ב'פיקוח' הוא רוחי מאוד ולראיה לך תבדוק מה המחיר של הלחם הזה ברשתות השיווק שנמכר בהרבה פחות מהמחיר בפיקוח (30-40%) ואם מפסידים על מוצר לא נותנים עליו הנחות.....
לאף 1 אין ענין להזיק רק לפטור את הבעיה ,אם מטיבים עימם נזיק לעצמינו
נשלח ב-6/5/2023 22:59
נראה שפותח האשכול עוד לא יודע לנתח דוחות. מחצית מהציבור החרדי צורך לחם מלא וכו'. קודם שפותח האשכול יבדוק את הלחם שצה"ל רוכש ורק אחרי זה שיספר לנו מי הם אוכלי הלחם חינם פוי "אנטישמיים" בפורם חרדי.
נשלח ב-6/5/2023 23:04
חסדא
פותח האשכול ציטט ,אין לו באמת צל של מושג ,
לגבי אנטישמיים רשעים מטונפים מנוולים שונאי אדם הרי "לך תדע ואשתו בראש הרשימה ]
תוקן על ידי חסדא ב- 06/05/2023 23:12:43
נשלח ב-6/5/2023 23:07
המשך תגובות
שטויות. הלחם האחיד רווחי מאוד, תמיד הם יטענו שהוא הפסדי על מנת להעלות את המחיר ולהרוויח יותר. מחירי הלחם "המפוקח" בישראל הוא מהיקרים בעולם.
תגובה נוספת
חלק ממוצרי הלחם שמייצרת החברה ðמצאים תחת
פיקוח מחירים של משרד הכלכלה והתעשייה. מכירות המוצרים שבפיקוח היוו בשðת 2022
כ-% 24מכלל מכירות הקבוצה
מה שאומר שרבע ממהכנסות שלהם מגיע ממוצרים בפיקוח שרובם הם מצרכים שהחרדים צורכים מהם הכי הרבה
נשלח ב-6/5/2023 23:09
לא ראיתי בדוחות של אנג'ל שרק החרדים רוכשים את הלחם בפיקוח את זה אתה המצאת כדי לספר מיהם אוכלי הלחם חינם, הכי מעניין שבדרך להשמיץ את החרדים גם שכחת מצה"ל וגם כמה ערבים שרוכשים את הלחם הזה...
נשלח ב-6/5/2023 23:36
ראיתי פעם תוכנית נראה לי של יגאל גואטה שהוא מפריך את הטענה הזאת בראיה שהמאפיות רבים על המכרזים של הצבא ומוכנים למכור את הלחם גם ב2 שקל פחות.... ברור שהם לא רבים בשביל מכרז שמפסידים בו ועוד מוכנים להפסיד יותר...
נשלח ב-6/5/2023 23:55
לא נשמע לי הגיוני. הלחם בפיקוח אולי הפסדי במקומות שקונים מעט. אבל איפה שקונים בכמויות גדולות. כמו מוסדות או בחנויות באזורים חרדיים, אין מצב שזה הפסדי. אחרת היו מפסיקים לייצר. הם חברה שמחפשת להרוויח. זה לא מוסד צדקה.
אגב, רשת 'יש' מוכרת לחם פרוס 750 גרם ב4.90 ש"ח של מאפיית דגנית עין בר. אבל יתכן שהם מפסידים על זה, וזה שווה להם כדי למשוך לקוחות לחנות שלהם.
נשלח ב-7/5/2023 02:09
לא לשכוח שעלות הרכיבים של הלחם (כ-400 גרם קמח בלבד לככר לחם) הם פחות מ1 ש"ח לככר
נשלח ב-7/5/2023 06:08
לא יודע אם החרם כשלעצמו יעיל או פחות, אך לענ"ד הוא מהלך די מיותר ואף פזיז, מכמה וכמה סיבות.
לחברת אנג'ל עלה לראש הם לא רגילים שהמון העם הנבערים יעירו לאדוני הארץ מחלקי הלחם חינם ובפרט על ידי עומר ברלב השר הכי טוב שהיה בארץ מימות נבוכדנצאר ומי אנחנו אוכלי חינם שנפתח את הפה ולא נזיל את כספינו למשפחת אנג'ל שהיא מאכילה אותנו חינם במסירות נפש כמה דורות ואין לה תחליף, מקווה רק שיתעשתו מהר לפני שיקרסו קריסה טוטלית. לטובתם.צריכים להבין שבציבור החרדי כשפוגעים בכבוד התורה פגעו בעצם החיים ואין כאן שיקולים אם שווה או לא שווה. צודק או לא צודק.
תוקן על ידי דברי ב- 07/05/2023 07:55:34
תוקן על ידי דברי ב- 07/05/2023 07:56:59
נשלח ב-7/5/2023 08:09
תפסיקו , להתפלסף. אין דבר כזה 'לא מרווחים' ! לא קונים שום מוצר של אנג'ל. נקודה!