בית פורומים בחדרי חרדים

לא מתאים להתפלל פה ! תל אביב צעיר נדרש להפסיק באמצע תפילת מנחה ברחוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2023 13:28 לינק ישיר 
לא מתאים להתפלל פה ! תל אביב צעיר נדרש להפסיק באמצע תפילת מנחה ברחוב

עוז סימנובסקי, צעיר דתי שהתפלל תפילת מנחה באזור כיכר דיזנגוף בתל אביב, נדהם כשלפתע ניגש אליו אדם וביקש ממנו להפסיק להתפלל.

הגבר, בשנות ה-50 לחייו, ביקש מסימינובסקי להפסיק להתפלל בתואנה כי מעשה התפילה "הורס את הרומנטיקה פה".

בשיחה עם ערוץ 7 סיפר סימינובסקי: "אתמול בערב ישבתי עם חברים בבית קפה בתל אביב. היה כמעט שקיעה, אז הלכתי לפינה שקטה יחסית והתפללתי שתים-שלוש דקות מנחה".

"סיימתי ובא אליי איש מבפנים, נראה היפסטר בן חמישים", סיפר. "אמר לי 'אח שלי, לא מתאים להתפלל פה. יש פה בחורות, יש פה רומנטיקה, לא מתאים. מקווה שאתה מבין אותי כן'".

סימינובסקי לא נותר חייב. "אמרתי לו אני בעיקר מרחם עליך", ציין. "הוא אמר 'קפוץ לי', והלך".

בפוסט שפרסם בפייסבוק לאחר המקרה כתב סימנובסקי: "לגבר התל-אביבי הנחמד, שביקש ממני היום לא להתפלל מנחה ליד פאב, כי 'זה הורס את הרומנטיקה פה', והוסיף 'אני מקווה שאתה מבין אותי'.

אבא שלי גדל בתל אביב. וההורים שלו. סבא וסבתא של אבא שלי, משני הצדדים, חיו בתל אביב. אנשים פשוטים שברחו מאירופה לארץ, כולם דתיים. זוג אחד בדיזנגוף, זוג אחד בשינקין. היית מאמין?".

לדבריו, "הם התפללו בבתי הכנסת הענקיים שבמרכז תל אביב. בתי כנסת גדולים ומפוארים של שורדי שואה, ששירתו קהילות ענקיות ועומדים היום ריקים.

עם מניין של קשישים מופלגים שעוד מחזיק אותם פתוחים. אח יקר, תל אביב היא לא העיר שלך, היא העיר שלי.

אתה והחברים החילוניים שלך דחקתם את הדתיים מהעיר. אתה יודע? אתם בוכים על הדתיים שמפריעים לכם לצביון של העיר, שמזהמים לכם אותה.

חייתי בתל אביב בעצמי ארבע שנים. אתה יודע כמה קללות שמעתי בזכות החזות הדתית הבולטת שלי? כמה הערות ומבטים? העיר הזו ליברלית, ברור, לחברים שלה.

דחקתם את הדתיים החוצה ועכשיו אתם מתבריינים עליהם שלא יחזרו. הלם אחי, אבל זו האמת".

"אז היפסטר בן חמישים יקר שזורם על שתן של כלבים ליד הפאב שלו אבל לא מוכן שאתן שלוש דקות של תפילת מנחה", כתב. "גזגז. זו העיר שלי. ואני כל כך הולך להתפלל בה".

https://www.inn.co.il/news/601156

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 13:33 לינק ישיר 

הבחור ממש לא הבין את ה'היפסטר'.
הוא גם שם בפיו דברים שהוא לא אמר.
["הורס את הרומנטיקה פה"]
לפעמים אנשים צודקים אוהבים 'להתקרבן' בלי סיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 13:42 לינק ישיר 

מסתבר שהיפסטרים מבינים בהלכה יותר מדתיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 14:05 לינק ישיר 

יכול שהוא לא הבין אותו וסימן אותו כהיפסטר ושמאלן מתגזען, אולי הוא מסורתי עם רגש לדת שסבור באמת ובתמים שלא מתאים להתפלל במקום שם יש בנות לא צנועות וזוגות וכו' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 14:22 לינק ישיר 

בתי הקפה של תל אביב נחשבים ל"מקום גבוה" והרי כתוב שאין מתפללים ממקום גבוה משום שכתוב "ממעמקים קראתיך ה ' . אם הוא מתפלל בתוך הבית קפה איך הוא רוצה מניין בבית הכנסת?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/05/2023 14:29:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 14:30 לינק ישיר 

כותרת האשכול כמו כותרת הידיעה באתר 'בשבע' שקריים.
הוא לא נדרש להפסיק את תפילתו.
וכלשונו של המספר: "סיימתי ובא אלי איש מבפנים"
גם הפניה אליו במילים 'אח שלי' מעידה שהוא בא מתוך כוונה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 15:16 לינק ישיר 

איש אוהד הלכה ורגש יהודי מבוגר, מעיר בצדק, לאיש בוהמה צעיר, שעושה טובה להקב"ה 'שתיים ושלוש דקות' למנחה, במקום זימה ופריצות. כפי הטרנד החדש, שמכניסים את שם ה' בכל מקום זימ"ה.

והצעיר הבור הזה, הופך את היוצרות.

מה ליהודי של מנחה להתפלל במקומות מראות תועבה, הנקרא בפיהם רומנטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 15:46 לינק ישיר 

אם היה מדובר בחרדי התגובות פה היו עוסקות במה הוא עשה שם ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 15:51 לינק ישיר 

הפכנו איפשהו למדינה אנטישמית ומגעילה.

היום יש גם צידוק לכפיה חילונית ואי סובלנות, החוק הקדוש של "הדרת יהדות" מכל מקום ציבורי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 15:53 לינק ישיר 

גלאגוזים כתב:
כותרת האשכול כמו כותרת הידיעה באתר 'בשבע' שקריים.
הוא לא נדרש להפסיק את תפילתו.
וכלשונו של המספר: "סיימתי ובא אלי איש מבפנים"
גם הפניה אליו במילים 'אח שלי' מעידה שהוא בא מתוך כוונה טובה.

עזוב אותך מכל הדקויות
מה שחשוב כאן זה שתפילה מפריעה לחילונים בעיניים, עושה להם נקיפות מצפון, מפריעה להם להוללות
העגלה הריקה שכחה שהיא ריקה, ומבקשת מאחרים לפנות לה את הדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2023 16:01 לינק ישיר 

איפה חריף ומקשה כתבנו לענייני מע"מ דאנ"ש ?

שילמד קצת זכות על החילוני החשוך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2023 07:56 לינק ישיר 

גלאגוזים כתב:

הבחור ממש לא הבין את ה'היפסטר'.
הוא גם שם בפיו דברים שהוא לא אמר.
["הורס את הרומנטיקה פה"]
לפעמים אנשים צודקים אוהבים 'להתקרבן' בלי סיבה.

למה אתה חושב שהאיש לא אמר את שהתפילה הורסת את הרומנטיקה?

ולא, לא מדובר בהערה שנשמעה כאילו "המקום אינו ראוי לתפילה" והלכתית בודאי שפינה שקטה בבית קפה ראויה לתפילה.

לכולנו יצא להתפלל בשולי הדרך, בטיסות, בבתי חולים ומשרדי ממשלה במקומות שכנראה אינם מאוד שונים מאותו בית קפה.

הנקודה של עוז היא שיש אנשים שדתיים לא באים להם טוב בעיניים. אנשים ששונאים חובשי כיפה בלי קשר אם הם דתיים או חרדים, אם שירתו בצבא או לא,

אי אפשר לרצות אותם, מבחינתם אנחנו אורחים לא מכובדים ברחוב ששייך להם ועלינו לנסות להתנהג כמותם ובכלל להשתדל לא להראות.

לאנשים כאלה אנחנו צריכים לומר "את שלי אני לוקח".

וצריך לומר שלא כל החילונים כאלה אבל יש הרבה מאוד שנאה וצריך להוקיע אותה ולא לתת לה תירוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2023 09:21 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

איש אוהד הלכה ורגש יהודי מבוגר, מעיר בצדק, לאיש בוהמה צעיר, שעושה טובה להקב"ה 'שתיים ושלוש דקות' למנחה, במקום זימה ופריצות. כפי הטרנד החדש, שמכניסים את שם ה' בכל מקום זימ"ה.

והצעיר הבור הזה, הופך את היוצרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2023 13:53 לינק ישיר 

גם באתר רוטר שם הובא הסיפור, העירו רבים וטובים שהבן אדם פשוט לא הבין מה שדיברו אליו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2023 14:08 לינק ישיר 

שקריים! עזוב דקויות...י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2023 14:23 לינק ישיר 

מה זה אומר עלינו?
הבנאדם שהעיר, למרות מראהו החיצוני, הבין אינטואטיבית שלא מתאים להתפלל בסמוך למראות הללו. אפילו ריקנים שבך...
אנחנו (כלומר חלקינו) כל כך רגילים שתמיד תוקפים אותנו, במיוחד במדינת תל אביב, כך שאפילו לא בדיוק שמענו מה הוא אמר לא התעמקנו במה הוא התכוון - אנו נכנסים למגננה, כי אנו רגילים.
רק מראה מה המצב ברחוב ומה היחס שהחרדים רגילים אליו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לא מתאים להתפלל פה ! תל אביב צעיר נדרש להפסיק באמצע תפילת מנחה ברחוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext