האשכול שפתחתי עוסק רק בילדים שהתאבדו . שנבין 31 ילדים שהתאבדו ב4 שנים אין אף ילד או ילדה חרדים . הידיעה שהבאת עוסקת בבגירים שהתאבדו אם היינו עוסקים גם במבוגרים מתאבדים הרי שהיינו מגיעים למעל 400 מתאבדים בשנה מהם אולי 1 או שניים חרדים/יות
והחינוך החרדי משפיע רק עד גיל 18? אלא שההבדל הוא שאצל חרדים משתדלים להסתיר דברים כאלה (וד"ל) אבל ילדים ששומעים על זה והם כבר במצב נפשי קשה זה יכול לתת להם את הדחיפה האחרונה.. (וגם הפסיכולוגים טוענים כך אם אני לא טועה)
והחינוך החרדי משפיע רק עד גיל 18? אלא שההבדל הוא שאצל חרדים משתדלים להסתיר דברים כאלה (וד"ל) אבל ילדים ששומעים על זה והם כבר במצב נפשי קשה זה יכול לתת להם את הדחיפה האחרונה.. (וגם הפסיכולוגים טוענים כך אם אני לא טועה)
כמתנדב באירגון מציל חיים, אני יודע כמה מתאבדים יש בציבור החרדי ה"י, אולי זה טוב שלא מפרסמים את העובדות אבל אי אפשר להתעלם מזה, ומעשה היאוש הזה לצערינו אינו פוסח על שום מגזר.
נשלח ב-13/5/2023 22:41
אדם_ה1 כתב:
כמתנדב באירגון מציל חיים, אני יודע כמה מתאבדים יש בציבור החרדי ה"י, אולי זה טוב שלא מפרסמים את העובדות אבל אי אפשר להתעלם מזה, ומעשה היאוש הזה לצערינו אינו פוסח על שום מגזר.
אולי תוכל להחכימנו בנושא?
כמה התאבדויות חרדיות היו בשנה האחרונה? וכמה בציבור הכללי?
אולי תוכל להחכימנו בנושא?
כמה התאבדויות חרדיות היו בשנה האחרונה? וכמה בציבור הכללי?
מצמרר !! ילדה בת 14 מחולון התאבדה בעקבות חרם שעברה בבית הספר .
בארבע השנים האחרונות התאבדו בישראל 31 ילדים . רובם בעקבות חרם ושיימינג מחבריהם .
מבין כל ה31 אין אף ילד או ילדה חרדים .
האם זה אומר משהו ?
מוכיח ש: 1. החינוך החילוני קלוקל, באין הסברה לילדים על "ואהבת לרעך כמוך", אלא איש את רעהו חיים בלעו, האכזריות והאלימות הפיזית שם גדולה, ופי כמה האלימות המילולית וההתאכזרות הלא פיזית. 2. התאבדות מורה גם על חוסר משען בחיים, וגם על ריקנות, ילד שסובל, אם יש לו גם דברים טובים בחיים, או אם יש לו אוזן קשבת אצל ההורים, הוא יימנע גם במקרים קשים כמו ההתעללויות שעוברים ילדים חלשים בבתי הספר החילונים. 3. הסתרת סיפורי התאבדויות זה דבר נכון, ילד ששומע על ילד אחד שהתאבד, יביא את זה כאופציה, גם הרמב"ם אומר "ידיעת הרע מכרחת את האדם להיות רע, הדרך החילונית של "מותר לי לדעת הכל" מתבררת כטעות, ולא רק בנושא התאבדויות, כשכל כך הרבה מקרי שוד אונס ואלימות מתפרסמים שם מידי יום בכל כלי התקשורת, זה הופך את כל אלו לנורמה.