סקר דעות אישי: אתם מצטערים על כך שנולדתם למשפחה שומרת תורה ומצוות? אתם מצטערים על כך שנולדתם למשפחה חרדית? אתם מצטערים על כך שדעת גדולי הדור היא נגד לימודי ליבה? אתם מצטערים על כך שהוריכם נשמעים לגדולי הדור?
אופס, סליחה. גנבתי לך את האשכולות הבאים...
נשלח ב-15/5/2023 05:52
לה''ו. כן!!!
נשלח ב-15/5/2023 06:18
איש_חשוב כתב:
רוב רובם של לימודי הליבה לא היו מועילים בכלל לחיים (את הרמה הבסיסית ממש מקבלים במוסדות החינוך החרדים)
אנגלית, פחות או יותר מדברים אנגלית ברמה די טובה גם בלי לימודי הליבה, ומי שרוצה ממש לדבר ברמת שפת אם יכול להשלים לימודי אנגלית
בקיצור: מיותר לחלוטין
באיזה מוסדות חרדים לומדים ליבה ברמה בסיסית?
ואפשר לומר כי רובם המוחלט של בוגרי החינוך החרדי לא יודעים אפילו לא אנגלית בסיסית.
ללא כל ספק האנגלית חסרה לי ! והייתי בקורסים אבל מה שלא עושים בגיל קטן קשה מאוד להשלים בגיל מבוגר!
מי קבע שאסור ללמוד אנגלית? מדוע עברית וחשבון כן לומדים? החזו"א קבע מה שהתאים לזמנו אבל היום צריך גם את האנגלית ואילו החזו"א היה היום יתכן והיה מסכים ללימודי אנגלית הבעיה שאין בזמננו שום רב שמכיר את בעיות הדור וגם עם אומץ לשנות...
נשלח ב-15/5/2023 09:28
כן. בהחלט. אין תחליף ללימודי אנגלית ומתמטיקה ברמה טובה בילדות.
נשלח ב-15/5/2023 11:08
האנגלית חסרה בהחלט וזה דבר שכמעט ולא ניתן להשלים באותה רמה בגיל מבוגר למעט בודדים שממש מוכשרים לשפות. כל השאר, כולל מתמטיקה ניתן להשלים בגיל מבוגר. על הפערים באנגלית למרות לא מעט השקעה אני משלם יום יום.
נשלח ב-15/5/2023 11:30
המילים "לימודי ליבה" הפכו למילים טעונות, ואצל הרבה אנשים הם מייצגים ניסיון של המדינה לשנות את מערכת החינוך החרדית, ואת המגזר כולו.
בא וננסח את השאלה אחרת, האם אתם בעד הרחבת לימודי החול בחיידרים?
אני חושב שזה הכרחי, מגדלים פה דור של בורים. אני לא חושב שכל ילד חייב לעשות תעודת בגרות מורחבת. אני כן חושב שמתמטיקה בסיסית עד רמה מסוימת (בערך 3 יחידות) זה דבר מאד שימושי בחיים, כנ"ל לגבי אנגלית בסיסית, גיאוגרפיה ועוד.
אבל אני ריאלי, זה לא הולך לקרות, אנחנו חיים בחברה שבה יש תחרות מי יותר מחמיר...
נשלח ב-15/5/2023 11:35
אקדים שהשאלה פשטנית מדי, ואם לדוגמה למדתי יותר תורה בנערותי בזכות חוסר לימודי החול, בוודאי שאין לי עניין להיות "תוהה על הראשונות" חלילה...
כן אגיד שבאופן כללי אין ספק שחשוב לתת לאנשים לפני יציאתם לעולם כלים בסיסיים במתמטיקה-אנגלית ומדעים (למעט כמובן מי שתורתו אומנותו באמת אבל זאת לכאורה אף פעם לא יכולה להיות דרך לרבים)....
גם אם תיאורטית אפשר איכשהו להשלים משהו בבגרות, עדיין חסר הבסיס הרחב שגם יעזור לבחור לדעת בכלל מה לבחור מתוך האופציות ומה מתאים לו יותר וכו'....
נשלח ב-15/5/2023 11:35
תשיעי כתב:
המילים "לימודי ליבה" הפכו למילים טעונות, ואצל הרבה אנשים הם מייצגים ניסיון של המדינה לשנות את מערכת החינוך החרדית, ואת המגזר כולו.
בא וננסח את השאלה אחרת, האם אתם בעד הרחבת לימודי החול בחיידרים?
אני חושב שזה הכרחי, מגדלים פה דור של בורים. אני לא חושב שכל ילד חייב לעשות תעודת בגרות מורחבת. אני כן חושב שמתמטיקה בסיסית עד רמה מסוימת (בערך 3 יחידות) זה דבר מאד שימושי בחיים, כנ"ל לגבי אנגלית בסיסית, גיאוגרפיה ועוד.
אבל אני ריאלי, זה לא הולך לקרות, אנחנו חיים בחברה שבה יש תחרות מי יותר מחמיר...
מסכים. יש להשליך את המונח "ליבה" לפח האשפה. לדבר בעיקר על לימודי אנגלית ומתמטיקה ברמה גבוהה! זה נחוץ מאוד. אני רואה כל הזמן איך חרדים מוכשרים נתקעים ולא מצליחים להתקדם אך ורק בגלל החוסר בלימודים אלו בילדות.
ואפשר לומר כי רובם המוחלט של בוגרי החינוך החרדי לא יודעים אפילו לא אנגלית בסיסית.
בכל חיידר רגיל מהשורה לומדים ברמה בסיסית חשבון דקדוק ואפילו הנדסה ומעט גאוגרפיה
אנגלית, כל מי שרוצה או צריך לדעת, למשל מי שיוצא לעבוד בעבודה שקצת נדרשת בו השפה האנגלית, יודע אותה ברמה הבסיסית של רוב הנערים החילונים שהתמחותם בזמן הלימודים היתה יותר אלימות והפרעה יודע מה, אפילו עברית בסיסית אין להם.. תשמע חילוני ממוצע מדבר אנגלית ג'יברישית, להתפקע מצחוק, בכל העולם יודעים לזהות כשתייר ישראלי פותח את פיו באנגלית עילגת, תעשה טובה..