בית פורומים בחדרי חרדים

סקר דעות אישי בין חברי הפורום : בדיעבד אתם מצטערים שלא למדתם ליבה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2023 18:15 לינק ישיר 

כן.
לא בטוח שבשנות החיידר, אבל בגדול מצטער מאד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 19:12 לינק ישיר 

למדתי ליבה ושמח על כך מאוד מאוד.תודה להורי היקרים.
בעיקר משתמש באנגלית לצרכי עבודה . היום מי שאין לו אנגלית גוזר על עצמו המנעות מעבודות מרוויחות ויוכל לעבוד בעיקר בעבודות פשוטות . מתמטיקה בעדיפות שניה . כל שאר הדברים פחות הכרחי אבל כדאי להיות אדם מתמצא ומבין בענייני העולם ולא בור. זה תמיד טוב בנוסף ללימוד התורה . איני מבין את הראש של הרבנים היום. אבל קטונתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 20:23 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

נץהרימון כתב:

באיזה מוסדות חרדים לומדים ליבה ברמה בסיסית?

ואפשר לומר כי רובם המוחלט של בוגרי החינוך החרדי לא יודעים אפילו לא אנגלית בסיסית.

בכל חיידר רגיל מהשורה לומדים ברמה בסיסית חשבון דקדוק ואפילו הנדסה ומעט גאוגרפיה

אנגלית, כל מי שרוצה או צריך לדעת, למשל מי שיוצא לעבוד בעבודה שקצת נדרשת בו השפה האנגלית, יודע אותה ברמה הבסיסית של רוב הנערים החילונים שהתמחותם בזמן הלימודים היתה יותר אלימות והפרעה
יודע מה, אפילו עברית בסיסית אין להם..
תשמע חילוני ממוצע מדבר אנגלית ג'יברישית, להתפקע מצחוק, בכל העולם יודעים לזהות כשתייר ישראלי פותח את פיו באנגלית עילגת, תעשה טובה..

איזה קשקוש בחיי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 20:29 לינק ישיר 

אני יכול להבין אם מה שכתבתי לא בא לך בטוב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 20:44 לינק ישיר 

בהחלט הייתי רוצה שילמדו יותר לימודי חול,

אני ממש ראיתי הבדל בצורת הלימוד וכן בהתנהגות של התלמידים לטובה,

של אלו שלמדו בבית הספר של החינוך העצמאי "לויכטר" 

בשכונת בית וגן.

אני לא חושב שזה פגע ח"ו ביראת שמים שלהם,

ממש לא,

הם היו בשלים יותר ומיושבים בדעתם יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 22:00 לינק ישיר 

מכיר הרבה, הרבה מאוד שלמדו ליב"ה ומבינה כלכלית הם על הפנים.

ומכיר אני הרבה, הרבה מאוד שלא יודעים מה זה ליב"ה, ומצליחים מעל ומעבר.

ע"ע מאיר גורביץ שמעולם לא לימד ליב"ה, והצליח מעל ומעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 22:19 לינק ישיר 
איזה הוא חכם הרואה את הנולד....

אנחנו חיים בעולם השקר!

1. יש חובה הלכתית על האב ללמד את בנו 'מלאכה נקיה' 
ללמדו אומנות. מנלן? אמר חזקיה, דאמר קרא: "ראה חיים עם אשה אשר אהבת" (קהלת ט, ט), אם אשה ממש היא – כשם שחייב להשיאו אשה, כך חייב ללמדו אומנות, אם תורה היא – כשם שחייב ללמדו תורה, כך חייב ללמדו אומנות… מאי טעמא? חיותיה הוא. רבי יהודה אומר: כל שאינו מלמדו אומנות – מלמדו ליסטות. ליסטות סלקא דעתך? אלא, כאילו מלמדו ליסטות (קידושין ל ע"ב).
2. כל גבר יהודי (גם חרדי) מתחייב בכתב בנוכחות ציבור ובחתימת עדים שיעבוד ויפרנס את אשתו:
"  ואנא אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא"
 ידיעת אנגלית ומתמטיקה ברמה טובה הם תנאי  ללימוד מקצוע אכותי (מלאכה נקיה).
אין שום כפירה בלימוד של השפות 'אנגלית' ו'מתמטיקה'.
תתעשתו!  מספיק עם השקרים!
 מוסיפים שקר על שקר, כאילו מי שלמד גמרא המוח שלו מפותח וצ'יק צ'אק הוא מתמודד עם הלימודים האקדמאיים (זה אולי נכוון למשפטים) הרבה הרבה אברכים שניסו ללמוד מקצועות היטק של הנדסה עברו טראומה של 'הכישלון' ו'ניפוץ החלום' ,.
אנגלית ומתמטיקה הם שפות שדורשות 'מיומנות' . (זה ידע ולא מידע) ולכן צריך זמן... ולכן צריך ללמד אותם לאורך שנים מגיל צעיר!
בהצלחה לחכמים ולשפויים!

תוקן על ידי momeir ב- 15/05/2023 22:26:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 22:26 לינק ישיר 

תוקן על ידי momeir ב- 15/05/2023 22:27:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 02:06 לינק ישיר 

momeir כתב:
אנחנו חיים בעולם השקר!

ללמדו אומנות. מנלן? אמר חזקיה, דאמר קרא: "ראה חיים עם אשה אשר אהבת" (קהלת ט, ט), אם אשה ממש היא – כשם שחייב להשיאו אשה, כך חייב ללמדו אומנות, אם תורה היא – כשם שחייב ללמדו תורה, כך חייב ללמדו אומנות… מאי טעמא? חיותיה הוא. רבי יהודה אומר: כל שאינו מלמדו אומנות – מלמדו ליסטות. ליסטות סלקא דעתך? אלא, כאילו מלמדו ליסטות (קידושין ל ע"ב).
2. כל גבר יהודי (גם חרדי) מתחייב בכתב בנוכחות ציבור ובחתימת עדים שיעבוד ויפרנס את אשתו:
"  ואנא אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא"
 מוסיפים שקר על שקר, כאילו מי שלמד גמרא המוח שלו מפותח וצ'יק צ'אק הוא מתמודד עם הלימודים האקדמאיים (זה אולי נכוון למשפטים) הרבה הרבה אברכים שניסו ללמוד מקצועות היטק של הנדסה עברו טראומה של 'הכישלון' ו'ניפוץ החלום' ,.
אנגלית ומתמטיקה הם שפות שדורשות 'מיומנות' . (זה ידע ולא מידע) ולכן צריך זמן... ולכן צריך ללמד אותם לאורך שנים מגיל צעיר!
בהצלחה לחכמים ולשפויים!

בנין יפה בנית כאן
רק תזכיר לי, למה כמלמד, כסופר סת"ם, כמזכיר, כמגיד שיעור, כמנגן בתזמורת, ובעוד אלף ואחת עבודות חרדיות, עלי לדעת אנגלית ומתמטיקה?
בא לך ללכת לעבודות חילוניות של דוקטור ועורך דין? לך, שמח בחור בילדותיך, לרוב החרדים לא מתאים עבודות אלו, טוב לנו איפה שאנחנו גם בישיבות והחיידרים וגם בעבודות שבחרנו לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 04:44 לינק ישיר 

עד לפני 30 שנה כמעט שלא היו חיידרים
ממילא רוב בוגרי החינוך האצמאי למדו לימודי ליבה
חלקם למדו בישיבה תיכונית .
יצא לי לשוחח עם הורים רבים ששלחו את הילדים לחיידר
במבט לאחור הם טוענים שזאת היתה טעות גדולה מאוד .
החוסר בלימודי ליבה מורגש גם לאחר שנים רבות מאוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 07:24 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אנחנו חיים בעולם השקר!

בהצלחה לחכמים ולשפויים!

בנין יפה בנית כאן
רק תזכיר לי, למה כמלמד, כסופר סת"ם, כמזכיר, כמגיד שיעור, כמנגן בתזמורת, ובעוד אלף ואחת עבודות חרדיות, עלי לדעת אנגלית ומתמטיקה?
בא לך ללכת לעבודות חילוניות של דוקטור ועורך דין? לך, שמח בחור בילדותיך, לרוב החרדים לא מתאים עבודות אלו, טוב לנו איפה שאנחנו גם בישיבות והחיידרים וגם בעבודות שבחרנו לנו.
מה מגדיר עבודה כ"חילונית"? אתה מעדיף שחרדי יהיה סדרן בסופר בשכר מינימום או שיהיה מתכנת ויוכל לחיות בכבוד וגם לתרום לאחיו? להזכירך, חז"ל אמרו פשוט נבילה בשוק ואל תזדקק לבריות. ולצערנו גם מי שמזדקק לבריות צריך אנגלית טובה בשביל השנור בחו"ל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 07:28 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
עד לפני 30 שנה כמעט שלא היו חיידרים
ממילא רוב בוגרי החינוך האצמאי למדו לימודי ליבה
חלקם למדו בישיבה תיכונית .
יצא לי לשוחח עם הורים רבים ששלחו את הילדים לחיידר
במבט לאחור הם טוענים שזאת היתה טעות גדולה מאוד .
החוסר בלימודי ליבה מורגש גם לאחר שנים רבות מאוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יותר באזור ה 50 שנה, אבל בגדול זה נכון. מה שכן, הרמת אנגלית שלמדו בזמנו נגיד בבית ספר יסודי התורה בתל אביב היתה מינימלית ממש, אבל כמובן שעדיף מכלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 07:49 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש_חשוב כתב:
אנחנו חיים בעולם השקר!

בהצלחה לחכמים ולשפויים!

בנין יפה בנית כאן

נראה לי צודק הפעם - לכאורה זו משמעות התוספת המיוחדת - "כהלכות גוברין יהודאין" - אני מתחייב לעבוד 'כמו כולם במחוזותינו', לא חייב לעשות משהו שלא מקובל אצלנו. (פעם היתה ה'אומנות' כוללת לימוד של תקופה די קצרה כנראה, לא חינוך של אלפי שעות מגיל 0, זו כבר שאלה של ביטול תורה שדורשת הכרעת גדולי ישראל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 07:52 לינק ישיר 

ולגבי ה'הוכחות' שלימודי הגמרא אינם מסייעים למי שירצה להשלים אחר כך לימודי חול, כבר הוכחתי באשכול אחר שזה די מורכב, וכנראה שעם כמה התאמות מצד המדינה ועוד זה אמור להיות מכשול די קטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2023 08:24 לינק ישיר 
ללא הבנה

אחים חילונים יקרים.

האם אתם מצטערים שאינכם קוראים כל יום קריאת שמע
האם אתם מצטערים שאינכם יודעים כמעט כלום בתורה ובמצוות
האם אתם מצטערים שאינכם שוצרים שבת כהלכתה
האם אתם מצטערים שאינכם יודעים את ליבת היהדות שזה הרבה יותר חשוב מלימודי ליבה החילוניים
האם אתם כואבים שאינכם יודעים מה זה תפילה לפני בורא כל העולמות

על הדברים הנ''ל צריכים יותר להצטער מאשר חוסר לימודי אנגלית וכו'

תוקן על ידי דברי ב- 16/05/2023 08:28:11

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סקר דעות אישי בין חברי הפורום : בדיעבד אתם מצטערים שלא למדתם ליבה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.