האם אתם מצטערים שאינכם קוראים כל יום קריאת שמע האם אתם מצטערים שאינכם יודעים כמעט כלום בתורה ובמצוות האם אתם מצטערים שאינכם שוצרים שבת כהלכתה האם אתם מצטערים שאינכם יודעים את ליבת היהדות שזה הרבה יותר חשוב מלימודי ליבה החילוניים האם אתם כואבים שאינכם יודעים מה זה תפילה לפני בורא כל העולמות
על הדברים הנ''ל צריכים יותר להצטער מאשר חוסר לימודי אנגלית וכו'
תוקן על ידי דברי ב- 16/05/2023 08:28:11
מה הקשר? איך זה עונה על העניין? זה אכן הרבה יותר עצוב ללא השוואה בכלל ולא אמורה להיות השוואה.
נשלח ב-16/5/2023 08:37
מדוע לזה לא מתייחסים וצועקים ואנחנו החרדים מיד מקבלים רגשי נחיתות על הליבה שכביכול חסרה לנו כשהעיקר חסר מן הספר ועל זה אנחנו לא מדברים מספיק
נשלח ב-16/5/2023 08:40
מצדרביעי
איש_חשוב כתב:
אנחנו חיים בעולם השקר!
1. יש חובה הלכתית על האב ללמד את בנו 'מלאכה נקיה' ללמדו אומנות. מנלן? אמר חזקיה, דאמר קרא: "ראה חיים עם אשה אשר אהבת" (קהלת ט, ט), אם אשה ממש היא – כשם שחייב להשיאו אשה, כך חייב ללמדו אומנות, אם תורה היא – כשם שחייב ללמדו תורה, כך חייב ללמדו אומנות… מאי טעמא? חיותיה הוא. רבי יהודה אומר: כל שאינו מלמדו אומנות – מלמדו ליסטות. ליסטות סלקא דעתך? אלא, כאילו מלמדו ליסטות (קידושין ל ע"ב). 2. כל גבר יהודי (גם חרדי) מתחייב בכתב בנוכחות ציבור ובחתימת עדים שיעבוד ויפרנס את אשתו: " ואנא אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא" ידיעת אנגלית ומתמטיקה ברמה טובה הם תנאי ללימוד מקצוע אכותי (מלאכה נקיה). אין שום כפירה בלימוד של השפות 'אנגלית' ו'מתמטיקה'. תתעשתו! מספיק עם השקרים! מוסיפים שקר על שקר, כאילו מי שלמד גמרא המוח שלו מפותח וצ'יק צ'אק הוא מתמודד עם הלימודים האקדמאיים (זה אולי נכוון למשפטים) הרבה הרבה אברכים שניסו ללמוד מקצועות היטק של הנדסה עברו טראומה של 'הכישלון' ו'ניפוץ החלום' ,. אנגלית ומתמטיקה הם שפות שדורשות 'מיומנות' . (זה ידע ולא מידע) ולכן צריך זמן... ולכן צריך ללמד אותם לאורך שנים מגיל צעיר! בהצלחה לחכמים ולשפויים!
בנין יפה בנית כאן רק תזכיר לי, למה כמלמד, כסופר סת"ם, כמזכיר, כמגיד שיעור, כמנגן בתזמורת, ובעוד אלף ואחת עבודות חרדיות, עלי לדעת אנגלית ומתמטיקה? בא לך ללכת לעבודות חילוניות של דוקטור ועורך דין? לך, שמח בחור בילדותיך, לרוב החרדים לא מתאים עבודות אלו, טוב לנו איפה שאנחנו גם בישיבות והחיידרים וגם בעבודות שבחרנו לנו.
לא הבנתי מאיפה הנפצת את הנתון ש"לרוב החרדים לא מתאים עבודות אלו", כשלא ניסית לתת לחרדים בסיס מספק כדי שתהיה להם אופציה בכלל לחלום על עבודות כאלו. בכל מקרה, ככה או ככה החרדים ייכנסו אליהם בסוף בהמוניהם, ככל שנלך ונתפוס בעז"ה כוח מרכזי יותר במדינה (שלא לדבר על כך שאולי באמת איכשהו המדינה תתחלק למעין קנטונים ונצטרך להחזיק את עצמנו)....
נשלח ב-16/5/2023 08:52
אני למדתי באור ישראל ובמחתרת עשיתי בגרות אקסטרנית של משרד החינוך,לשמחתי לא יצא לי מזה כלום,כי ברוך השם נשארתי באוהלה של תורה.
אנגלית הייתי רוצה שיהיה לי רמה קצת יותר גבוהה.
(אני מקוה ש ר' יגאל לא יחטוף אירוע כשהוא יקרא את זה)
נשלח ב-16/5/2023 08:55
היום אנחנו בעידן המחשבים והאינטרנט . לפחות את המינימום הזה צריך שידעו לתפעל מחשב ולהבין קצת אנגלית שדרוש לקרוא מידי פעם. פעם למשל כשהייתי ילד כשלא היה מחשבים נהג אוטובוס היתה עבודה מאוד נחשבת מקובלת ומרוויחה. היום אף אחד לא רוצה להסתכל על זה . העידן השתנה והחרדים נראה כאילו נשארו מאחור ולא התקדמו.
מדוע לזה לא מתייחסים וצועקים ואנחנו החרדים מיד מקבלים רגשי נחיתות על הליבה שכביכול חסרה לנו כשהעיקר חסר מן הספר ועל זה אנחנו לא מדברים מספיק
למה כל דבר קשור לרגשי נחיתות? לי אישית זה דבר שאני משלם עליו יום יום כשאני עובד בחברה בינלאומית וממש מתפתל עם האנגלית. זה גוזל ממני הרבה יותר זמן ומשאבים מאשר היה גוזל לו היה לי בחיידר שיעור שבועי של שעה באנגלית. זו המציאות ללא שום רגשי נחיתות והייתי שמח לו ילדי לפחות כן היו מקבלים את הכלים המתאימים במסגרת הת"ת. (לצערי כבר מאוחר מדי בשבילם, אולי לנכדים יהיה סיכוי).
נשלח ב-16/5/2023 09:03
ללא הבנה
תקח קורס טוב באופן פרטי זה עדיין לא מחייב לעשות מהפך בכל המערכת ולהתנצל ברבים שאין לנו לימודי ליב''ה יש דברים יותר חשובים בחיים למרות הקושי בפרנסה הערכים שהתחנכנו עליהם מהר סיני יותר חשובים מאנגלית וכו'
אם מבחני הליבה הם כה חשובים על המדינה למנוע בכל דרך העתקות ורמאויות
נשלח ב-16/5/2023 10:03
דברי כתב:
תקח קורס טוב באופן פרטי זה עדיין לא מחייב לעשות מהפך בכל המערכת ולהתנצל ברבים שאין לנו לימודי ליב''ה יש דברים יותר חשובים בחיים למרות הקושי בפרנסה הערכים שהתחנכנו עליהם מהר סיני יותר חשובים מאנגלית וכו'
תוקן על ידי דברי ב- 16/05/2023 09:04:14
לקחתי וגם לוקח, ועדיין זה לא כמו גרסא דינקותא ואפילו לא מתקרב. לא בדיוק מבין איך לימודי אנגלית מתנגש עם הערכים שהתחנכנו עליהם מהר סיני. קטונתי.
תוקן על ידי muki28 ב- 16/05/2023 10:03:32
נשלח ב-16/5/2023 10:45
צריכים לחזק בנו את לימוד התורה שזקוק לגירסא דינקותא עוד לפני לימודי חול. נוצרנו ללימודי תורה לפני לימודי ליבה
נשלח ב-16/5/2023 18:10
איש_חשוב
muki28 כתב:
תוקן על ידי דברי ב- 16/05/2023 09:04:14
לקחתי וגם לוקח, ועדיין זה לא כמו גרסא דינקותא ואפילו לא מתקרב. לא בדיוק מבין איך לימודי אנגלית מתנגש עם הערכים שהתחנכנו עליהם מהר סיני. קטונתי.
תוקן על ידי muki28 ב- 16/05/2023 10:03:32
שאל בן דמה בן אחותו של ר' ישמעאל את ר' ישמעאל כגון אני שלמדתי כל התורה כולה מהו ללמוד חכמת יונית קרא עליו המקרא הזה לא ימוש ספר התורה הזה מפיך והגית בו יומם ולילה צא ובדוק שעה שאינה לא מן היום ולא מן הלילה ולמוד בה חכמת יונית
נשלח ב-16/5/2023 18:41
בתתי''ם לא מלמדים אנגלית, מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה יהודית! הילדים בורים בכל התחומים האלה מתוך מחשבה שהרי כולם נכנסים בצורה עדרית לישי''ק ואח''כ בד''כ ממשיכים לישי''ג וכולל. כך מי שיוצא עובד בסידור מדפים בסופר וכד' במשכורות דחק.
עכשיו ברור שאין מחשבה שמי שלומד הלימודים הנ''ל הוא ייצא גאון ויוכל לעבוד באינטל אבל חשוב שיהיה לו יידע מינמילי לחיים שאותו הוא יוכל להרחיב אם יבחר בכך.
נשלח ב-16/5/2023 20:38
לא שמעתי אותך מצטער על כך שילדי ישראל בורים לגמרי בנושא דת ויהדות לא יודעים מה זה שמע ישראל ומי זה משה רבינו
נשלח ב-16/5/2023 21:37
איש_חשוב כתב:
לא שמעתי אותך מצטער על כך שילדי ישראל בורים לגמרי בנושא דת ויהדות לא יודעים מה זה שמע ישראל ומי זה משה רבינו
אתה צודק בנוגע לבערות של ילדי ישראל החילוניים. אבל מה עניין שמיטה אצל הר סיני ?
תוקן על ידי momeir ב- 16/05/2023 21:36:58
נשלח ב-16/5/2023 23:37
העניין הוא לא כל כך לימודי הליבה, כמו שהוא הרגלי הלימוד. בחורי ישיבה אף פעם לא למדו איך לומדים חומר ככה שיבינו אותו לעומק ושיזכרו אותו, ובעיקר לא למדו מעולם איך מנהלים זמן, אוכפים משמעת עצמית ועומדים בדרישות. ובאמת, קל לראות שאצל בחורי הישיבות שכבר קיבלו את ההחלטה לצאת ללימודים יש נשירה באחוזים ממש קיצוניים מהמכינות ומהמוסדות האקדמיים.
היום דרשו מתקן קצת את המצב...