בית פורומים בחדרי חרדים

מאמר מרתק של עירית לינור :חרדים רודפי הבצע ואוהבי כסף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2023 08:57 לינק ישיר 
מאמר מרתק של עירית לינור :חרדים רודפי הבצע ואוהבי כסף?

ביום שלישי השבוע התייצבה פרופ' אליס ברזיס מול ביתו של שר השיכון יצחק גולדקנופף בירושלים יחד עם מוחים מתנועת המחאה "אחים לנשק". מול הבית פיזרו המוחים ערימת "שטרות" של 200 שקלים. ככל הנראה התכוונו לרמוז, בקטנה, שהחרדים רודפי בצע.

פרופ' ברזיס התייצבה מול חרדי מזדמן והטיחה בו דברים כדורבנות: "אתם מחללים את השם! צדק צדק תרדוף!" ונעצרה בדיוק במקום הנוח של הפסוק, לפני "לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָֽךְ". לברזיס היה נוח להתעלם מפרק ט"ז בספר דברים, שממנו נלקח שליש הפסוק, שבו ישראל מצווים לא רק על רדיפת צדק, אלא גם על שלושה רגלים, אכילת מצות בפסח ואיסור עבודת אלילים - שחשובים לא פחות מרדיפת הצדק הערטילאית. גם עבירה על אלה היא חילול השם.

מכל מקום, לא נדקדק בקטנות. המגזר החרדי, כמו כל מגזר, מתעקש על חלקו בקופה הציבורית. כמו מגזרים אחרים, ראוי לדון על מקומו בחברה, על תרומתו לכלכלה ולצבא ועל לימודי ליבה. בתמורה ראוי לדון גם על המחסור החמור בהשכלה יהודית בחינוך הממלכתי, אלא שכל ניסיון כזה נתקל בזעקות "הדתה".

אבל מערימת השטרות בהפגנה עולה ניחוח שלא עולה מדיונים אחרים על מגזרים וכסף. כיוון שבכל זאת הדימוי של יהודים מזוקנים עם כובע וכסף קנה לו מעמד בהיסטוריה של עם ישראל - ולא בקטע טוב דווקא - אולי כדאי באמת לברר: האם החרדים אוהבים כסף? נראה שפחות מחילונים. הם חיים בצניעות רבה יותר, ממשאבים דלים יותר. הערים החרדיות נמצאות בשליש התחתון של הדירוג הכלכלי־חברתי. כך שאפשר בהחלט לשאול מדוע על המדינה לסייע במימון אורח חיים, שהוא יצרני פחות מהממוצע במשק. זו שאלה רצינית שנדרש לה פתרון רציני. מה שלא רציני הוא להאשים את החרדים בשוד הקופה הציבורית ולצייר אותם כמי שממלאים את כליהם בשטרות - כשם שעשה עמוס בידרמן בקריקטורה ב"הארץ" - דימוי כזה הוא בהחלט פריבילגיה ששמורה לחרדים ורק להם. ולא צריך את התקציב החדש. כבר בדצמבר 2022 ידע יאיר לפיד שכל תקצוב של חרדים, "זו ביזה. ביזה של הקופה הציבורית, ביזה של הערכים הדמוקרטיים".

האם יש עוד בוזזים לקופה הציבורית לבד מהחרדים? ממש לא. בתקציב 2023 הוקצו 2.2 מיליארד ש' לתרבות ולספורט. חשוב? בהחלט. יותר מהשכלה תורנית? בוודאי! האם מנהלי תיאטראות (כולל פרינג'), מחזאים, במאים ושחקנים הם רודפי בצע? מה פתאום? הם לגמרי באמנות לשם האמנות. השכלה גבוהה חשובה? אין ספק. גם לימודי מגדר, גם לימודי משפטים, וגם כלכלה, כמו שמלמדת פרופ' ברזיס באוניברסיטת בר־אילן. לכן הוקצו להשכלה הגבוהה 12 מיליארד ש' בתקציב הנוכחי, הרבה יותר מתקציב החינוך החרדי. המדינה מממנת 70 אחוז מהלימודים באוניברסיטאות, אבל אין להאשים את המרצים ואנשי הסגל שהם אוהבים כסף, או פנסיות תקציביות, או קביעות. עליהם ליברמן לא יגיד "העסקנים החרדים בכנסת שמעודדים בטלה ובורות ופוגעים במגזר החרדי, במעמד הביניים ובכלכלה הישראלית כולה. זאת על ידי הענקת מיליארדי שקלים למוסדות חינוך שלא מלמדים לימודי ליבה, לאברכים ולמשתמטים".

קל לשנוא חרדים מכל מיני סיבות. ראשית, הם קלים לזיהוי. חליפה שחורה, חולצה לבנה, כיפה או כובע. שנית, הם קלים לציור בשחור־לבן. החרדים, כמו דוב הפנדה, רק בהיפוך רגש. דוב הפנדה הוא הסמל האהוב של חיות בסכנת הכחדה, וסרטוני פנדות עושות שטויות צוברים מיליוני צפיות. למה? האם הפנדה חמודה יותר מחיות נכחדות אחרות? לא בהכרח, אבל היא נראית מצוין בתור לוגו. ממש כשם שהחרדים הם לא בהכרח מכחידי הקופה הציבורית והשוויון בנטל - אבל הם אחלה לוגו.

פרופ' ברזיס מהפגנת השטרות היא חוקרת אליטות. בראיון שנתנה ל"גלובס" בשנת 2017, היו לה דברים קשים לומר עליהן: הן מתבססות על קשרים חברתיים וקשרי משפחה ומונעות מוביליות חברתית. על פי נתוניה, "כ־70 אחוז מהסטודנטים שנכנסים לאוניברסיטאות העילית בעולם מגיעים מהמעמד הגבוה... ילדי האליטות נכנסים לבתי הספר של האליטות, והם יהיו האליטה הבאה, בדגש על הכלכלית". כאשר נשאלה אם האליטות אמורות לייצג את הציבור, ענתה: "לא. אליטות אמורות לקבל את ההחלטות הנכונות ולהתוות את הדרך, ולכן הן מאוד חשובות".

יש מי שמאיים על האליטות ועל כוחן: "זה נכון שהימין מנסה להיכנס לאליטה והם לאט־לאט נכנסים, מה גם שבאליטה הפוליטית יש יותר פתיחות לעומת הכלכלית. אם האליטות האלה ייכנסו, זה עניין של כמות האנשים שתומכים בהן; כלומר הסיבה היא דמוגרפית".

ומי חזק בדמוגרפיה, אם לא החרדים? "ההון האנושי של ילדי החרדים הוא מאוד נמוך", היא מבהירה, ומנבאת: "התשתיות, כמו תחבורה ובריאות, יקרסו כבר כשנגיע ל־12 מיליון... אני חושבת על כך שאני צריכה להשפיע על מישהו באו"ם בנושא הדמוגרפיה במקומות שונים בעולם. כרגע ההרגשה היא שאין שום סיכוי לדבר על הגבלת ילודה". באמת יש יותר מדי יהודים בעולם, חבל שיהיו עוד.

כל המחשבות הפרופסורליות הנקיות הללו, על אליטות נקיות ויפות, נפוטיסטיות ותאבות כוח, מוצאות את ביטוין הגולמי בהפגנות נגד החרדים מול ביתו של גולדקנופף, מול הרב אדלשטיין בבני ברק, לקראת עוד הפגנה בבני ברק עם מודעה של "קומי ישראל", שבה יו"ר ועדת הכספים משה גפני לבוש בגדי מלכות תחת הכותרות: "המצור על בני ברק - צעדת זעם נגד עושק כספי הציבור".

הדאגה לכספי הציבור נוגעת ללב, אבל כדאי להפנות את צעדת הזעם למקום הנכון: על פי דו"ח מבקר המדינה מהשנה שעברה, ארבע אוניברסיטאות נמצאות בגירעון תקציבי של 11 מיליארד ש', מתוכו 8.9 מיליארד בהתחייבויות לפנסיות. תקציביות. על חשבון קופת הציבור. אחת מהארבע היא אוניברסיטת בר־אילן, שבה מלמדת פרופ' ברזיס. חבל שהטריחה את עצמה עד לירושלים. היתה יכולה להפגין אצלה במשרד.

https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/14085946?amp=1

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 11:38 לינק ישיר 

הגב' לינור צודקת: הגיע הזמן "לגזול את החנית מיד המצרי" ולא לאשר באופן אוטומטי מיליארדי שקלי לספורט ולאוניברסיטאות וכו'. חייבים לעבור על כל סעיף בתקציב כדי לדעת להיכן הכסף שלנו הולך, אז, אני מאמינה שהחרדים ישמעו זמירות חדשות. במילים אחרות, לעבור מהגנה להתקפה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 11:43 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

הגב' לינור צודקת: הגיע הזמן "לגזול את החנית מיד המצרי" ולא לאשר באופן אוטומטי מיליארדי שקלי לספורט ולאוניברסיטאות וכו'. חייבים לעבור על כל סעיף בתקציב כדי לדעת להיכן הכסף שלנו הולך, אז, אני מאמינה שהחרדים ישמעו זמירות חדשות. במילים אחרות, לעבור מהגנה להתקפה...

מילונים רבעם מבוזבזים על ארגוני להט"ב וטיפולי המרה לסוטים שונים ומשונים שמעוניינים להפוך לאישה או לעז

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 11:44 לינק ישיר 

פרופ' ברזיס כך זה התחיל בגרמניה ונגמר נורא ואיום השנאה מבפנים גרועה יותר מכל האנטישמיות ליהודים שנאת החרדים והתורה זה שורש כל הרע שבעולם

תוקן על ידי דברי ב- 18/05/2023 11:46:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 11:52 לינק ישיר 

דברי כתב:

פרוםפ' ברזיס כך זה התחיל בגרמניה ונגמר נורא ואיום

השיח האנטישמי בארץ לא יגרור איזושהי שואה כלפי החרדים גם לא בחלום הרחוק שייתכן וקיים כפנטזיה בלתי ממומשת במוחם המעוות של כמה מתושבי תל אביב .

הבעיה הגדולה היא שהשיח והפילוג מסיתים את תשומת ליבו של העם הטיפש מסכנת הכליה שאורבת ליהודי ארץ ישראל .
בזמן שמתעסקים בחרדי אכל ושתה בחינם שוכחים שיש פה עם שלם שמתעצם בתוכנו ( וגם הוא אוכל ושותה בחינם אבל זה לא הנושא ) אותו עם מחנך את ילדיו לשנוא את המדינה ובו זמנית לקחת ממנה כל מה שאפשר וגם מה שאי אפשר , אותו עם לא מסתיר את השנאה שלו ליהודים בגלל היותם יהודים .

ביום שתהיה מלחמה כוללת וזה תרחיש שחייב לקרות בשנים הקרובות , אותו עם ששבעים וחמש שנה אכל ושתה בחינם יקום מבפנים ויטבח בנו ככל יכולתו .

אבל האיום הקיומי הוא החרדי הפרזיט ולא חצי מליון נשקים לא חוקיים שנאגרים בקרב עם עוין ( וגם פרזיט ) הנמצא בתוכך

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יו_טיוב ב- 18/05/2023 11:57:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 12:44 לינק ישיר 

לעירית לינור שחצתה את הקווים משמאל לימין, (בדומה לאברי גלעד) יש טור קבוע בימי ששי
ב"ישראל היום" שבו היא מסירה את המסכות מפרצופי הפרווילגים. היא עושה זאת ביד אמן.
בידענות, בשנינות, ובכשרון רב. תענוג רצוף לקרוא את הטור שלה.

מן הראוי לתת את הדעת גם לכמה מהפסקות שכתבה במאמר הזה, לאמור:  "אפשר בהחלט
לשאול מדוע על המדינה לסייע במימון אורח חיים שהוא יצרני פחות מהממוצע במשק. זו שאלה
רצינית שנדרש לה פתרון רציני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 13:29 לינק ישיר 

גרשום כתב:

מן הראוי לתת את הדעת גם לכמה מהפסקות שכתבה במאמר הזה, לאמור:  "אפשר בהחלט
לשאול מדוע על המדינה לסייע במימון אורח חיים שהוא יצרני פחות מהממוצע במשק. זו שאלה
רצינית שנדרש לה פתרון רציני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 14:02 לינק ישיר 

משעשע - ומגעיל כאחד - לראות את אותם נחותי דרגא עלובי נפש לקלקנים. נכון עם ישראל חי וקיים, אבל ככל הנראה נגזר עלינו שבכל דור ודור יהיו כאלו דרעקערס מה יפית'ניקס מגעילים.

וכן. כל הכבוד לעירית לינור. דברים כדרבנות!!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 14:39 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
לךתדע1 כתבה:

מילונים רבעם מבוזבזים על ארגוני להט"ב וטיפולי המרה לסוטים שונים ומשונים שמעוניינים להפוך לאישה או לעז

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין גם שום הצדקה לממן עולים זקנים שבאים לשתות את כספי הביטוח הלאומי של אזרחי ישראל. עם זה אין לגב' לינור בעיה?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2023 14:43:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 14:42 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

יו_טיוב כתב:
לךתדע1 כתבה:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין גם שום הצדקה לממן עולים זקנים שבאים לשתות את כספי הביטוח הלאומי של אזרחי ישראל. משום מה, עם זה אין לגב' לינור בעיה?

היא כנראה חוששת שיאשימו אותה בגזענות .

במדינה הזו יש קבוצות באוכלוסיה שעליהם מותר רק לחשוב . אבל אסור לדבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2023 15:39 לינק ישיר 

ש"ס ויהדות התורה הם קובעי המדיניות. אליהם צריך להפנות את הטענות אם היא חושבת שזה לא מוצדק שהם נותנים פנסיות תקציביות לאנשי האקדמיה ושתקציב האוניברסיטאות לא מועיל למדינה.

הח"כים החרדים כנראה סבורים שיש תועלת במדע ומחקר וזה גם מנוע צמיחה שמייצר את הכספים שהם יקבלו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאמר מרתק של עירית לינור :חרדים רודפי הבצע ואוהבי כסף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext