מאמין שאצל החרדים זה הרבה פחות, כי גם למשל אצל קיצונים או גערערס שהם אצל נשותיהן בבחינת ארי דורס ואוכל, מחנכים שרצח זה הדבר הכי נורא. "כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה" זה תקין. אבל לרצוח, לא.
נשלח ב-20/5/2023 23:24
חריף_ומקשה כתב:
לצערנו היו כמה סיפורי רצח גם במגזר החרדי. ה' ירחם.
אם אתה מודה שהתופעה כמעט ולא קיימת. אפשר למחוק את התגובה הזו?
זה בוודאי לא תופעה. אבל גם אצל החילונים היהודיים אין תופעה כזו.
זה בעיקר אצל ערבים, גויים רוסים, ושאר מרעין בישין..
נשלח ב-20/5/2023 23:51
חסדא
אולי כל 3 שנים יש מקרה.
מיסטר חריף לא עובד בחברה קדישא אך כן מתעסק בביוב, פעמים רבות קשה לצאת משם נקי משקרים
תוקן על ידי חסדא ב- 20/05/2023 23:53:42
נשלח ב-20/5/2023 23:55
בכל מקרה, כפי שכתבתי זה מסיט את הדיון לרצח. הדיון פה הוא על תופעה של התעללות בגיבוי רבנים, "מטפלים", ו"יועצי נישואין". איך ניתן להצדיק זאת בטענה ש"אצלנו לא רוצחים". זה מצדיק את התופעה?
נשלח ב-20/5/2023 23:56
ירו_שלמי
מצדרביעי כתב:
הכול טוב ונכון, אבל מההיכרות שלי השליחה של ה"מבינים" לקחת כדורים לכל מי שבא להם, קיימת גם כלפי הצד הגברי...
בנוסף, יחד עם כך שחלק גדול מהסיפורים אכן נשמעים מזעזעים. לגבי חלקם האחר יש פה מורכבות וערבוב של התפיסה ההלכתית עם התפיסה המערבית שהשפיעה גם עלינו (וכנראה זאת המציאות וגם ההלכה מכירה בזה אבל קשה לרקוד על כל החתונות).
ו-כן, אותה הלכה שדורשת מגבר לתת כתובה בגירושין (מה שכמובן מהווה אפליה נגד גברים בעולם השיויוני שלנו), היא מונעת את אותה "הטבה" אם האישה לא רוצה לקיים יחסים ולכן הבעל רוצה לגרש (מה שכמובן הרבה יותר לגיטימי במצב כזה). בנוסף, כמובן שזה חמור אם הבעל "יהיה עם מישהי אחרת" במצב בו האישה לא טובלת, אבל ב"בין אדם לחבירו" וודאי בתפיסה המערבית לא חושב שיש תביעה כלשהיא לאישה במצב כזה...
וגם אני מכיר אישית גבר חרדי שעסקנים החלו להשתכנע שהוא זה שזקוק לטיפול, והוא די עבר עינויים, כמעט הגיע לכדורים, עד שהתגלה שהיא זו שפשוט הצליחה במניפולציות מתוחכמות לעבוד על המטפלים, והיא זו שצריכה כדורים.
ולכן כתבה שנועדה לשכנע לגבי עניין המטפלים ללא תואר היתה אמורה למצוא גם גבר אחד או שנים לאיזון. אלא שאין כאן איזון אלא מבט עקום שתחילתו בסיפורים קורעי לב באמת על נשים שנקלעו למצב ביש (ולא שאני מאמין לכל מילה, אבל חלק) וסופו בפרוגרס קיצוני ומטורף.
ואגב בסיפור הנ"ל גם פסיכולוג עם פלומבה הסתבך כדבעי, העסקנים התחילו אבל גם הוא לא התגלה כאלוקים.
נשלח ב-20/5/2023 23:57
חסדא כתב:
מיסטר חריף לא עובד בחברה קדישא אך כן מתעסק בביוב, פעמים רבות קשה לצאת משם נקי משקרים
או הנה המתלהם המתחסד הראשי, מתבכיין על שקרים וביוב ..