בית פורומים בחדרי חרדים

ה'אוטונומיה החרדית': סיפורן של 5 נשים שחוו התעללות בגיבוי יועצי נישואין, מטפלים, ורבנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2023 00:11 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

למי שלא הבין, הרקע של הכתבה החשובה הזו,
הוא הדרישה הקואליציונית של העסקנים החרדים
לאפשר עיסוק במקצועות הבריאות ללא תואר אקדמאי.
ובכך להרבות "מטפלים" ו"יועצים" מהסוג הנ"ל..

בכתבה קודמת שלה, היא עסקה ישירות בנושא הזה.

דווקא מכיר פסיכולוגית עם רישיון שהוציאה ילדה בשנות העשרה מחזקת הוריה והכניסה אותה לאשפוז כפוי.

מכיר אישית את הסיפור, ותאמינו לי, היו צריכים לתבוע אותה בבית משפט על התנהגות רשלנית ופושעת.

ראה ערך הסיפור של רשויות הרווחה עם התינוק שנגזל בכוח מרשות ההורים.

רישיון מזכיר לי מעבר חציה, שאם מישהו נהרג במעבר חציה הוא נהרג כחוק.

ואני דווקא חושב שהסיפורים של מירב סבר הם לא סיפורים זניחים, אבל תמיד חייבים לשמוע צד שני, וזה ממש לא מה שהיא עושה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 00:12 לינק ישיר 

לגבי עצם העניין:

א. בעולם החילוני האיניווידואלי תופעות כמו אלו שבכתבה נדירות יחסית, כי אין את הקבוצה והכוורת שמנסה לתקן את העולם ושמתערבת לך בחיים. זה עדיין קורה וגם כתות קיימות שם, הרבה יותר מצויים שם התעללויות רציחות ואלימות, אלא שברגע שהסיפור מתפוצץ הכל נגמר לרוב כי זה מגיע מיד למשטרה ולא לעסקנים שמנסים להגיע לשלום בית גם עם ראש בקיר.

ב. בנוסף החרדים נוטים יותר מטבעם, כמאמינים וככאלו שמכירים שלא הכל זה מדע, להאמין לשטויות ולמאכערס לא מקצועיים, כל אחד ממציא שיטה והכלאה מומצאת בין תורה לפסיכולוגיה ודבר ראשון פוסל את כל מי שלא בשיטה שלו.. זאת בעיה כללית, שקשה לשלקול אותה אל מול היתרון בעצם מציאות העסקנות שעוזרת כל כך לכל מי שנקלע לצרה, מה שאין לחילונים והם מתים מקנאה. אבל בכל אופן זה ממש לא קשור ל'רשיונות' כי עסקנים אלה לא ישתמשו ברשיונות שימציאו להם בעקבות השינוי בחוק, ואם יהיו מוכנים לקבל על עצמם תקנות וכללים עבור רשיון, זו תהיה רק ברכה.

ג. כבר עסקו בזה באשכול אחר, מדעית הוכח שאין בפסיכולוגיה יתרון ניכר לבעלי תואר על פני 'זקני השבט' או משהו כזה, אלא באחוזים די מוגבלים. תחשבו על זה שמי שמותר לו כיום לטפל בשברון לב של נדכאים זה משקפופר שנבחן על סטטיסטיקה ואנגלית והגיע לציון מאוד גבוה. להבנתי התואר חשוב מאוד לאבחונים, ופחות חשוב לטיפול עצמו. אבל חשוב! שהמטפלים ידעו לעבוד בהנחיית בעלי תואר מקצועי ושלא ימציאו תורות משלהם. ואת זה בדיוק נוכל להשיג אם נתיר לימודי ממוקדים לטיפול בלי תואר, נגזול את החנית מיד העסקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 00:18 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

דווקא מכיר פסיכולוגית עם רישיון שהוציאה ילדה בשנות העשרה מחזקת הוריה והכניסה אותה לאשפוז כפוי.

מכיר אישית את הסיפור, ותאמינו לי, היו צריכים לתבוע אותה בבית משפט על התנהגות רשלנית ופושעת.

ואני דווקא חושב שהסיפורים של מירב סבר הם לא סיפורים זניחים, אבל תמיד חייבים לשמוע צד שני, וזה ממש לא מה שהיא עושה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הבעיה שבתקופת הקורונה אתה זלזלת בכל המומחים, והתיימרת להיות מומחה יותר גדול מהם.

אז איך ניקח עכשיו את דבריך ברצינות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 01:03 לינק ישיר 

טרללת.
כל המלל הזה בא בשביל 2 דברים.
1. בשביל להזריק בהבלעה את המשפט "פעמים רבות האנשים שהיו אמורים להיות משענת עבורן שיתפו פעולה עם הבעל האלים ופעלו דווקא נגדן".
אם תמיד ידענו שבעולם נורמלי בני הזוג הן המשענת האולטימטיבית, בעולם המטורלל הבעל הוא "אלים" (ואל תשלו את עצמכם שסה מתייחס רק לבעל מהכתבה...) וסתם 'משענת' - יועצים.ות מעצימים.ות מבחוץ.

2. בשביל אידיוטים שימושיים כמו פותח האשכול שיקחו מקרי קצה ויחגגו איתם כדי להכניס אותם כסטיגמה מייצגת.

אחרי הכל, ספרי השו"ת שנכתבו עוד בתקופה בה כל העם היהודי, ממרוקו עד רוסיה, היה חרדי. והם מלאים בבעלים אלימים ונשים בוגדות. אז מה? אלו היו פני העם היהודי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 01:12 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

הבעיה שבתקופת הקורונה אתה זלזלת בכל המומחים, והתיימרת להיות מומחה יותר גדול מהם.

אז איך ניקח עכשיו את דבריך ברצינות ?

חח

אתה כנראה לא מעודכן.

אפילו פאוצ'י כבר מכה על חטא על סגירת בתי הספר.

ורנדי ויינגרטן מנסה לטעון שהיא אף פעם לא תמכה בסגירת בתי הספר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 01:14 לינק ישיר 

חריף  וטיפש יצאת פיתה

אין לך מקרה של חרדי שרצח את אשתו או את גרושתו, מקרה אחד של ההוא הגערער לשעבר שניסה לרצוח את גרושתו, והוא לא הצליח כי הוא חרדי למחצה ולשליש, אם הוא היה חילוני גמור הוא היה יודע איך עושים את העבודה, חוץ מזה אין לך שום מקרה, אדרבה תביא שמות ותאריכים, ונראה באיזה חרדי מדובר או באיזה צ'חצח שהלביש כיפה בבית המשפט, 

מאות נשים ! נרצחו בעשור האחרון בידי בני זוגן, ואין גם חרדי אחד, אז תפסיק בבקשה לבלבל בשכל, כל הכתבה הזאת שווה לפח, לפני ששומעים את כל הצדדים המעורבים, הבעלים, המטפלים, הרופאים, המגשרים וההורים, הרחוב מלא עם גרושות מתוסכלות שיודעות להתמסכן ולהתקרבן, האם היו דברים מעולם ? ודאי שהיו, כמו בכל מיגזר בארץ ובעולם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 01:48 לינק ישיר 

בונדמן:
אתה צודק בכך שהרוח הנושבת מהכתבה היא מוגזמת.

יחד עם זאת, אין מאות נשים שנרצחו על ידי בעליהן בשנים האחרונות מתוך המגזר היהודי-חילוני וגם עשרות אני לא בטוח שיש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 02:56 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
חריף  וטיפש יצאת פיתה

אין לך מקרה של חרדי שרצח את אשתו או את גרושתו, מקרה אחד של ההוא הגערער לשעבר שניסה לרצוח את גרושתו, והוא לא הצליח כי הוא חרדי למחצה ולשליש, אם הוא היה חילוני גמור הוא היה יודע איך עושים את העבודה, חוץ מזה אין לך שום מקרה, אדרבה תביא שמות ותאריכים, ונראה באיזה חרדי מדובר או באיזה צ'חצח שהלביש כיפה בבית המשפט, 

מאות נשים ! נרצחו בעשור האחרון בידי בני זוגן, ואין גם חרדי אחד, אז תפסיק בבקשה לבלבל בשכל, כל הכתבה הזאת שווה לפח, לפני ששומעים את כל הצדדים המעורבים, הבעלים, המטפלים, הרופאים, המגשרים וההורים, הרחוב מלא עם גרושות מתוסכלות שיודעות להתמסכן ולהתקרבן, האם היו דברים מעולם ? ודאי שהיו, כמו בכל מיגזר בארץ ובעולם 

יופי תודה חסכת לי תגובה
חריף יצא כאן מה זה מטומטם
מילא להאשים את החרדים בדברים שלא ניתן להוכיח, אבל איזה מטומטם זה להאשים את החרדים בנושאי רצח, הרי כשמדובר ברצח הכל על השולחן, אי אפשר להסתיר, וכאן רואים כמה הציבור החרדי טוב פי אלף מכל קהילה אחרת.

אי אפשר לשים את כמויות ההתעללויות שעוברים נשים חילוניות, כמות הבגידות, כמות המשפחות החד הוריות בהם ילדים גדלים ללא אבא ויוצאים דפוקים על פי רוב, אז אפשר להאשים את החרדים בהתעללות, בלי אפשרות התגוננות, אבל רצח? בחייאת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:00 לינק ישיר 

רבותייייי

תפסיקו להסיט את הדיון לרצח.

אני מבין שזה נוח לכם להסיט את הדיון לשם.

עוד רגע תסיטו את הדיון לאחוזי גירושין.

אבל תעצרו רגע לחשוב.

האם זה שרצח אצלנו זה הדבר הכי חמור וכמעט לא קורה אצלנו,
זה אומר שבשאר הדברים אנחנו בסדר ??
האם זה שגירושין אצלנו זה מוצא אחרון רק כשאין שום ברירה, זה אומר שאין שום סבל והכול סבבה ?
מה הקשר ??

למען השם !!

הדיון פה הוא על תופעה לא קטנה
שנשים חוות התעללות בגיבוי רבנים, מטפלים, ויועצי נישואין.

שהם אלו שאמורים לעזור לקורבנות, ולא למתעללים.

והשאלה מה עושים כדי לפתור את זה, 
זה הדיון. ולא נושאים אחרים.

על זה הדיון !!

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 21/05/2023 10:03:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:15 לינק ישיר 

חריף

נוח מאוד להגיב רק על תגובות 'שמסיטות את הדיון' ולהתעלם תוך כדי כך ממה שכן עוסק 'בעצם העניין'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:17 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

חריף

נוח מאוד להגיב רק על תגובות 'שמסיטות את הדיון' ולהתעלם תוך כדי כך ממה שכן עוסק 'בעצם העניין'..

לא הבנתי איך רצח עוסק בעצם העניין ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:23 לינק ישיר 

אני מדבר על התגובה המפורטת שלי לעיל, אני עוסק בה בעוד דברים חוץ מרצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:27 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

אני מדבר על התגובה המפורטת שלי לעיל, אני עוסק בה בעוד דברים חוץ מרצח.

אה
סליחה שמיהרתי להגיב ופספסתי את כוונתך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 10:31 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

לגבי עצם העניין:

א. בעולם החילוני האיניווידואלי תופעות כמו אלו שבכתבה נדירות יחסית, כי אין את הקבוצה והכוורת שמנסה לתקן את העולם ושמתערבת לך בחיים. זה עדיין קורה וגם כתות קיימות שם, הרבה יותר מצויים שם התעללויות רציחות ואלימות, אלא שברגע שהסיפור מתפוצץ הכל נגמר לרוב כי זה מגיע מיד למשטרה ולא לעסקנים שמנסים להגיע לשלום בית גם עם ראש בקיר.

ב. בנוסף החרדים נוטים יותר מטבעם, כמאמינים וככאלו שמכירים שלא הכל זה מדע, להאמין לשטויות ולמאכערס לא מקצועיים, כל אחד ממציא שיטה והכלאה מומצאת בין תורה לפסיכולוגיה ודבר ראשון פוסל את כל מי שלא בשיטה שלו.. זאת בעיה כללית, שקשה לשלקול אותה אל מול היתרון בעצם מציאות העסקנות שעוזרת כל כך לכל מי שנקלע לצרה, מה שאין לחילונים והם מתים מקנאה. אבל בכל אופן זה ממש לא קשור ל'רשיונות' כי עסקנים אלה לא ישתמשו ברשיונות שימציאו להם בעקבות השינוי בחוק, ואם יהיו מוכנים לקבל על עצמם תקנות וכללים עבור רשיון, זו תהיה רק ברכה.

ג. כבר עסקו בזה באשכול אחר, מדעית הוכח שאין בפסיכולוגיה יתרון ניכר לבעלי תואר על פני 'זקני השבט' או משהו כזה, אלא באחוזים די מוגבלים. תחשבו על זה שמי שמותר לו כיום לטפל בשברון לב של נדכאים זה משקפופר שנבחן על סטטיסטיקה ואנגלית והגיע לציון מאוד גבוה. להבנתי התואר חשוב מאוד לאבחונים, ופחות חשוב לטיפול עצמו. אבל חשוב! שהמטפלים ידעו לעבוד בהנחיית בעלי תואר מקצועי ושלא ימציאו תורות משלהם. ואת זה בדיוק נוכל להשיג אם נתיר לימודי ממוקדים לטיפול בלי תואר, נגזול את החנית מיד העסקנים.

אין לי וויכוח מהותי איתך.

רק צריך לוודא של"מטפלים" יש רישיון, ויש פיקוח רציני ועצמאי עליהם.
שבמקרים כמו שפורטו בכתבה, ישלל מהם הרישיון לאלתר.
(לא "פיקוח" של ה'אוטונומיה החרדית'. כי זה לא שווה כלום.
זה כמו הפיקוח בחינוך העצמאי על לימודי חול..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 11:07 לינק ישיר 

כמובן. שמח שאתה מסכים. ולכן אני חושב שהרשיון למטפלים ללא תואר אבל עם לימודי תעודה מתאימים זה בדיוק הפתרון, תפשת מועט תפשת - שתהיה נגישות למטפלים עם תעודה המטפלים מטעם עצמם יצטרכו להתאים את עצמם ולקבל מרות.

ולגבי מה שכתבת בסוגריים, לא פיקוח מטעם 'האוטונמיה החרדית' אבל גם לא פיקוח של הבאים לכלותינו ולחנך אותנו מחדש, האינטרס שלהם בעזרה לחרדי במצוקה הוא פחות מזה של המאכער השפל ביותר - לא פעם. צריך פיקוח של פסיכולוגים קלייניים מקצועיים, ואם יהיו פסיכולוגים חרדים - מה רע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ה'אוטונומיה החרדית': סיפורן של 5 נשים שחוו התעללות בגיבוי יועצי נישואין, מטפלים, ורבנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.