בית פורומים בחדרי חרדים

השר פרוש מפרסם שחסידים העולים לאדמו"ר בי-ם יקבלו מתקציב המדינה מימון לארוחות החג (רשת ב)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2023 12:44 לינק ישיר 
השר פרוש מפרסם שחסידים העולים לאדמו"ר בי-ם יקבלו מתקציב המדינה מימון לארוחות החג (רשת ב)

יאיר אטינגר ברשת ב' מדווח: השר פרוש מפרסם שחסידים העולים בחג לאדמו"ר בי-ם (ועלו ב3 השנים האחרונות) יקבלו מתקציב משרדו (המשרד לירושלים) מימון שירותי הסעדה. במשרד האוצר והמשפטים לא מכירים שאושר תקציב כזה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 21/05/2023 12:46:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 12:55 לינק ישיר 

תסלחו לי
אבל זה הרבה יותר גרוע מלהגיד "תקפצו לנו"
אין אנשים שפויים בסביבתו שיעצרו את זה ??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 13:07 לינק ישיר 

הלוואי שכל הכספים שהם סוחטים היו למטרות כאלו. זה אפילו לא פרומיל מהתקציב של פרוש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 13:15 לינק ישיר 

YYona כתב:

הלוואי שכל הכספים שהם סוחטים היו למטרות כאלו. זה אפילו לא פרומיל מהתקציב של פרוש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברור.
מחכים לנו עוד פרסומים בסגנון. ואף גרועים יותר.
שיהיה לנו בהצלחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 13:34 לינק ישיר 

כעת מובן למה כל השנים גדולי ישראל לא אישרו לחכי"ם חרדים להיות שר עם תיק ממשלתי מלא, והמבין יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 14:00 לינק ישיר 

לקראת חג שבועות: המדינה תממן ארוחות חג המוניות של חסידויות בירושלים

הנוהל החדש גובש במשרדו של השר פרוש מבלי לערב את גורמי המקצוע • אחד התנאים לקבלת המענק הממשלתי: אירוח של אירועים המוניים בבירה לרגל שבועות ב-3 השנים האחרונות • המשמעות: חסידויות חרדיות שנוהגות לקיים 'טישים' מדי חג שבועות הן היחידות שעומדות בתנאי המכרז • אדיר שוורץ, יו"ר התעוררות: "יוזמה שערורייתית, אפלייה של הציבור הציוני בעיר"

ענבר טויזר | N12 | פורסם 12:51 21.05.23 
https://mobile.mako.co.il/news-politics/2023_q2/Article-de57b5553ad3881027.htm

אחד התנאים כדי לקבל את המענק הוא ש"במהלך שלוש השנים שקדמו למועד הגשת הבקשה, המבקש יזם פעילות אחת לפחות מסוג אירוח של קבוצות מאורגנות" - על אף שבהודעת המשרד מעודדים את כל "העדות והקהילות" לגשת לקבלת המענק, הסעיף הזה מבטיח למעשה שרק חסידויות חרדיות עומדות בתנאים. התקציב המיוחד של המענק הזה מוערך במאות אלפי שקלים.

מדי שנה אלפי חסידים מתאספים לטיש חגיגי המוני לרגל חג השבועות, משפחות מבלות את החג בסמוך לבתי הכנסת או הישיבות שבהם מתארחים הרבנים שנושאים את דברי התורה. כזכור, לפני שנתיים בערב חג השבועות מאות מחסידי 'קרלין' לנו בתוך בית כנסת שבנייתו טרם הושלמה. הטריבונה קרסה, מאות נפצעו ושלושה בני אדם נהרגו.

תנאי נוסף לקבלת המענק בירושלים הוא שחברי הקהילה ישנים "שני לילות רצופות לפחות בתחום המוניציפלי של העיר ירושלים", ושלפחות רבע מההוצאות על האירוח יירכשו מבעלי עסקים בבירה. אדיר שוורץ, יו"ר התעוררות בירושלים מתח ביקורת על ההצעה: "מדובר ביוזמה שערורייתית, אחת מתוך שורה של החלטות שקיבלה הממשלה "לכבוד" יום ירושלים, שמפלות לרעה את הציבור הציוני והיצרני בעיר ודואגת אך ורק לציבור אחד".

"כאשר זו המדיניות של ממשלת ישראל וראש עיריית ירושלים משה ליאון, אין פלא שצעירים שאינם דתיים מרגישים פחות בבית בירושלים ושההגירה השלילית חוגגת", הוסיף שוורץ. "במקום שהממשלה והעירייה ישקיעו בפיתוח כלכלי והנעת הכלכלה המקומית, בשילוב חרדים וערבים ובעוגני צמיחה שיעניקו תקווה לעיר, היא משקיעה בטישים וחלוקת ג'ובים".

שר ירושלים ומסורת ישראל, הרב מאיר פרוש אמר עם פרסום הנוהל: "אני רואה כזכות וחובה לעודד הציבור להגיע לשהות בירושלים בשלושת הרגלים. אני קורא לקהילות השונות, מכלל העדות והחוגים, להצטרף לפעילות החשובה הזו, בכדי להביא את עם ישראל לירושלים, ולקיים את מצוות 'שלוש פעמים בשנה יראה כל זכורך' בהידור".

ממשרד ירושלים נמסר: "במשרד ירושלים ומסורת ישראל מאמינים כי בפעילות זו, יחד עם פעילויות נוספות רבות שהמשרד מבצע למען חיזוקה של ירושלים, יגדל מספר העולים לירושלים בימי החגים, בכדי לציין את שלושת הרגלים בעיר הקודש והמקדש, להגיע לעיר העתיקה ולכותל המערבי".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 15:39 לינק ישיר 

אבישי גרינצייג
@avishaigrinzaig
החובבנות של פרוש - לפרסם בעיתון שלו על תמיכה כספית של משרד ירושלים בקבוצות של מאות חסידים שיבואו לחגוג  את חג השבועות, כמה ימים לפני החג כשעדיין אין שום נוהל של הרשות לפיתוח ירושלים, כשהייעוץ המשפטי מודר מההחלטה ולא אישר אותה - 

גם יאכל את הדגים הסרוחים, וגם התמיכה הזו לא תאושר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 16:17 לינק ישיר 

זה תרבות לכל דבר..... מה כואב לך... מה ההבדל בין זה למופע תרבות שממומן במיליונים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 16:20 לינק ישיר 

אם יש תקציב לחתולים אז יש תקציב גם לזה .
כל שר דואג לתקציבים בנושאים שקרובים לליבו .

זה יש לו חתולים בלב וזה יש לו חסידויות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 16:39 לינק ישיר 

מרגיזה הקלות שבה ניתן לקבל תקציבים לכל המצאה שעולה על הדעת. אבל זה כנראה רק קצה הקרחון של המצאות שונות ומשונות של אנשי 'תרבות' שנועדו כדי לקבל תקציבים במליונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 16:47 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
תסלחו לי

נשלח מהאנדרואיד שלי

פורוש בחר להזין את השנאה והאנטישמיות נגד החרדים בכמויות גדולות של "נפט" . ניתן לעשות זאת בצורה אחרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 16:50 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

חריף_ומקשה כתב:
תסלחו לי

נשלח מהאנדרואיד שלי

פורוש בחר להזין את השנאה והאנטישמיות נגד החרדים בכמויות גדולות של "נפט" . ניתן לעשות זאת בצורה אחרת...

הנה לךתדע1 מחזק את מחריף_ומקשה (:

רק שלי נראה שזה אדם אחד הכותב מניקים שונים וזה מרגיע לו את הפיצול אישיות כשהוא דן ומתדיין עם עצמו ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 17:12 לינק ישיר 

החילונים מקבלים אינספור תקצובים מיוחדים לאירועים שלהם, 
אבל אוי ואבוי אם גם לחרדים יתקצבו משהו
רק להעלות את ההצעה הזאת נחשב לקרימינליות "הוא לא נורמלי פרוש" "מה הוא בכלל מציע הצעה כזאת"..
התרגלנו לחיות בזבל, וכמה מאיתנו דואגים לנו כל הזמן שלא נרים את הראש.
סליחה, לא כמה מאיתנו, כמה לידינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 17:14 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

רק להעלות את ההצעה הזאת נחשב לקרימינליות "הוא לא נורמלי פרוש" "מה הוא בכלל מציע הצעה כזאת"..

אם היית רואה על איזה "מיצגי אומנות" מוזרים מבזבזים מליונים היית נדהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 17:29 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

בפעם המיליון.

זה אמנם מטומטם.
אבל זה הכסף שלהם.
הם ייצרו את הכסף הזה.
לא החרדים.

הכסף שהחרדים מייצרים לא מספיק עבורם אפילו לרמת חיים של מדינת עולם שלישי.
אלו הם הנתונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 17:52 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
בוא לא נתעלם מזה שהצעתו של פורוש נועדה להזרים כסף לכמה ראשי חצרות ולא לאזרח הקטן שיספוג את השנאה ואת הבוז. התנהגותו שקופה מאוד ,אחרת, אין סיבה שאירועי התרבות שמתקיימים בבני ברק בחג השבועות או בכל מקום אחר בארץ לא יתוקצבו ע"י ומי ימנע מהזרמים הרפורמים שלא לבקש תקצוב לאירועים שלהם בחג השבועות ולגרום לחילולי שבת וחג המוניים רק כי יש תקציב?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > השר פרוש מפרסם שחסידים העולים לאדמו"ר בי-ם יקבלו מתקציב המדינה מימון לארוחות החג (רשת ב)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext