בית פורומים בחדרי חרדים

אנשי עסקים חרדים בתל אביב : מרגישים את השנאה בכל מעלית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2023 21:22 לינק ישיר 
אנשי עסקים חרדים בתל אביב : מרגישים את השנאה בכל מעלית

"התפוצצות מורסה", "הפכנו להיות שנואי העם", "אוח, הדתיים האלה" ועוד - אם חשבתם שהמשפטים האלה הם נחלתם של מתי מעט, הרי שאנשי עסקים חרדיים שבאים במגע כמעט יומיומי עם הרחוב התל אביבי, מוכיחים כעת אחרת.

בראיון ארוך ב'ישראל היום' סיפרו מספר אנשי עסקים חרדיים מן השורה, על השינוי המהותי שהם מרגישים בתקופה זו, בשיח - אבל לא רק.

יעקב הלפרין, בעלים של רשת 'אופטיקה הלפרין' אומר כי לדעתו הסיבה נעוצה בתקשורת וב"קמפיינרים שחושבים מבוקר עד ליל איך ללבות שנאה. גם הנאציזם, להבדיל, התחיל בשטיפת מוח. בקניה, לפני שבועיים, 400 איש הרעיבו עצמם למוות כי ראש הכת הטיף לזה. כרגע המוטיב של שכנוע העם הרדוד, אלה שנגררים אחרי קלישאות והסתה, מכוון מטרה נגד יהודים חובשי כיפות. זה מתחיל בזה שחבר כנסת ואחר כך שר מרשה לעצמו להשתמש במילים כמו 'נזרוק אותם במריצות', וזה הופך להיות זול לפגוע באחר. לוקחים אנשים שהם באמת ובתמים עומדים על משמר המדינה ועובדים לפרנסתם, ואומרים להם שכל חובש כיפה הוא עלוקה, מוצץ דם, טפיל. בסוף איזשהו מסר נקלט. ומה הילד שלו רואה? את אבא שלו אומר: 'אוח, הדתיים האלה'. הפכנו להיות שנואי העם".

את הדברים אומר הלפרין ומרואיינים חרדיים נוספים, על רקע הפגנות בבני ברק, ההתבטאות הקשה של גלית גוטמן ואחרים בתקשורת הכללית כנגד החרדים ועוד. לדבריו, את אותם אנשי אסטרטגיה שאחראים לכך, לא מעניין אחדות עם ישראל ויהדות. כל מה שמעניין אותם הוא - לנצח.

"אני נוסע לשדה התעופה עכשיו וראה שלט של 'ממשלת הביזה'. איך אפשר לבוא ולהגיד שכולנו בוזזים? למה מחכים? שפצצה גרעינית אחת תאחד אותנו? שנרוץ יחד למקלט, חרדים וחילונים? שנהיה אחים לצרה? השבוע הייתי במגדלי עזריאלי. עמדתי במעלית עם שלושה אנשים, והרשתי שנאה. לא פחדתי, אבל הרגשתי עוינות. נטע זר. כמו להיות אדם לבן בהארלם של לפני 20 שנה. מישהו צריך לעצור את זה, ומהר".

אל דבריו אלו מצטרף גם איש התקשורת אבי מימרן שאמר כי הוא נאלץ להסתובב בתל אביב עם קסקט, כי הוא מרגיש שהוא מסתובב בפריז או בברלין. "אתה פה בארץ ולא יכול להבליט סממנים חרדיים יותר מדי. האווירה ברחוב והמבטים, לא נעימים בכלל. בכל פעם אני צריך להזכיר לעצמי 'אתה פה במדינת ישראל'. תחת הפגנות אתם גורמים למתונים להיות קיצוניים ולכולם להתבצר. גם אם כל החרדים היו עושים צבא ומשלמים מיסים, היו מתייחסים אליהם כמו למתנחלים. הרי הם כולם משלמים מסים ומשרתים, והם לא אהובים יותר מהחרדים. אז זה לא הסיפור בכלל. השנאה לחרדים פורחת כי הימין בשלטון בזכות החרדים".

אל הקמפיינים החשובים שעשה בעבר 'כבד את אביך ואת אמך' ו'לשון הרע לא מדבר אליי' יצטרף כעת קמפיין נוסף שבראשו יעמוד יעקב הלפרין, על הרקע הזה בדיוק. "התכנון הוא לשים על שלטי חוצות חרדים בעלי שם ולידם את המשפט: 'אני אוכל חינם? די לשנאת חרדים'. אני פשוט קרוע ושבור מהמצב. אני אוהב את עם ישראל, ואנחנו חייבים לעשות כל שביכולתנו לעצור. הלוואי שהיו לנו בצד שלנו אנשים שיודעים לדבר ולהסביר. אני רוצה להגיד שיהודי לא פוגע ביהודי. בשואה פיצלנו פרוסה לשניים. בעברו של כל יהודי יש סבא של סבא שהיה רב או דתי או מסורתי או שמר שבת או הדליק נרות בהיחבא או אכל מצה במרתף, והיום אנחנו שונאים את מי שעושים את זה. זה לא יכול להיות".

https://www.hidabroot.org/article/1182309

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 22:24 לינק ישיר 

לפני כ8 חודשים הייתי בוינה וכרגיל כשאני במדינות הניכר אני הולך עם כובע בייסבול או משהו דומה כדי שלא יראו את הכיפה ואז פגשתי ברחוב יהודי חרדי עם כל ה8 בגדים אז שאלתי אותו אם זה לא מסוכן אז הוא ענה לי שבישראל יותר מסוכן ללכת לבוש כחרדי

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אל_קפונה ב- 28/05/2023 22:25:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 22:27 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
"התפוצצות מורסה", "הפכנו להיות שנואי העם", "אוח, הדתיים האלה" ועוד - אם חשבתם שהמשפטים האלה הם נחלתם של מתי מעט, הרי שאנשי עסקים חרדיים שבאים במגע כמעט יומיומי עם הרחוב התל אביבי, מוכיחים כעת אחרת.

בראיון ארוך ב'ישראל היום' סיפרו מספר אנשי עסקים חרדיים מן השורה, על השינוי המהותי שהם מרגישים בתקופה זו, בשיח - אבל לא רק.

יעקב הלפרין, בעלים של רשת 'אופטיקה הלפרין' אומר כי לדעתו הסיבה נעוצה בתקשורת וב"קמפיינרים שחושבים מבוקר עד ליל איך ללבות שנאה. גם הנאציזם, להבדיל, התחיל בשטיפת מוח. בקניה, לפני שבועיים, 400 איש הרעיבו עצמם למוות כי ראש הכת הטיף לזה. כרגע המוטיב של שכנוע העם הרדוד, אלה שנגררים אחרי קלישאות והסתה, מכוון מטרה נגד יהודים חובשי כיפות. זה מתחיל בזה שחבר כנסת ואחר כך שר מרשה לעצמו להשתמש במילים כמו 'נזרוק אותם במריצות', וזה הופך להיות זול לפגוע באחר. לוקחים אנשים שהם באמת ובתמים עומדים על משמר המדינה ועובדים לפרנסתם, ואומרים להם שכל חובש כיפה הוא עלוקה, מוצץ דם, טפיל. בסוף איזשהו מסר נקלט. ומה הילד שלו רואה? את אבא שלו אומר: 'אוח, הדתיים האלה'. הפכנו להיות שנואי העם".

את הדברים אומר הלפרין ומרואיינים חרדיים נוספים, על רקע הפגנות בבני ברק, ההתבטאות הקשה של גלית גוטמן ואחרים בתקשורת הכללית כנגד החרדים ועוד. לדבריו, את אותם אנשי אסטרטגיה שאחראים לכך, לא מעניין אחדות עם ישראל ויהדות. כל מה שמעניין אותם הוא - לנצח.

"אני נוסע לשדה התעופה עכשיו וראה שלט של 'ממשלת הביזה'. איך אפשר לבוא ולהגיד שכולנו בוזזים? למה מחכים? שפצצה גרעינית אחת תאחד אותנו? שנרוץ יחד למקלט, חרדים וחילונים? שנהיה אחים לצרה? השבוע הייתי במגדלי עזריאלי. עמדתי במעלית עם שלושה אנשים, והרשתי שנאה. לא פחדתי, אבל הרגשתי עוינות. נטע זר. כמו להיות אדם לבן בהארלם של לפני 20 שנה. מישהו צריך לעצור את זה, ומהר".

אל דבריו אלו מצטרף גם איש התקשורת אבי מימרן שאמר כי הוא נאלץ להסתובב בתל אביב עם קסקט, כי הוא מרגיש שהוא מסתובב בפריז או בברלין. "אתה פה בארץ ולא יכול להבליט סממנים חרדיים יותר מדי. האווירה ברחוב והמבטים, לא נעימים בכלל. בכל פעם אני צריך להזכיר לעצמי 'אתה פה במדינת ישראל'. תחת הפגנות אתם גורמים למתונים להיות קיצוניים ולכולם להתבצר. גם אם כל החרדים היו עושים צבא ומשלמים מיסים, היו מתייחסים אליהם כמו למתנחלים. הרי הם כולם משלמים מסים ומשרתים, והם לא אהובים יותר מהחרדים. אז זה לא הסיפור בכלל. השנאה לחרדים פורחת כי הימין בשלטון בזכות החרדים".

אל הקמפיינים החשובים שעשה בעבר 'כבד את אביך ואת אמך' ו'לשון הרע לא מדבר אליי' יצטרף כעת קמפיין נוסף שבראשו יעמוד יעקב הלפרין, על הרקע הזה בדיוק. "התכנון הוא לשים על שלטי חוצות חרדים בעלי שם ולידם את המשפט: 'אני אוכל חינם? די לשנאת חרדים'. אני פשוט קרוע ושבור מהמצב. אני אוהב את עם ישראל, ואנחנו חייבים לעשות כל שביכולתנו לעצור. הלוואי שהיו לנו בצד שלנו אנשים שיודעים לדבר ולהסביר. אני רוצה להגיד שיהודי לא פוגע ביהודי. בשואה פיצלנו פרוסה לשניים. בעברו של כל יהודי יש סבא של סבא שהיה רב או דתי או מסורתי או שמר שבת או הדליק נרות בהיחבא או אכל מצה במרתף, והיום אנחנו שונאים את מי שעושים את זה. זה לא יכול להיות".

https://www.hidabroot.org/article/1182309

נשלח מהאנדרואיד שלי

כל ההצטדקויות  החסודות והנאיביות לא  עזרו  ולא יעזורו.
כל נסיון לצאת ׳יפה׳  הוא  טפשות  ממדרגה ראשונה.

אין דבר כזה ׳הסברה׳ !
כל עוד שאתה לא כמוהם ישנאו אותך ולא יעזור תעודת צבא או התנדבות ל׳חברה׳ .
גם לא יעזור הנסיון של ׳להיות בסדר׳  בע"ה החילוני.

אני מסתובב בתל אביב עם כיפה שחורה גדולה ועם פאות  - שם פס על כולם!!!
לא מעניין אותי את השנאה ועל השטויות.
אף סוחר לא ניתק שום קשר מסחרי אתי
סוגרים עסקה משלמים והביתה  -השאר צרצרים...

אוי אוי נעבעך... מרגיש שנאה במעלית..
אוי ואבוי היה לי אם פתאום מתחילים לאהוב אותי..

התנהגות ילדותית חלולת תוכן, בכללות, כולל החרם הדבילי על אנג׳ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:02 לינק ישיר 

אני לגמרי מסכים עם הגישה של פלנטה. הסמולנים הם ערב רב ששונאים גם את חובשי הכיפות הסרוגות אף שהם עושים צבא ומשלמים מסים כמו החילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:14 לינק ישיר 

גרשום כתב:

אני לגמרי מסכים עם הגישה של פלנטה. הסמולנים הם ערב רב ששונאים גם את חובשי הכיפות הסרוגות אף שהם עושים צבא ומשלמים מסים כמו החילונים.

גם החרדים הם ערב רב ששונאים את חובשי הכיפות הסרוגות (לא חסר אפילו ביטויי שנאה של גדולי הרבנים שהתייחסו מילולית לחובשי כיפה סרוגה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:29 לינק ישיר 

הסמולנים שמתכחשים ליהדותם הם צאצאי הערב רב שהסתפחו לעם היהודי ביציאת מצרים. החרדים לא שונאים את המזרחיסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:40 לינק ישיר 

הגאון רבי שלום כהן: חובשי הכיפות הסרוגות הם עמלק
ראש ישיבת פורת יוסף, הגאון הרב שלום כהן, תקף בשיעורו השבועי של הגר"ע יוסף את בני הציבור חובש הכיפות הסרוגות, וכינה אותם בתואר 'עמלק': "כל עוד ויש כיפה סרוגה אין הכיסא שלם, זה עמלק, מתי יהיה הכיסא שלם? כשאין כיפה סרוגה". על הרב שמואל אליהו: "אנו מסכנים אם יהיה לנו לרב" • צפו (חרדים)
המתקפה נגד הציבור הדתי לאומי נמשכת: הגאון רבי שלום כהן, ראש ישיבת 'פורת יוסף' וחבר מועצת חכמי התורה, תוקף בחריפות את חובשי הכיפות הסרוגות ואומר כי הם אנשי 'עמלק'.

במהלך שיעור שמסר הרב בפני מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף, סיפר הרב כהן על פגישה שערך עם אנשי הציונות הדתית והראשל"צ הרב מרדכי אליהו זצוק"ל ואמר: "כתוב כי יד על כס יה מלחמה לה' בעמלק, אמרו חכמים שאין הכיסא שלם כל עוד יש עמלק, מה זה 'כל עוד, ואין הכיסא שלם'? כס זה כיפה סרוגה, שומעים?, כל עוד ויש כיפה סרוגה אין הכיסא שלם, זה עמלק, מתי יהיה הכיסא שלם? כשאין כיפה סרוגה".
על האפשרות שהרב שמואל אליהו ייבחר לתפקיד הרב הראשי לישראל אמר הרב שלום כהן: "אנחנו מסכנים אם יהיה לנו רב, אמרתי את זה לאבא שלו (לאביו של הרב שמואל אליהו י.כ) על יד דרוקמן וכל אנשי עמלק. אלה יהודים אלה?".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:53 לינק ישיר 

החרדים לא שונאים את חובשי הכיפות הסרוגות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2023 23:53 לינק ישיר 

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/05/2023 00:06:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 02:17 לינק ישיר 

הרבנים החרדיים יצאו נגד העיוותים הרעיוניים של חלק מהסרוגים,
ודאי שאהבו אותם אהבת נפש,
בכל מקום רואים את הסרוגים בשיעורים ומקרבים אותם באהבה.

הרבנים החרדיים הכי גדולים למדו אצל מרן הרב קוק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 02:19 לינק ישיר 

הפגנות השמאל דועכת.

צריך לחשוב על סלוגן מקרב
של כל הציבור,
ולא רק מול השמאלנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 02:27 לינק ישיר 

לה''ו. למען השם!!! למה הולכים לחילויינים בת''א?! הרי ב''ב היא מרכז העויילם, ואנחנו בכלל מחזיקים אותם במיסים, אז לכל הפחות שיבואו אלינו!

תוקן על ידי hot_trend ב- 29/05/2023 02:28:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 03:56 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:

בימים בהם חרדים מנסים להתקרב לחילונים במראה ובהתנהגות, ואני מדבר על אותם פושטקים שבילו את יום העצמאות לבושים בדגלי ישראל בבית שמש, עם בלוריות ענק ופיאות מוזרות דקיקות -
מרחם הקב"ה על החרדים, ויוצר הבדלה בין שומרי תורתו לבין החילונים, שלא יתערבבו, שלא יתקרבו
השנאה הזאת של החילונים, תעזור לאותם פורקי עול, שלא יפלו לתהום הריקנות החילונית, הם אינם רצויים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 20:24 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

לה''ו. למען השם!!! למה הולכים לחילויינים בת''א?! הרי ב''ב היא מרכז העויילם, ואנחנו בכלל מחזיקים אותם במיסים, אז לכל הפחות שיבואו אלינו!

תוקן על ידי hot_tr ב- 29/05/2023 02:28:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 21:00 לינק ישיר 

מסתובב במקומות חילוניים עם חזות חרדית למהדרין ולא חשתי בשום שנאה. הכול סבבה לגמרי.
כנראה שאין לי את החושים המחודדים שניחנו בהם האנשים בכתבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2023 21:54 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
מסתובב במקומות חילוניים עם חזות חרדית למהדרין ולא חשתי בשום שנאה. הכול סבבה לגמרי.
כנראה שאין לי את החושים המחודדים שניחנו בהם האנשים בכתבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא... לחילונים יש חוש ריח מחודד ביחס אליך....י

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אנשי עסקים חרדים בתל אביב : מרגישים את השנאה בכל מעלית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext