בית פורומים בחדרי חרדים

אבל בעולם התורה: מרן רה"י נשיא מועצג"ת הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2023 10:42 לינק ישיר 
אבל בעולם התורה: מרן רה"י נשיא מועצג"ת הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל

אבל בעולם התורה: מרן הגרי''ג אדלשטיין זצ''ל נפטר בגיל 100
מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין זצ''ל, ראש ישיבת פוניבז' ונשיא מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה' נפטר ב'מעייני הישועה' בגיל 100 • מסע הלוויה הענק, בהשתתפות מאות אלפים, ייצא מהיכל ישיבת פוניבז' בשעה 14:30 • מרן ראש הישיבה זצ''ל ייטמן בבית החיים פוניבז' בב''ב

יוסף גרינבוים י' סיון התשפ"ג
https://ch10.co.il/news/823647/

אבל בעולם התורה בארץ ובעולם: במרכז הרפואי 'מעיני הישועה' נפטר הבוקר (שלישי), בגיל 100, מרן ראש הישיבה הגאון רבי ירחמיאל גרשון אדלשטיין זצ''ל.
בליל  חג השבועות חלה הרעה במצב בריאותו של  מרן ראש הישיבה זצ''ל והוא פונה ל'מעייני הישועה', שם אושפז במחלקת טיפול נמרץ.
בימים האחרונים  חלה הידרדרות במצבו ותפילות נערכו בכל היכלי הישיבות וברחבי העולם היהודי לרפואתו.
הבוקר חלה החמרה קשה במצבו הבריאותי והרופאים הוזעקו לבצע בו פעולות החייאה ממושכות, שלא צלחו, ומרן ראש הישיבה הסתלק.
מסע הלוויה הענק, בהשתתפות מאות אלפים, ייצא בשעה 14:30 מהיכל ישיבת פוניבז'. מרן ראש הישיבה זצ''ל ייטמן בבית החיים פוניבז' בבני ברק.

מרן ראש הישיבה הנהיג את הציבור הליטאי מיד אחרי הסתלקות מרן ראש הישיבה הגראי''ל שטיינמן זצ''ל, יחד עם מרן הגר''ח קנייבסקי זצ''ל.
הוא כיהן כראש ישיבת פוניבז' עשרות שנים, וכנשיא מועצת גדולי התורה.
במהלך שנות חייו העמיד עשרות אלפי תלמידים.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד: ''יחד עם המוני בית ישראל בארץ ובעולם אני כואב את פטירתו של מרן ראש ישיבת פוניבז הגאון הרב גרשון אדלשטיין זצ''ל.
הרב אדלשטיין היה מנהיג רוחני בעל שיעור קומה עצום שגדלותו בתורה וביראה השפיעה על דורנו ותשפיע לדורות קדימה. תפיסתו התורנית-יהודית שמצאה את ביטויה לא אחת בעקרונות החינוכיים שאותם הורה לרבים – ראתה את העם ולא פחות מכך את האדם. זה אובדן גדול לעולם הישיבות ולעם ישראל כולו. תנחומים למשפחתו, תלמידיו ומוקיריו. יהי זכרו ברוך."
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם יו''ר 'דגל התורה' ח''כ משה גפני שהגיע לבית החולים 'מעייני הישועה'. דיוני ועדת הכספים בוטלו.
שר הבינוי והשיכון  יצחק גולדקנופף, יו''ר יהדות התורה, פרסם הודעת אבל: ''יחד עם כל בית ישראל, תלמידיו הרבים ומוקירי זכרו, אני מבכה מרה את הסתלקותו לגנזי מרומים של מרן הגאון הגדול רבי גרשון אדלשטיין זצוק''ל ראש ישיבת פוניבז' ונשיא מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה'. הרב זצוק"ל היה חטיבה אחת של תורה ויראת שמים, לחם בעוז למען קודשי ישראל ושמירת השבת, שריד לדור דעה שזכה להעמיד רבבות תלמידים וקיבל כל אדם שחילה את פניו לעצה ולתבונה בסבר פנים יפות. ''וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'''.
שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש: ''ברוך דיין האמת. צער רב ויגון קודר בכל שדרות היהדות הנאמנה על הסתלקותו לשמי מעלה של מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין זצוקללה''ה, ענק התורה וענק ההנהגה. מרן ראש הישיבה זצוק''ל כיוון את כולם כיצד ללכת בדרך התורה, חינך במשך עשרות שנים אלפים רבים של תלמידים לתורה ויראה והנהיג בעוז עד ימים אלו רבבות מעמך בית ישראל בכל הנושאים שעל הפרק. וַכָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל יִבְכּוּ אֶת הַשְּׂרֵפָה''.
בארגון 'איחוד הצלה' נערכים ללוויית הענק הצפויה בעיר בני ברק. מאות מתנדבי רפואת חירום של איחוד הצלה מסניף בני ברק באמבולנסים ואופנועי החירום של הארגון, תוך סיוע של מאות מתנדבי איחוד הצלה מכל רחבי הארץ, יאבטחו רפואית את מסע ההלוויה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 10:48 לינק ישיר 

רבני בני ברק הכריזו על ביטול מלאכה
https://t.me/haskupim/68521

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 11:16 לינק ישיר 

בד"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 11:16 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 11:32 לינק ישיר 

בד''ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 13:02 לינק ישיר 

חדשות הסקופים:
בהוראת מרן ראש הישיבה הגרמ"צ ברגמן: ילדי התת"ים מעל גיל תשע משתתפים בלוויה ואין לקיים לימודים אחה"צ.

עיריית בני ברק: גני הילדים העירוניים יסיימו את הלימודים כרגיל ב-13:30. לא יפעלו הצהרונים. בחינוך המיוחד יסיימו את הלימודים בהתאם למערך ההסעות ולאחר עדכון פרטני של ההורים.

הלוויית הגר"ג אדלשטיין זצ"ל תצא מהיכל ישיבת פוניבז' בשעה 15:30 דרך רח' רבי עקיבא, סוקולוב וחזון איש בדרכה לבית החיים פוניבז'. גבעת הישיבה תהיה סגורה לקהל. נשים תתרכזנה ברח' האדמור מגור, הרב לנדאו והרב שך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 16:40 לינק ישיר 

אבל בעולם התורה אבל לא פחות מכך אבל בעולם המידות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 18:42 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אכן אכן.
בצעירותי יצא לי הרבה פעמים להתפלפל עם מרן בלימוד.
הענווה והכבוד שרחש לכל צורב היתה מופלאה.
לא התבייש לומר: איני יודע, צריך לעיין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 18:48 לינק ישיר 

רק אל תאמר שהוא אשר הדריך אותך לנבור בדיר ולהתפלש ברפש (גם שבחצר החרדית)....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 18:58 לינק ישיר 

קרצטיונא כתב:

רק אל תאמר שהוא אשר הדריך אותך לנבור בדיר ולהתפלש ברפש (גם שבחצר החרדית)....

אז באותה תקופה, לא היה אינטרנט מסונן בכלל.
וכבחור ישיבה צעיר שאין פתו בסלו, סברתי שזו תהיה טיפשות גדולה להיחשף לאינטרנט. וגדרתי על עצמי גדרות חמורים מאוד בנושא זה, למרות שסביבי היו רבים כאלה שנחשפו.
רק לאחר הנישואין הסכמתי להיחשף לאינטרנט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 23:03 לינק ישיר 

בקול חי וערוץ 14 דיווחו שלהלוויה הגיעו למעלה מ200 אלף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 05:59 לינק ישיר 

www.hidabroot.org/article/1182420

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 15:31 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

בעולם שהמדות/חסד/יו ניים איט - הם אלטרנטיבה לתורה וחיים של תורה הם אכן שני דברים נפרדים.

אבל הנפטר הגדול זצ"ל היה גדול בתורה, וגדלותו במידות היה משם. 

אגב, אני אישית יצא לי לבקר אותו בביתו הצנוע והתרשמתי עמוקות מאישיותו הגדולה והצנועה גם יחד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 20:45 לינק ישיר 

תמונה משיעורו האחרון לתלמידיו בבית החולים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 23:20 לינק ישיר 

שימו לב מה אמר הגאון הגדול רבי דוד לוי מראשי ישיבת פוניבז', חתנו של מרן הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל: "צריכים להתפלל כמו שר' עקיבא איגר אומר והאר עיננו בתורתך, שהקב"ה ינהיג אותנו את העיניים, העיניים של גדולי התורה, יאיר אותם בתורתך ויוכלו להנהיג אותנו בדיוק כמו שראוי. ולא חס ושלום שנהיה והיית משוגע ממראה עיניך אשר תראה. צריך הרבה להתפלל על זה. זה לא כל כך פשוט."
כאן בדקה 1:23

שימו לב כמה הוא דואג וחושש שאחרי פטירת מרן לא יהיה מנהיג שינהיג כראוי.

חיפשתי לראות אם יש אשכול אודותיו. ומצאתי רק את האשכול הישן הזה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 31/05/2023 23:22:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2023 10:28 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

קלעפער כתב:

אכן אכן.
בצעירותי יצא לי הרבה פעמים להתפלפל עם מרן בלימוד.
הענווה והכבוד שרחש לכל צורב היתה מופלאה.
לא התבייש לומר: איני יודע, צריך לעיין.

אף חרדי לא היה כותב על עצמו שהתפלפל עם גדול הדור !

חרדי היה כותב משהו כמו "יצא לי לדבר איתו בלימוד" ...

חוסר ההיכרות שלך עם הניואנסים מסגירה אותך לפעמים (;

אתה מתחיל להתרשל בתפקידך !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אבל בעולם התורה: מרן רה"י נשיא מועצג"ת הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext