|
|
| נשלח ב-2/6/2023 13:24 |
|
| |
גוגל לא מסונן לא פחות גרוע מ-AI. למיטב הבנתי מי שכל השאר כן מסונן לו, עדיין יכול להגיע למידע דרך AI ולעקוף את הסינון (אני מניח שזה תלוי בסוג הסינון ולכן אולי הסינונים שבארה"ב יותר פגיעים בעניין מאשר בארץ). על זה יצאה האזהרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 13:30 |
|
| |
מצדרביעי
| מהשחושבים כתב: |  | גם בארץ ישראל יוצאים נגד ה ai ולא נראה שזה בגלל מכשול רוחני יותר מגוגל הai מייתר הרבה עבודות שבנות סמינר למדו בהכשרות מיוחדות כמו גרפיקה, בניית אתרים, פרסום ושיווק, פיתוח תוכנה, ועוד היום כל ילד יכול לעשות עבודה מהרשימה הזאת בכמה דקות. כל אבא שהבת שלו סיימה לימודים באחד מהמקצועות האלו, יתמוך מאד במחאה הזאת נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם הולכים בכיוון הזה, כמעט כל העבודות יתייתרו בעתיד. נכון שזה נשמע מפחיד מצד אחד, אבל מצד שני אולי פשוט יהיו מספיק משאבים לכולם (לפחות בסיסיים) בעז"ה על ידי הרובוטים והבינה המלאכותית, ונוכל נחזור כולנו לכולל .
בטוח שזה כל כך גרוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 13:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 16:24 |
|
| |
אפשר לומר שכמו שעגלונים לפני מאה 20 שנה קיבלו את האופציה להתקדם ולהספיק יותר עם רכב, כך הרבה מאד תחומים קיבלו את האופציה להתקדם ולהספיק הרבה יותר הבעיה היא שמי שינסה לעבוד בלי גישה לאינטרנט (עד היום יש הרבה מקצועות שעובדות טוב מאד ללא אינטרנט) בקושי יספיק משהו, בדיוק כמו עגלון שינסה להמשיך לעבוד עם סוס ועגלה פרסומאי יכול להספיק הרבה יותר קמפיינים בהרבה פחות זמן ועם פחות אנשי צוות מתכנת יכול להספיק לבנות מערכת שלמה כמעט לבד ובעשירית מהזמן שלוקח למתכנת שעובד בלי גישה ל ai נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 16:46 |
|
| |
מה שחושבים
נכון שאחד החששות הגדולים בעולם הוא מאיבוד משרות, שיהיה פי כמה ממה שקרה עד היום בעקבות הטכנולוגיה.
זה יקרה בגדול, ואז ישאר כסף מיותר שילך לכל מיני יתרונות שימצא האדם על פני הרובוט, למשל לארח לחברה, או כל מה שעדיין שייך ל'אנושי'. זה יכול להיות בסוף עולם די נחמד, אנשים לא נועדו רק לסחוב משאות ולצלוף בסוסים, וכנראה שגם לא נועדו רק לאמץ את המוח שלהם בתכנות ובמספרים, כך מתגלה אט אט.
אבל כסיבה לחשש של חרדים זה טיעון לא שלם. גם אם כל הציבור החרדי יתנזר מה-AI עדיין תמיד תהיה גישה לחברות שיציעו גרפיקה ותכנות או כל מה שתרצה במחירים אפסיים, כי את הכל יעשה הבוט, והבנות שהשקיעו עדיין ישארו ללא פרנסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 16:57 |
|
| |
קבלתי בוואטסאפ ;
טרגדיה בארה"ב: מל"ט צבאי המופעל באמצעות בינה מלאכותית הרג את המפעיל שלו "לאחר שניסה למנוע ממנו להשלים את משימתו" (חדשות 12)
לכל עדכוני 'המיטב' בווצאפ: hametav.online בטלגרם: t.me/hametav
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 17:09 |
|
| |
| רציף כתב: |  | קבלתי בוואטסאפ ;טרגדיה בארה"ב: מל"ט צבאי המופעל באמצעות בינה מלאכותית הרג את המפעיל שלו "לאחר שניסה למנוע ממנו להשלים את משימתו" (חדשות 12)לכל עדכוני 'המיטב' בווצאפ: hametav.online בטלגרם: t.me/hametav |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 18:53 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ולגבי הפחד מה-AI, זה באמת מפחיד, לדעתי זו המהפכה של המאה הנוכחית וכנראה גם של זו הקודמת. זה הפעם הראשונה שבה המחשב עוקף באמת את כוחו של האדם. בינתיים הוא נשמע ממש דיפלומטי, אבל זה רק כי כך תכנתו אותו, אם יוסיפו לו כמה שורות המורות לו לשמור על 'כבודו' ועל הישרדותו, לדאוג שלא יקומו לו מתחרים,, הוא עלול להיות מרושע מאוד. ואם יוסיפו לו יכולות לנסות לפרוץ בעצמו לאתרים ולשנות שם לפי מה שמתאים לו, השאול הוא הגבול.
יש היום במדע שתי תיאוריות משלימות להבנת הפיזיקה והיקום בכלל (היחסות והקוונטים) ועוד לא נמצאה דרך למזג ביניהם כמו שצריך, יש הצעות אבל אין הוכחות ולא ברור בכלל אם אנחנו בכיוון. כעת זה נראה הגיוני מאוד שיום אחד מחשב בעל בינה מלאכותית ברמה גבוהה מאוד יכתוב לנו בערך כך: הבנתי איך העולם העובד, אך לצערי איני יכול להסביר לך, המוח שלך לא מספיק משוכלל כדי להבין את זה.. ואז המחשב כבר יהיה כמה צעדים רציניים מלפנינו. |
|
כאחד שיוצא לו להתעסק הרבה עם AI. תן לי להרגיע אותך. ה-AI לא מבין כלום. גורנישט מיט גורנישט. זה בסך הכל "מודול שפה". קצת קשה להסביר בדיוק מה זה במילים פשוטות. אבל הAI לא מבין מה הוא כותב לך ומגיב לך. יש אלגוריתמים מתוחכמים שמתאימים תבניות של תשובות לתבניות של שאלות. ויוצקים להן תוכן מותאם לפי הסתברות. זה קצת דומה למשהו שעשו פעם. לקחו נאום חלול של לפיד בנושא מסויים וייצרו דף אינטרנט עם מנוע שאתה נותן לו איזה נושא שתרצה והוא הופך את הנאום לנושא שרצית. הAI כמובן מורכב פי מיליון, עם המון זיכרון, וכוח עיבוד מטורף. אבל בסופו של דבר הAI לא באמת מבין. אבל "מודול השפה" משתפר ומתייעל ככל שהוא צובר ניסיון ומידע. ולכן זה מפחיד אנשים. להבנתי הדלה, אינני רואה איך הוא יכול להגיע לרמת הבנה אמיתית, ופתאום להתחיל להשתלט על העולם. זה נראה לי מופרך לחלוטין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2023 19:09 |
|
| |
הai בסך הכל עושה את מה שהאנשים עשו ופרסמו באינטרנט הבעיה היא שאותם אנשים למדו הרבה שנים בשביל לעשות את אותם דברים שהרובוט עושה בכמה שניות לכתוב קוד מסובך לוקח הרבה זמן אבל בגלל שמישהו כבר עשה משהו כזה דומה, הai ידע להתאים את הקוד בדיוק למה שאתה צריך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 21:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  | קבלתי בוואטסאפ ;טרגדיה בארה"ב: מל"ט צבאי המופעל באמצעות בינה מלאכותית הרג את המפעיל שלו "לאחר שניסה למנוע ממנו להשלים את משימתו" (חדשות 12)לכל עדכוני 'המיטב' בווצאפ: hametav.online בטלגרם: t.me/hametav |
|
איזה מטומטמים... ככה נראה 'נייעס' לחרדים. שווה אשכול נפרד. למי שלא הבין, אף אחד לא באמת נהרג... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:05 |
|
| |
חריף
אני אמנם לא עוסק בזה היום, אבל כן למדתי קצת על איך שהוא עובד (וכמובן שגם התכתבתי איתו שעות ארוכות, ומגבלותיו די בולטות לעין), ומצד שני את המוח אני קצת יותר מכיר. והאמת שלא חשבתי שהוא זה שיבין את תורת המיתרים או מה שיבוא אחריו. מצטער אם כך הובן מדבריי, אני מדבר על רובוט שיהיו לו את העוצמות שלו אבל יכוונן לנושא של פיזיקה או משהו כזה.
הוא אכן לא מבין, וזה עוד יותר בולט בבארד שמכין לך 3 תשובות חילופיות לבחירתך והם ממש סותרות לפעמים זו את זו. הוא פשוט מנסה לנחש את התשובה שתתאים עם דרך המחשבה של המין האנושי, זה שכותב דברים ברשת.
השיטה בה הוא עובד נראית מטומטמת, זו בעצם סטטיסטיקה יבשה שאם נתאר אותה בעולם עם 5 תאים בלבד נבין שאין כאן שום יכולת הבנה.
אבל כאן זה נפגש עם מה שקורה במוח שלנו, כי המוח שלנו 'חושב' באופן די סטטיסטי. הרעיון של רשתות עצביות לקוח מהמוח כידוע. במוח בעצם מופעל כל נוירון ע"י סכימה פיזית של מתח חשמלי הנגרם מכל הנוירונים הקשורים אליו, ולכן ההחלטה אם 'צבע אדום' יזכיר לך דם, קטשופ, אבטיח, או לחילופין לברוח לממ"ד - זה תלוי סטטיסטית בנוירונים שבסביבת נוירוני המילים היבשות 'צבע אדום', אם באותו זמן יופעלו במוח תאים אחרים הקשורים לקיץ למנוחה ולאוירה מתאימה זה יפעיל את המושג 'אבטיח' ואילו אם באותו זמן יופעלו נוירונים הקשורים לחרדה וכו' זו תהיה אזעקה. סטטיסטיקה טפשית שהיא זו המולידה את כל המחשבות העמוקות על משמעות העולם...
ברור שהבוט לא 'מבין' כלום, כי יש עוד כמה רובדים בינו לבין האדם, כמובן שאין לו נשמה רצון והכרה, אבל יותר מזה - גם אילו היינו מעניקים לו 'נשמה', עדיין כל מה שהוא מבין נועד רק כדי לכתוב טקסט, כל הבעיות שהוא עוסק בהן אינן קשורות אליו בשום צורה, בשבילו הכל אותו דבר, צירוף מסויים של טקסט הגורם לאדם שמולו לתת לייק.
GPT עדיין רחוק מאוד מלהבין, הוא רמאי, כל תשובה שלו ניתנת כאילו הוא מבין משהו אבל אז הוא סותר את עצמו ומתנצל.. כשאני מאתגר אותו קצת פילוסופית הוא מתחיל לזייף ברמות. אבל הוא כן מנתח בדרכו מידע בצורה מתוחכמת, הוא כותב שיר מורכב בשניות, וזה לא כל כך רחוק ממה שהמוח שלנו עושה. השאלה היא איך ה'נשמה' שלנו מתחברת לעבודה הסטטיסטית הזו של המוח, אבל זו כבר סוגיה עמוקה וארוכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:08 |
|
| |
ולגבי להשתלט על העולם, בשביל זה ודאי שלא צריך הבנה. אני מדבר על דרכים הכי פשוטות, תוכנה שתתאמן בלפרוץ לאתרים ולשנות תוכן בהתאם להשקפת הכותב. הסינים יפעילו בוטים ברשתות חברתיות שישכנעו את האמריקאים והאירופים בכל מה שהיא מוצאת לנכון, זה יעיל פי מאה מכל טיל או מטוס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:36 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ולגבי להשתלט על העולם, בשביל זה ודאי שלא צריך הבנה. אני מדבר על דרכים הכי פשוטות, תוכנה שתתאמן בלפרוץ לאתרים ולשנות תוכן בהתאם להשקפת הכותב. הסינים יפעילו בוטים ברשתות חברתיות שישכנעו את האמריקאים והאירופים בכל מה שהיא מוצאת לנכון, זה יעיל פי מאה מכל טיל או מטוס. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:37 |
|
| |
אני רוצה לתקן טיפה.
הפעלת הזיכרון במוח, ובפרט כשזה נוגע ל'פלט' של המוח, עובדת כמו שתיארתי לעיל, בערך, ובזה יש דמיון בין המוח ל-GPT. אבל כמובן שלמוח יש גם עולם של 'מושגים' שהוא בונה מתוך היכרות עם העולם, בחלק הלמידה עצמה זה כנראה פחות דומה למה שGPT עושה. האדם בונה לעצמו תיאוריות על מה שקורה בעולם והמחשב לא.
אני צריך לחשוב על זה.. צריך לברר האם ניתן באמצעות שיטה מקבילה, מבוססת סטטיסטיקה, לבנות מחשב שכן ינסה להבין פיזיקה למשל. ע"י כך שיתנו לו 'פרס' כל אימת שיצליח לנבא (לחזות ע"י סטטיסטיקה) כלל פיזי מתוך היכרות עם העולם.
אבל בסוף גם הקלט היותר בסיסי של המוח בנוי על נוירונים שלומדים באמצעות סכימה של חיזוקים, דהיינו חיזוק ה'צינורות' שיש בין נוירון לרעהו ע"י כמות השימושים הנעשים בחיבור זה. וסוף כל סוף זה סטטיסטיקה. ויל"ע בכל הנתבאר..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:54 |
|
| |
| מאכיל_חצץ כתב: |  | מה הסיפור עם ה ai
ולמה רק רבנים בחוץ לארץ בעיקר מארה"ב יוצאים נגד זה ופה בארץ לא כל כך שומעים על זה, אז במה מדובר ומה ההבדלים בין ארץ ישראל לארץ העמים. |
|
|
|
|
|
|