בית פורומים בחדרי חרדים

למה צריך לקבור אחד כדי שהשני יהיה רצוי למסע חיזוק בעולם היהודי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2023 18:29 לינק ישיר 
למה צריך לקבור אחד כדי שהשני יהיה רצוי למסע חיזוק בעולם היהודי?

הסבר מניח את הדעת יתקבל בתודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 16:39 לינק ישיר 

קיבלתי באישי תשובה מפתיעה לשאלתי: "הרעיון של מסע חיזוק בעולם הוא בעצם יותר מהכול מבחן וראיה על כשירותו המנטלית של מקבל התואר החדש "רשכבה"ג" והראיה שאצל הגאון ר' חיים קנייבסקי מסע החיזוק לא נערך ועד עכשיו איננו יודעים האם ר' חיים היה כשיר והיה בפועל רשכבה"ג או שחבורת ליצנים הנהיגו בשמו את הדור באותה תקופה וכדי ביזיון וקצף"

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/06/2023 17:04:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 20:46 לינק ישיר 

לא כל הבל שמקבלים באישי חייבים לפרסם. ודאי לא דברי בלע על גדולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 21:28 לינק ישיר 

רשכבה''ג הוא לא תואר פותח כיסים עבור קופת העיר ר' חיים קנייבסקי היה רשבכה''ג מעצם היותר גדול הדור בפועל ויודע כל התורה כולה באופן הנעלה ביותר בדור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 21:59 לינק ישיר 

הגר"ח כמו אביו הסטייפלער, היה צדיק וקדוש ושניהם לא היו מנהיגי הדור, אלא בזמנם היו המנהיגים הציבוריים הרב שך, הרב שטיינמן וגם הגרי"ג, כי המסורת הליטאית בהעברת ההנהגה מאז ומעולם התנהלה בצורה דומה של שליחת אנשי הציבור למנהיג הבא עוד בחייהם, וכך ידעו שהוא המנהיג הבא.

במקביל, היו "פוסקים" כמו ר' שלמה זלמן, הרב אלישיב והרב ווזנר, שאליהם פנו בענייני הלכה סבוכים, והיו גם "צדיקים" כמו הסטייפלער והגר"ח שפנו אליהם לעצה וברכה.

מי שניסה להכתיר בכח את הרב אלישיב והגר"ח למנהיגי ציבור הם תמיד הנכדים והמקורבים, שמשום מה חשבו שהתואר הזה חשוב יותר..

בלבול היוצרות בציבור החרדי מטעמים אינטרסיים, יגרמו למריבות מיותרות ולהתפלגויות ללא שום צורך, כמו אלו שנדחפים לנתיב בכביש וגורמים לפקק…

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 22:06 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

מי שניסה להכתיר בכח את הרב אלישיב והגר"ח למנהיגי ציבור הם תמיד הנכדים והמקורבים, שמשום מה חשבו שהתואר הזה חשוב יותר..

נשלח מהאנדרואיד שלי

את הרב אלישיב הכתיר הרב שך בחייו וכמו"כ פעל להכנסת רבי חיים קניבסקי להנהגה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 00:42 לינק ישיר 

p>

תוקן על ידי אויויוי ב- 12/06/2023 01:27:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 00:50 לינק ישיר 

לא בטוח שהרב אזרחי יותר פרגמטי מהרב הירש שהוא הולך להיות זה שיקבע בהנהגה הפוליטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 04:43 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
קיבלתי באישי 

אני מוחה על בזיון תלמידי חכמים, ובפרט לאחר פטירתן
עקיצן עקיצת עקרב נשיכתן נשיכת שועל, וכל מי שאינו מוחה נתפס באותו עוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 07:55 לינק ישיר 

מכמונת כתבה:

לא בטוח שהרב אזרחי יותר פרגמטי מהרב הירש שהוא הולך להיות זה שיקבע בהנהגה הפוליטית

חלומות נעימים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 12:49 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
קיבלתי באישי 

אני מוחה על בזיון תלמידי חכמים, ובפרט לאחר פטירתן
עקיצן עקיצת עקרב נשיכתן נשיכת שועל, וכל מי שאינו מוחה נתפס באותו עוון
איש חשוב ועמו ירושלמי. טעות בידכם אין באמור באשכול משום פגיעה בשר התורה הרה"ג רבי חיים קנייבסקי זצ"ל. נניח לרגע שרבי חיים לא היה צלול בדעתו בזמן שהסובבים  אותו הנהיגו את הדור בשמו. אז במה פגעתי בו? היכן יש פה ביזוי תלמיד חכם? או דיבור על גדול בישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 15:18 לינק ישיר 

מי שמך לדון על רב ענק שבענקים, גדול הדור, האם הוא כשיר להיות רשכבה"ג?
הוא היה צלול עד ימיו האחרונים
וכל פעם שהוא אמר משהו שלא מצא חן בעיניך, דנת בכשירותו

בכל מקרה גם אילו הוא לא היה צלול בימין האחרונים יש להיזהר מאוד בכבודו
שברי לוחות מונחים בארון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 19:59 לינק ישיר 

תבין כבר שלא דנים אותו אלא את סביבתו. וכן, ברגע שיש חשש להונאת הציבור והיו רגליים לדבר חייבים לדון בכשירותו גם אם זה לא נוח לנו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 09:58 לינק ישיר 

לך תדע

(ראשית, דיברתי על 'קיבלתי באישי' וזה היה די שקוף שזה אכן אישי מאוד, די הוכחת את זה בהמשך, גם במילה 'פגעתי').

ר' חיים ענה תשובות בהלכה בזמן נשיאותו, אתה חושב שאדם גדול כמותו היה מרשה לעצמו לטעות ולהטעות ביודעו שאינו דעתו מיושבת עליו כבר? מישהו יכול בכלל לחשוב כך? אולי רק 'הלצים הרשעים' שברמב"ם סוף הלכות טומאת צרעת - 

לפיכך ראוי למי שרוצה לכוין אורחותיו להתרחק מישיבתן ומלדבר עמהן כדי שלא יתפס אדם ברשת רשעים וסכלותם וזה דרך ישיבת הלצים הרשעים בתחילה מרבין בדברי הבאי כענין שנאמר וקול כסיל ברוב דברים ומתוך כך באין לספר בגנות הצדיקים כענין שנאמר תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק ומתוך כך יהיה להן הרגל לדבר בנביאים ולתת דופי בדבריהם כענין שנאמר ויהיו מלעיבים במלאכי האלהים ובוזים דברים ומתעתעים בנביאיו ומתוך כך באין לדבר באלהים וכופרין בעיקר כענין שנאמר ויחפאו בני ישראל דברים אשר לא כן על י"י אלהיהם והרי הוא אומר שתו בשמים פיהם ולשונם תהלך בארץ מי גרם להם לשית בשמים פיהם לשונם שהלכה תחילה בארץ זו היא שיחת הרשעים שגורמת להן ישיבת קרנות וישיבת כנסיות של עמי הארץ וישיבת בתי משתאות עם שותי שכר אבל שיחת כשרי ישראל אינה אלא בדברי תורה וחכמה לפיכך הקדוש ברוך הוא עוזר על ידן ומזכה אותן בה שנאמר אז נדברו יראי י"י איש אל רעהו ויקשב י"י וישמע ויכתב ספר זכרון לפניו ליראי י"י ולחושבי שמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 12:21 לינק ישיר 
"קיבלתי באישי"

לךתדע1 כתב:
קיבלתי באישי תשובה מפתיעה לשאלתי: "הרעיון של מסע חיזוק בעולם הוא בעצם יותר מהכול מבחן וראיה על כשירותו המנטלית של מקבל התואר החדש "רשכבה"ג" והראיה שאצל הגאון ר' חיים קנייבסקי מסע החיזוק לא נערך ועד עכשיו איננו יודעים האם ר' חיים היה כשיר והיה בפועל רשכבה"ג או שחבורת ליצנים הנהיגו בשמו את הדור באותה תקופה וכדי ביזיון וקצף"

את/ה מזכיר לי את הסיפור על ההוא שבא אל הרבי וסיפר:
החבר שלי עבר עבירה חמורה ושלח אותי לבקש מהרבי 'תיקון'...
 אמר לו הרבי: אני לא מבין את החבר שלך, במקום להתלכלך אצלך, הוא יכול היה להגיע בעצמו ולספר לי שחבר שלח אותו....
וד"ל. 
אל תסתתר מאחרוי 'קיבלתי באישי'.

תוקן על ידי momeir ב- 13/06/2023 12:21:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2023 11:26 לינק ישיר 

momeir כתב:

את/ה מזכיר לי את הסיפור על ההוא שבא אל הרבי וסיפר:
החבר שלי עבר עבירה חמורה ושלח אותי לבקש מהרבי 'תיקון'...
 אמר לו הרבי: אני לא מבין את החבר שלך, במקום להתלכלך אצלך, הוא יכול היה להגיע בעצמו ולספר לי שחבר שלח אותו....
וד"ל. 
אל תסתתר מאחרוי 'קיבלתי באישי'.

תוקן על ידי momeir ב- 13/06/2023 12:21:47

צבוע,  תספר את הסיפור הזה ל"רעיונוביץ" הוא "גונב" מפעם לפעם את הניק momeir

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה צריך לקבור אחד כדי שהשני יהיה רצוי למסע חיזוק בעולם היהודי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext