בית פורומים בחדרי חרדים

הגר"ד לייבל: צריך לאפשר ליב"ה, ממ"ח, ישיבה תיכונית, ישי"ג עם תואר. לצאת לפרנס - זה לכתחילה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2023 00:02 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
איש_חשוב כתב:

ברכת_החמה כתב:
הכל טויב .אתה גם תלך אחרי זה לאותם הרבה רוב רבנים שגם יפרנסו אותך או את בנך. כל אחד שיבחר מה שטוב לו ויתמודד עם ההשלכות רק שיחשוב טוב טוב מה עדיף.

אני עובד ומתפרנס טוב בלי ליבה, תודה על הדאגה

אני לא דואג לך אלא גם לילדים ולנכדים שלך שלא יקללו אותך ביום בהיר כשיתברר להם באיזה בוץ הם נמצאים.

החינוך שאני נותן לילדי, וכך כל החרדים הלא מחופשים, הוא שעדיפה פרנסה "חרדית", מפרנסה חילונית המכניסה פי 2
לא מסכנים את הרוחניות של הדור הבא בשביל עוד קצת מזומנים.
גם אני דואג לנכדים שלך שירויחו המון כסף, אבל שלא יקללו אותך כשהחינוך הפושר ילמד אותם לעשות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 10:20 לינק ישיר 

איש חשוב:
#חבר_שואל מה הסכנה הרוחנית בלימוד אנגלית ומתמטיקה?

בכלל, אולי לדעתך צריך למחוק את מאמר הגמרא
"כל שאינו מלמד את בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"?

#תודה_מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 14:46 לינק ישיר 

על כל המלמד בתו תורה מלמדה תיפלות אתה מקפיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 15:05 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

YYona כתב:
לא הבנתי את הגישה שלו. בהתחלה אפשר לחשוב שהוא מציע פתרון לאלה שעוזבים את הדרך אבל אחרי זה הוא אומר במפורש שצריך לערבב את כולם.
מה בעצם אנחנו אמורים לעשות עם כל המבחר הזה של מוסדות? זה נושא עקרוני לא מחסור טכני. יש מקומות שכבר עכשיו הבעיה הטכנית לא קיימת, כמו הדוגמה שהוא בעצמו הביא. אז אם שואלים אותו למעשה - ילד בן חמש גר ליד ממ"ח נצח, באותו מרחק מהבית יש גם חיידר, לאן לשלוח אותו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אז זהו, שלדעת הגר"ד לא שייך פה "הכרעה עקרונית". זה תלוי בעיקר בסוג הילד וגם בסוג המשפחה ונתוני סביבה.
זה וזה יש לו על מי שיסמוך. וזה וזה לכתחילה לפי ההלכה. 
כדי לשבר את האוזן, מבחינתו, זה כמו לבקש "הכרעה עקרונית" האם לשלוח לת"ת ביידיש או בעברית.
או האם לשלוח לת"ת של חברונערס פתוחים או בני ברקים צולניקים.

איך אפשר להתעלם מהוויכוח העקרוני. יש מצד אחד את מתנגדי הליבה כדעת גדולי ישראל שמנהלים על זה מאבקים ומצד שני את אלה שחושבים שלא ללמד ליבה זה עוול כלפי הילדים. מספיק לראות את התגובות כאן... האברכים גם ככה לא ממש פתוחים לקבל דעות אחרות. איך הוא חושב להשפיע עליהם בלי להתייחס לדעה הרווחת.
החלוקה לסוגי משפחות זה לכאורה בניגוד לחזון שלו שכולם יהיו מעורבים ולא בקהילות מופרדות.
לגבי בחירה לפי סוג הילד, שאלתי על ילד במכינה, בשלב הזה מן הסתם זה לא השיקול (בישיבות אפשר אולי להבין יותר את הגישה של בחירה בהתאמה לבחור).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 16:10 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
על כל המלמד בתו תורה מלמדה תיפלות אתה מקפיד?

הטענה היא שעת לעשות ל-ה' הפרו תורתך, ואם הם לומדות ממש תיפלות, עדיף כבר שיעסקו ב"כאילו", ובכל מקרה רב שהיה אומר להיצמד לאמרה הזאת לא הייתי אומר לו ש"הוא נגד הרוב" וכו'...

איך זה קשור ללימודי אומנות (שאגב, עינינו הרואות את עניין הליסטות המתפתח כידוע)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2023 19:09 לינק ישיר 

שאלת הרוב ומיעוט היא שאלה עובדתית. ואם זו המציאות אין להכחיש אותה. הבעיה אינה רק באומנות אלא ללמד את הילדים להסתפק באומנות ולא לנסות להיות פילנתרופים על חשבון גניבה מאחרים. הוי אומר, שהבעיה אינה באומנות אלא בלימוד ניהול כלכלי נכון. וזה הרבה יותר מאנגלית ומתימטיקה, ובעיקר ללמוד הלכות הנוגעות בעסקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2023 15:38 לינק ישיר 

לאחר שהשתתף בכנס של אחוות תורה. הרב קורנפלד מבהיר את דבריו ביתד נאמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2023 00:20 לינק ישיר 

מאחורי הפרגוד (הרשמי)
@moshepargod
מאמר המערכת של יתד נאמן שפורסם הבוקר מזכיר את הימים הטובים של העיתון מתקופת נתי גרוסמן.

מתקפה חסרת תקדים על הגר"ד לייבל עם ביטויים מדהימים תחת הכותרת "סוכני השינוי בפעולה" שנראה כאילו נלקחה ישירות מקו ההגנה. 

הפרגוד עם מקבץ:

ממציא חדש ישן שהפך חסרונות לאידאולוגיה

מדובר במגלומניה, שיגעון גדלות, כאשר הוא מתייצב מול וכנגד עיני העדה ואומר במופע בלהות בהר נוף "שרק לא יעשו מזה פוליטיקה והשקפה" זו מגלומניה הזויה

על מגמת השינוי יצא אותו רב להגן, כשהוא חזר על השיח והסחי עובר לעשייתן, בהשקפתו הלא ישרה קומם עליו גם את חוגי העמלים לפרנסתם, שלא יתנו את ידם לייצר אלטרנטיבה חתרנית רק בגלל מגלומניה מתעצמת מטריד ומסוכן

גם אם חזותם אינה מעידה עליהם, זיתם מעיד עליהם ושמנם המעופש שמשמן את גלגלי המהפכה. חתרני הרוח הללו סבורים שהם מבינים יותר טוב מקברניטי הדור. הם קוראים תיגר על הדרך שסללו גדולי הדורות

אין זו הפעם הראשונה שאותו רב נכנס למסלול התנגשות חזיתית מול גדולי ישראל

וזה רק על קצה המזלג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2023 01:26 לינק ישיר 

המאמר

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 06/07/2023 01:27:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 02:03 לינק ישיר 

יתד במכתב חריף נגד הרב דוד לייבל בו מרן הגר"ד לנדו חתום ראשון, שני הגרמ"צ ברגמן, שלישי הרב פוברסקי, אחריו הרב הירש הרב זילברשטיין והרב דרבקין. הגרב"מ אזרחי לא חתום בשל מצבו והגר"ד כהן גם לא חתם (שמועות שהוא תומך ברב לייבל). נדמה שאין מה להוסיף.

https://twitter.com/nbjovsr88/status/1678538067244728323

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/07/2023 02:04:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 02:18 לינק ישיר 

מרבית העיתונאים דיווחו שהמכתב נגד הממ"ח.
לא ראיתי מילה במכתב על ת"תים.
כתוב בכללות נגד ישיבות המשלבות לימודי חול. ובפרטות נגד ישיבה גדולה העומדת לקום בבית שמש ולשלב לימודי חול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 05:20 לינק ישיר 

אתה נלחם בטחנות רוח. תודה שהרוב החרדי הוא נגד הממח. ואין שום בעיה שתהיה קהילה בשולי החברה החרדית כמו שהייתה פא"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 10:53 לינק ישיר 

סליחה שאני שואל, אבל תורה היא וללמוד אני צריך.
זה לא הרב לנדו שאמר לגבי טענת "כבר הורה זקן" ש:

"אלו חידושי דינים שלא שמענו בדין לא תסור מן הדבר אשר יגיד  לך ימין ושמאל", ו"במחילה, לא נולדנו אתמול"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 16:14 לינק ישיר 

זה מדהים שהוא הפך עכשיו לזקן... טענה שאין עליה תשובה, מצד רביעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2023 20:11 לינק ישיר 

העניין הוא שהוא לכאורה הביע ביקורת די רצינית נגד דוקטורינת ה"גדולים" הליטאית...

האם אתה מכיר את הנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגר"ד לייבל: צריך לאפשר ליב"ה, ממ"ח, ישיבה תיכונית, ישי"ג עם תואר. לצאת לפרנס - זה לכתחילה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext